Αυτό το ότι μπορουν να μετατραπούν σε παρόχους του εαυτού τους, νομίζω ότι δεν μπορουσε να το αποφύγει το νομοσχέδιο, (γιατί αλλιώς θα ήταν σίγουροι πελάτες της Digea, οπότε αυτό είναι φωτογραφικό). Πάντως στην πράξη μπορουν να το διαπραγματευτουν με τη Digea π.χ. σε πόσα Κ.Ε. θέλουν να εκπέμπουν και να συνεργαστουν μαζί της. Δεν το απαγορεύει αλλά μπορουν και μόνοι τους αυτο λεει.
Στην πράξη όμως σκέφτομαι αν θέλει ένας δημοτικός σταθμός τωρα περιφερειακός να ξεφυγει από τη Digea π.χ. του Δήμου της Ορεστιάδας πρέπει να ψαξει πολύ τις συχνοτητες να βρει ελευθερη. Κι αν ειναι ένας πάει καλά, αμα θέλει ο καθένας Δημος στην περιοχή να βγει?
Πάντως εγώ το βλέπω με ενδιαφέρον. Προφανώς υπάρχουν αιτήματα για αυτό, δεν έγινε στο ξαφνικό. Δεν ξέρω αν δικαιούται να ζητήσει η Digea αποζημίωση γιατι φαινομενικά χανει πελάτες. Θυμαμαι όμως ότι ήθελε να απαλλαγεί από περ. σταθμούς κι ότι δεν εχει κέρδος από αυτό, απλά της "φορτώθηκε".
Φυσικά και μπορουν να βγουν νέοι σταθμοι ή να αναβιώσουν οι παλιοί. Αρκεί να έχουν όρεξη να στησουν ξανά πομπούς κλπ. Και μάλιστα από την ώρα που το νομοσχεδιο γίνει νομος και μπει στο ΦΕΚ θα μπορουν μόνοι τους να κάνουν όλες τις διαδικασίες.