Ανάπτυξη δικτύων ψηφιακής επίγειας τηλεόρασης
  • Τρι 26 Νοε 2024, 01:41
Like us on our Facebook page "https://www.facebook.com/Satleo"
Email επικοινωνίας του Satleo Forum: "forum@satleo.gr"

Αποστολέας Θέμα: Ανάπτυξη δικτύων ψηφιακής επίγειας τηλεόρασης  (Αναγνώστηκε 1000694 φορές)

0 μέλη και 9 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος giannis 6

• SatLeo Legend
  • Ημερομηνία εγγραφής: Απρ 2016
  • Τόπος: Πάτρα
Τι λέτε βρε παιδιά ποιος θα πάει να βάλει τώρα σε καινούργια τηλεόραση αντί για HDMI πχ scart,θα βγούνε τα μάτια έξω...

Αποσυνδεδεμένος johnpapad24

• SatLeo Legend
  • Ημερομηνία εγγραφής: Ιαν 2020
μιλαω για λογους συμβατοτητας...

επισης το αρνητικο του σκαρτ ηταν τα κακα καλωδια...
130x100cm σιδερενιο no name αργολιδα...

Αποσυνδεδεμένος athmich

• Satleo Maniac
  • Ημερομηνία εγγραφής: Μαρ 2008
  • Τόπος: ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ
Οι παραπομπές δεν είναι διαθέσιμες στους επισκέπτες. Εγγραφείτε ή Συνδεθείτε
καλα βαλε το σε καινουρια τηλεοραση να δεις καλοσυνη που εχει, θα γεμισει πριονια η εικονα και θα ακους και ενα περιεργο ηχο
Πόσο δίκιο έχεις... Κάποτε (πριν καβατζώσω μία crt στη ταράτσα για την ρύθμιση των πιάτων) είχα μαζί μου μία HD ready 24αρα τηλεόραση και έκανα την σύνδεση με τον δέκτη μέσω scart. Φοβόσουν να βάλεις φωνή από τον περίεργο θόρυβο.

Στάλθηκε από το Redmi Note 8T μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

1,10x1,20 (Engel) 23,5e-19e-(16e)-13e-----0,95x1,03  (no name) 42e-(39e)--- alg110 (10e)-3,1e μαζί με 1,9e------80cm 30w--------alg 120 (7e)-0,8w
Δέκτης picollino led --  SF8008 4K UHD
Ξυλόκαστρο

Αποσυνδεδεμένος ΣΠΥΡΟΣ-ΔΥΤ.ΦΘΙΩΤΙΔΑ

• Έμπειρο Μέλος
  • Ημερομηνία εγγραφής: Απρ 2011
καλα βαλε το σε καινουρια τηλεοραση να δεις καλοσυνη που εχει, θα γεμισει πριονια η εικονα και θα ακους και ενα περιεργο ηχο

Μια χαρα δουλευει η sony μου (42') απ΄ το scart. To ιδιο και η sumsung (40') του αδερφου μου με dvd player που δεν εχει hdmi. Και δεν ειπα ποτε οτι δεν χρειαζεται η εξελιξη στις τηλεορασεις. Απλα επρεπε να παραμεινει η συμβατοτητα προς τα πισω, προς τις παλιοτερες τεχνολογιες. Ειναι σαν να αγοραζεις εναν ενισχυτη ηχου hi-fi και να μην εχει εισοδους για πικαπ και κασετοφωνο επειδη χρεισιμοποιουνται απο λιγους πλεον!

Συγχώνευση: Παρ  9 Ιουν 2023, 08:41
μιλαω για λογους συμβατοτητας...

επισης το αρνητικο του σκαρτ ηταν τα κακα καλωδια...

Προφανως μιλας για τα καλωδια του κιλου που πωλουνται 3-5 ευρω και στα σουπερ μαρκετ ακομα. Μια χαρα καλωδια υπηρχαν και υπαρχουν με κοστος 15-20 ευρω, χωρις θορυβους και τιποτα αλλο ενοχλητικο.

• SatLeo Legend
προφανως...

αν παρεις χρυσο καλωδιο αλλαζει...

Αποσυνδεδεμένος arva

• Γενικός συντονιστής
  • SatLeo Legend
  • Ημερομηνία εγγραφής: Μαΐ 2005
  • Τόπος: Πεύκη, Αττική
και στο πρώτο boot up ενός HD δέκτη δεν έχει να ρυθμίσεις την εικόνα αν δεν κάνω λάθος; (π.χ. 480p)

έχω δύο φίλους με CRT και αποκωδικοποιητή και έτσι ξέρω και είπα για την μαύρη οθόνη με μόνο ήχο.

Ό,τι ρύθμιση και να έχει ή να βάλεις σε ανάλυση αυτό επεμβαίνει στην έξοδο HDMI κι όχι στην έξοδο SCART ή RCA. Και 1080 να βάλεις, 576 θα σου βγάλει από την αναλογική έξοδο. Αυτοί οι φίλοι που έχεις, που έχουν CRT και αποκωδικοποιητή, μάλλον ο αποκωδικοποιητής είναι MPEG-2 κι όχι MPEG-4.

