Ανάπτυξη δικτύων ψηφιακής επίγειας τηλεόρασης
  • Δευ 2 Δεκ 2024, 13:34
Like us on our Facebook page "https://www.facebook.com/Satleo"
Email επικοινωνίας του Satleo Forum: "forum@satleo.gr"

Αποστολέας Θέμα: Ανάπτυξη δικτύων ψηφιακής επίγειας τηλεόρασης  (Αναγνώστηκε 1002560 φορές)

0 μέλη και 12 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος arno

• Satleo Super V.I.P.
  • Έμπειρο Μέλος
  • Ημερομηνία εγγραφής: Ιαν 2006
    • http://www.digitaltvinfo.gr
Το DVB-T2 μπορεί να επιτευχθεί με αναβάθμιση των αναμεταδοτών. Το HEVC όμως θέλει αλλαγή hardware. Για αυτό όλα τα σενάρια με HEVC είναι απίθανα και μόνο για να έχουμε να λέμε.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Αποσυνδεδεμένος paksat

• SatLeo Legend
  • Ημερομηνία εγγραφής: Απρ 2005
  • Τόπος: Σάμος
Οι παραπομπές δεν είναι διαθέσιμες στους επισκέπτες. Εγγραφείτε ή Συνδεθείτε

Αυτά έγραφε ο teletkv για το HEVC τον περασμένο Αύγουστο. Αναρωτιέμαι τι σχέδια υπάρχουν τώρα...
Κάτοπτρα: Gibertini OP 150 S (1) – Wave Frontier T-90 (1)
LNB: Inverto 0,2 dB (9)
Πολυδιακόπτες: SPAUN SMS 17089 NF (2) – SPAUN SUR 211 F (8)
Δέκτες: Technomate 6902HD-T2 Super (3) – Edision Progressiv HD Compact (3) - COSMOTE TV Kaon OTT (1)
9E–13E–16E–19,2E-23,5E-26E-28,2E-39E-42E

Συνδεδεμένος nektarios 1451

• Διαχειριστής
  • SatLeo Legend
  • Ημερομηνία εγγραφής: Απρ 2007
  • Τόπος: Αρτα
kai για multistream ελεγε οτι θα παιξει η ερτ για την τροφοδοσια πομπων μεσω 39Ε αλλα παιζει με κανονικη εκπομπή στις 39Ε
GATE 7
Rock Tuesdays στον Αμβρακια fm στις 21:00 Οι παραπομπές δεν είναι διαθέσιμες στους επισκέπτες. Εγγραφείτε ή Συνδεθείτε

Δεκτης Octagon SF8008
Clarke Tech 4100HD Plus αραχτος
LNB Mti λευκό
Hirschmann αλουμινιου 85Χ90
μοτερ SG 2100A 76.5E - 5E
Ραδιοφωνικοι δέκτες: Sencor SRD 6600, Fujitsu

Αποσυνδεδεμένος arno

• Satleo Super V.I.P.
  • Έμπειρο Μέλος
  • Ημερομηνία εγγραφής: Ιαν 2006
    • http://www.digitaltvinfo.gr
Κουλά σχέδια!!!

Sent from my iPhone using Tapatalk

Αποσυνδεδεμένος paksat

• SatLeo Legend
Αδειοδότηση των περιφερειακών σταθμών κατά προτεραιότητα

Τις προτάσεις τους για το μέλλον των περιφερειακών καναλιών, αλλά και την παρουσίαση των πραγματικών μεγεθών και προβλημάτων τους, κατέθεσαν σε πολυσέλιδο υπόμνημά τους οι περιφερειακοί σταθμοί, σε πρόσφατη συνάντηση που είχαν με τον αρμόδιο υφυπουργό Στέλιο Πέτσα.

Στις προθέσεις της κυβέρνησης είναι να προχωρήσει στην αδειοδότηση των περιφερειακών σταθμών κατά προτεραιότητα, στο επόμενο διάστημα, όπως άλλωστε αποφάσισε κατά πλειοψηφία και το ΕΣΡ. .

Στο υπόμνημά της η ΕΕΤΕΠ ξεκαθαρίζει ήδη από την αρχή ποια είναι σήμερα η εικόνα των περιφερειακών τηλεοράσεων, τα πραγματικά μεγέθη και οι οικονομικοί τους δείκτες:

Τέσσερα είναι τα βασικά αιτήματα των περιφερειακών σταθμών.

1) Θεωρούν άδικο τον νόμο Παππά για την αδειοδότηση καθώς, όπως υποστηρίζουν, «δεν λαμβάνει καθόλου υπόψη την τεράστια διαχωριστική γραμμή μεταξύ των τηλεοπτικών σταθμών εθνικής και περιφερειακής εμβέλειας». Αποδέχονται ωστόσο τις βασικές προϋποθέσεις λειτουργίας που θέτει ο νόμος
    2) Διατυπώνουν σοβαρές ενστάσεις για τη διαγωνιστική διαδικασία αδειοδότησης και αντ’ αυτής προτείνουν ένα σύστημα «μοριοδότησης» βάσει κριτηρίων, ανάλογο με εκείνο του παλαιότερου θεσμικού πλαισίου.
    3) Ζητούν να καταργηθεί ο Ειδικός Φόρος Τηλεόρασης 5%, ο οποίος προ μηνών μειώθηκε από 20%.
    4) Ζητούν απεμπλοκή από τη σύμβαση με τη Digea και μετάδοση του σήματος από την ΕΡΤ, καθώς εκλείπει πλέον η μνημονιακή απαγόρευση

