Αν, όπως λέει ο teletkv, στον νέο χάρτη προβλέπονται 5 - 6 συχνότητες σε κάθε allotment, σύμφωνα με τη μελέτη «Economic and Social Impact of Repurposing the 700 MHz band for Wireless Broadband Services in the European Union», στην Ελλάδα (ΕL) απαιτείται DVB-T2/HEVC για να έχουμε όλα τα κανάλια (που υπήρχαν το 2016) σε υψηλή ευκρίνεια HD, ενώ με DVB-T2/MPEG-4 θα χρειαζόμασταν 10 πολυπλέκτες για να κάνουμε την ίδια δουλειά (σελ. 38, πίνακας 9).
Επίσης, στην ίδια μελέτη αναφέρεται ότι το συνολικό κόστος μετατροπής σε DVB-T2/HEVC θα κυμανθεί μεταξύ 10,4 - 13,9 εκατομμυρίων ευρώ (σελ. 37, πίνακας 8), ενώ το αντίστοιχο κόστος για DVB-T2/MPEG-4 θα κυμανθεί μεταξύ 14,9 - 20,2 εκατομμυρίων ευρώ (σελ. 35, πίνακας 6). Επομένως, το DVB-T2/HEVC είναι φθηνότερο, εξαιτίας των λιγότερων πολυπλεκτών που απαιτεί.
Πέρα, όμως, από κάθε μελέτη, το θέμα είναι τι λέει ο γενικά ο νέος χάρτης συχνοτήτων που βρίσκεται στα συρτάρια του υπουργείου ΨΗΠΤΕ και φυσικά τι λένε οι δύο πάροχοι δικτύου (ΕΡΤ, Digea). Ας ελπίσουμε ότι σύντομα θα έχουμε τις τελικές αποφάσεις και ανακοινώσεις, για να γνωρίζουν και οι καταναλωτές τι εξοπλισμό επίγειας λήψης (τηλεοράσεις, δέκτες) πρέπει να προμηθεύονται για τα επόμενα χρόνια.
λενε οι μελετες οτι το hecv ειναι φτηνοτερο (ισως για καποιον που θα στησει δικτυο απο την αρχη) επειδη θα υπαρχουν λιγοτεροι πολυπλεκτες, αλλα μηπως σε μερικους παροχους (πχ ερτ) ειναι πιο ακριβα να παρουν την hevc τεχνολογια? δηλαδη τα τωρινα μηχανηματα μηπως ειναι ηδη συμβατα αν πανε σε dvb t2/mpeg 4? αν ναι τοτε πιο φτηνα?
ρωταω τωρα γιατι δεν ξερω
δηλαδη το ιδιο ελεγαν και για το dab+ πιο μικροι αναμεταδοτες σε πιο πολλα σημεια, και το world dab (οι υποστηρικτες) το εβγαζαν πιο φτηνο (καπου ηταν γραμμενο στο sides τους) λογω λιγοτερου ρευματος κλπ (δεν τα θυμαμαι ολα) αλλα βλεπω οτι μαλλον δεν ειναι ετσι για ολες τις χωρες ή περιπτωσεις