Αποσυνδεδεμένος nogyo.exe

• Satleo Maniac
  • Ημερομηνία εγγραφής: Απρ 2023
  • Τόπος: Αττική
Πάντως το one τόσο εκείνο το κανάλι όσο και το πανελλαδικό αδελφάκι του το Mega πρέπει να κάνουν κάτι επιτέλους με τις μπάρες ειδήσεων κάτω διότι σε τηλεόραση του 2010 (ιδίως αν είναι παλιότερη καμιά CRT) δεν θα φαίνεται ούτε το news bar που τρέχει κάτω κάτω λόγω μεγάλου overscan.  Είναι ενοχλητικό κατά τη γνώμη μου δεν θα πάθουν κάτι οι smart TV χρήστες αν είναι η μπάρα ελάχιστα πάνω γι' αυτούς.
👩 she/her
📸 @nogyo.exe
▶️ @nogyo, αρχείο ελληνική τηλεόρασης (inactive)
discord @nogyo_
twitter: @nogyotweets

Αποσυνδεδεμένος Latinsoapsfever

• SatLeo V. I. P.
  • SatLeo Legend
  • Τόπος: Λήμνος / Αθήνα
    • http://www.telenovelas.gr
Ας κάνουν και ασπρόμαυρο το Mega να μην είναι άδικο για τους κατόχους ασπρόμαυρων τηλεοράσεων.

• SatLeo Legend
το overscan ειναι κακο γενικα και εχει δικιο ο χρηστης εδω γιατι εχω δει και κατι ολοκαινουριες samsung με τετοιο overscan που της crt που αναφερει δεν ειναι απολυτως τιποτε...

• Satleo Maniac
Ας κάνουν και ασπρόμαυρο το Mega να μην είναι άδικο για τους κατόχους ασπρόμαυρων τηλεοράσεων.

Ναι, θα σε παρακαλουσα ευγενικα να αφησεις την ειρωνια σου. Δεν ζητησα να το κανουν 4:3 η κατι τετοιο. Μην αλλαζεις ολοκληρο το μηνυμα αμα παει ΕΛΑΑΑΑΧΙΣΤΑ πανω η μπαρα δεν χαθηκε ο κοσμος.

Συγχώνευση: Τετ 21 Ιουν 2023, 14:27
Ναι, θα σε παρακαλουσα ευγενικα να αφησεις την ειρωνια σου. Δεν ζητησα να το κανουν 4:3 η κατι τετοιο. Μην αλλαζεις ολοκληρο το μηνυμα αμα παει ΕΛΑΑΑΑΧΙΣΤΑ πανω η μπαρα δεν χαθηκε ο κοσμος.

επίσης, αυτό που λες ούτος η άλλως δεν βγάζει νόημα διότι οποιοσδήποτε χρήστης με ασπρόμαυρη τηλεόραση, θα του φαινόταν ασπρόμαυρη η εικόνα αν έβαζε τον αποκωδικοποιητή του.

Συγχώνευση: Τετ 21 Ιουν 2023, 14:28
το overscan ειναι κακο γενικα και εχει δικιο ο χρηστης εδω γιατι εχω δει και κατι ολοκαινουριες samsung με τετοιο overscan που της crt που αναφερει δεν ειναι απολυτως τιποτε...

Σωστός! Έχω πετύχει κάτι βίντεο από έναν χρήστη στο ΥΤ με SAMSUNG όπως ανέφερες..... το Achaia χάλια μαύρα και του Patra tv με το ζόρι φαινόταν ευτυχώς δηλαδή γιατί έχει κι αυτό "CRT overscan" κι ας εκπέμπει 16:9.

Συγχώνευση: Τετ 21 Ιουν 2023, 14:45

Συγχώνευση: Τετ 21 Ιουν 2023, 14:27
επίσης, αυτό που λες ούτος η άλλως δεν βγάζει νόημα διότι οποιοσδήποτε χρήστης με ασπρόμαυρη τηλεόραση, θα του φαινόταν ασπρόμαυρη η εικόνα αν έβαζε τον αποκωδικοποιητή του.

Συγχώνευση: Τετ 21 Ιουν 2023, 14:28
Σωστός! Έχω πετύχει κάτι βίντεο από έναν χρήστη στο ΥΤ με SAMSUNG όπως ανέφερες..... το Achaia χάλια μαύρα και του Patra tv με το ζόρι φαινόταν ευτυχώς δηλαδή γιατί έχει κι αυτό "CRT overscan" κι ας εκπέμπει 16:9.

Υ.Γ. Διαφωνω με την καταργηση του overscan διοτι η καμερα/το display φαινεται λιγακι off για εμενα σε σχεση με την τοποθετηση λογοτυπου, μπαρων κτλ απλα ΝΑ ΜΗΝ ειναι τοσο μεγαλο σε καμια τηλεοραση ανεξαρτητως αν ειναι CRT, LCD η smart.
👩 she/her
📸 @nogyo.exe
discord @nogyo_

Αποσυνδεδεμένος Latinsoapsfever

• SatLeo V. I. P.
  • SatLeo Legend
  • Τόπος: Λήμνος / Αθήνα
    • http://www.telenovelas.gr
Φίλε από την ώρα που γράφτηκες στο φόρουμ μας μιλάς για scart και crt, σε λίγο θα περάσουμε και στις βιντεοκασέτες.
Υπάρχει κι ένα φόρουμ retromaniax για όλα αυτά που παραπέμπουν σε μια άλλη εποχή, εδώ κουράζεις λίγο.

Το Mega, παρότι το λένε Mega, είναι ένα ολοκαίνουριο κανάλι που μόλις έχει κλείσει 3 χρόνια ζωής. Αλοιμονο αν καθόταν να στήνει τη ροή του βασισμένο σε μια τεχνολογία που έχει πεθάνει εδώ και 15 χρόνια.

Με την ίδια λογική που λες ότι δεν θα πάθουν τίποτα όσοι έχουν smart τηλεοράσεις (αν και δεν μιλάμε για smart αλλά για άλλο πράγμα), ε δεν θα παθουν και τίποτα όσοι έχουν CRT να τις αλλάξουν.

