Ανάπτυξη δικτύων ψηφιακής επίγειας τηλεόρασης
  • Τρι 26 Νοε 2024, 02:53
Like us on our Facebook page "https://www.facebook.com/Satleo"
Email επικοινωνίας του Satleo Forum: "forum@satleo.gr"

Αποστολέας Θέμα: Ανάπτυξη δικτύων ψηφιακής επίγειας τηλεόρασης  (Αναγνώστηκε 1000726 φορές)

0 μέλη και 17 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Doctorwho

• Έμπειρο Μέλος
  • Ημερομηνία εγγραφής: Οκτ 2009
  • Τόπος: Ιωάννινα
Οι παραπομπές δεν είναι διαθέσιμες στους επισκέπτες. Εγγραφείτε ή Συνδεθείτε
Και για κάποια SD κανάλια στη Γερμανία θέλει συνδρομή νομίζω.

Τα Free-Tv sd μέσω δορυφόρου είναι όλα ελεύθερα.

Αποσυνδεδεμένος NetSurfer_g7

• Satleo Maniac
  • Ημερομηνία εγγραφής: Νοε 2013
    • Τσεκάρετε και το blog μου
Συγνωμη ρε παιδια,αλλα τοσο σημαντικο θεμα ειναι το αν θα γραφει hd στο λογοτυπο ή οχι?Ας λυθουν πρωτα τα ουσωδη προβληματα (να βλεπει ολη η ελλαδα ισοτιμα ολα τα hd καναλια,να ξεκολλησει το θεμα με τις θεματικες αδειες,να εκπεμψουν επιτελους σε hd και τα περιφερειακα) και μετα ασχολουμαστε με τις "τριχες".

Συγχώνευση: Πεμ  1 Ιουν 2023, 09:33
Στην Γερμανία το κρατικό mdr έχει αφαιρέσει το HD από το λογότυπο (οπότε SD και HD έχουν το ίδιο λογότυπο). Το ίδιο συμβαίνει και με το bibel.tv και το γαλλικό arte στον Hotbird.
Το γερμανικό κρατικό phoenix έχει κλείσει το SD του και εκπέμπει μόνο HD. Tο λογότυπο του γράφει phoenix.
Και τα BILD, ΑNIXE+, münchen.tv, pearl.tv και άλλα πολλά που δεν έχουν πλέον SD εκδοχή δεν φέρνουν την σήμανση HD πλέον.
Επίσης τα πολωνικά TVP Polonia, TVP Info εκπέμπουν HD χωρίς σήμανση HD. Και τα FASHION TV και NASA TV στον Hotbird.
Στις 28.2 οι Άγγλοι επίσης HD εκδοχές χωρίς HD σήμανση (Wild Earth, Earthx Tv, Wion, Bloomberg)

Στόχος τους στη Γερμανία είναι όσο αφορά τα κρατικά, να γίνουν τα HD standard πλέον και να κλείσουν τα SD. Τα μεγάλα ιδιωτικά κανάλια των ομάδων ProSiebenSat.1, RTL, Discovery που προς στιγμή θέλουν συνδρομή για τα HD θα εκπέμπουν για αρκετό διάστημα παράλληλα και σε SD.

Στην Γερμανια εχω την εντυπωση οτι σχεδον ολα τα επιγεια HD ειναι με συνδρομη.Τουλαχιστον ετσι ηταν μεχρι την τελευταια φορα που ειχα ταξιδεψει εκει πριν 2 χρονια.Θυμαμαι η τηλεοραση στο δωματιο που εμενα επιανε μονο sd καναλια,στα hd ενω τα "κατεβαζε" κανονικα και λειτουργουσε το epg,οταν πηγαινες να συντονιστεις σε καποιο απο αυτα εγραφε "κωδικοποιημενη υπηρεσια" ή κατι τετοιο.Δεν ξερω αν εχει αλλαξει κατι μεχρι τωρα.

Αποσυνδεδεμένος Ioanis

• Έμπειρο Μέλος
  • Ημερομηνία εγγραφής: Δεκ 2006
  • Τόπος: Wuppertal Germany
Δεν έχει αλλάξει κάτι ακόμα έτσι είναι μόνο τα κρατικά κανάλια σε HD είναι ελεύθερα σε επίγεια και στον δορυφόρο.
Κατοπτρο 90cm no name.LNB INVACOM 0,3db.Ληψη(68.5E-45W).Δεκτες.Εchostar-ip3000 Viaccess.Nokia 9650S.dbox Nokia.Pace dsr 600.ALBA REC-4604P analog.SEG-099A analog

Αποσυνδεδεμένος nogyo.exe

• Satleo Maniac
  • Ημερομηνία εγγραφής: Απρ 2023
  • Τόπος: Αττική
μην μπερδευεσαι γεωργιε οι τουρκοι το TRT 4K το μεταδιδουν δορυφορικα μιας και ενα μεγαλο ποσοστο των κατοικων της τουρκιας βλεπουν τηλεοραση απο τον τουρκσατ στις 42Ε για αυτο  και το βγαζουν εκει. απο εκιε βλεπουν γενικα σχεδον ολοι οι τουρκοι γιατι το να στησοπυν ενα δικτυο επιγειων αναμεταδοτων ειναι δυσκολο εχει ποιο πολλα βουνα σε σχεση με την ελλαδα και για αυτο δεν προχωρησε ακομα το DVB T εκει και εχουν μεινει ακομα αναλογικες εκπομπές. μην ξεχναμε η τοπυρκια δεν ειναι στην ευρωπαικη ενωση και ετσι στη τηλεοραση δεν ειναι υποχρεωμενη να κλεισει τα αναλογικα

