0 μέλη και 14 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Για μένα πρέπει να αφεθεί η τοπική τηλεοπτική ιδιωτική πρωτοβουλία να δράσει πιο ελευθερα. Να κάνουν μικρούς παρόχους ανά περιφερειακή ζώνη αφού για το συνολο της χώρας δεν το βλέπω να υπάρχει ενδιαφερόμενος. Αν αυτό εφαρμοστεί, θα μπορουσε μετά να παρέμβει το κράτος σε περιοχές που δεν βρέθηκε κανένας ιδιώτης πάροχος.
Μένοντας λίγο στο νομοσχέδιο για τα ΜΜΕ παρατηρησα δύο σημεία:α) Εχει εγκαταλειφθεί ο όρος "θεματικά" και υπάρχει μονο το "μη ενημερωτικά πανελλαδικά" που σημαίνει ότι θα μπορουν να παίζουν διάφορα είδη θέματος πλην ενημέρωσης, δηλαδη να μην έχουν δημοσιογράφους για να μπορει να δικαιολογηθεί και το μινιμουμ 50 στους εργαζόμενους. Δεν λέει ας πούμε κάπου ότι το ΕΣΡ θα επιλέξει το είδος του προγράμματος που θα το θεματοποιεί. Αυτό δε σημαίνει ότι αν θέλει κάποιος να καταθέσει αίτηση για θεματικό μη ενημερωτικό κανάλι αυτο δεν γίνεται. Βεβαια απαγορευει διάφορα ακατάλληλα προγραμματα.β) Για τα περιφερειακά και τα ραδιόφωνα δίνεται η ευκαιρία μέχρι την αδειοδότηση να αλλάξουν μία φορά -μόνο- φυσιογνωμία καταθέτοντας την στο ΕΣΡ. Πιστευω ότι αυτό γίνεται για να καταγραφούν σύμφωνα με την επιθυμία τους και να έχουν ένα αβαντάζ κατά την αδειοδότηση που κι εκεί θα διαχωρισθούν σε ενημερωτικά και μη.
"...Καταληκτική προθεσμία για τη διαδικασία αδειοδότησης των παρόχων περιεχομένου επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευρυεκπομπής ελεύθερης λήψης εθνικής εμβέλειας μη ενημερωτικού περιεχομένου και περιφερειακής εμβέλειας (ενημερωτικού γενικού και μη ενημερωτικού περιεχομένου) ορίζεται η 31η.12.2022."
Θα μπορουσε για παράδειγμα για την ποικιλία των εκπεμπομένων προγραμμάτων να υπάρχει άδεια που να παίζει μόνο μουσική με βιντεοκλίπς και σχετικές εκπομπές από DJ και μουσικούς παραγωγούς (τύπου MAD). Η οποία άδεια να έχει χαμηλό σχετικά με τις άλλες τίμημα.
Κι ο Κουρής έχει εκδηλώσει κατά καιρούς το ενδιαφέρον του για επίγεια πανελλαδική εκπομπή του MAD. Επίσης, δεν αποκλείω τυχόν ενδιαφέρον της Εκκλησίας για αντίστοιχη εκπομπή θρησκευτικού καναλιού (π.χ. 4Ε).