Στην τελική πόσο πιο πάνω να πάει η μπάρα, να φτάσει κέντρο οθόνης για να ειμαστε οκει;

• Satleo Maniac
Φίλε από την ώρα που γράφτηκες στο φόρουμ μας μιλάς για scart και crt, σε λίγο θα περάσουμε και στις βιντεοκασέτες.
Υπάρχει κι ένα φόρουμ retromaniax για όλα αυτά που παραπέμπουν σε μια άλλη εποχή, εδώ κουράζεις λίγο.

Το Mega, παρότι το λένε Mega, είναι ένα ολοκαίνουριο κανάλι που μόλις έχει κλείσει 3 χρόνια ζωής. Αλοιμονο αν καθόταν να στήνει τη ροή του βασισμένο σε μια τεχνολογία που έχει πεθάνει εδώ και 15 χρόνια.

Με την ίδια λογική που λες ότι δεν θα πάθουν τίποτα όσοι έχουν smart τηλεοράσεις (αν και δεν μιλάμε για smart αλλά για άλλο πράγμα), ε δεν θα παθουν και τίποτα όσοι έχουν CRT να τις αλλάξουν.

Στην τελική πόσο πιο πάνω να πάει η μπάρα, να φτάσει κέντρο οθόνης για να ειμαστε οκει;

Ναι, αλλά αποτελείται η συνέχεια του παλαιού κλειστού MEGA της Τηλετύπου Α.Ε. με το αρχείο του που το αγόρασε από πλειστηριασμό για τουλάχιστον 30 εκατ. ευρώ όπως το "νέο" Patra tv από τη εταιρία του άλλοτε PLP που συνεργαζόταν με την HellasNet μέχρι πρότινος.

Που έχει πεθάνει επί 15 χρόνια: Σε αυτό (δυστυχώς) θα συμφωνήσω διότι δεν μπορούμε να αλλάξουμε τα γεγονότα αλλά οι CRT τηλεοράσεις ήταν ακόμη mainstream μέχρι άντε το 2015 το πιο αργότερο στη χώρα μας σε αντίθεση με την Αμερική π.χ. που άντε το αργότερο τους ήταν το 2009, κατά συμπτώσεως που τους απενεργοποιήθηκε η αναλογική τηλεόραση.

Κοιτάξτε έχετε μπερδέψει τη πρόοδο, με το να χαλάμε τα γούστα αλλονών και να τους αναγκάζουμε με τεχνολογίες που δεν συμβιβάζονται δηλαδή οκ μην το επιβάλλουμε λες και είναι βίτσιο. Αν εξαιρέσουμε τα χωρία, αρκετά σπίτια στις επαρχίες και ελάχιστα σπίτια στις πόλεις, όλοι οι άλλοι έχουν "μετακομίσει" σε τηλεόραση τουλάχιστον LCD έως smart. Είμαι οκ με αυτούς που θέλουν smart αλλά δεν μπορούν να κάνουν μποϊκοτάζ τις CRT και τις LCD επειδή έτσι απλά τους έρθει. Στη τελική ανάλυση, αν σε πειράζει το 4:3 (συμπιεσμένη εικόνα), βάλε τον αποκωδικοποιητή σου σε 16:9 με τις πάνω και κάτω μπάρες. Αυτό άλλωστε έχουν μερικοί ντόπιοι σε διάφορες πόλεις, αν και όσοι έχουν ακόμη 4:3 κανάλια θα τους βγαίνει χάλια streched.

Υ.Γ. Για να μην υπάρξει καμιά παρεξήγηση διότι είμαι λίγο μη ξεκάθαρη στο γράψιμο μου, όταν λέω "δεν μπορούν να κάνουν μποϊκοτάζ τις CRT και τις LCD επειδή έτσι απλά τους έρθει", εννοώ τις εταιρίες/manufactors όχι τους απλούς πολίτες. Επίσης, είναι η τελευταία φορά που βγαίνω εκτός topic συζητώντας τεχνολογίες παλιότερες του DVB-T, αν και 100% σχετίζεται με τη τηλεόραση διότι η αλήθεια είναι έχω γίνει κάπως κουραστική και χαλάω την ατμόσφαιρα στο φόρουμ. Άμα θες να πεις κάτι ακόμη, ευχαρίστως για να κλείσει έως εδώ το θέμα αυτό.
👩 she/her
📸 @nogyo.exe
discord @nogyo_

Αποσυνδεδεμένος NetSurfer_g7

• Satleo Maniac
  • Ημερομηνία εγγραφής: Νοε 2013
    • Τσεκάρετε και το blog μου
Η τεχνολογια ευτυχως η δυστυχωςειτε μας αρεσει ειτε οχι, συνεχως αλλαζει ,βελτιωνεται και εξελεισσεται και ειτε μας αρεσει ειτε οχι οφειλουμε να συμβαδιζουμε με αυτο.Αν καποιοι γουσταρουν να παραμεινουν με crt τηλεορασεις για τους δικους τους λογους με γεια τους με χαρα τους.Απο την αλλη ομως κανενα καναλι και κανενας κατασκευαστης δεν ειναι υποχρεωμενος να λαμβανει υποψη του τους λιγοστους "αρνητες"του τεχνολογικου εξυγχρονισμου και να συνεχιζει να υποστηριζει απαρχαιωμενες τεχνολογιες.Νομιζω,αρκετα με το  :offtopic,ας συνεχισουμε  :ontopic απο δω και περα.

