ΜΕ ΔΕΔΟΜΕΝΟ ΟΤΙ Η DIGEA ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΡΤ ΣΚΕΦΤΗΚΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΣΤΟ ΚΕΕΠ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΛΥΨΗ ΤΗΣ ΕΡΤ ΨΗΦΙΑΚΗ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ.
ΕΣΤΕΙΛΑ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΜΗΝΥΜΑ:
"ΚΥΡΙΟΙ,
ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΜΕ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΛΥΨΗ ΤΗΣ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΤΗΣ ΕΡΤ.
ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΝΑ ΕΚΠΕΜΠΕΙ ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΣΤΑΔΙΟ.
ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΟ ΙΔΙΟ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΟ ΤΕΛΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΤ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ.
ΤΙ ΣΚΟΠΕΥΕΤΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΜΕ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΠΟΤΕ ΘΑ ΚΑΛΥΨΕΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΘΥΜΙΖΩ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΤΙΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΟΙ ΠΡΟΝΟΜΙΟΥΧΕΣ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ.
ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΛΛΑ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΕΓΕΤΕ..."
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΑΣ
Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΟΥ ΠΗΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΕΠ ΕΙΝΑΙ:
Αγαπητέ Κύριε,
Επιτρέψτε μου να σας απαντήσω συνολικά για τα ψηφιακά κανάλια για να έχετε μια πλήρη εικόνα.
Για την ώρα η ψηφιακή θεωρείται (ακόμα) πειραματική-πιλοτική εκπομπή.
Εκπέμπεται στην Αττική, τη Θεσσαλία και τη Θεσσαλονίκη. Η επιλογή έγινε με πληθυσμιακά κριτήρια.
Για να γίνει διανομή του ψηφιακού σήματος από την Αγ. Παρασκευή στην υπόλοιπη Ελλάδα υπάρχουν 2 τρόποι:
1. Με κυκλώματα data του ΟΤΕ
2. Μέσω δορυφόρου.
Στις περιοχές που υπάρχει η ψηφιακή, υπήρχε ήδη η υποδομή του ΟΤΕ.
Για την υπόλοιπη επικράτεια ο τρόπος αυτός δεν είναι παντού διαθέσιμος, και επίσης θα στοίχιζε πολλαπλάσια χρήματα από την αναμετάδοση μέσω δορυφόρου.
Υπήρξαν κάποιες σοβαρές διαπραγματεύσεις μεταξύ ΕΡΤ-ΟΤΕ για το θέμα αλλά δεν κατέστη δυνατή κάποια συμφωνία μεταξύ ΕΡΤ/ΟΤΕ/Hellasat.
Δοκιμαστικές εκπομπές υπήρξαν στις αρχές Νοεμβρίου 2008, για περίπου 2 εβδομάδες στον δορυφόρο Hellasat από όπου και τροφοδοτήθηκαν δοκιμαστικά οι πομποί της Θάσου και των Ακαρνανικών.
Για να αποφύγουμε σπατάλη χρημάτων αλλά και καλύτερες τεχνικές προδιαγραφές της δορυφορικής μετάδοσης, αναγκαστήκαμε να καταφύγουμε σε ανοιχτό μειοδοτικό διαγωνισμό για το απαιτούμενο Δορυφορικό κύκλωμα.
Θα ξέρουμε τα αποτελέσματα τον Δεκέμβρη του 2009.
Ολα τα παραπάνω αφορούν το μπουκέτο με τα κανάλια Cine+, Sport+, Prisma+.
Τα κανάλια ΕΤ1, ΝΕΤ, ΕΤ3, θα μεταδοθούν ψηφιακά (τώρα δεν μεταδίδονται ψηφιακά ούτε στην Αθήνα) αμέσως μόλις υλοποιηθεί η δορυφορική μετάδοση του πρώτου μπουκέτου.
Επίσης, θέλω να καταστήσω σαφές, ότι η οποιαδήποτε Δορυφορική μετάδοση για λόγους αναμετάδοσης, θα είναι και θα παραμείνει κρυπτογραφημένη για λόγους πνευματικών δικαιωμάτων.
Στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση
Με εκτίμηση,
Κ.Ε.Ε.Π.
ΤΩΡΑ ΒΕΒΑΙΑ ΕΓΩ ΕΧΩ ΤΙΣ ΕΞΗΣ ΑΠΟΡΙΕΣ:
1. ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΜΕΤΑΔΟΣΗΣ;
2. Η DIGEA ΠΟΙΟΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΤΡΟΠΟΥΣ ΘΑ ΕΠΙΛΕΞΕΙ;
ΤΟΝ ΔΑΠΑΝΗΡΟ ΜΕΣΩ ΟΤΕ (ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΠΕΛΕΞΕ Η ΕΡΤ ΟΙ ΟΠΟΙΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΕΜΑΣ), ΕΧΟΥΝ ΤΟΣΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΟΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΙ;
Ή ΜΗΠΩΣ ΕΠΙΛΕΞΕΙ ΤΗΝ ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ (ΜΗΠΩΣ ΞΕΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΚΑΤΙ);
ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ...
Χρησιμοποιούμε πεζά γράμματα στα κείμενα