Μόλις κατέβηκα απο την ταράτσα. Όπως είπε και ο Panos456 οι καινούργιες MFN συχνότητες της Digea (28 UHF / 40 UHF) είναι μάλλον απο Δίστομο-Ξηροβούνι.
Κεντράρισα την κεραία στην Ερατεινή (ΕΡΤ 36 UHF), και στην 36 UHF είχα φούλ σήμα, στην 49 UHF που βγαίνει η ΕΡΤ απο Ξηροβούνι είχα 10% σήμα, τα ίδια περίπου στην 28 και στην 40.
Μετά κεντράρισα την κεραία στο Δίστομο-Ξηροβούνι και είχα δυνατά σήματα στην 49-ΕΡΤ, και παρόμοια δυνατά σήματα στην 28 και 40. Στην 36 είχα αδύναμο σήμα.
Ναι, το ξέρω Νεκτάριε, τουλάχιστον σε "απομονωμένα" χωριά που γύρω-γύρω υπάρχουν βουνά, εντάξει το καταλαβαίνω, γιατί το σήμα δεν μπορεί να φύγει μακρια και είναι σε τοπικά πλαίσια η εκπομπή.. Εννοείται ότι και σε αυτές τις περιπτώσεις το σωστό είναι να εκπέμπουν οι αναμεταδότες στις νόμιμες συχνότητες και όχι χύμα..
Ακόμα και τώρα δηλαδή, αν αλλάξουν π.χ. συχνότητα στα νέα Gap Filler απο το Ξηροβούνι, αργότερα που θα ξανα αλλάξουμε πανελλαδικές συχνότητες (DVB-T2), τότε μπορεί να ξανα υπάρξει πάλι το ίδιο πρόβλημα, σε περίπτωση που οι μελλοντικές συχνότητες πέσουν πάνω στα παλιά Gap Filler..
'Αντε πάλι τα ίδια ! Ενώ οι παρεμβολές στις συχοτητες της Αττικής (28 UHF - ΕΡΤ-SAT) & (40 UHF - Digea-HD) είχαν σταματήσει για περίπου 10 μέρες, εδώ και λίγη ώρα, έχω πάλι τις ίδιες περεμβολές σε αυτές τις 2 συχνότητες και δεν βλέπω τίποτα!! Αφού οι κανονικές νόμιμες συχνότητες έχουν πάει "περίπατο", και θέλουν να εκπέμψουν σε χύμα MFN, τόσο δύσκολο είναι να βάλουν το Gap Filler σε άλλες συχνότητες, και όχι σε αυτές της Αττικής ?
Τουλάχιστον να βάλουν το Gap Filler στις νόμιμες συχνότητες της Στερεάς (οι οποίες δεν είναι ίδιες με τις συχνότητες της Αττικής και της Κορινθιάς, π.χ. στις ίδιες συχνότητες με το Κ.Ε. Χλωμό) με πολύ χαμηλή ισχύς και ας μην υπάρχει συγχρονισμός με GPS, νομίζω δεν θα υπάρχει πρόβλημα προς την μεριά της Στερεάς, γιατί το περισσότερο σήμα απο το Κ.Ε. Ξηροβούνι έρχεται προς Κορινθιακό.
Σε περίπτωση που το Gap Filler το βάλουν στις νόμιμες συχνότητες της Κορίνθου (allotment-19) ίσως και πάλι να μην χρειάζεται GPS, αλλά ίσως και να χρειάζεται γιατί το σήμα απο το Κ.Ε. Ξηροβούνι έρχεται άνετα στην Κορινθία.. Όλα αυτά όμως θέλουν καλή μελέτη με πολλές πεδιομετρήσεις και σωστή δουλειά στο κεραιοσύστημα, αλλά προτιμάνε την εύκολη λύση με MFN συχνότητες! Αφου ντε και καλά θέλουν MFN, να τα βάλουν σε άδειες συχνότητες και όχι σε συχνότητες γειτονικών allotment!!