Συνδεδεμένος nektarios 1451

• Διαχειριστής
  • SatLeo Legend
  • Ημερομηνία εγγραφής: Απρ 2007
  • Τόπος: Αρτα
κοιτα ολους αυτους που εχουν ξεμεινει με CRT τηλεοραση και εχουν και ενα αποκωδικοποιητη να πιανει το ψηφιακο σημα αν τους δωσεις μια 40αρα καινουρια τηλεοραση να δεις ποσο θα το εκτιμησουν και θα πουνε σε τι τενεκε βλεπαμε τηλεοραση. το βλεπω τωρα με τους δικους μου οταν πανε στο χωριο να κατσουν λιγες μερες και εκει εχουμε μια παλια 14αρα CRT κακορυθμισμενη εικονα γιατο οταν αυτες τις επισκευαζαν τα μαστορια αν ησουν τυχερος και ειχαν προσβαση σε καναλι που χε τεστ καρτα την φιλιπς ΠΜ 5544 σου ρυθμιζαν μια χαρα την εικονα αλλιως μενεις σε ξυλωμενη. τωρα βρισκεις και με 200 με 250 ευρω 40 αρα συνχρωνη τηλεοραση, να ναι καλα η βουλγαρικες αριελι και οι τουρκικες beko και vestel. το μυαλο του κολλημενου με την ν αρχαια τεχνολογια να ξεκολλησει και ολα γινονται.

εδω σκεφτομαι γω μεχρι το χειμωνα να ξεφορτωθω την 32αρα samsung που εχω απο το 2015 και να παρω ποιο μεγαλη μιας και η σαμσουνγκ εχει ενα θεμα που σε καποια σημεια εχει πεσει λιγο η φωτεινοτητα και ετσι να παει στο χωριο για λιγες μερες καλα θα ναι και να φυγει η αρχαια 14αρα τρινιτρον.
GATE 7
Rock Tuesdays στον Αμβρακια fm στις 21:00 Οι παραπομπές δεν είναι διαθέσιμες στους επισκέπτες. Εγγραφείτε ή Συνδεθείτε

Δεκτης Octagon SF8008
Clarke Tech 4100HD Plus αραχτος
LNB Mti λευκό
Hirschmann αλουμινιου 85Χ90
μοτερ SG 2100A 76.5E - 5E
Ραδιοφωνικοι δέκτες: Sencor SRD 6600, Fujitsu

• Satleo Maniac
κοιτα ολους αυτους που εχουν ξεμεινει με CRT τηλεοραση και εχουν και ενα αποκωδικοποιητη να πιανει το ψηφιακο σημα αν τους δωσεις μια 40αρα καινουρια τηλεοραση να δεις ποσο θα το εκτιμησουν και θα πουνε σε τι τενεκε βλεπαμε τηλεοραση. το βλεπω τωρα με τους δικους μου οταν πανε στο χωριο να κατσουν λιγες μερες και εκει εχουμε μια παλια 14αρα CRT κακορυθμισμενη εικονα γιατο οταν αυτες τις επισκευαζαν τα μαστορια αν ησουν τυχερος και ειχαν προσβαση σε καναλι που χε τεστ καρτα την φιλιπς ΠΜ 5544 σου ρυθμιζαν μια χαρα την εικονα αλλιως μενεις σε ξυλωμενη. τωρα βρισκεις και με 200 με 250 ευρω 40 αρα συνχρωνη τηλεοραση, να ναι καλα η βουλγαρικες αριελι και οι τουρκικες beko και vestel. το μυαλο του κολλημενου με την ν αρχαια τεχνολογια να ξεκολλησει και ολα γινονται.

εδω σκεφτομαι γω μεχρι το χειμωνα να ξεφορτωθω την 32αρα samsung που εχω απο το 2015 και να παρω ποιο μεγαλη μιας και η σαμσουνγκ εχει ενα θεμα που σε καποια σημεια εχει πεσει λιγο η φωτεινοτητα και ετσι να παει στο χωριο για λιγες μερες καλα θα ναι και να φυγει η αρχαια 14αρα τρινιτρον.

Δηλαδή δικαίωμα σου δεν αποκλείω τίποτα και μακάρι να σου είναι μεγιά και γάντι, απλά θέλησα εννοείται να εκφράσω την άποψη μου για τα παλιότερα μοντέλα τηλεοράσεων, αν και μαζί σου ότι το 14'' π.χ. είναι αρκετά ενοχλητικό για τα μάτια που ήταν οι περισσότερες CRT τόσο μικρές. Αν και χαίρομαι που υπάρχουν και αποκωδικοποιητές για να μένουν ζωντανές, πέρα από τον πρώτο λόγο να είναι αυτός, ο δεύτερος είναι και γιατί πες ότι τον θέλεις να στριμάρεις ένα κανάλι μέσω κάρτα καταγραφής. Άμα έχεις smart, δεν υπάρχει απολύτως κανένα νόημα να έχεις εξωτερικό δέκτη διότι και DVB-T2 έχουν, και ικανότητα καταγραφής έχουν και ούτο καθεξής. Είπαμε, είμαι delulu στα ζητήματα παλιότερων τεχνολογιών αλλά όχι κι έτσι.  :lol:
👩 she/her
📸 @nogyo.exe
discord @nogyo_

Αποσυνδεδεμένος arva

• Γενικός συντονιστής
  • SatLeo Legend
  • Τόπος: Πεύκη, Αττική
Πάντως το one τόσο εκείνο το κανάλι όσο και το πανελλαδικό αδελφάκι του το Mega πρέπει να κάνουν κάτι επιτέλους με τις μπάρες ειδήσεων κάτω διότι σε τηλεόραση του 2010 (ιδίως αν είναι παλιότερη καμιά CRT) δεν θα φαίνεται ούτε το news bar που τρέχει κάτω κάτω λόγω μεγάλου overscan.  Είναι ενοχλητικό κατά τη γνώμη μου δεν θα πάθουν κάτι οι smart TV χρήστες αν είναι η μπάρα ελάχιστα πάνω γι' αυτούς.

