H απομονή συχνοτήτων δεν είναι ανάλογη με το πόσες συχνοτητες συμφωνηθηκαν με τα όμορα κράτη, οπότε είναι και λίγο αυθαίρετο να πουμε ότι αυτές είναι αφού "δίνονται" στη συμφωνία. Λίγο πρόχειρα πάντως που εψαξα τις συχνότητες της συμφωνίας του οργανισμού της SEDDIF, είδα ότι όλη η Κρητη (τρία allotments) μοιάζει να παίρνει παντού τις ίδιες συχνοτητες σα να είναι ένα SFN, το ίδιο και η Κέρκυρα με τη Θεσπρωτία. Δεν ξερω όμως αν στο τέλος θα πάρουν με την ίδια σειρά αυτές που δινονται από τη συμφωνία.
Οσον αφορά τα περιφερειακά και ειδικότερα της Αττικής, η υποχρέωση να εκπέμψουν σε HD πιστευω θα υπάρξει όταν εφαρμοστεί το DVB-T2. Συνεπώς ως τότε δυο πολυπλεξίες χωράνε 15 SD αθηναϊκά κανάλια. Πρακτικά η Ανατ, Μακεδονία-Θράκη, η Κεντρική Μακεδονία και η Πελοπόννησος θα χρειαστούν και τις δύο περιφ. mux με το παρόν σύστημα εκπομπής (6 πολυπλέκτες η ζώνη), σε αντίθεση με τις υπόλοιπες Π.Ζωνες που ειναι αρκετή και μία mux (συνολικά 5 πολυπλεκτες).
Συμπεραίνεται ακόμα εφόσον ο αριθμός των πολυπλεκτών είναι 5 ή 6 σε κάθε ζώνη όπως μας ενημερώνει ο teletkv, τότε η επιλογή του DVB-T2/HEVC (10-12 Hd κανάλια σε ένα πολυπλέκτη) για την επόμενη μέρα είναι επιτακτική για να μην υπάρξει θέμα μειωμένου αριθμού περιφ. καναλιών σε σχέση με σήμερα.