για να λεμε την αληθεια καποιες παλιες trinitron ηταν καλες (ειδικα αν ηταν μεγαλες)...
14'' δωματιου βεβαια ειναι αλλη ιστορια και μιλαμε πια για εντελως σαπιο πραγμα στην εποχη μας...
αλλα περαν τουτου και ολοκαινουριες τηλεορασεις κανουν τρελο overscan οποτε ο φιλος εχει δικιο εδω...
(υγ. σε samsung δεν ρυθμιζεται)...
Εγω που εχω Samsung μπορω να το επιβεβαιωσω. Ακομη περισσοτερο το θεωρω τραγικο οτι εγω, που εχω SyncMaster του 2010 αν και ειναι λιγακι μεγαλο το overscan, τουλαχιστον κανει fit δηλαδη κανενα λογοτυπο δε κοβεται ουτε τιποτα μεχρι και η μπαρα στο one που θεωρειται "smart TV" λογω το ποσο κατω ειναι, αν και οι περισσοτερες εχουν μικρο overscan η εως και καθολου, χωραει πολυ ανετα αλλα αν δειτε νεοτερες Samsung..... αυτο ακριβως! Ασχετα που επελεξα τα καναλια του Μαρινακη να το σχολιασω, οχι μονο ως προτειμηση για το καλο τους περι τηλεθεατων τους. Αλλωστε, δεν ειπα να το κανουν 4:3 η οτιδηποτε νταξει ειπαμε ειμαι λιγακι delulu στη παλια τεχνολογια αλλα οχι και τοσο, μονο την μπαρα παρα πολυ ελαχιστα προς τα πανω κι ας κοβεται στο τελος τελος η γραμματοσειρα σε καποιες πολυ overscaned τηλεορασεις. Απο το τιποτα, καλυτερο!
Αλλωστε, δε πειραζει! Το πολυ πολυ να παρετε αποκωδικοποιητη που δεν εχουν ΚΑΘΟΛΟΥ overscan λογω HDMI/SCART. 😜😝