Ρύθμιση στη τηλέορασή σου φταίει. Άλλαξε το μέγεθος της εικόνας από 16:9 σε FULL.

• SatLeo Legend
για να λεμε την αληθεια καποιες παλιες trinitron ηταν καλες (ειδικα αν ηταν μεγαλες)...

14'' δωματιου βεβαια ειναι αλλη ιστορια και μιλαμε πια για εντελως σαπιο πραγμα στην εποχη μας...

αλλα περαν τουτου και ολοκαινουριες τηλεορασεις κανουν τρελο overscan οποτε ο φιλος εχει δικιο εδω...

(υγ. σε samsung δεν ρυθμιζεται)...

• SatLeo Legend
Εγώ παιδιά να σας πω την προηγούμενη Κυριακή είπα να καθαρίσω λίγο την αποθήκη στο σπίτι μου γιατί ήθελα να βάλω αλλά πράγματα,να κάνω λίγο χώρο δηλαδή και πέταξα μια Sony Trinitron που είχα που στην εποχή της πριν από 20 χρόνια είχε φανταστικά χρώματα,ήτανε από τις τηλεοράσεις CRT που άξιζαν τότε,έτσι λοιπόν την πέταξα μιας και μου έπιανε χώρο, λειτουργική ήτανε αλλά τι να την κάνω

• Satleo Maniac
για να λεμε την αληθεια καποιες παλιες trinitron ηταν καλες (ειδικα αν ηταν μεγαλες)...

14'' δωματιου βεβαια ειναι αλλη ιστορια και μιλαμε πια για εντελως σαπιο πραγμα στην εποχη μας...

αλλα περαν τουτου και ολοκαινουριες τηλεορασεις κανουν τρελο overscan οποτε ο φιλος εχει δικιο εδω...

(υγ. σε samsung δεν ρυθμιζεται)...

Εγω που εχω Samsung μπορω να το επιβεβαιωσω. Ακομη περισσοτερο το θεωρω τραγικο οτι εγω, που εχω SyncMaster του 2010 αν και ειναι λιγακι μεγαλο το overscan, τουλαχιστον κανει fit δηλαδη κανενα λογοτυπο δε κοβεται ουτε τιποτα μεχρι και η μπαρα στο one που θεωρειται "smart TV" λογω το ποσο κατω ειναι, αν και οι περισσοτερες εχουν μικρο overscan η εως και καθολου, χωραει πολυ ανετα αλλα αν δειτε νεοτερες Samsung..... αυτο ακριβως! Ασχετα που επελεξα τα καναλια του Μαρινακη να το σχολιασω, οχι μονο ως προτειμηση για το καλο τους περι τηλεθεατων τους. Αλλωστε, δεν ειπα να το κανουν 4:3 η οτιδηποτε νταξει ειπαμε ειμαι λιγακι delulu στη παλια τεχνολογια αλλα οχι και τοσο, μονο την μπαρα παρα πολυ ελαχιστα προς τα πανω κι ας κοβεται στο τελος τελος η γραμματοσειρα σε καποιες πολυ overscaned τηλεορασεις. Απο το τιποτα, καλυτερο!

Αλλωστε, δε πειραζει! Το πολυ πολυ να παρετε αποκωδικοποιητη που δεν εχουν ΚΑΘΟΛΟΥ overscan λογω HDMI/SCART. 😜😝
👩 she/her
📸 @nogyo.exe
discord @nogyo_

• SatLeo Legend
Ο μονος λογος που εχουμε σημερα flat τηλεορασεις ειναι οτι το 1996 εληξε η πατεντα της trinitron εντωμεταξυ...

Αλλως σημερα καμια hd trinitron θα ειχαμε...

• Satleo Maniac
Εγώ παιδιά να σας πω την προηγούμενη Κυριακή είπα να καθαρίσω λίγο την αποθήκη στο σπίτι μου γιατί ήθελα να βάλω αλλά πράγματα,να κάνω λίγο χώρο δηλαδή και πέταξα μια Sony Trinitron που είχα που στην εποχή της πριν από 20 χρόνια είχε φανταστικά χρώματα,ήτανε από τις τηλεοράσεις CRT που άξιζαν τότε,έτσι λοιπόν την πέταξα μιας και μου έπιανε χώρο, λειτουργική ήτανε αλλά τι να την κάνω

Θα μπορουσε να ηταν ευχρυστη με αποκωδικοποιητη, ποσο μαλλον ειδικα (κρινωντας απο τον τοπο διαμονης που δηλωσες) για το ΟΡΤ, Αρκαδικη TV κλπ που εκπεμπουν ακομη 4:3 αλλα οτι θες το σεβομαι απλα μια ιδεα δινω για την ερωτηση που αφησες στο τελος.
👩 she/her
📸 @nogyo.exe
discord @nogyo_

• SatLeo Legend
Την είχα πριν 2 χρόνια συνδεδεμένη με αποκωδικοποιητή για ένα νοικιασμένο σπίτι που είχα εδώ στην Πάτρα για την κουζίνα που βλέπαμε λίγο, αλλά μετά δεν είχα κάπου αλλού να την αξιοποιήσω

Συγχώνευση: Παρ 23 Ιουν 2023, 18:54
Και τι να την έβαζα να βλέπω την ORT,και το Arkadia tv

Αποσυνδεδεμένος savvas70

• SatLeo Legend
  • Ημερομηνία εγγραφής: Οκτ 2011
  • Τόπος: Πάφος - Kύπρος
Τη συγκεκριμένη Sony Trinitron 21" την είχα αγοράσει το 1999 και λειτουργούσε ασταματήτα με αποδικωποιητή σε υπνοδωμάτιο μέχρι και πριν 4 χρόνια που έπαθε κάποια βλάβη, δεν άξιζε φυσικά να επιδιορθωθεί και πήγε για ανακύκλωση. Μπορούν να βγάλουν μια 20ετία χωρίς προβλήματα και βλάβες οι νεώτερες LCD και LED; Όχι βέβαια, ούτε μια δεκαετία δεν βγάζουν...

