Απο εχθές το βράδυ η παρεμβολή που είχα στις συχνότητες της Αττικής (28 & 40) σταμάτησε! Πλέον έχω κανονικά σήμα όπως είχα και πριν.
Την προηγούμενη Κυριακή το βράδυ ξεκίνησε η παρεμβολή προερχόμενη απο τα δύο καινούργια Gap Filler της Digea στο Κ.Ε. Δίστομο-Ξηροβούνι, και ενώ είχα κεραία προς Αττική, η κεραία μου (δίμετρη χελιδόνα) μάζευε σήμα και απο τους πλευρικούς λοβούς του front to back ratio, με αποτέλεσμα να έχω παρεμβολή.
H γνώμη μου για αυτούς τους αναμεταδότες είναι απλή, μπορούν να εκπέμπουν αυτα τα μικρά Gap Filler στις νόμιμες συχνότητες των allotments, ακόμα και χωρίς GPS, αρκεί να έχουν πολύ χαμηλή ισχύ ώστε το σήμα να μην ξεφευγει, ακόμα και να ξεφεύγει το σήμα λίγο μακριά, θα είναι εντελώς αδύναμο ώστε να μην προκαλεί σε μακρινές περιοχές αποσυγχρονισμό-παρεμβολή του ίδιου πακέτου.
Επισης έτσι και "παίξουν" (αριστερά-δεξιά) λίγο με την κεραία εκπομπής, τότε ο λοβός δεν θα φέρνει αρκετό σήμα (ίσως και καθόλου) σε περιοχές που δεν πρέπει, και έτσι δεν θα υπάρχει πρόβλημα ακόμα και σε εκπομπή στην ίδια νόμιμη συχνότητα του allotment, χωρίς να εκπέμπουν τα Gap Filler σε MFN.
Πριν λίγο γύρισα την κεραία στο Δίστομο-Ξηροβούνι (Υπόψιν ότι το Ξηροβούνι είναι στα 1400 μέτρα και το βλέπω με το μάτι!) και στην 28 UHF και 40 UHF δεν υπάρχει τίποτα απο σήμα. Τσεκάρισα όλες τις συχνότητες απο 21-60 UHF και δεν πέτυχα πουθενά ούτε ψήγμα σήματος! (εκτός απο πλευρικά σήματα της κεραίας στις συχνότητες του allotment-19)
Δεν ξέρω αν το Gap Filler με τα δύο πακέτα της Digea είναι αυτή τη στιγμή σε λειτουργία, αλλά αφού την προηγούμενη Κυριακή το βράδυ ξεκίνησε η παρεμβολή, και εχθές Κυριακή βράδυ το πρόβλημα λύθηκε, τότε πιθανολογώ ότι μάλλον οι τεχνικοί της Digea έχουν διορθώσει το πρόβλημα..ίσως να χαμήλωσαν εντελώς την ισχύ και να άλλαξαν και κατεύθυνση σήματος..
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Καθώς γκουγκλάριζα για να βρώ πληροφορίες για τα καινούργια Gap Filler της Digea στο Κ.Ε. Ξηροβούνι, βρήκα ένα blog που έχει και σχετική ανακοίνωση:
"Ανακοίνωση της Δημοτικής Ενότητας Διστόμου για τα ψηφιακά κανάλια"
Λόγω αναβάθμισης των ψηφιακών αναμεταδοτών λήψης των τηλεοπτικών καναλιών του πακέτου της Digea στις περιοχές του Διστόμου και του Στειρίου, θα γίνει διακοπή των τηλεοπτικών καναλιών για περίπου μία με δύο ώρες.
Με νεότερη ανακοίνωσή μας θα σας ειδοποιήσουμε για περαιτέρω ενέργειες που θα πρέπει να γίνουν από εσάς για την λήψη των ψηφιακών καναλιών, καθώς θα αλλάξουν και οι συχνότητες εκπομπής τους και θα προστεθούν νέα κανάλια.
Ευχαριστούμε για την υπομονή σας.
ΠΗΓΗ: Οι παραπομπές δεν είναι διαθέσιμες στους επισκέπτες.
Εγγραφείτε ή
Συνδεθείτε
Συγχώνευση: Δευ 11 Φεβ 2019, 18:29
Μέσα στο blog λέει ότι θα αλλάξουν οι συχνότητες εκπομπής, και θα προστεθούν νέα κανάλια. Περιφερειακά άραγε? Έχω την εντύπωση ότι ίσως να βάλουν τα περιφερειακά της Στερεάς! Μην ξεχνάμε ότι έρχονται και εκλογές!.. Άν βάλουν τα περιφερειακά της Στερεάς στο Κ.Ε Ξηροβούνι, ας τα βάλουν στην νόμιμη συχνότητα που είναι η 53UHF, και το σήμα αν ξεφεύγει λίγο και προς την Κορινθία δεν πειράζει, αφού η συγκεκριμένη συχνότητα δεν δημιουργεί πρόβλημα στις συχνότητες της Κορινθίας αλλά ούτε και στις Αττικής..