Υπόμνημα: Οι προτάσεις της ΕΕΤΕΠ για την επόμενη μέρα

Δέκτες: Technomate 6902HD-T2 Super (3) – Edision Progressiv HD Compact (3) - COSMOTE TV Kaon OTT (1)

Αποσυνδεδεμένος D_Satellite

• Satleo Maniac
  • Ημερομηνία εγγραφής: Νοε 2008
  • Τόπος: Κόρινθος
Ένα βήμα μπροστά και δυο πίσω στην ψηφιακή TV

Ως το τέλος του έτους αναμένεται να παραδοθεί η τρίτη κατά σειρά τροποποίηση του νέου ψηφιακού χάρτη συχνοτήτων, ο οποίος ορίζει τους 167 διαύλους της Β’ ψηφιακής μετάβασης στην τηλεόραση. Χάρτης που είναι απαραίτητος για τη μετακίνηση των δυο παρόχων δικτύου, της ΕΡΤ και της Digea, κάτω από το φάσμα των 700MHz. Σύμφωνα με πληροφορίες της στήλης ο χάρτης αλλάζει για τρίτη συνεχόμενη φορά, μετά από παρατηρήσεις και αιτήματα των παρόχων δικτύου για διάφορα σημεία εκπομπής. Η μετακίνηση των προγραμμάτων στους νέους διαύλους είναι απαραίτητη, όπως όλοι πια γνωρίζουμε, για την απόδοση του μερίσματος των 700ΜHz στις τηλεπικοινωνίες για το 5G.

Επίσημες ανακοινώσεις δεν γίνονται από την κυβέρνηση, ωστόσο ισχύει άτυπα η ημερομηνία της 31ης Δεκεμβρίου 2020 για την μετακίνηση της ελεύθερης τηλεόρασης. Η απαραίτητη ωστόσο προσθήκη για την ελεύθερη τηλεόραση, η μετάβαση στο DVB-T2 παραπέμφθηκε στο (άγνωστο) μέλλον. Η πρόσφατη τροποποίηση που κατέθεσε η κυβέρνηση στον αναπτυξιακό νόμο προβλέπει πως οι τηλεοπτικοί σταθμοί θα μπορούν να εκπέμπουν σε τυπική ευκρίνεια (SD) και μετά το 2022, «αν δεν είναι εφικτή η εκπομπή σε υψηλή ευκρίνεια (HD)». Πρακτικά πρόκειται για την υποχρέωση μετάβασης στο Τ2 που ανέμεναν οι δυο πάροχοι δικτύου προκειμένου να προγραμματίσουν επενδύσεις σε νέους ψηφιακούς πομπούς και την κατανομή των προγραμμάτων τους ανά συχνότητα. Θυμίζουμε πως μετά την απώλεια των 700 MHz η Digea θα κατέχει 3 διαύλους και η ΕΡΤ 2, δηλαδή χωρίς την χρήστη του νέου πρότυπου DVB-Τ2, δεν θα χωράνε όλοι οι τηλεοπτικοί σταθμοί σε HD, εκτός και αν συνεχίσουν να εκπέμπουν μόνο σε SD!

Το επιχείρημα που χρησιμοποίησε το αρμόδιο υπουργείο για την παραπάνω τροποποίηση για το «κόστος των πολιτών» φαντάζει έωλο σήμερα, αφού οι περισσότεροι τηλεοπτικοί δέκτες που πωλούνται στη χώρα μας, έχουν τη δυνατότητα λήψης υψηλής ευκρίνειας, υποστηρίζουν DVB-T2, ενώ ορισμένοι υποστηρίζουν και HEVC. Περισσότερο ειλικρινές είναι το επιχείρημα για την ανάγκη «μη παραγωγικών επενδύσεων από τη Digea και την ΕΡΤ», όπως αναφερόταν στην επίσημη ανακοίνωση του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ Στέλιου Πέτσα. Η ΕΡΤ, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, έχει ζητήσει έγκριση νέων επενδύσεων για αγορά πομπών ως το 2023 ύψους 13 εκατ. ευρώ, η Digea από τη δική της πλευρά ήταν επιφυλακτική για τη μετάβαση στο DVB-T2.

Σύμφωνα με δικές μας πληροφορίες και οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας δεν βιάζονται για τη χορήγηση του φάσματος των 700MHz εξαιτίας των απαιτούμενων επενδύσεων. Για μια ακόμη φορά φέρεται η κυβέρνηση να ικανοποιεί αιτήματα της ανέτοιμης αγοράς, η οποία ωστόσο καθορίζει την ψηφιακή ανάπτυξη στην τηλεόραση. Με την επιλογή καθυστέρησης στη μετάβαση σε νέα ψηφιακά πρότυπα, η χώρα μας χάνει την ευκαιρία να αναπτύξει πιλοτικά έστω, έναν τηλεοπτικό σταθμό Ultra HD. Όπως όλα δείχνουν η Ελλάδα θα εξαντλήσει το περιθώριο που δίνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την απόδοση του φάσματος των 700MHz και η οποιαδήποτε εξέλιξη μετατίθεται για μετά το 2022!