Σε καμία περίπτωση δεν θέλω να το πάω πολιτικά αλλά ένας από τους λόγους που είμαι ευρωσκεπτικίστρια είναι αυτός εδώ! Το πώς θες να δεις τηλεόραση είναι δικαίωμα! Γιατί ο κόσμος να πετάξει τις τηλεοράσεις τους τις CRT (που είναι και συλλεκτικές πλέον, και το λέω γι' αυτούς που αρνούνται αποκωδικοποιητή) ή όσοι έχουν αδύναμη κεραία να χάσουν κανάλια γιατί ο ψευτοπροοδευτισμός τους, τους πονάει; Έχουν μπερδέψει την πρόοδο με το να βάζουν ανθρώπους με το ζόρι σε μια "νέα εποχή". Και μην αρχίσουμε για δήθεν 5G και τέτοια. Ναι μεν είναι θέμα συχνοτήτων αλλά το ίντερνετ που κολλάει με τη τηλεόραση;;;
👩 she/her
📸 @nogyo.exe
▶️ @nogyo, αρχείο ελληνική τηλεόρασης (inactive)
discord @nogyo_
twitter: @nogyotweets

Αποσυνδεδεμένος arva

• Γενικός συντονιστής
  • SatLeo Legend
  • Ημερομηνία εγγραφής: Μαΐ 2005
  • Τόπος: Πεύκη, Αττική
Η μετάβαση στη ψηφιακή εποχή στην τηλεόραση δεν έχει να κάνει με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Είναι επιβεβλιμένο παγκοσμίως μεσώ ITU (=Διεθνής Ένωση Τηλεπικοινωνιών που είναι ο αρμόδιος οργανισμός του ΟΗΕ για τις τεχνολογίες τηλεπικοινωνιών και πληροφοριών). H Ευρωπαϊκή Ένωση εμπλέκεται στο να γίνει η μετάβαση οργανωμένα κι όχι άναρχα και επηρεάσει η μία χώρα την άλλη.

Αποσυνδεδεμένος Latinsoapsfever

• SatLeo V. I. P.
  • SatLeo Legend
  • Τόπος: Λήμνος / Αθήνα
    • http://www.telenovelas.gr
Δεν ξέρω κατά πόσο επιβεβλημένο είναι τελικά, υπό την έννοια ότι η ευρωπαϊκή ένωση εκτός από την οργάνωση όρισε και deadline για την ολοκλήρωση της μετάβασης στα μέλη της, ενώ η ITU ακόμα και σήμερα μπαίνεις στο σάιτ της και αισθάνεσαι ότι έχει παγώσει ο χρόνος κάπου στο 2017. Για τη Τουρκία συγκεκριμένα γράφει για τη μετάβαση not started. Ναι, και; Τι θα κάνετε για αυτό;

• Satleo Maniac
Δεν ξέρω κατά πόσο επιβεβλημένο είναι τελικά, υπό την έννοια ότι η ευρωπαϊκή ένωση εκτός από την οργάνωση όρισε και deadline για την ολοκλήρωση της μετάβασης στα μέλη της, ενώ η ITU ακόμα και σήμερα μπαίνεις στο σάιτ της και αισθάνεσαι ότι έχει παγώσει ο χρόνος κάπου στο 2017. Για τη Τουρκία συγκεκριμένα γράφει για τη μετάβαση not started. Ναι, και; Τι θα κάνετε για αυτό;

καπου ειχα δει σε εναν χαρτι της Βικιπεδεια (που εχει χωρες σε διαφορα χρωματα που απεικονιζουν τι σημαινει) και ελεγε στη Τουρκια οτι ξεκινησε η μεταβαση αλλα λιγοι αναλογικοι πομποι ακομη εκπεμπουν δεν ξερω κατα ποσο ισχυει.
👩 she/her
📸 @nogyo.exe
discord @nogyo_

• SatLeo V. I. P.
  • SatLeo Legend
Το αντίθετο συμβαίνει. Η μπάντα σε όλα τα παραλια του Αιγαίου γεμάτη αναλογικά κανάλια.

• Satleo Maniac
Μια απορία

Εφόσον τα πανελλαδικά κανάλια και τα περιφερειακά (αναλόγως η περιφέρεια) συνέχιζαν να εκπέμπουν αναλογικά μέχρι να σβήσουν κέντρο προς κέντρο, ΑΔΙΑΦΟΡΟΝΤΑΣ που η Αττική και η Θεσσαλονίκη δεν είχε πλέον αναλογική τηλεόραση, γιατί δεν κάνουν και το ίδιο με τα SD πανελλαδικά και ΕΡΤ; Τζάμπα όλη αυτή η αναστάτωση με τα διπλά κανάλια που προσωπικά με ενοχλεί πάρα πολύ.
👩 she/her
📸 @nogyo.exe
discord @nogyo_

• Satleo Maniac
Το αντίθετο συμβαίνει. Η μπάντα σε όλα τα παραλια του Αιγαίου γεμάτη αναλογικά κανάλια.