• Satleo Maniac
Τη συγκεκριμένη Sony Trinitron 21" την είχα αγοράσει το 1999 και λειτουργούσε ασταματήτα με αποδικωποιητή σε υπνοδωμάτιο μέχρι και πριν 4 χρόνια που έπαθε κάποια βλάβη, δεν άξιζε φυσικά να επιδιορθωθεί και πήγε για ανακύκλωση. Μπορούν να βγάλουν μια 20ετία χωρίς προβλήματα και βλάβες οι νεώτερες LCD και LED; Όχι βέβαια, ούτε μια δεκαετία δεν βγάζουν...

Μπράβο που έκανες καλό στο περιβάλλον και της έδωσες άλλη αξία.

Ναι, διαφωνώ. Έχω 3 LCDs από το 2010, όλες Samsung και δουλεύουν ΤΕΛΕΙΑ 13 χρόνια μετά. Μιλάμε από την εποχή ALTER μέχρι σήμερα. Απλώς όσο τις αξιοποιείς και είσαι εννοείται προσεκτικός, δεν παθαίνει τίποτα. Έχω συγγενείς με CRT τύπου Trinitron 1996 και δουλεύουν τέλεια έως και σήμερα, αν και πες π.χ. χαλάσει το τηλεκοντρόλ τους μετά θα είναι θέμα τότε ήταν και κάτι ότι νάνε μάρκες και άντε να σηκώνεσαι για τα κουμπιά περί power on και φωνή πέρα από τον αποκωδικοποιητή.
👩 she/her
📸 @nogyo.exe
discord @nogyo_

Αποσυνδεδεμένος NetSurfer_g7

• Satleo Maniac
  • Ημερομηνία εγγραφής: Νοε 2013
    • Τσεκάρετε και το blog μου
Ακομα και να παραμεινουν λειτουργικες οι lcd/led μετα απο μια δεκαετια,η ποιοτητα εικονας του πανελ "ξεφτιζει" σε βαθος χρονου.Ενδεικτικα,σε 40αρα samsung led που εχω απο το 2011 και την ειχα αγορασει πανακριβη,τα τελευταια 2 χρονια στο δεξιο μισο της οθονης η εικονα φαινεται πιο σκοτεινη και τα χρωματα αλλοιωμενα,πιθανον να εχουν "καει" καποια led του οπισθιου φωτισμου,να μην αναφερω  και για τις "smart" εφαρμογες που παυουν να υποστηριζονται μετα απο 6-7 χρονια με αποτελεσμα να συμπεριφερεται πλεον σαν μια απλη  συμβατικη μη smart τηλεοραση.

Αποσυνδεδεμένος MCelliotG

• Αναλυτής Επίγειων Λήψεων
  • SatLeo Legend
  • Ημερομηνία εγγραφής: Δεκ 2005
  • Τόπος: ΒΔ Θεσσαλονίκη
Τα θέματα συγχωνεύτηκαν.
Την επόμενη φορά που θα γραφτούν ΑΣΧΕΤΑ μηνύματα στα θέματα σε συζητήσεις που ανήκουν σε άλλα νήματα και ό,τι του φανεί του Λωλοστεφανή γενικά, θα διαγράφονται. Δεν μπορεί άνθρωπος πια να κάνει μια δουλειά εκτός φόρουμ, πάντα πρέπει να υπάρχει κάτι να ασχολούμαστε...  :mad: :mad: :mad: :mad:
Στο θέμα μας τώρα.
Δέκτες:Mut@nt HD51, Edision OSmio 4K, TBS5925
LNB:Inverto Black Ultra Twin
Κάτοπτρο:MABO 130X144/Dragonsat DS-3000 motor
Τόξο:45W - 95E

Αποσυνδεδεμένος paksat

• SatLeo Legend
  • Ημερομηνία εγγραφής: Απρ 2005
  • Τόπος: Σάμος
Θα αξιοποιήσει το φάσμα συχνοτήτων ο Παπαστεργίου;

Υπό την εποπτεία του νέου υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρη Παπαστεργίου θα περάσει προφανώς το τεχνολογικό σκέλος λειτουργίας των ΜΜΕ. Ο νέος υπουργός θα πρέπει να αποφασίσει αν θα εγκαταλείψει η χώρα τη μετάδοση τηλεοπτικού σήματος σε τυπική ευκρίνεια και να εκπέμψει τουλάχιστον σε υψηλή ευκρίνεια, απελευθερώνοντας πολύτιμο χώρο στο φάσμα των συχνοτήτων.

Όσον αφορά τους ραδιοφωνικούς σταθμούς, η κυβέρνηση πρέπει να αποφασίσει αν θα τηρήσει ή θα καταργήσει τον νόμο που τους δίνει τη δυνατότητα να εκπέμπουν σε εθνική εμβέλεια αξιοποιώντας την τεχνολογία του DAB+, την οποία άλλωστε φέρουν τα οχήματα νέας γενιάς.

