Φίλε από την ώρα που γράφτηκες στο φόρουμ μας μιλάς για scart και crt, σε λίγο θα περάσουμε και στις βιντεοκασέτες.
Υπάρχει κι ένα φόρουμ retromaniax για όλα αυτά που παραπέμπουν σε μια άλλη εποχή, εδώ κουράζεις λίγο.
Το Mega, παρότι το λένε Mega, είναι ένα ολοκαίνουριο κανάλι που μόλις έχει κλείσει 3 χρόνια ζωής. Αλοιμονο αν καθόταν να στήνει τη ροή του βασισμένο σε μια τεχνολογία που έχει πεθάνει εδώ και 15 χρόνια.
Με την ίδια λογική που λες ότι δεν θα πάθουν τίποτα όσοι έχουν smart τηλεοράσεις (αν και δεν μιλάμε για smart αλλά για άλλο πράγμα), ε δεν θα παθουν και τίποτα όσοι έχουν CRT να τις αλλάξουν.
Στην τελική πόσο πιο πάνω να πάει η μπάρα, να φτάσει κέντρο οθόνης για να ειμαστε οκει;
Ναι, αλλά αποτελείται η συνέχεια του παλαιού κλειστού MEGA της Τηλετύπου Α.Ε. με το αρχείο του που το αγόρασε από πλειστηριασμό για τουλάχιστον 30 εκατ. ευρώ όπως το "νέο" Patra tv από τη εταιρία του άλλοτε PLP που συνεργαζόταν με την HellasNet μέχρι πρότινος.
Που έχει πεθάνει επί 15 χρόνια: Σε αυτό (δυστυχώς) θα συμφωνήσω διότι δεν μπορούμε να αλλάξουμε τα γεγονότα αλλά οι CRT τηλεοράσεις ήταν ακόμη mainstream μέχρι άντε το 2015 το πιο αργότερο στη χώρα μας σε αντίθεση με την Αμερική π.χ. που άντε το αργότερο τους ήταν το 2009, κατά συμπτώσεως που τους απενεργοποιήθηκε η αναλογική τηλεόραση.
Κοιτάξτε έχετε μπερδέψει τη πρόοδο, με το να χαλάμε τα γούστα αλλονών και να τους αναγκάζουμε με τεχνολογίες που δεν συμβιβάζονται δηλαδή οκ μην το επιβάλλουμε λες και είναι βίτσιο. Αν εξαιρέσουμε τα χωρία, αρκετά σπίτια στις επαρχίες και ελάχιστα σπίτια στις πόλεις, όλοι οι άλλοι έχουν "μετακομίσει" σε τηλεόραση τουλάχιστον LCD έως smart. Είμαι οκ με αυτούς που θέλουν smart αλλά δεν μπορούν να κάνουν μποϊκοτάζ τις CRT και τις LCD επειδή έτσι απλά τους έρθει. Στη τελική ανάλυση, αν σε πειράζει το 4:3 (συμπιεσμένη εικόνα), βάλε τον αποκωδικοποιητή σου σε 16:9 με τις πάνω και κάτω μπάρες. Αυτό άλλωστε έχουν μερικοί ντόπιοι σε διάφορες πόλεις, αν και όσοι έχουν ακόμη 4:3 κανάλια θα τους βγαίνει χάλια streched.
Υ.Γ. Για να μην υπάρξει καμιά παρεξήγηση διότι είμαι λίγο μη ξεκάθαρη στο γράψιμο μου, όταν λέω "δεν μπορούν να κάνουν μποϊκοτάζ τις CRT και τις LCD επειδή έτσι απλά τους έρθει", εννοώ τις εταιρίες/manufactors όχι τους απλούς πολίτες. Επίσης, είναι η τελευταία φορά που βγαίνω εκτός topic συζητώντας τεχνολογίες παλιότερες του DVB-T, αν και 100% σχετίζεται με τη τηλεόραση διότι η αλήθεια είναι έχω γίνει κάπως κουραστική και χαλάω την ατμόσφαιρα στο φόρουμ. Άμα θες να πεις κάτι ακόμη, ευχαρίστως για να κλείσει έως εδώ το θέμα αυτό.