και για φαντάσου έναν χρήστη CRT να αποσυνδέσει τον αποκωδικοποιητή του και να βάλει τη κεραία στη τηλεόραση... Θα νιώθεις λες και είσαι στη Τουρκία. 💀💀💀💀😭😭😭😭

αλήθεια όμως, καλά κάνουν που τα κρατάνε επειδή είμαι κατά της εξαφάνισης των CRT και γενικώς (δεν θέλω να πουλήσω λαϊκισμό) το να θες να βλέπεις τηλεόραση όπως θες είναι δικαίωμα!
👩 she/her
📸 @nogyo.exe
discord @nogyo_

Αποσυνδεδεμένος ΣΠΥΡΟΣ-ΔΥΤ.ΦΘΙΩΤΙΔΑ

• Έμπειρο Μέλος
  • Ημερομηνία εγγραφής: Απρ 2011
Μια απορία

Εφόσον τα πανελλαδικά κανάλια και τα περιφερειακά (αναλόγως η περιφέρεια) συνέχιζαν να εκπέμπουν αναλογικά μέχρι να σβήσουν κέντρο προς κέντρο, ΑΔΙΑΦΟΡΟΝΤΑΣ που η Αττική και η Θεσσαλονίκη δεν είχε πλέον αναλογική τηλεόραση, γιατί δεν κάνουν και το ίδιο με τα SD πανελλαδικά και ΕΡΤ; Τζάμπα όλη αυτή η αναστάτωση με τα διπλά κανάλια που προσωπικά με ενοχλεί πάρα πολύ.

Για 2 λογους:
1. Υπαρχουν ακομα σε λειτουργια πολλοι SD ψηφιακοι δεκτες (οσο κι αν σου φαινεται παραξενο).
2. Σε πολλες περιοχες με οριακο σημα (οπως η δικη μου) πολλοι HD ψηφιακοι δεκτες δεν λαμβανουν τις συχνοτητες των HD καναλιων, αλλα λαμβανουν τη συχνοτητα των SD, οποτε αν αυτο καταργηθει μενουν ουσιαστικα χωρις καθολου σημα.

Αποσυνδεδεμένος NetSurfer_g7

• Satleo Maniac
  • Ημερομηνία εγγραφής: Νοε 2013
    • Τσεκάρετε και το blog μου
και για φαντάσου έναν χρήστη CRT να αποσυνδέσει τον αποκωδικοποιητή του και να βάλει τη κεραία στη τηλεόραση... Θα νιώθεις λες και είσαι στη Τουρκία. 💀💀💀💀😭😭😭😭

αλήθεια όμως, καλά κάνουν που τα κρατάνε επειδή είμαι κατά της εξαφάνισης των CRT και γενικώς (δεν θέλω να πουλήσω λαϊκισμό) το να θες να βλέπεις τηλεόραση όπως θες είναι δικαίωμα!

Το να διατηρησουν τις αναλογικες εκπομπες μονο και μονο για τους ελαχιστους που δεν θελουν να αποχωριστουν τις crt τηλεορασεις τους θα ηταν σπαταλη ρευματος και τηλεοπτικων συχνοτητων.Με την ιδια λογικη θα επρεπε και οι τηλεπικοινωνιακες εταιρειες να διατηρησουν τις dial-up συνδεσεις για να μην δυσαρεστησουν νοσταλγους των παλιων Modem,οι ταινιες να βγαινουν και σε vhs για τους λιγους που εχουν ακομα βιντεο στο σπιτι κτλ.Ειναι παραλογο να διατηρειται μια απαρχαιωμενη τεχνολογια για να ικανοποιησουν το βιτσιο του καθενος.Στο κατω κατω αν εχεις crt τηλεοραση και δεν γουσταρεις τους αποκωδικοποιητες μπορεις να παρεις εναν μετατροπεα ψηφιακου σηματος σε αναλογικο σαν αυτους που εχουν στα ξενοδοχεια

• Satleo Maniac
Για 2 λογους:
1. Υπαρχουν ακομα σε λειτουργια πολλοι SD ψηφιακοι δεκτες (οσο κι αν σου φαινεται παραξενο).
2. Σε πολλες περιοχες με οριακο σημα (οπως η δικη μου) πολλοι HD ψηφιακοι δεκτες δεν λαμβανουν τις συχνοτητες των HD καναλιων, αλλα λαμβανουν τη συχνοτητα των SD, οποτε αν αυτο καταργηθει μενουν ουσιαστικα χωρις καθολου σημα.

Βασικά όντως μου φαίνεται πολύ περίεργο δηλαδή οκ έπρεπε έκτακτα να πάρουν δέκτη όταν ανακοινώθηκε η απενεργοποίηση του αναλογικού σήματος ενώ η Digea τους προειδοποιούσε ΚΑΙ 2 ΧΡΟΝΙΑ νωρίτερα αλλά τελευταία στιγμή τα κάνανε ένα μεγάλο ποσοστό ανθρώπων και τον έχουν σε χρήση μέχρι εν έτη 2023 οπότε ναι. Η καλύτερη προτίμηση μου για δέκτη αν θες την άποψη μου είναι το Legent HD8 (DVB-T2) επειδή πέρα ότι έχει ένα πολύ εύχρηστο τηλεκοντρόλ που ελέγχει και την τηλεόραση και τον αποκωδικοποιητή, η φωνή της τηλεόρασης μαζί με το power on και το κουμπί για να ρυθμίσεις το τηλεκοντρόλ με την τηλεόραση βρίσκονται πάνω πάνω. Βάζεις την τηλεόραση στο 100 (αν δεν κάνεις τίποτα άλλο όπως gaming για παράδειγμα ή YouTube δεν είναι θέμα) και πολύ απλά την ελέγχεις την τηλεόραση για τα κανάλια από την φωνή του αποκωδικοποιητή και ούτο καθεξής. Έτσι, το μόνο που θα χρειάζεται να κάνεις είναι να πατάς τα δύο κουμπιά power on όταν θες να δεις TV και τελείωσε η υπόθεση. Τώρα, όσο για την περιοχή σου που δεν υπάρχει HD, ναι είναι όντως θέμα διότι νόμιζα η δεύτερη ψηφιακή μετάβαση γινόταν γι' αυτό τον σκοπό οπότε τζάμπα λεφτά για νεότερο δέκτη.

