Φίλε air, εσύ έχεις τις απόψεις σου, και εγώ έχω τις δικές μου απόψεις, οπότε δεν ΄χρειάζεται να συνεχίσουμε άλλο την συζήτηση.
Το θέμα το αναλύσαμε αρκετά. Εννοείται ότι η ισχύς των πομπών φταίει! Δηλαδή η γνώμη μου είναι, ότι αν οι Ιταλοί δεν είχαν τόσο πανίσχυρα κιλοβατικά κεραιοσυστήματα δεν θα είχαν οι πομποί τους τόση έντονη διάδοση σήματος προς την Ελλάδα. Αν η Digea-ERT είχαν στα παράλια του Ιονίου/Δυτικής Ελλάδας, περισσότερα κέντρα εκπομπής και πομπούς με αρκετά Watt, ώστε ο κόσμος να κάνει λήψη χωρίς ενισχυτές ιστού (γιατί οι ενισχυτές θα ανέβαζαν και τα σήματα της Ιταλίας τις μέρες της διάδοσης) τότε δεν θα υπήρχε προβλημα, και ας είχαν οι Ιταλοί ακόμα και μεγάλα κιλοβατικά κεραιοσυστήματα. Βέβαια το προτιμότερο θα ήταν οι γείτονες να μην είχαν τέτοια "τεράστια" κεραιοσυστήματα!
Απο την στιγμή που επιτέλους θα αλλάξουν στο σύντομο μέλλον οι συχνότητες και δεν θα είναι κοινές οι Ιταλικές και οι Ελληνικές, τοτε το θέμα θα λυθεί εύκολα!
Όσο για τα +27db που αναφέρθηκες, Ο teletkv αναφέρεται προφανώς στο ιδανικό σήμα πάνω σε 2 κανάλια που παρεμβάλονται δηλαδή με μία στάθμη στα 30dbμv τότε θα υπερισχύση το ισχυρότερο φυσικά (όπως είπες και εσύ στο μήνυμά σου στα 27db), εγώ όμως έχω δεί και διαφορές σε μετρήσεις λίγο πανω απο τα 10dbμv που το ελαφρώς ισχυρότερο έπαιζε κανονικά, γιατί δεν είμαστε πλεον στην αναλογική εποχή που οι παρεμβολές δύο καναλιών με διαφορές π.χ. στα 40dbμv ήταν πρόβλημα και δεν έβλεπες κανένα απο τα 2 κανάλια, αλλά στην ψηφιακή εποχή ακόμα και 10-15 dbμv είναι ΟΚ ώστε με την ψηφιακή τεχνολογία να διορθωθούν τα λάθη των πακέτων και ας μην υπάρχει καλο MER/CBER. Εντάξει ιδανικά σίγουρα πάνω απο 20 db είναι καλύτερα ΟΚ..
Στο σήμείο που έγραψες : "Με τα 10 Watt που σου είπα, φάνηκαν τα κενά που έχεις στο θέμα διότι η διαφορά 1KW με τα 10W είναι 20db, δηλαδή όσο οι διαφορά στην στάθμη λήψης των δύο σημάτων στο παράδειγμα .
Η Διάδοση δεν εξετάζει αν η πηγή του σήματος είναι watt ή kilowatt."
Δεν έχω κανένα κενό, αυτά που γράφεις τα γνωρίζω, απλά η απάντησή σου δεν είναι σωστή στο γενικό της σκέλος γιατι τα σήματα της διάδοσης δεν είναι σταθερά! Τα έχω αναλύσει πιο πάνω μην γράφω πάλι τα ίδια, αν είναι να αρχίσουμε τις θεωρίες θα αρχίσουμε να γράφουμε κατεβατά..