Έχω μια ερώτηση-απορία. Όποιος γνωρίζει ας μου απαντήσει.
Έχουμε για παράδειγμα ένα μπουκέτο καναλιών Achaia, Patratv, Kosmos και ΝΕΤ που έχουν λάβει άδεια να εκπέμψουν ψηφιακά στη συχνότητα 31 από Αρόη και Πεταλίδι. Πρώτη ερώτηση μου είναι αν μπορούν τα περιφερειακά καναλιά να εκπέψουν μέσω Digea οπως γίνεται και στην Αττική. Δηλαδή αν πχ το Achaia θέλει και έχει την οικονομική δυνατότητα μπορεί να το κάνει; Δεύτερη ερώτηση: Αν πχ το Patratv και το Κοσμος δεν θέλει να βγει μέσω Digital Union και θέλουν άλλον πάροχο, όχι υποχρεωτικά Digea, αλλά κάποιον άλλον, και το Achaia με το NET με Digital Union τότε τι γίνεται σε αυτή την περίπτωση. Μπορούν δύο πάροχοι να χρησιμοποιούν την ίδια συχνότητα;
Και μια διαπίστωση. Τα κανάλια που ήδη εκπέμπουν στο πακέτο της DU στην 53, ναι μεν αξιοπρεπή εικόνα και καλή η προσπάθεια τους και μπράβο... αλλά αυτό δεν λέγεται ψηφιακή εικόνα και κρυστάλλινος ήχος. Αν και στην αναλογική τους έκδοση έχουν τέτοια ποιότητα εικόνας τότε τι να πω; ...άθλια εικόνα. Σαν να βλέπεις από παλια κασέτα VHS!!! Εχω μεγάλη περιέργεια να δω πως θα είναι σε ψηφιακή έκδοση, αν βγει φυσικά, το Patratv και τι ποιότητα εικόνας θα έχει; πόσο καλύτερη θα είναι από ότι είναι ήδη στην αναλογική; Και για όσουν δεν είναι από την περιοχή, έχει την καλύτερη εικόνα σε ποιότητα από όλα τα κανάλια τοπικά και μή. Αψεγάδιαστη. Αν είναι να βγει ψηφιακά και να φαίνεται σαν και αυτά στην 53 τότε καλύτερα να μείνει αναλογικό.