Συγχώνευση: Τρι  6 Ιουν 2023, 12:53
Το να διατηρησουν τις αναλογικες εκπομπες μονο και μονο για τους ελαχιστους που δεν θελουν να αποχωριστουν τις crt τηλεορασεις τους θα ηταν σπαταλη ρευματος και τηλεοπτικων συχνοτητων.Με την ιδια λογικη θα επρεπε και οι τηλεπικοινωνιακες εταιρειες να διατηρησουν τις dial-up συνδεσεις για να μην δυσαρεστησουν νοσταλγους των παλιων Modem,οι ταινιες να βγαινουν και σε vhs για τους λιγους που εχουν ακομα βιντεο στο σπιτι κτλ.Ειναι παραλογο να διατηρειται μια απαρχαιωμενη τεχνολογια για να ικανοποιησουν το βιτσιο του καθενος.Στο κατω κατω αν εχεις crt τηλεοραση και δεν γουσταρεις τους αποκωδικοποιητες μπορεις να παρεις εναν μετατροπεα ψηφιακου σηματος σε αναλογικο σαν αυτους που εχουν στα ξενοδοχεια

Μπρο στο κομματι με το βιτσιο γελασα καπως δεν το περιμενα 💀😭 αλλα ναι εχεις δικιο δεν το σκεφτηκα αυτο που ειπες με τα παραδειγματα που ανεφερες. Ενταξει ναι ο δεκτης ειναι η λυση για τηλεορασεις παλιοτερες του 2010 αλλιως δεν εχει σημα απλα και παλι δεν το θεωρησα σωστο οτι καποιοι πεταξαν αυτες τις παλιες τηλεορασεις, συλλεκτικες πλεον για ενα switch-off. Αυτο με το VHS, μπορεις να το κανεις απλα ειναι χρονοβορα η διαδικασια. Να φανταστεις τα ιδια παραπονα ειχα οταν εληξε και η υποστηριξη στα Windows 7 ειμαι οντως του retro και πολυ απλα δεν συνηθιζω αναβαθμισεις τοσο ευκολα. Οσο για τον μετατροπεα που ειπες, οντως υπαρχουν πολλοι απλα ειναι πολυ μεγαλο το κοστος να βαλεις αρκετα καναλια στο μπουκετο και μου ειναι πολυ δυσκολο να καταλαβω πως το κανουν τα ξενοδοχεια επειδη ουτος η αλλως ξερω οτι δεν χρησιμοποιουν το DVB-T της Digea διοτι εχω παει σε ξενοδοχειο και ολα τα καναλια εν τω μεταξυ ηταν SD εκτος του BBC World News.
👩 she/her
📸 @nogyo.exe
discord @nogyo_

Αποσυνδεδεμένος savvas70

• SatLeo Legend
  • Ημερομηνία εγγραφής: Οκτ 2011
  • Τόπος: Πάφος - Kύπρος
Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και εδώ στο βόρειοδυτικό μέρος της Κύπρου (επαρχία Πάφου) όπου κατοικώ. Λαμβάνω όλα τα μεγάλα τουρκικά κανάλια καθώς και τα τοπικά της Αττάλειας και της Αλάνιας αναλογικά, κανένα ψηφιακό τουλάχιστον προς το παρόν.

• Έμπειρο Μέλος
Υπαρχουν ακομα παρα πολλες crt τηλεορασεις σε λειτουργια. Χρησιμοποιουνται κυριως σε εξοχικα σπιτια - μη μονιμες κατοικιες (υπο το φοβο κλοπης) καθως και σε εξωτερικους χωρους καταστηματων εστιασης σε μονιμη βαση για να μην τις μεταφερουν μεσα - εξω.

• Satleo Maniac
Υπαρχουν ακομα παρα πολλες crt τηλεορασεις σε λειτουργια. Χρησιμοποιουνται κυριως σε εξοχικα σπιτια - μη μονιμες κατοικιες (υπο το φοβο κλοπης) καθως και σε εξωτερικους χωρους καταστηματων εστιασης σε μονιμη βαση για να μην τις μεταφερουν μεσα - εξω.

και σε διάφορα σχολεία και ξενοδοχεία (1 στα 5 ευκαιρία). Η αλήθεια είναι ναι ιδίως στην Ελλάδα είναι ακόμη σε μεγάλη χρήση απλά οι 1 στους 5 να μην είναι στα "κανονικά" τους σπίτια για να το πω κι έτσι αλλά όπως το πες, στο εξοχικό.