ΠΗΓΗ: digitaltvinfo - Οι παραπομπές δεν είναι διαθέσιμες στους επισκέπτες. Εγγραφείτε ή Συνδεθείτε

Συνδεδεμένος fasma

• SatLeo Legend
  • Ημερομηνία εγγραφής: Απρ 2009
  • Τόπος: Αθήνα (Νέος Κόσμος)
Παιδια καλημερα!
Δεν ξερω αν γραφω στο σωστο νημα, αν κανω λαθος ας μεταφερθει καπου αλλου αυτη η αναρτηση.
Λοιπον, εχω δυο τηλεορασεις στο σπιτι, η μια στο σαλονι και η αλλη στο δωματιο μου. Η ληψη γινεται νε κεντρικη κεραια πολυκατοικιας απο Υμηττο. Στην τηλεοραση του δωματιου μου, καποιες φορες οι συχνοτητες 21 , 30 και 40 κανουν τρελα σπασιματα. Αυτο γνωριζω οτι οφειλεται στο οτι η εκπομπη τους γινεται σε συστημα QAM 64 που ειναι πολυ πιο ευαισθητο απο το QAM 16 που εκπεμπουν οι αλλες συχνοτητες. Και συγκεκριμενα το ξερω πως ειναι θεμα του δεκτη μιας και μολις κουνησω λιγο το καλωδιο της κεραιας πισω απο την τηλεοραση, αμεσως διορθωνονται ολα. Οποτε πολυ απλα εχω βαλει στην πρωτη δεκαδα τα SD καναλια της Digea και στην τελικη δεν με νοιαζει μιας και δεν βλεπω σχεδον καθολου τηλεοραση.
Στην αλλη τηλεοραση που εχω στο σαλονι, ποτε δεν ειχα κανενα θεμα. Τα καναλια εθνικης εμβελειας ερχονται στο 100% ενω τα περιφερειακα στο 90κατι.
Αυτες τις μερες ομως ηρθε η μητερα μου στο σπιτι η οποια βλεπει τηλεοραση. Και μου ειπε πως στο Alpha και στο Open στην τηλεοραση του σαλονιου, στιγμαια μαυριζει η εικονα για ενα δευτερολεπτο και μετα επανερχεται κανονικα. Αμεσως καταλαβα οτι το θεμα το εχει η συχνοτητα 40 uhf μιας και στην πρωτη δεκαδα στο σαλονι εχω βαλει τα HD και αυτα εβλεπε η μητερα μου.
Παρακολουθησα λιγο να δω τι παιζει και οντως στιγμαια η εικονα μαυριζε, χωρις ωστοσο να χανεται ο ηχος.
Εκτος των αλλων εχω ακουσει και απο αλλους ενοικους της πολυκατοικιας να εχουν ψιλοθεματακια στην τηλεοραση. Καποια γειτονισσα νομιζε οτι φταιει ο ασυρματος VHF που εχω (!) , ενω μια αλλη οτι κανει παρεμβολες το αρμονιο μου (!!!!).
Το μονο λοιπον που μπορω να σκεφτω ειναι οτι ισως το gain του κεντρικου ενισχυτη της πολυκατοικιας να ειναι πολυ ψηλα για την ψηφιακη εκπομπη και μαλλον θελει λιγο κατεβασμα ωστε να φυγουν αυτα τα μπουκωματα.
Ειναι σωστη η σκεψη μου; Χρειαζεται μηπως κατι αλλο; Σκεφτηκα λοιπον ν' ανεβω ταρατσα και να κατεβαζω σιγα σιγα το gain και η μητερα μου να μου λεει απο το σπιτι ποσο σημα ερχεται σε μια δυνατη συχνοτητα π.χ. την 40 uhf. Μολις φυγει απο το 100 % η ενδειξη και πεσει λιγο, τοτε θα ξανανεβασω ωστε να βρω το σημειο που ισα ισα θα χτυπαει 100 %. Οποτε τα εθνικης εμβελειας θα εχουν και παλι 100 % σημα με λιγοτερο gain ομως, ενω τα περιφερειακα ακομα κι αν πεσουν στο 80κατι, θα εχουν ετσι κι αλλιως καλη εικονα.
Το θεμα ειναι οτι εγω ειμαι ψηλα στο 6ο οροφο. Αν το κανω αυτο, οι ενοικοι στους χαμηλοτερους οροφους θα εξακολοθουν να εχουν καλη εικονα, ή υπαρχει περιπτωση να τους κανω ζημια και να με κραζουνε !!!;
Περιμενω τις απαντησεις σας. Σας ευχαριστω πολυ!!!

Αποσυνδεδεμένος lakonasb

• SatLeo V. I. P.
  • Τακτικό Μέλος
    • xaramis-electronic
Σωστή η λογική σου σε γενικές γραμμές, αλλά κανονικά θέλεις τεχνικό με πεδιόμετρο ώστε να  μετρήσεις τη κεραία και τον ενισχυτή, μια προβληματική κεραία μπορεί να δικαιολογήσει το πρόβλημα σου καθώς και ενας ενισχυτής με πρόβλημα, μπορεί επίσης να χρειάζεται φίλτρο lte και το θέμα να ξεκινάει απο την κινητή τηλεφωνία  (Εγώ συνήθως οταν έρχεται πελάτης με τέτοιο πρόβλημα του λέω οτι πρέπει να βάλω πεδιομετρο γιατί οι ενδείξεις του δέκτη μπορεί να σε οδηγήσουν σε λάθος συμπέρασμα )

Συνδεδεμένος VasilisSat

• SatLeo V. I. P.
  • SatLeo Legend
  • Ημερομηνία εγγραφής: Μαΐ 2006
  • Τόπος: Άγιοι Ανάργυροι - Αθήνα
Με αλλαγές πάλι ο ψηφιακός χάρτης

