Αν κρίνουμε ότι με την εγκατάσταση όλων των πομπών της 1ης mux από την ΕΡΤ, έγινε σε λίγο διάστημα και η ψηφιοποίηση των μικρών αναλογικών πομπών να εκπέμπουν την 1η mux, πέρα και από τα λεγόμενα του teletkv, πιστευω όταν γίνει η εγκατασταση της 2ης mux στα βασικά, θα γινει και εκείνη η τροποποίηση-ενεργοποίηση των MFN μικρών πομπών να την εκπέμπουν. Πρέπει όμως πρώτα να γίνει η προμήθεια-εγκατάσταση-λειτουργία των βασικών πομπών, προκειμένου να έχουν και οι MFN από κάπου να λαμβάνουν σήμα.
Είναι καλύτερα πιστευω να κοιτάμε το ποτήρι μισογεμάτο και όχι επειδη υποψιαζόμαστε-φοβόμαστε ότι ΔΕΝ θα βάλουν ΜFN πομπούς να ζητάμε να αλλάξουν από ισοβαρείς σε ανισοβαρείς (σε σημαντικότητα) οι mux, οι οποίες όπως καταλαβαίνει κάποιος δεν μπορούν να αλλάζουν ανά ώρα και στιγμή.
Και αν θέλετε και τη δική μου γνώμη, το γεγονός ότι κινηθηκε εξ αρχής η ΕΡΤ σε ισοβαρείς πολυπλεξίες δείχνει ότι θα το υποστηρίξει όχι μόνο στα βασικά κέντρα αλλά και στα δευτερεύοντα.
Για το πώς θα γίνει αυτό, θα το βρει η Τεχνική Υπηρεσία, θα μπορούσε όπως είπε ο Teletkv να βγάλουν και δευτερη Mux από τον ίδιο αναμεταδότη-gapfiller. Αλλά και αυτό να μη γίνει κατορθωτό, αρκετά gapfillers προβλέπονται από την νέα προμηθεια πομπών που είναι να γίνει, ενώ υπάρχουν και παλιοί αναλογικοί πομποί που δεν ειναι σε χρήση. Αφού σε ένα μικρό κέντρο τροποποιήθηκε ένας αναλογικός της ΕΡΤ1 να δίνει ψηφιακά την 1η mux, θα υπάρχει ένας ακόμα της ΕΡΤ2 ή της ΕΡΤ3 που μπορεί να γίνει ψηφιακός να δίνει τη 2η mux.
Εχω ακόμα την εντύπωση, ότι ήδη με τη μετάβαση ενεργοποιούνται μικροί αναμεταδότες για τη 2η mux, όπου στο κέντρο λήψης τους έχει βγει η 2η mux. Αυτό που δεν ξέρω είναι το πώς το κάνει η ΕΡΤ, με νέο αναμεταδότη? με τον ίδιο? εδω θέλουμε τα φώτα του teletkv