Κάτοπτρα: Gibertini OP 150 S (1) – Wave Frontier T-90 (1)
LNB: Inverto 0,2 dB (9)
Πολυδιακόπτες: SPAUN SMS 17089 NF (2) – SPAUN SUR 211 F (8)
Δέκτες: Technomate 6902HD-T2 Super (3) – Edision Progressiv HD Compact (3) - COSMOTE TV Kaon OTT (1)
9E–13E–16E–19,2E-23,5E-26E-28,2E-39E-42E

Αποσυνδεδεμένος paksat

• SatLeo Legend
  • Ημερομηνία εγγραφής: Απρ 2005
  • Τόπος: Σάμος
Παράταση στο υποβαθμισμένο τηλεοπτικό σήμα (SD) με υπογραφή Παπαστεργίου

Την πρώτη του απόφαση… παράτασης για τους τηλεοπτικούς σταθμούς έλαβε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρης Παπαστεργίου. Έως τις 31 Δεκεμβρίου 2023 οι πάροχοι περιεχομένου επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευρυεκπομπής ελεύθερης λήψης εθνικής εμβέλειας θα μπορούν να μεταδίδουν πρόγραμμα σε υψηλή και τυπική ευκρίνεια και από την 1η Ιανουαρίου 2024 μόνο σε υψηλή.

Πρόκειται για ουσιαστική υποχρέωση του ν. 4339/2015, η ισχύς του οποίου έχει παραταθεί πολλές φορές. Επίσης, η κυβέρνηση πρόσφατα έδωσε και νέα παράταση (έως τις 31 Δεκεμβρίου 2023) όσον αφορά την αδειοδότηση των μη ενημερωτικών τηλεοπτικών σταθμών εθνικής εμβέλειας, των περιφερειακών τηλεοπτικών σταθμών και των ραδιοφωνικών σταθμών.

Φυσικά, ο υπόλοιπος κόσμος προχωράει, όπως στη Γαλλία που (με πρωτοβουλία της αρχής τηλεπικοινωνιών Arcom) γίνεται διαβούλευση για επίγεια εκπομπή των καναλιών France 2 και France 3 σε Ultra HD (4K) μέσα στο 2024...

Κάτοπτρα: Gibertini OP 150 S (1) – Wave Frontier T-90 (1)
LNB: Inverto 0,2 dB (9)
Πολυδιακόπτες: SPAUN SMS 17089 NF (2) – SPAUN SUR 211 F (8)
Δέκτες: Technomate 6902HD-T2 Super (3) – Edision Progressiv HD Compact (3) - COSMOTE TV Kaon OTT (1)
9E–13E–16E–19,2E-23,5E-26E-28,2E-39E-42E

Αποσυνδεδεμένος gewrgios

• SatLeo Legend
  • Ημερομηνία εγγραφής: Ιουλ 2014
  • Τόπος: Πρεβεζα
Αλοιμονο μας!!!!Αν δεν υπήρχε η κινητή τηλεφωνία δεν θα υπήρχε σήμα fhdσχεδον σε όλη την επικράτεια.Το πιο σωστό ήταν ο τάδε υπουργός υφυπουργός να δώσει εντολή και να πει ναι στην διατήρηση του sdσηματος αλλά και ταυτόχρονα αποκατάσταση του fhd σήματος σε περιοχές όπου υπάρχουν αστερίσκοι επειδή η digeaδεν ενδιαφέρεται να εκπέμψει  στην υπόλοιπη Ελλάδα όπου δεν τοποθέτησε ακόμη πομπούς υψηλής ευκρίνειας είτε αυτοί είναι οι τύπου dvbt2 η οι dvbt παλαιού τύπου που υπάρχουν!!!!!!!Κρίμα για να μην πω αισχος!!!

• SatLeo Legend
Γενικώς όσοι βλέπουν από Ακαρνανικά και Αίνο, δηλαδή οι περιοχές (Αγρίνιο, Άρτα, Πρέβεζα, Λευκάδα, Κεφαλονιά) είναι καταδικασμένες να βλέπουν σε sd ανάλυση η μισή δυτική Ελλάδα δηλαδή να βλέπει μόνο σε SD

Συγχώνευση: Τετ 26 Ιουλ 2023, 10:26
Ο κόσμος βέβαια δεν κάνει παράπονα διότι οι περισσότεροι δεν ενδιαφέρονται δεν τους νοιάζει, αρκεί να μην έχει χιόνια όπως παλιά με το αναλογικό και βλέπουν μια χαρά,σε αυτό πατάνε και στο υπουργείο και στην Digea ότι ο κόσμος δεν νοιάζεται οπότε σου λέει γιατί να ασχοληθούμε