Αποκαλύπτουμε σήμερα το νέο ψηφιακό χάρτη με τον οποίο οι δυο πάροχοι δικτύου θα αρχίσουν τη σταδιακή μετακίνηση των προγραμμάτων τους στο φάσμα, προκειμένου να ελευθερωθούν τα 700 ΜΗz. Και ο νέος χάρτης που δημοσιεύουμε σήμερα κατά αποκλειστικότητα, αποτελεί ένα προσχέδιο, αφού υποβάλλονται ακόμη παρατηρήσεις από τους παρόχους δικτύου, ενώ υπάρχουν σε εκκρεμότητα τα αιτήματα των περιφερειακών καναλιών. Στη δεύτερη εκδοχή του χάρτη έγιναν ορισμένες αλλαγές, σύμφωνα με τα αιτήματα της Digea και της ΕΡΤ αλλά δεν ελήφθη υπόψη το αίτημα των περιφερειακών καναλιών να συμπίπτουν τα allotments  με τις περιφέρειες της χώρας, ώστε να μην υπάρχει ο παραλογισμός του ψηφιακού χάρτη του 2012, με τον οποίο κανάλια της μιας περιφέρειας δεν μπορούσαν να εκπέμψουν σε αυτήν γιατί οι δίαυλοι τους ανήκαν σε άλλη περιφέρεια!

Εκφράζεται η άποψη πως η ΕΡΤ δύσκολα θα μεταβεί σε DVB-T2 επειδή δεν διαθέτει τους πομπούς. Ωστόσο ούτε η Digea τους διαθέτει! Υποτίθεται, πως σύμφωνα με αυτό το σχέδιο η σταδιακή μετάβαση θα γινόταν τον Οκτώβριο του 2019. Αντί για αυτό η νέα κυβέρνηση έβαλε stop στην ανάπτυξη του DVB-T2 επιτρέποντας στους δυο παρόχους δικτύου να συνεχίσουν να εκπέμπουν σε SD και μετά το 2022! Στο μεταξύ στο προσχέδιο του Χάρτη αναφέρεται πως η υποχρέωση μετάβασης από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι ως τον Ιούνιο του 2020 με τη δυνατότητα παράτασης ως τον Ιούνιο του 2022 για «απολύτως δικαιολογημένους λόγους».

Η Ελλάδα έχει κατοχυρώσει νέους διαύλους (Παράρτημα Α) στις συναντήσεις του διεθνούς συντονισμού SEDDIF και TAIG, ενώ επισημαίνεται πως υπάρχει «ασυμβατότητα του λειτουργούντος δικτύου με το διεθνή συντονισμό (Παράτημα Γ). Για παράδειγμα, στα Δωδεκάνησα τρεις δίαυλοι είναι κατοχυρωμένοι από την Τουρκία, στις Κυκλάδες οι 9 από τους 14 διαύλους είναι επίσης κατοχυρωμένοι στην Τουρκία. Για αυτό και υπάρχει επείγουσα ανάγκη η ψηφιακή μετάβαση στις νέες συχνότητες να αρχίσει από Σάμο, Δωδεκάνησα, Καστελλόριζο, Κυκλάδες, Λέσβο, Έβρο, Πλάκα.

Σημειώνεται ότι η Ιταλία έχει λάβει ήδη παράταση για τη ψηφιακή μετάβαση και για αυτό η χώρα μας θα πρέπει να συνεργαστεί με την Ιταλία για την ψηφιακή μετάβαση σε Θεσπρωτία, Αίνο, Ακαρνανικά, Πύργο, Κέρκυρα. Απαιτείται άμεσα να επικαιροποιηθεί ο ΑΟΤ από την ΕΕΤΤ, σε περίπτωση μεταβολής των περιφερειακών ζωνών.

Πολύ σημαντική είναι η παρατήρηση πως κατά τη διάρκεια της Μετάβασης δεν θα είναι δυνατή η χορήγηση άλλων τηλεοπτικών αδειών πανελλαδικής εμβέλειας!

Πηγή:digitaltvinfo.gr
Δέκτες: Edision OS Mio 4K,VU+ Zero 4k,Skystar 2 eXpress 
LNB: Inverto Black Ultra 0,2dB
Κάτοπτρο: Triax 120X110
Motor:PowerTech DG380
Τόξο: 30W - 62E

• Satleo Maniac
Στο Παράρτημα Δ', αναφέρει ότι με κόκκινο-ροζ είναι οι συχνότητες της ΕΡΤ (σύνολο τρείς) , και με μπλέ-γαλάζιο είναι οι συχνότητες εθνικής εμβέλειας (σύνολο δύο)
Μήπως τα έχουν γράψει ανάποδα?

Αποσυνδεδεμένος babis3g

• SatLeo Legend
  • Ημερομηνία εγγραφής: Ιαν 2018
  • Τόπος: Κέρκυρα
στο παραρτημα Γ (δεν καταλαβα τι ειναι αυτο) στο 53 το προλαβαν ... ηδη βγαινει απο Εξαμιλια ή διπλα στο βουνο 800μ milese (mile / miletit) to tring tv με 33 hevc dvbt2 καναλια που περναει Δουκαδες πανω χωρι και γενικα σε αρκετα σημεια νοτια κεκρυρα

τωρα για Ακαρνανικα σε κερκυρα ... αν και δεν ξερω αν υποχρεουνται να καλυψουν κερκυρα ... με τα τωρα δεδοδμενα