επισης, αυτο που ειπες για κλοπη ναι καθε σεναριο υπαρχει αλλα για καποιους (για να μην πω στους περισσοτερους) τις CRT τις υποτιμανε πλεον με τις τεραστιες τεχνολογικες αλλαγες οποτε τι να κλεβανε κι αυτοι.
👩 she/her
📸 @nogyo.exe
discord @nogyo_

Αποσυνδεδεμένος giannis 6

• SatLeo Legend
  • Ημερομηνία εγγραφής: Απρ 2016
  • Τόπος: Πάτρα
Καλά ακόμη και στο εξοχικό γιατί να κρατάς CRT τηλεόραση, βρίσκεις μια φθηνή(Hitachi, Thomson)και την βάζεις

Συγχώνευση: Τετ  7 Ιουν 2023, 12:51
Αλλά δυστυχώς και εγώ έχω παρατηρήσει πολλούς μέχρι και σήμερα που μπορεί να μην έχουν crt τηλεοράσεις και να έχουν τις παλιές που είχαν τον mpeg2 αποκωδικοποιητή προ 2010,και πολλοί απ' αυτούς έχουν πάρει αποκωδικοποιητή με sd ανάλυση(Edision mini Triton)

Συγχώνευση: Τετ  7 Ιουν 2023, 12:53
Έχω δει κόσμο εντάξει που είναι άσχετος δικαιολογημένα με την τηλεόραση και να λέει γιατί βάζεις πχ το ERT1 HD,και δεν βάζεις το σκέτο ERT1, νομίζουν δηλαδή ότι το ένα με το άλλο παίζουν κάτι διαφορετικό και για αυτό πολλοί συνεχίζουν ακόμη και βλέπουν πιστά SD

• Satleo Maniac
Καλά ακόμη και στο εξοχικό γιατί να κρατάς CRT τηλεόραση, βρίσκεις μια φθηνή(Hitachi, Thomson)και την βάζεις

Συγχώνευση: Τετ  7 Ιουν 2023, 12:51
Αλλά δυστυχώς και εγώ έχω παρατηρήσει πολλούς μέχρι και σήμερα που μπορεί να μην έχουν crt τηλεοράσεις και να έχουν τις παλιές που είχαν τον mpeg2 αποκωδικοποιητή προ 2010,και πολλοί απ' αυτούς έχουν πάρει αποκωδικοποιητή με sd ανάλυση(Edision mini Triton)

Συγχώνευση: Τετ  7 Ιουν 2023, 12:53
Έχω δει κόσμο εντάξει που είναι άσχετος δικαιολογημένα με την τηλεόραση και να λέει γιατί βάζεις πχ το ERT1 HD,και δεν βάζεις το σκέτο ERT1, νομίζουν δηλαδή ότι το ένα με το άλλο παίζουν κάτι διαφορετικό και για αυτό πολλοί συνεχίζουν ακόμη και βλέπουν πιστά SD

Σε πληροφορώ φίλε που εγώ έχω Samsung από αρχές 2010 πιάνει full ψηφιακό σήμα MPEG4. Για φαντάσου να έβγαινε το μοντέλο λίγους μήνες νωρίτερα (2009)... αποκωδικοποιητή μετά! Με αυτή σου γράφω διότι από το 2021 την έχω πλέον για οθόνη υπολογιστή μέσω HDMI. Όπως το είπες, πολλοί δεν τους ενδιαφέρουν τεχνολογικά και παίρνουν κάτι ίσα ίσα απλά να λειτουργεί χωρίς να ξέρουν τι προσφέρει και ούτο καθεξής. Οποιοδήποτε κανάλι που εκπέμπει και σε SD και HD όπως ούτος η άλλως ξέρουμε ότι έχει την ίδια ακριβώς μετάδοση από την ίδια συχνότητα με μόνη διαφορά την επιγραφή στο λογότυπο και στο όνομα, την καθαρότερη ποιότητα 1080p και το ίδιο overscan σε όλες τις τηλεοράσεις LCD/flat από 2010 και μετά.

Όσοι πήραν SD δέκτες για τις LCD τους (LCD είναι και η δική μου) αδιαφορώντας για το τι δυνατότητες σου δίνει (και ως εκ του του είναι συνδεδεμένο με scart), εννοείται θα λαμβάνουν HD κανάλια αλλά με μόνο ήχο και ΟΧΙ εικόνα το τονίζω!!! Τα SD με μονο scart είναι σχεδιασμένα αποκλειστικά για τις CRT αλλά φυσικά μπορούν να συνδεθούν και σε νεότερες τηλεοράσεις (με adapter μιας και που δυστυχώς έχουν απαξιώσει το scart στα περισσότερα μοντέλα). Το έχω ξανά αναφέρει αυτό που θα πω αλλά η καλύτερη προτίμηση μου για αποκωδικοποιητή είναι το Legent HD8. Είναι HD, συνδέεται και με scart πέρα από το HDMI και έχει ένα τηλεκοντρόλ 2 σε 1 για την τηλεόραση και τον αποκωδικοποιητή. Οι ρυθμίσεις για το τηλεκοντρόλ της τηλεόρασης, φωνή και power on TV είναι πάνω πάνω. Απλά βάζεις την τηλεόραση στο 100 (αν δεν κάνεις τίποτα άλλο π.χ. YouTube, PS4 πες άλλαξεις πηγή παράδειγμα λέω τώρα δεν θα είναι και μεγάλο θέμα) και πολύ απλά ελέγχεις την τηλεόραση κανονικά σαν να μην έχεις καν εξωτερικό δέκτη, με μόνη διαφορά να πατάς και τα δύο κουμπάκια power on και για την τηλεόραση και για τον δέκτη.
👩 she/her
📸 @nogyo.exe
discord @nogyo_

• Έμπειρο Μέλος
Το scart εχει απαξιωθει (δυστυχως) εδω και χρονια σε ΟΛΑ τα μοντελα tv! Ετσι καταφεραν και αχρηστευσαν ολα τα βιντεο VHS και ολα τα DVD player (εκτος αυτων των τελευταιας γενιας που εχουν HDMI).

