Από την προσωπική μου εμπειρία σε ότι αφορά τις μακρινές λήψεις και τη συμπεριφορά των σημάτων, από τότε που η 23 της Θάσου πέρασε από 16QAM SD σε HD με 64QAM την έχασα. Δηλαδή δεν την έχασα εντελώς αλλά η ποιότητα είναι διαρκώς μεταβαλλόμενη. Τα περιφερειακά από την άλλη παρότι είναι κι εκείνα σε 64QAM είναι απροβλημάτιστα, όπως και η ΕΡΤ στην 22. Δεν μπορώ να βγάλω άκρη.
Από το Πήλιο πάλι έχω εντελώς άλλη συμπεριφορά, εκεί τα HD λαμβάνονται σταθερά, αλλά εκεί που βλέπεις μια χαρά, ξαφνικά κάνει μπούκωμα. Χάνονται για δευτερόλεπτα και ξαναρχονται. Κι ολα αυτά με φουλ ποιότητα και σήμα. Επίσης δε μπορώ να βγάλω άκρη.
Η ΕΡΤ δεν έχει τέτοια θέματα σε κανένα από τα 2 μακρινά μου κέντρα όσον αφορά το 1ο mux, αλλά από την άλλη το 2ο mux από το Πήλιο συμπεριφέρεται ακριβώς όπως τα HD της Digea από τη Θάσο. Εκεί που βλέπεις κανονικά βυθίζεται η ποιότητα ενώ η ισχύς παραμένει δυνατή (αλλά πάντα χαμηλότερη από το 1ο mux).
Όσο δεν γίνονται αλλαγές σε κανάλια (αδειοδότηση θεματικών πχ) νομιζω ειμαστε μια χαρά με το παρον σύστημα, δε βιαζομαι να περάσουμε σε T2.
Τους αστερίσκους να κοιτάξει να ξεπεράσει η Digea και να βγάλει τα HD εκεί που δε βγαίνουν, όπως και η ΕΡΤ όταν θα σταματήσει ο Ζούλας το φαγοπότι μήπως και περισσέψει τίποτα για κανέναν πομπό για το 2ο mux, και μια χαρά είμαστε με το DVB-T.