Παραρτημα Α ... 23 το κρατικο rtsh dvbt2 (12 προ/τα) ... 31 kln tv dvb-t (κλειστο δεν ξερω αν ξανα ανοιξει στην ιδια συχνοτητα) 7 προγρ/τα ... 39 dvb-t2 με 10 ιδιωτικα ... 43 dvb-t top channel-digitalb (2 προγρ.τα για τωρα, 40+ μελλοντικα)

B ... Αλβανοι στο 23, 31, 39, 43

Γ ... 23, 39

Δ ... 31, 39, 43

και θυμίζω ηδη σε αρκετα σημεια εχει χαθει η ερτ 23 λογω του Αλβανικου dvbt2, εγω μετα απο 4 μηνες ειδα το 23 που εκλεισε για 5 λεπτα το dvbt2 με κακοκαιρια

Συγχώνευση: Τρι 26 Νοε 2019, 17:14

το 31 κλαν τιβι ειναι κλειστο ... υπαρχει περιπτωση να ξανα ανοιξει πλεον σαν dvb-t2 με 7 προγραματα στο 31 που ηταν ... 41 που ειναι στο νομο Αυλωνας για την πολη Αργυροκαστρο ή στο 46 που ειναι για την πολη Αυλωνας ... 41 & 46 δεν περνανε ουτε βορεια κεκρυρα αλλα υπαρχει περιπτωση μια απο αυτες τις 3 συχνοτητες να ξανα ανοιξουν εδω νοτια κεκρκυρα

43 ειναι το top channel που ανηκει στο digitalb με περιπου 40 προγραμματα ... απο οτι ειδα / καταλαβα ... αν κατεβουν με πληρη πακετο θα εχουν 4 συχνοτητες στο καθε κεντρο εκπομπης ... 43, 51, 52, 57 που σε αυτες τις συχνοτητες εχουν ανοιξει διασπαρτα για τωρα στο νομο Αυλωνας με το top channel ... δηλαδη για ενα καναλι και μονο ανοιξαν αυτους τους ανεμεταδοτες σε διαφορετικα σημεια για να καπαρωσουν τις συχνοτητες νομο Αυλωνας

edit ... και αν ποτε δωσουν και αυτοι συχνοτητες για κινητη τηλεφωνια, θα γινει χαμος

Αποσυνδεδεμένος vasilisp

• Αναλυτής Επίγειας Ψηφιακής Τηλεόρασης
  • SatLeo Legend
  • Ημερομηνία εγγραφής: Ιουν 2013
  • Τόπος: Xαλκίδα
Στο Παράρτημα Δ', αναφέρει ότι με κόκκινο-ροζ είναι οι συχνότητες της ΕΡΤ (σύνολο τρείς) , και με μπλέ-γαλάζιο είναι οι συχνότητες εθνικής εμβέλειας (σύνολο δύο)
Μάλλον τα εγραψαν αναποδα, την 1 και 4 θεση εχουν τα κρατικά και σημερα. Και βεβαια δεν εχουν αναγκη για τριτο διαυλο . Ενα συμπέρασμα με το χαρτη ειναι οτι τα περιφ. καναλια κρατανε τους διαυλους τους σε αριθμο κάτι που ισως σημαίνει οτι αυτα μπορει να εκπέμπουν και στο μέλλον με το ισχύον συστημα DVB-T .

Αποσυνδεδεμένος Latinsoapsfever

• SatLeo V. I. P.
  • SatLeo Legend
  • Ημερομηνία εγγραφής: Μαΐ 2005
  • Τόπος: Λήμνος / Αθήνα
    • http://www.telenovelas.gr
Όταν λέει ότι δεν θα χρησιμοποιηθούν οι συχνότητες με ανοιχτό χρώμα και έχει στο allotment του Βόλου σημειωμένη με ανοιχτό μπλε μια από τις 2 συχνότητες της ΕΡΤ τι σημαίνει, ότι το 2ο mux που τώρα εκπέμπει θα σταματήσει να εκπέμπει πχ; Η βλέποντας και κάνοντας θα δωσουν άλλη συχνότητα;

Πάντως δεν ξέρω αν είναι τυχαίο ή αν άνοιξε κάποιος τον χάρτη και είδε επιτελους οτι το τρίγωνο  Βορείου Αιγαίου-Πηλιου-Θάσου έχει θάλασσα και όχι βουνό για να κόβει τις παρεμβολές, αλλά για πρώτη φορά ο χάρτης συχνοτήτων δεν έχει τόσες κοινές συχνότητες όσες έχει τώρα και όσες είχαν βγει στον αρχικό χάρτη της δεύτερης ψηφιακής μετάβασης. Δόξα σόι.

Στάλθηκε από το MI 8 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Αποσυνδεδεμένος vasilisp

• SatLeo Legend
Υπάρχουν αρκετες κοινες συχνοτητες σε γειτονικά allotments που προφανως εχουν δοκιμασθεί τεχνικά. Παρόλα αυτά ειναι προσχεδιο αυτο δε σημαίνει οτι ειναι το τελικό αλλα και δημιουργουνται απορίες ας πουμε τι εξυπηρετεί 2η συχνοτητα για τα περιφ. Βορ.Αιγαίου ή της Δυτ.Μακεδονίας αφού εχουν λίγα καναλια, θελω να πω αυτη τη σπατάλη ρεύματος κάποιος θα κληθεί να την πληρώσει. Γι αυτο πιστευω θα υπάρξουν αλλαγές.