• Satleo Maniac
Το scart εχει απαξιωθει (δυστυχως) εδω και χρονια σε ΟΛΑ τα μοντελα tv! Ετσι καταφεραν και αχρηστευσαν ολα τα βιντεο VHS και ολα τα DVD player (εκτος αυτων των τελευταιας γενιας που εχουν HDMI).

Όχι αν αγοράσεις αντάπτορα μετατροπής

Παράξενο δεν το γνώριζα αυτό διότι εγώ που έχω μια τηλεόραση του 2012 και η νεότερη να είναι του 2018, η 2012 έχει ενώ η 2018 όχι. Δεν ξέρω για τίποτα ενδιάμεσα π.χ. μοντέλο 2015-2016. Παρ' όλο αυτό, οι 9 στους 10 αποκωδικοποιητές από το 2019 και μετά μένουν ακόμη και με scart ως εναλλακτικό του HDMI και χαίρομαι γι' αυτό. Υπάρχουν πόσα και πόσα σπίτια που ακόμη έχουν έστω μία τηλεόραση είτε CRT είτε LCD που έχει scart (αν αναφέρω και τις λοιπά τηλεοράσεις μου πέρα του 2012 και 2018 που ανέφερα) και ως εκ του του ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ δεν πρέπει να απαξιωθεί και στο δέκτη!

Επίσης, με ενοχλεί πάρα πολύ που στην Ελλάδα..... γίναμε Ασία! HDMI ή RCA αλλιώς δεν έχει συσκευή και TV. Στην Ευρώπη δεν έχουμε τόσα RCA εκτός αν έχεις κάνα PS2 η εξωτερική κάμερα τι να το κάνεις; Ούτε είναι σε τεράστια χρήση σε σχέση με τα HDMI. Με αυτή τη λογική, να καταργήσουν και το RCA και να μείνει μόνο RF και HDMI(s). Δεν είμαστε με τα καλά μας!
👩 she/her
📸 @nogyo.exe
discord @nogyo_

• Έμπειρο Μέλος
Οι ανταπτορες μετατροπης (scart to hdmi) ειναι μια σκετη κοροιδια. Εχω δοκιμασει σε βιντεο και η εικονα ηταν ενα χάλι μαυρο! Για αυτο εχουν γεμισει ολα τα σαιτ αγγελιων με βιντεο και dvd παλιας γενιας. Με το κιλο τα πουλανε. Γιατι σε λιγο που θα εχουν αποσυρθει οι παλιες οθονες θα ειναι πλεον αχρηστα.
Στους εξωτερικους δεκτες παραμενει το scart γιατι η πλειοψηφια τους προοριζεται για crt. Εγω πριν 2 χρονια εψαχνα για 42αρα εως 55αρα τηλεοραση με scart και δεν υπηρχε καμια, οποτε επρεπε να παω σε μεταχειρισμενη για να μην αχρηστευθει το videο super vhs που εχω και το αρχειο μου με βιντεοκασετες.

Συγχώνευση: Τετ  7 Ιουν 2023, 14:28
Μερικες εχουν ακομα την εισοδο εικονας με το απλο rca, αλλα αυτη ειναι αρκετα υποδεεστεση  συνδεση σε σχεση με το scart rgb.

Αποσυνδεδεμένος arva

• Γενικός συντονιστής
  • SatLeo Legend
  • Τόπος: Πεύκη, Αττική
Έχω την εντύπωση ότι ορισμένοι SD αποκωδικοποιητές, αν όχι όλοι, δείχνουν HD κανάλια απλά σε SD.

• Satleo Maniac
Έχω την εντύπωση ότι ορισμένοι SD αποκωδικοποιητές, αν όχι όλοι, δείχνουν HD κανάλια απλά σε SD.

και στο πρώτο boot up ενός HD δέκτη δεν έχει να ρυθμίσεις την εικόνα αν δεν κάνω λάθος; (π.χ. 480p)

έχω δύο φίλους με CRT και αποκωδικοποιητή και έτσι ξέρω και είπα για την μαύρη οθόνη με μόνο ήχο.
👩 she/her
📸 @nogyo.exe
discord @nogyo_

• SatLeo V. I. P.
  • SatLeo Legend
Μήπως όλα αυτά τα μηνυματα για τα scart και τις crt να διασπαστούν από το νήμα της ΕΡΤ σε ψηφιακή μετάβαση;

Αποσυνδεδεμένος pythvenn

• SatLeo Legend
  • Ημερομηνία εγγραφής: Μαΐ 2010
  • Τόπος: Αθήνα Γαλάτσι
Ναι καλά λες πρέπει να το κοιτάξει αυτό η διαχείριση έχει ήδη βγει εντελώς οφτοπικ.

