το προβλημα σε αυτο ειναι οτι δεν εκπεμπει παντου το δευτερο mux και τα καναλια εχουν υποχρεωση εκπομπης sd...
Και ότι δεν υπάρχει βούληση ούτε από την πολιτεία να επισπεύσει διαδικασίες (αντίθετα, βγάζουν παρατάσεις επί παρατάσεων) ούτε από τους παρόχους να βάλουν το χέρι στην τσέπη. Πόσοι διαγωνισμοί για το 2ο mux της ΕΡΤ έχουν ακυρωθεί από την επαναλειτουργία της το 2015; Αν η ΕΡΤ όντως θεωρεί ισοδύναμα τα 2 mux (και τους πολίτες αυτής της χώρας) γιατί βαριέται να κινήσει τις διαδικασίες με σβελταδα; Για το πρώτο mux μια χαρά τις έτρεξαν και έφυγαν από τη Digea. Από τότε εχουν περάσει 3 χρόνια, και για το 2ο mux ενεργοποιείται 1 κέντρο το τρίμηνο. Πόσοι πομποί είπαν ότι θα ενεργοποιηθούν μέχρι το Σεπτέμβριο σε όλη την Ελλάδα; 30;40; Τα υπόλοιπα από τα 168 κέντρα γιατί τα φτύνουν τόσο πολύ; Επίσημα δεν είναι; Βάση νόμου δεν λειτουργούν;
Ο νόμος Παππά για υποχρεωτική λειτουργία των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών σε HD έλεγε από το 2021 με τη νέα κυβέρνηση μετατράπηκε σε 2022. Γίνονται ψηφιακές μεταβάσεις σε περιοχές και χωρίς καμία δικαιολογία ξεχνάνε να ανάψουν πομπούς και ανάβουν σε άλλους που έπονται. Δεν υπάρχουν δικαιολογίες, δεν θέλουν οι πάροχοι ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΚΡΙΤΗΡΙΑ και τους κάνουν τα χατίρια.
Εγώ προσωπικά έχω κάνει καταγγελία στην ΕΕΤΤ για τη Digea και τις ενεργοποιήσεις των HD οπουδήποτε αλλού πλην των νησιών τώρα με την 2η μετάβαση. Η ΕΕΤΤ μου λέει ότι περίμενει να της απαντήσει η Digea επί αυτού. Εδώ και 40 ημέρες. Θα περιμένω πολύ ακόμα μάλλον γιατί όλοι στο κόλπο είναι. Όπως ήταν και στο switch off του 2014, που πάλι ήταν πρώτο το Βόρειο Αιγαίο στο χρονοδιάγραμμα, μαθαίναμε από το satleo ότι η Digea έστηνε πομπούς στην Πελοπόννησο και αφού τους είχαν στήσει όλους τους πομπούς στην Πελοπόννησο, μετά βγήκε το ΦΕΚ που έκανε τραμπα τη Πελοπόννησο και το Βόρειο Αιγαίο στη σειρά ενεργοποίησης. Ωραία ισονομία και ωραίοι ελεγκτικοί οργανισμοί!