Έχεις μπερδευτεί. Το ΕΣΡ πριν την ψηφιακή μρτάβαση είχε, κι έχει νομίζω ακόμα, στους καταλόγους του 3 είδη τηλεοπτικών καναλιών. Εθνικής, Περιφερειακής και Τοπικής Εμβέλειας. Η διαφορά με τους τηλεοπτικούς σταθμούς Περιφερειακής Εμβέλειας με Τοπικής Εμβέλειας είναι ότι οι Τοπικής εξέπεμπαν τοπικά στην έδρα τους κι οι Περιφερειακής Εμβέλειας κι εκτός από την έδρα τους. Καμία σχέση με τη Περιφερειακή Διαίρεση της Ελλάδας δηλαδή. Με τη ψηφιακή μετάβαση η Digea δημιούργησε άτυπα 13 Περιφερειακές Ζώνες, θέλοντας να δημιουργήσει 19 διαφορετικά mux στην Αθήνα και να τα διανέμει σε αυτές τις 13 Περιφερειακές Ζώνες. Μετέτρεψε έτσι πολλούς τηλεοπτικούς Τοπικής Εμβέλειας σε Περιφερειακής Εμβέλειας με την ανοχή τους πολλές φορές και μάλιστα με ορισμένους από αυτούς να αρνούνται να ενταχθούν στο δίκτυο της Digea. Φυσικά πολλοί από αυτούς σταμάτησαν να εκπέμπουν αφού δεν μπορούσαν να αντέξουν το οικονομικό βάρος ενός σταθμού Περιφερειακής Εμβέλειας.
Πάντως σε καμία περίπτωση ένας τηλεοπτικός σταθμός Περιφερειακής Εμβέλειας δεν σημαίνει ότι είναι τηλεοπτικός σταθμός της Περιφέρειά του.
Να κάνω κι εγώ ένσταση τότε που δεν εκπέμπουν στη Σύρο που είναι πρωτεύουσα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου οι τηλεοπτικοί σταθμοί της Ρόδου και της Καλύμνου που ανήκουν στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.
Να κάνει ένσταση κι ο κάτοικος της Σάμου που ενώ ανήκει στη Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, δεν εκπέμπουν οι τηλεοπτικοί σταθμοί της Λέσβου και της Χίου.
Να κάνει ένσταση κι ο κάτοικος της Σκύρου που ενώ ανήκει στη Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, δεν εκπέμπουν οι τηλεοπτικοί σταθμοί της Στερεάς Ελλάδας αλλά της Θεσσαλίας.
Να κάνει ένσταση κι ο κάτοικος της Φωκίδας και της νότιας Βοιωτίας που ενώ ανήκει στη Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, δεν εκπέμπουν οι τηλεοπτικοί σταθμοί της Στερεάς Ελλάδας αλλά της Πελοποννήσου.
...να συνεχίσω;
Εξήγησα παραπάνω ότι όλα αυτά βγήκαν με το που εξέπεμπε όλα αυτά τα χρόνια ο κάθε σταθμός κι αυτό ήταν ένας από τους παράγοντες το πως σχεδιάστηκαν τα Allotments. Μη ζητάμε το αυτονόητο γιατί ποτέ δεν υπήρχε και κυρίως δεν το είχαν θελήσει οι τηλεοπτικοί σταθμοί!!!
Δεν είμαι καθόλου μπερδεμένος και ξέρω καλά τι μου γίνεται!Ναι να κάνει ένσταση!είναι υποχρέωση τους να εκπέμπουν εκεί που πρέπει να εκπέμπουν και όχι εκεί που είναι περιττοί...ας μην γελιόμαστε φίλτατε arva...ο νόμος που θεσπίστηκε ουσιαστικά καταργούσε τα τοπικά κανάλια σφίγγοντας τους τα λουριά για να γίνουν ντε και καλά περιφερειακα...περιφέρεια η θάνατος δηλαδή!τώρα αν καποιοι δεν το εφάρμοσαν λογω πολιτικών συμφερόντων κυρίως επειδή είχαν πλάτες από τις εκάστοτε κυβερνήσεις...ήρθε ο καιρός να το κάνουν!ο νόμος πρέπει να ισχύει για όλους και όχι μόνο για τους ισχυρούς...και ο κάτοικος των νησιών έχει δικαίωμα να βλέπει τα δικά του περιφερειακά κανάλια όπως και ο κάτοικος της Αθήνας!δεν έχει σημασία αν πιάνει και κανάλια άλλης περιφέρειας εφόσον ο πάροχος δικτύου τον καλύπτει βάσει υποχρέωσης με τα κανάλια της περιφέρειας του!Ας σταματήσει επιτέλους αυτό το παραμυθάκι και οι φτηνές και γελοίες δικαιολογίες που κάποιοι επικαλούνται!