Συνδεδεμένος nektarios 1451

• Διαχειριστής
  • SatLeo Legend
  • Ημερομηνία εγγραφής: Απρ 2007
  • Τόπος: Αρτα
ετοιμο συνεχιζουμε δω περι σκαρτ crt τηλεορασεις κλπ

σκαρτ, RCA κλπ αναλογικες τεχνολογιες που υποβαθμιζουν την εικονα και καλα κανανε και τα καταργησανε

εχω μια crt Τηλεοραση στο χωριο 14αρα που η εικονα της ειναι αθλια και κακορυθμισμενη. σκεφτειτε τα λογοτυπα φαινονται τα μισα και χανεις πολυ απο την εικονα γυρω.

crt τηλεορασεις ενεργοβορες και κακης ποιοτητας εικονα, μακαρι να βγει ενα tv pass για τις crt να πεταχτουνε να ησυχασουμε μπας και ολοκληρωθει η μεταβαση σε αυτη τη χωρα και καταργηθουν τα sd προγραμματα
GATE 7
Rock Tuesdays στον Αμβρακια fm στις 21:00 Οι παραπομπές δεν είναι διαθέσιμες στους επισκέπτες. Εγγραφείτε ή Συνδεθείτε

Δεκτης Octagon SF8008
Clarke Tech 4100HD Plus αραχτος
LNB Mti λευκό
Hirschmann αλουμινιου 85Χ90
μοτερ SG 2100A 76.5E - 5E
Ραδιοφωνικοι δέκτες: Sencor SRD 6600, Fujitsu

Αποσυνδεδεμένος D_Satellite

• Satleo Maniac
  • Ημερομηνία εγγραφής: Νοε 2008
  • Τόπος: Κόρινθος
Πολύ σωστά Νεκτάριε! Όπως τρέχουν αυτή τη στιγμή τα πολύ καλά προγράμματα "ανακυκλώνω-αλλάζω συσκευή" που είναι για ψυγεια, κλιματιστικά, και ήδη έχει ανοίξει και η πλατφόρμα για ανακύκλωση ηλεκτρικών θερμοσίφωνων με επιδότηση voucher σε ηλιακό θερμοσίφωνα, θα ήταν καλή ιδέα να βγεί και ένα πρόγραμμα για ανακύκλωση crt τηλεοράσεων..

Αποσυνδεδεμένος babis3g

• SatLeo Legend
  • Ημερομηνία εγγραφής: Ιαν 2018
  • Τόπος: Κερκυρα
αυτο με την τηλεοραση μπορει να το κανουν Oταν παμε σε dvb-t2, θα βγει κονόμα γιατι θυμαμαι οταν περασαμε στην πρωτη ψηφιακη μεταβαση που εκλεισαν τα αναλογικα, τα μαγαζια ειχαν ουρες τις πρωτες μερες

Αποσυνδεδεμένος johnpapad24

• SatLeo Legend
  • Ημερομηνία εγγραφής: Ιαν 2020
Το scart ειχε καλη ποιοτητα αναλογικης εικονας...

Βεβαια η καταργηση της crt tv ειναι αλλο πραγμα...
130x100cm σιδερενιο no name αργολιδα...

Συνδεδεμένος nektarios 1451

• Διαχειριστής
  • SatLeo Legend
  • Ημερομηνία εγγραφής: Απρ 2007
  • Τόπος: Αρτα
καλα βαλε το σε καινουρια τηλεοραση να δεις καλοσυνη που εχει, θα γεμισει πριονια η εικονα και θα ακους και ενα περιεργο ηχο
GATE 7
Rock Tuesdays στον Αμβρακια fm στις 21:00 Οι παραπομπές δεν είναι διαθέσιμες στους επισκέπτες. Εγγραφείτε ή Συνδεθείτε

Δεκτης Octagon SF8008
Clarke Tech 4100HD Plus αραχτος
LNB Mti λευκό
Hirschmann αλουμινιου 85Χ90
μοτερ SG 2100A 76.5E - 5E
Ραδιοφωνικοι δέκτες: Sencor SRD 6600, Fujitsu