Αποσυνδεδεμένος Latinsoapsfever

• SatLeo V. I. P.
  • SatLeo Legend
  • Ημερομηνία εγγραφής: Μαΐ 2005
  • Τόπος: Λήμνος / Αθήνα
    • http://www.telenovelas.gr
Και ο τωρινός χάρτης για το βόρειο Αιγαίο προβλέπει 2 η 3 συχνότητες για τα περιφερειακά. Το ότι είναι καταχωρημένες στην Ελλάδα για χρήση σε αυτό το allotment, δεν σημαίνει ότι λειτουργούν βέβαια.

Στάλθηκε από το MI 8 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Αποσυνδεδεμένος MCelliotG

• Αναλυτής Επίγειων Λήψεων
  • SatLeo Legend
  • Ημερομηνία εγγραφής: Δεκ 2005
  • Τόπος: ΒΔ Θεσσαλονίκη
Εμένα πιο πολύ με μπέρδεψαν οι πίνακες, βλέπω όμως κοινές πάλι συχνότητες σε διπλανά allotments, όπως πχ η 27 σε Χορτιάτη και Τσουκαλά που αν δεν συντονιστεί θα δημιουργήσει μεγάλα θέματα στα όρια των δύο νομών. Επίσης ανάμεσα σε Μεταξά και Πήλιο.
Και φυσικά συνεχίζει να δίνεται η 24 στην ΕΡΤ στην κεντρική Μακεδονία με τα γνωστά θέματα παρεμβολών από τα Σκόπια κλπ...
Δέκτες:Mut@nt HD51, Edision OSmio 4K, TBS5925
LNB:Inverto Black Ultra Twin
Κάτοπτρο:MABO 130X144/Dragonsat DS-3000 motor
Τόξο:45W - 95E

Αποσυνδεδεμένος emmsarris

• Έμπειρο Μέλος
  • Ημερομηνία εγγραφής: Ιουν 2014
  • Τόπος: Ηράκλειο Κρήτης
Ωραίος χάρτης! Πάλι θα έχουμε προβλήματα στο Ηράκλειο με τις Κυκλάδες, αφού συμπίπτουν 38,39 και 44, αλλά και σε περιοχές που βλέπουν και Λασίθι, αφού συμπίπτουν 34,37 και 41...
Πολλά μπράβο!

Αποσυνδεδεμένος teletkv

• SatLeo Legend
  • Ημερομηνία εγγραφής: Οκτ 2007
  • Τόπος: Οπου κορυφή βουνού και εγώ!!
8-) Τώρα που έστω και έτσι ανακοινώθηκε ο χάρτης, μπορώ να πω μερικά πράγματα. Θα τον μελετήσω μετά αν ισχύει με αυτό που έχω αλλά όταν βλέπετε κανάλια σε γειτονικά allotments ίδια αυτά θα ενεργοποιηθούν όταν έρθει το DVB-T2 γιατί μόνο με αυτό μπορούν να συγχρονίσουν. Περισσότερα σε λίγο...

Συγχώνευση: Τρι 26 Νοε 2019, 22:02
8-) Ο χάρτης ισχύει.

Συγχώνευση: Τρι 26 Νοε 2019, 22:07
8-) 8-) Στη τέταρτη κατάσταση που αναφέρει σειρά, είναι και η σειρά που θα γίνει η μετατόπιση. Επίσης όταν δύο περιοχές είναι με ίδιο νούμερο, τότε η αλλαγή θα γίνει ταυτόχρονα. Άρα ξεκινάμε από Λέσβο και μετά Δωδεκάνησα και Σάμο.
Edision argus highspeed,Vu+DUO 4K SE
Tandberg TT1200 IRD-Harmonic7100
WellavHD2-IRD
Mabo 1,8m 28,23,19,16,13
Fraccaro 1,2m9,7,3 Fraccaro 0,8m 39,43  Πεδιόμετρα Sefram 7847,Leband FSM204 Spectrum GSP-827,Rigol RSA3015E-TG,Hantek 1022G

Αποσυνδεδεμένος paksat

• SatLeo Legend
α) Συμφωνώ κι εγώ ότι μάλλον τα έχουν γράψει ανάποδα.
β) teletkv να υποθέσω ότι η σειρά (allotments με τον ίδιο αριθμό) στο Παράρτημα Δ δείχνει και τις Περιφερειακές Ζώνες (π.χ. Δωδεκάνησα - Σάμος);

Αποσυνδεδεμένος ΣΠΥΡΟΣ-ΔΥΤ.ΦΘΙΩΤΙΔΑ

• Έμπειρο Μέλος
  • Ημερομηνία εγγραφής: Απρ 2011
Παιδια καλημερα!
Δεν ξερω αν γραφω στο σωστο νημα, αν κανω λαθος ας μεταφερθει καπου αλλου αυτη η αναρτηση.
Λοιπον, εχω δυο τηλεορασεις στο σπιτι, η μια στο σαλονι και η αλλη στο δωματιο μου. Η ληψη γινεται νε κεντρικη κεραια πολυκατοικιας απο Υμηττο. Στην τηλεοραση του δωματιου μου, καποιες φορες οι συχνοτητες 21 , 30 και 40 κανουν τρελα σπασιματα. Αυτο γνωριζω οτι οφειλεται στο οτι η εκπομπη τους γινεται σε συστημα QAM 64 που ειναι πολυ πιο ευαισθητο απο το QAM 16 που εκπεμπουν οι αλλες συχνοτητες.

Αυτα που γραφεις ειναι λαθος. Δεν παιζει ρολο η διαμορφωση QAM σε αριστες συνθηκες ληψης (οπτικη επαφη με κεραιες εκπομπης) οπως η περιπτωση σου. Το προβλημα σου ειναι στη διαδρομη απο την κεντρικη κεραια σας εως την εισοδο στο δεκτη σου.

