Αλλαγή πλάνων: Προβάδισμα στη δημοπράτηση των περιφερειακών αδειών από το ΕΣΡΣειρά διασκέψεων μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας για την αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών έχουν τα μέλη του ΕΣΡ. Η επόμενη συνάντηση είναι προγραμματισμένη για σήμερα, Δευτέρα, ενώ κρίσιμα θέματα, όπως η δημοπράτηση ή η μοριοδότηση και κατ’ επέκταση το νομικό καθεστώς της χορήγησης των περιφερειακών και των θεματικών αδειών, δεν έχουν λυθεί.
Το ΕΣΡ, πάντως, όπως προκύπτει από τις διασκέψεις της Ολομέλειας που έγιναν μέσα στον Ιανουάριο, από τη μία δείχνει να επιδιώκει την ταυτόχρονη αδειοδότηση των θεματικών σταθμών εθνικής εμβέλειας και των περιφερειακών, και από την άλλη φαίνεται να δίνει προβάδισμα στους περιφερειακούς της Αττικής. Προς το παρόν, η πλειοψηφία των μελών θέλει να υπάρξει πλειοδοτικός διαγωνισμός, καθώς υπάρχει η προηγούμενη αρνητική εμπειρία της μοριοδότησης με το περίφημο «κριτήριο παλαιότητας».
Σε αυτό το σημείο υπάρχει το ενδεχόμενο να εκπέσει η διαδικασία στο ΣτΕ, όπως έχει συμβεί στο παρελθόν. Από την άλλη πλευρά η κυβέρνηση έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο να γίνει η προκήρυξη με τη διαδικασία του πλειστηριασμού και επιθυμεί να εκχωρηθούν έναντι ενός εύλογου οικονομικού ανταλλάγματος. Έχει δε προκρίνει την προκήρυξη των περιφερειακών αδειών, αφήνοντας σε δεύτερη μοίρα τους θεματικούς σταθμούς εθνικής εμβέλειας.
Ορισμένα από τα θέματα που έχουν τεθεί είναι το ιδιοκτησιακό καθεστώς των θεματικών και των περιφερειακών σταθμών και η δυνατότητα της δικτύωσης προγράμματος. Για τις συζητήσεις τηρείται σιγή ιχθύος από το ΕΣΡ, το οποίο έχει σταματήσει να ενημερώνει τον Τύπο για τις αποφάσεις του.
Οι παραπομπές δεν είναι διαθέσιμες στους επισκέπτες.
Εγγραφείτε ή
ΣυνδεθείτεΣτη τελική ευθεία η αδειοδότηση περιφερειακών καναλιώνΓρήγορη αναμένεται να είναι η διαδικασία για την προώθηση ενός νέου σχεδίου νόμου, βάσει του οποίου θα διενεργηθεί η διαδικασία αδειοδότησης των περιφερειακών τηλεοπτικών σταθμών. Μάλιστα, μέχρι τον Μάρτιο δεν αποκλείεται να προκύψουν συγκεκριμένες εξελίξεις, αφού η πλευρά του Μεγάρου Μαξίμου βρίσκεται σε ανοικτή γραμμή από την είσοδο του νέου έτους και μετά για το θέμα αυτό με το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης.
Οπως έχει γράψει η στήλη και στο παρελθόν, η δημοπράτηση των αδειών βαίνει προς κατάργηση, με τη λύση που προκρίνεται να είναι η μοριοδότηση, χωρίς, ωστόσο, να έχουν δοθεί περισσότερες λεπτομέρειες. Σίγουρο, πάντως, θα πρέπει να θεωρείται το ενδιαφέρον της πλευράς του Φίλιππου Βρυώνη του Epsilon, της οικογένειας Κουρή του Kontra με τις ευλογίες της Κουμουνδούρου και του Δημήτρη Μελισσανίδη με φόντο την πρόθεσή του για το ΑΕΚ TV.
Οι παραπομπές δεν είναι διαθέσιμες στους επισκέπτες.
Εγγραφείτε ή
Συνδεθείτε