* Απ: Μετακινήσεις δορυφόρων  Μέλος: ANDREASSAT Φόρουμ: Ειδήσεις και νέα από το δορυφορικό στερέωμα 26/11/2024 (00:36)
* Απ: ΕΚΤΟΞΕΥΣΕΙΣ ΔΟΡΥΦΟΡΩΝ & FEEDS LAUNCHES   Μέλος: ANDREASSAT Φόρουμ: Ειδήσεις και νέα από το δορυφορικό στερέωμα 26/11/2024 (00:15)
* Απ: Δωρεάν Ελληνικά κανάλια μέσα από το Ιντερνετ  Μέλος: eliascomtest Φόρουμ: IPTV Γενικά 25/11/2024 (20:15)
* Απ: Το MEGA στην Ελλάδα (αναφορές - προβλήματα)   Μέλος: NetSurfer_g7 Φόρουμ: Οι Τηλεοπτικοί Σταθμοί στην Ελλάδα 25/11/2024 (15:50)
* Απ: Η ψηφιακή τηλεόραση σε ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ & ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ [ΠΖ 02-03]  Μέλος: channelos Φόρουμ: Ψηφιακή Τηλεόραση ανά Περιφερειακή Ζώνη (ΠΖ) 25/11/2024 (13:18)
* Απ: Ψηφιακό ραδιοφωνικό τοπίο σε ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ  Μέλος: MCelliotG Φόρουμ: Ψηφιακή λήψη - Ραδιόφωνο (DAB, DAB+, DMB) 25/11/2024 (12:53)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΑΤΤΙΚΗ  Μέλος: mostwebradio Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 25/11/2024 (10:49)
* Απ: Ποδοσφαιρο σε FΤΑ μεταδοση  Μέλος: nektarios 1451 Φόρουμ: Αθλητικές Μεταδόσεις 25/11/2024 (10:40)
* Απ: Αθλητικές μεταδόσεις ΣΗΜΕΡΑ  Μέλος: nektarios 1451 Φόρουμ: Αθλητικές Μεταδόσεις 25/11/2024 (10:36)
* Απ: Ανάπτυξη ψηφιακού ραδιοφώνου DAB  Μέλος: nektarios 1451 Φόρουμ: Ψηφιακή λήψη - Ραδιόφωνο (DAB, DAB+, DMB) 25/11/2024 (10:35)
* Απ: Ψηφιακό ραδιοφωνικό τοπίο σε ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ  Μέλος: LakisFM1 Φόρουμ: Ψηφιακή λήψη - Ραδιόφωνο (DAB, DAB+, DMB) 25/11/2024 (10:05)
* Απ: EETT και ΕΣΡ. (Ανακοινώσεις- Ειδήσεις- Δελτία Τύπου)  Μέλος: mostwebradio Φόρουμ: Ειδήσεις και νέα για την επίγεια τηλεόραση και ραδιόφωνο 25/11/2024 (09:37)
* Απ: Άθλια λήψη μιάς νεκρής αναμετάδοσης στην συχνότητα 31.  Μέλος: kyria_kous_tv_archive Φόρουμ: Αναλογική λήψη - Τηλεόραση 25/11/2024 (00:38)
* Απ: Ψηφιακή τηλεόραση στη Μαδρίτη  Μέλος: MCelliotG Φόρουμ: Ψηφιακή λήψη - Τηλεόραση γενικά (DVB-T/T2) 24/11/2024 (21:45)
* Απ: Ψηφιακή τηλεόραση στη Μαδρίτη  Μέλος: Latinsoapsfever Φόρουμ: Ψηφιακή λήψη - Τηλεόραση γενικά (DVB-T/T2) 24/11/2024 (21:17)
* Απ: Ψηφιακή τηλεόραση στη Μαδρίτη  Μέλος: MCelliotG Φόρουμ: Ψηφιακή λήψη - Τηλεόραση γενικά (DVB-T/T2) 24/11/2024 (21:05)
* Ψηφιακή τηλεόραση στη Μαδρίτη  Μέλος: Latinsoapsfever Φόρουμ: Ψηφιακή λήψη - Τηλεόραση γενικά (DVB-T/T2) 24/11/2024 (20:49)
* Απ: Η ψηφιακή τηλεόραση σε ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ & ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ [ΠΖ 02-03]  Μέλος: eliascomtest Φόρουμ: Ψηφιακή Τηλεόραση ανά Περιφερειακή Ζώνη (ΠΖ) 24/11/2024 (19:17)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στο ΒΟΡΕΙΟ ΙΟΝΙΟ (νομοί Κέρκυρας & Λευκάδας)  Μέλος: nektarios 1451 Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 24/11/2024 (17:51)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΗΠΕΙΡΟ (νομοί Άρτας & Πρέβεζας)  Μέλος: nektarios 1451 Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 24/11/2024 (17:50)
* Απ: Ειδήσεις - Νέα σχετικά με τη Nova  Μέλος: savvas70 Φόρουμ: NOVA 24/11/2024 (16:41)
* Απ: Ειδήσεις - Νέα σχετικά με τη Nova  Μέλος: nektarios 1451 Φόρουμ: NOVA 24/11/2024 (15:38)
* Απ: Ειδήσεις - Νέα σχετικά με τη Nova  Μέλος: supacoopa Φόρουμ: NOVA 24/11/2024 (14:34)
* Απ: Ειδήσεις - Νέα σχετικά με τη Nova  Μέλος: athmich Φόρουμ: NOVA 24/11/2024 (13:50)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στο ΒΟΡΕΙΟ ΙΟΝΙΟ (νομοί Κέρκυρας & Λευκάδας)  Μέλος: babis3g Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 24/11/2024 (11:33)
* Απ: Ποδοσφαιρο σε FΤΑ μεταδοση  Μέλος: nektarios 1451 Φόρουμ: Αθλητικές Μεταδόσεις 24/11/2024 (11:31)
* Απ: Ειδήσεις - Νέα σχετικά με τη Nova  Μέλος: nektarios 1451 Φόρουμ: NOVA 24/11/2024 (11:24)
* Απ: Ειδήσεις - Νέα σχετικά με τη Nova  Μέλος: johnpapad24 Φόρουμ: NOVA 24/11/2024 (11:21)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΑΤΤΙΚΗ  Μέλος: Palmwoods Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 24/11/2024 (11:20)
* Απ: ASTRA 1P και ASTRA 1Q στις 19.2° East  Μέλος: adonis1 Φόρουμ: Λήψη Astra (19.2° Εast) 24/11/2024 (09:59)