Συνδεδεμένος giannis 6

• SatLeo Legend
  • Ημερομηνία εγγραφής: Απρ 2016
  • Τόπος: Πάτρα
Και αυτες οι συχνοτητες ποτε υα εφαρμοστουν να γινει αυτη η αλλαγη

Αποσυνδεδεμένος paksat

• SatLeo Legend
Λογικά η μετάβαση στις νέες συχνότητες (σε Ελλάδα και γειτονικές χώρες) πρέπει να ξεκινήσει μέσα στο 2020 και να ολοκληρωθεί ως το 2022 το αργότερο.

Αποσυνδεδεμένος emmsarris

• Έμπειρο Μέλος
  • Ημερομηνία εγγραφής: Ιουν 2014
  • Τόπος: Ηράκλειο Κρήτης
Έτσι για το γαμώτο δηλαδή, μια καλύτερη πρόταση για την Κρήτη, με τις συχνότητες απονομής της περιφέρειας, όπου τα allotment της Κρήτης δεν έχουν επικάλυψη ούτε μεταξύ τους, ούτε με τα γειτονικά (Λακωνία, Κυκλάδες, Δωδεκάνησα):
Δυτική Κρήτη: 24,25,33,37,38,39,44
Κεντρική Κρήτη: 21,27,31,35,36,41,46
Ανατολική Κρήτη: 25,33,34,37,38,39,44

Αποσυνδεδεμένος vasilisp

• SatLeo Legend
Λογικά η μετάβαση στις νέες συχνότητες (σε Ελλάδα και γειτονικές χώρες) πρέπει να ξεκινήσει μέσα στο 2020 και να ολοκληρωθεί ως το 2022 το αργότερο.
Πιστεύω δεν θα πάρει περισσότερο από 4-5 μήνες σύνολο από τότε που θα ξεκινήσουν, αφού μάλιστα τελευταια στη σειρά είναι η Αττική. Απλά μετά από κάθε μετάβαση σε περιοχή θα γίνεται έλεγχος για παρεμβολες και μετά σε δευτερο χρόνο θα γίνονται οι ενεργοποιήσεις των συχνοτήτων σε αχνό χρώμα στο χάρτη.
Η σειρά ενεργοποίησης δεν είναι απαραίτητα ανά Π.Ζ. μπορεί να πηγαίνει η σειρά αλλού και μετά να επανέρχονται.

Αποσυνδεδεμένος nimigrc

• Νέο Μέλος
  • *
  • Ημερομηνία εγγραφής: Δεκ 2012
Η τέταρτη πολυπλεξία των καναλιών εθνικής εμβέλειας που καταργείται μήπως "ενοικιαστεί" απο την ΕΡΤ για να βγάλει την δευτερη πολυπλεξια της, μιας και οι πομποί είναι στημένοι και στο παρελθόν τους ενοικίαζε παλι η ΕΡΤ?

Αποσυνδεδεμένος vasilisp

• SatLeo Legend
Eννοείς τον 4ο πομπό πανελλαδικών της Digea που με το νεο χάρτη βγαινει στην ...εφεδρεία, σωστή η παρατηρηση. Σίγουρα δεν αποκλείεται, δηλαδη κάποια στιγμή να επινοικιαστεί από την ΕΡΤ και να βγει στις νεες συχνότητες της ΕΡΤ σε ενα αριθμό κέντρων.
Βεβαια αυτό ερχεται σε ανακολουθία με την προσπάθεια για απεξάρτηση από τον ιδιώτη πάροχο που εχει ηδη συντελεστει στην 1η πολυπλεξία. Στην περίπτωση όμως που θα υπήρχε καθαρό οικονομικο συμφέρον ειδικά για την ΕΡΤ (γιατι για τη Digea εννοείται), ολα πρέπει να συζητωνται, και γιατί τελικά να υπάρχουν ταμπού?

Αποσυνδεδεμένος teletkv

• SatLeo Legend
  • Ημερομηνία εγγραφής: Οκτ 2007
  • Τόπος: Οπου κορυφή βουνού και εγώ!!
Edision argus highspeed,Vu+DUO 4K SE
Tandberg TT1200 IRD-Harmonic7100
WellavHD2-IRD
Mabo 1,8m 28,23,19,16,13
Fraccaro 1,2m9,7,3 Fraccaro 0,8m 39,43  Πεδιόμετρα Sefram 7847,Leband FSM204 Spectrum GSP-827,Rigol RSA3015E-TG,Hantek 1022G

Αποσυνδεδεμένος vasilisp

• SatLeo Legend
Ε, καλά μην ορκίζεσαι κι όλας :P :morons : :whistle

Αποσυνδεδεμένος nimigrc

• Νέο Μέλος
  • *
  • Ημερομηνία εγγραφής: Δεκ 2012
Ισως όχι ενοίκιο απαραίτητα αλλά ανταλλαγή πχ με παραχώρηση μέρους των οικίσκων η αγορά με κάποιο μικρό τίμημα, για την DIGEA ούτως ή άλλως αχρηστοι θα είναι

• Satleo Maniac
Απο τον χάρτη 700 MHz του digitaltvinfo, βλέπω σε μερικά allotments που μέχρι τώρα έχουν μόνο 1 συχνότητα περιφερειακών (π.χ. Βόλος, Λαμία, Κυκλάδες, Δωδεκάνησα, κτλ.) πλέον με τον νέο χάρτη 700 MHz, θα αποκτήσουν 2 συχνότητες περιφερειακών. Δηλαδή μάλλον θα υπάρξουν μερικές συγχωνεύσεις σε Περιφερειακές Ζώνες, και πλέον οι συχνότητες των περιφερειακών καναλίων σε όλη την χώρα θα είναι 2. (εκτός της Αττικής που θα έχει 3, όπως είναι τώρα)