* Απ: Μετακινήσεις δορυφόρων  Μέλος: ANDREASSAT Φόρουμ: Ειδήσεις και νέα από το δορυφορικό στερέωμα 26/11/2024 (00:36)
* Απ: ΕΚΤΟΞΕΥΣΕΙΣ ΔΟΡΥΦΟΡΩΝ & FEEDS LAUNCHES   Μέλος: ANDREASSAT Φόρουμ: Ειδήσεις και νέα από το δορυφορικό στερέωμα 26/11/2024 (00:15)
* Απ: Δωρεάν Ελληνικά κανάλια μέσα από το Ιντερνετ  Μέλος: eliascomtest Φόρουμ: IPTV Γενικά 25/11/2024 (20:15)
* Απ: Το MEGA στην Ελλάδα (αναφορές - προβλήματα)   Μέλος: NetSurfer_g7 Φόρουμ: Οι Τηλεοπτικοί Σταθμοί στην Ελλάδα 25/11/2024 (15:50)
* Απ: Η ψηφιακή τηλεόραση σε ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ & ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ [ΠΖ 02-03]  Μέλος: channelos Φόρουμ: Ψηφιακή Τηλεόραση ανά Περιφερειακή Ζώνη (ΠΖ) 25/11/2024 (13:18)
* Απ: Ψηφιακό ραδιοφωνικό τοπίο σε ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ  Μέλος: MCelliotG Φόρουμ: Ψηφιακή λήψη - Ραδιόφωνο (DAB, DAB+, DMB) 25/11/2024 (12:53)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΑΤΤΙΚΗ  Μέλος: mostwebradio Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 25/11/2024 (10:49)
* Απ: Ποδοσφαιρο σε FΤΑ μεταδοση  Μέλος: nektarios 1451 Φόρουμ: Αθλητικές Μεταδόσεις 25/11/2024 (10:40)
* Απ: Αθλητικές μεταδόσεις ΣΗΜΕΡΑ  Μέλος: nektarios 1451 Φόρουμ: Αθλητικές Μεταδόσεις 25/11/2024 (10:36)
* Απ: Ανάπτυξη ψηφιακού ραδιοφώνου DAB  Μέλος: nektarios 1451 Φόρουμ: Ψηφιακή λήψη - Ραδιόφωνο (DAB, DAB+, DMB) 25/11/2024 (10:35)
* Απ: Ψηφιακό ραδιοφωνικό τοπίο σε ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ  Μέλος: LakisFM1 Φόρουμ: Ψηφιακή λήψη - Ραδιόφωνο (DAB, DAB+, DMB) 25/11/2024 (10:05)
* Απ: EETT και ΕΣΡ. (Ανακοινώσεις- Ειδήσεις- Δελτία Τύπου)  Μέλος: mostwebradio Φόρουμ: Ειδήσεις και νέα για την επίγεια τηλεόραση και ραδιόφωνο 25/11/2024 (09:37)
* Απ: Άθλια λήψη μιάς νεκρής αναμετάδοσης στην συχνότητα 31.  Μέλος: kyria_kous_tv_archive Φόρουμ: Αναλογική λήψη - Τηλεόραση 25/11/2024 (00:38)
* Απ: Ψηφιακή τηλεόραση στη Μαδρίτη  Μέλος: MCelliotG Φόρουμ: Ψηφιακή λήψη - Τηλεόραση γενικά (DVB-T/T2) 24/11/2024 (21:45)
* Απ: Ψηφιακή τηλεόραση στη Μαδρίτη  Μέλος: Latinsoapsfever Φόρουμ: Ψηφιακή λήψη - Τηλεόραση γενικά (DVB-T/T2) 24/11/2024 (21:17)
* Απ: Ψηφιακή τηλεόραση στη Μαδρίτη  Μέλος: MCelliotG Φόρουμ: Ψηφιακή λήψη - Τηλεόραση γενικά (DVB-T/T2) 24/11/2024 (21:05)
* Ψηφιακή τηλεόραση στη Μαδρίτη  Μέλος: Latinsoapsfever Φόρουμ: Ψηφιακή λήψη - Τηλεόραση γενικά (DVB-T/T2) 24/11/2024 (20:49)
* Απ: Η ψηφιακή τηλεόραση σε ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ & ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ [ΠΖ 02-03]  Μέλος: eliascomtest Φόρουμ: Ψηφιακή Τηλεόραση ανά Περιφερειακή Ζώνη (ΠΖ) 24/11/2024 (19:17)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στο ΒΟΡΕΙΟ ΙΟΝΙΟ (νομοί Κέρκυρας & Λευκάδας)  Μέλος: nektarios 1451 Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 24/11/2024 (17:51)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΗΠΕΙΡΟ (νομοί Άρτας & Πρέβεζας)  Μέλος: nektarios 1451 Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 24/11/2024 (17:50)
* Απ: Ειδήσεις - Νέα σχετικά με τη Nova  Μέλος: savvas70 Φόρουμ: NOVA 24/11/2024 (16:41)
* Απ: Ειδήσεις - Νέα σχετικά με τη Nova  Μέλος: nektarios 1451 Φόρουμ: NOVA 24/11/2024 (15:38)
* Απ: Ειδήσεις - Νέα σχετικά με τη Nova  Μέλος: supacoopa Φόρουμ: NOVA 24/11/2024 (14:34)
* Απ: Ειδήσεις - Νέα σχετικά με τη Nova  Μέλος: athmich Φόρουμ: NOVA 24/11/2024 (13:50)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στο ΒΟΡΕΙΟ ΙΟΝΙΟ (νομοί Κέρκυρας & Λευκάδας)  Μέλος: babis3g Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 24/11/2024 (11:33)
* Απ: Ποδοσφαιρο σε FΤΑ μεταδοση  Μέλος: nektarios 1451 Φόρουμ: Αθλητικές Μεταδόσεις 24/11/2024 (11:31)
* Απ: Ειδήσεις - Νέα σχετικά με τη Nova  Μέλος: nektarios 1451 Φόρουμ: NOVA 24/11/2024 (11:24)
* Απ: Ειδήσεις - Νέα σχετικά με τη Nova  Μέλος: johnpapad24 Φόρουμ: NOVA 24/11/2024 (11:21)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΑΤΤΙΚΗ  Μέλος: Palmwoods Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 24/11/2024 (11:20)
* Απ: ASTRA 1P και ASTRA 1Q στις 19.2° East  Μέλος: adonis1 Φόρουμ: Λήψη Astra (19.2° Εast) 24/11/2024 (09:59)