Χωρις να θελω να ξανα σκαλισω το θεμα ... ολα αυτα που γραψατε ειναι πολυ χρησιμα και ευχαριστω (εστω και αν υπαρχουν διαφορες αποψεις)
αλλα εδω μιλαμε και για χειμωνα που δεν υπαρχει διαδοση ... γιατι η ερτ ερχεται παντου και ποτε χωρις προβλημα στο 37 κατω απο βουνο τρουμπετα κερκυρα με απλη κεραια και χωρις ενισχυτη (ενταξει μπορει να μην ισχυει σε αλλες περιοχες) ... και γιατι το καναλι 30 (ειδικα αυτο) ψαχνω να βρω σημειο με κεραια 17db και με ενισχυτη? για να φανει? δεν θελει και πολλα για να καταλαβω οτι οι πομποι τους δεν πανε ...
και να πω στην πραξη του πεζομδρομιου απο εμπειρια μου ... οποτε φυσικα οταν υπαρχει διαδοση, οταν περναει αυτοκινητο, οταν βαλω μηχανημα κοντα στη τηλεοραση, οταν βρεχει, κλπ, κανει παρεμβολες και του κοβει σημα, γιατι δεν εχει σημα αρκετο απο αρχης , και οτι ειναι το επιρεαζει
παντως περιεργος στη περιπτωση τωρα διαδοσεως (γιατι ανεφερα και αλλες περιπτωσεις) τωρα που για 3-4 ηταν & μολις περασε η διαδοση απο ιταλους εφτιαξε και το 30 (ειδικα αυτο)
Συγχώνευση: Δευ 11 Μαρ 2019, 13:07
Εκεί είναι το πρόβλημα! Βάζουν στην Ελλαδα σε βασικά κέντρα μικρούς αναμεταδότες, μετά ο κόσμος βάζει και δυνατούς ΕΝΙΣΧΥΤΕΣ ΙΣΤΟΥ, και μετά άντε γειά! Ενισχύονται τα σήματα τα Ελληνικά, και με τους ενισχυτές ενισχύονται ταυτόχρονα και τα πανίσχυρα Ιταλικά που έρχονται με την διάδοση!..
Αυτο που λες, εγω σε δυσκολη περιοχη το εχω παρει χαμπαρι πριν καιρο ... εχω το πολυ 30db ενισχυτη ιστου και τον ειχα χαμηλωσει τερμα ... αλλα ετσι οταν ερχονταν η μερα / ωρα του χαμηλου σηματος σε καποια καναλι, εχανε πιο ευκολα μερικους αλους TP (σε καποιους αλλους ηταν ακομα καλυτερα με τερμα χαμηλο) ... ετσι το εβαλα λιγο πιο πριν τη μεση ... και ειναι οκ πλεον ενα μεσο ορο περιπου σε ολα
(o 40αρις που ειχα δεν εκανε κατι καλυτερο σε ψηφιακο με τερμα το ποντεσιομετρο, μαλιστα μερικα τα χαλαγε)