* Απ: Δωρεάν Ελληνικά κανάλια μέσα από το Ιντερνετ  Μέλος: eliascomtest Φόρουμ: IPTV Γενικά 02/12/2024 (13:20)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΑΤΤΙΚΗ  Μέλος: aorguru Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 02/12/2024 (12:59)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΑΤΤΙΚΗ  Μέλος: mostwebradio Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 02/12/2024 (11:33)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΑΤΤΙΚΗ  Μέλος: tbaruzzo Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 02/12/2024 (11:12)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΑΤΤΙΚΗ  Μέλος: paksat Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 02/12/2024 (10:49)
* Απ: Ποδοσφαιρο σε FΤΑ μεταδοση  Μέλος: nektarios 1451 Φόρουμ: Αθλητικές Μεταδόσεις 02/12/2024 (10:47)
* Απ: Αθλητικές μεταδόσεις ΣΗΜΕΡΑ  Μέλος: maarinos Φόρουμ: Αθλητικές Μεταδόσεις 02/12/2024 (08:55)
* Απ: Αγοράζει το «Ε» ο Μελισσανίδης  Μέλος: mostwebradio Φόρουμ: Οι Τηλεοπτικοί Σταθμοί στην Ελλάδα 02/12/2024 (07:36)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΑΤΤΙΚΗ  Μέλος: mostwebradio Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 02/12/2024 (01:44)
* Απ: Το OPEN (πρώην Epsilon) στην Ελλάδα (αναφορές - προβλήματα)  Μέλος: mostwebradio Φόρουμ: Οι Τηλεοπτικοί Σταθμοί στην Ελλάδα 02/12/2024 (01:38)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΑΤΤΙΚΗ  Μέλος: giannis 6 Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 01/12/2024 (16:17)
* Απ: Μακρινές ραδιοφωνικές λήψεις, εντός ή εκτός Ελλάδας DX  Μέλος: MCelliotG Φόρουμ: Αναλογική λήψη - Ραδιόφωνο 01/12/2024 (16:11)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΑΤΤΙΚΗ  Μέλος: paksat Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 01/12/2024 (15:47)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΑΤΤΙΚΗ  Μέλος: giannis 6 Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 01/12/2024 (15:28)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΑΤΤΙΚΗ  Μέλος: paksat Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 01/12/2024 (15:25)
* Απ: Μακρινές ραδιοφωνικές λήψεις, εντός ή εκτός Ελλάδας DX  Μέλος: giannis 6 Φόρουμ: Αναλογική λήψη - Ραδιόφωνο 01/12/2024 (15:24)
* Απ: Μακρινές ραδιοφωνικές λήψεις, εντός ή εκτός Ελλάδας DX  Μέλος: bill82 Φόρουμ: Αναλογική λήψη - Ραδιόφωνο 01/12/2024 (14:49)
* Απ: Μακρινές ραδιοφωνικές λήψεις, εντός ή εκτός Ελλάδας DX  Μέλος: nektarios 1451 Φόρουμ: Αναλογική λήψη - Ραδιόφωνο 01/12/2024 (14:44)
* Απ: Μακρινές ραδιοφωνικές λήψεις, εντός ή εκτός Ελλάδας DX  Μέλος: panos456 Φόρουμ: Αναλογική λήψη - Ραδιόφωνο 01/12/2024 (14:10)
* Απ: Ποδοσφαιρο σε FΤΑ μεταδοση  Μέλος: nektarios 1451 Φόρουμ: Αθλητικές Μεταδόσεις 01/12/2024 (11:05)
* Απ: Το OPEN (πρώην Epsilon) στην Ελλάδα (αναφορές - προβλήματα)  Μέλος: paksat Φόρουμ: Οι Τηλεοπτικοί Σταθμοί στην Ελλάδα 01/12/2024 (10:31)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΑΤΤΙΚΗ  Μέλος: Palmwoods Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 01/12/2024 (10:14)
* Απ: Αθλητικές μεταδόσεις ΣΗΜΕΡΑ  Μέλος: maarinos Φόρουμ: Αθλητικές Μεταδόσεις 01/12/2024 (06:35)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΑΤΤΙΚΗ  Μέλος: bakobako Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 01/12/2024 (03:25)
* Απ: Επίγεια ψηφιακή πλατφόρμα Velister  Μέλος: ANDREASSAT Φόρουμ: Το τηλεοπτικό τοπίο στην ΚΥΠΡΟ 01/12/2024 (01:23)
* Απ: Επίγεια ψηφιακή πλατφόρμα Velister  Μέλος: MCelliotG Φόρουμ: Το τηλεοπτικό τοπίο στην ΚΥΠΡΟ 01/12/2024 (00:01)
* Απ: Επίγεια ψηφιακή πλατφόρμα Velister  Μέλος: Latinsoapsfever Φόρουμ: Το τηλεοπτικό τοπίο στην ΚΥΠΡΟ 30/11/2024 (22:42)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΑΤΤΙΚΗ  Μέλος: giannis 6 Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 30/11/2024 (22:04)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΑΤΤΙΚΗ  Μέλος: Chris_S Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 30/11/2024 (21:38)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΑΤΤΙΚΗ  Μέλος: bakobako Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 30/11/2024 (21:22)