Συγχώνευση: Τετ 20 Φεβ 2019, 20:20
Πριν λίγο βρήκα και μια ανακοίνωση για τα Gap Filler στο Δίστομο-Ξηροβούνι. Βάζω απο κάτω την ανακοίνωση και το link apo to blog.
"Ψηφιακά κανάλια - Ανακοίνωση που αφορά τους κατοίκους τους Διστόμου και του Στειρίου"
Στα κανάλια 42 και 44 έχουν προστεθεί επιπλέον τηλεοπτικοί σταθμοί (Star Κεντρικής Ελλάδος, ΕΝΑ Κεντρικής Ελλάδος, Ε TV, Alpha TV{2}).
Παρακαλούμε επανασυντονίστε τους δέκτες των τηλεοράσεών σας για λήψη των παραπάνω τηλεοπτικών καναλιών.
Επίσης να σας ενημερώσουμε πως μόλις αντικαταστάθηκαν οι ψηφιακοί αναμεταδότες που είναι τοποθετημένοι στο Ξηροβούνι Διστόμου με νέου τύπου αναμεταδότες.
Άρα θα πρέπει τα προβλήματα που υπήρξαν τελευταία με τα τηλεοπτικά κανάλια να έχουν λυθεί.
Τέλος, θα υπάρξουν κι άλλες αναβαθμίσεις στην παραπάνω εγκατάσταση, για την καλύτερη λειτουργία των ψηφιακών αναμεταδοτών και για να προστεθούν επιπλέον κανάλια.
Για οποιαδήποτε εξέλιξη θα ειδοποιηθείτε με νεότερη ανακοίνωση.
ΠΗΓΗ: Οι παραπομπές δεν είναι διαθέσιμες στους επισκέπτες.
Εγγραφείτε ή
Συνδεθείτε------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Όπως είμαι τώρα με κεραία προς Αττική, έχω παρεμβολή μόνο στις συχνότητες 28 και 40. Δηλαδή οι συχνότητες 28 & 40 μου φέρνουν αρκετό σήμα απο το Ξηροβούνι και έχω παρεμβολή στις συχνότητες της Αττικής, ενώ οι συχνότητες με τα περιφερειακά στην 42 και 44 δεν φέρνουν καθόλου σήμα! Επίσης έπαιξα με την κεραία αριστερά-δεξιά (όπως η κεραία μου κοιτάει Αττική) , και οι συχνότητες απο το Ξηροβούνι με τα περιφερειακά (42 και 44) δεν φέρνουν καθόλου σήμα, ενώ οι συχνότητες 28 και 40 φέρνουν κανονικά σήμα αφού η κεραία μαζεύει εύκολα σήμα απο τα πλάγια..
Αν κεντράρω την κεραία στο Κ.Ε. Δίστομο-Ξηροβούνι, τότε έχω σχεδόν 90-100% - σήμα & ποιότητα στην 28 και στην 40, (τα ίδια και στην 49 της ΕΡΤ) αλλά στις συχνότητες 42 και 44 έχω λίγο σήμα, αλλά όμως δεν κατεβαίνουν κανάλια! (υπάρχει δηλαδή λίγο σήμα και ποιότητα για να κατεβάσει η τηλεόραση κανάλια, αλλά μάλλον τα streams δεν είναι έτοιμα..)
Δηλαδή με λίγα λόγια, για να πιάσω τις συχνότητες 42 και 44 πρέπει να κεντράρω ακριβώς το Κ.Ε. Ξηροβούνι, και το σήμα δεν είναι δυνατό. (έχω κεραία δύο μέτρα μία χελιδόνα μεγάλη + ενισχυτή ιστού) Ας κάνουν το ίδιο τότε και στις συχνότητες 28 και 40, ώστε το σήμα να μην ξεφεύγει εύκολα προς τα εδώ και τρώω παρεμβολές στις δύο συχνότητες της Αττικής! Ας ακολουθήσουν την διάταξη του κεραιοσυστήματος που εκπέμπει στις συχνότητες 42 και 44.