Αντώνη νομίζω είσαι υπερβολικός, εγώ δεν βλέπω καμία ουσιαστική διαφορά δορυφορικά ανάμεσα στην ποιότητα εικόνας στις παλιές και την καινούρια συχνότητα. Χάλι ήταν, χάλι παραμένουν. Είχα εξηγήσει εξάλλου τι συμβαίνει με το συνολικό τους bitrate, 3.2mbps target είναι και στις παλιές, τόσο είναι και στις καινούριες. Αυτό που έχει αλλάξει είναι η στατιστική πολυπλεξία, δηλαδή πλέον το συνολικό bitrate πρέπει να μοιραστεί σε 7 κανάλια, που σημαίνει ότι αν πρέπει να παίξουν όλα ταυτόχρονα απαιτητικές σκηνές σε bitrate δεν θα κατορθώσουν να περάσουν τα 3.2mbps. Βέβαια είναι τέτοιο το χάλι τους ούτως ή άλλως που δύσκολα το θα καταλάβει κάποιος.
Τυχεροί λοιπόν μόνο όσοι λαμβάνουν τα HD. Για τους υπόλοιπους δεν σώζεται η κατάσταση δυστυχώς.
Για να τα δούμε και αυτή τη στιγμή, όπως παίζουν στις 3Ε.
ΝΕΑ ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ ΠΑΛΙΕΣ ΣΥΧΝΟΤΗΤΕΣ
ALPHA 2.5 mbps 2.3
ANT1 4.4 4.0
m.tv 0.8 2.9
MEGA 2.9 2.3
OPEN 3.4 2.1
SKAI 1.3 1.8
STAR 1.9 2.2
Οι τιμές αλλάζουν συνεχώς λόγω στατιστικής, οπότε άφησα κάθε κανάλι να παίξει για 2 λεπτά περίπου και έγραψα το μέσο όρο κατά προσέγγιση. Βλέπουμε ότι στα περισσότερα κανάλια είναι περίπου στα ίδια επίπεδα με εξαίρεση τον SKAI και το m.tv που φαίνεται να παίζουν πιο χαμηλά, ειδικά το δεύτερο. Εδώ νομίζω ότι φαίνεται το πλεονέκτημα των δύο συχνοτήτων, όπου τα 4+3 κανάλια μπορούν να σηκώσουν περισσότερο bitrate προσωρινά, όμως οι τιμές δεν είναι και τόσο διαφορετικές ώστε να δικαιολογούν μεγάλες διαφορές στην ποιότητα εικόνας. Είναι βέβαια απορίας άξιο γιατί τη συγκεκριμένη στιγμή της μέτρησης το Open παίζει παραπάνω από το MEGA που δείχνει ταινία....