Χτες ήρθα από τη Μαγνησία και ένα σας λέω: Έχω μαζέψει το υλικό και όχι τόσο από Bandscans, αλλά από μια εκπληξούλα που θα σας παρουσιάσω και ίσως και με αποκλειστικότητα. Θα πάρει κάποιες μέρες να ανεβάσω αυτά που θέλω και να μοντάρω κάτι βίντεο, αλλά σας προτείνω να ετοιμαστείτε...
Και επειδή κρατάω τον λόγο μου...
Τηλεοπτικό Τοπίο στο ΔιμήνιΣχόλια: Στο Διμήνι που είναι ολόκληρη κωμόπολη και φτάνει επίσημα μέχρι το μισό χιλιόμετρο πριν τον Βόλο πιάνουν πεντακάθαρα μόνο από Πλιασίδι, αφού το βλέπουν φάτσα-κάρτα, ενώ από Αηδονάκι πιάνουν πεντακάθαρα μόνο τα κρατικά εξαιτίας του ότι από αυτή την κορυφή υπάρχει οπτική επαφή μόνο με την κεραία του πύργου του ΟΤΕ και το Μακεδονία TV, το οποίο κανάλι μου κάνει εντύπωση πως και δεν εκπέμπει από Πλιασίδι. ΑΡΤ στο Διμήνι δεν είδαν ποτέ μα ποτέ και υπάρχουν πολλοί που δεν ξέρουν πως υπάρχει τέτοιο κανάλι! Στα υπόλοιπα ιδιωτικά τώρα, τα Alpha και Mega λαμβάνονται με κάποιο, αλλά μη ενοχλητικό, χιονάκι. Τα ΣΚΑΪ και Star από την άλλη λαμβάνονται σε κάποιες καλές εγκαταστάσεις έγχρωμα με πολλά χιόνια και σε κάποιες άλλες ασπρόμαυρα ή και καθόλου. Τα Alpha και ΣΚΑΪ έχουν κάποιο εμφανέστατο είδωλο, αλλά τα Mega και Star έχουν τόσο είδωλο που ζαλίζεσαι! Πονεμένη ιστορία τηλεοπτικά το Διμήνι. Από Σωρό δεν πιάνουν τίποτα, αφού στην κατεύθυνση που βρίσκεται ο Σωρός υπάρχουν κάτι βουνά αργιλοχώματος και βράχου που κόβουν το σήμα κι έτσι το συγκεκριμένο Κ.Ε λαμβάνεται από ασθενικά ως και καθόλου εκτός από τις περιοχές μετά το βενζινάδικο Jet Oil και με κατεύθυνση προς Βόλο που έχουν οπτική επαφή με Σωρό και πιάνουν πολύ καλό σήμα από εκεί. Στο Διμήνι πολλοί έχουν δυστυχώς χρυσοπληρώσει τη Nova για να μπορούν να βλέπουν καθαρά τηλεόραση. Οι κάτοικοι ζήτησαν από τον δήμο στις αρχές των 00s να τοποθετηθεί αναμεταδότης πάνω από το Διμήνι για να μπορούν να βλέπουν καθαρά, δυστυχώς όμως έγινε ό,τι γίνεται σχεδόν πάντα στο Ελλάντα: δόθηκαν υποσχέσεις που δεν τηρήθηκαν.
Τώρα στο ζουμί της υπόθεσης: TV Bandscan στο Διμήνι 14.07.2014 (μόνο UHF, γιατί δεν υπήρχε κεραία VHF, αλλά με μια εσωτερική έβγαλα με αρκετά καλό σήμα τη N Sports στο ch. 06) Η Κεραία τριπλή, UHF, 16dB και ενισχυτής ιστού άγνωστης απολαβής. Τηλεόραση Sony Trinitron 28 ιντσών CRT (και επειδή οι φωτογραφικές έχουν ένα θέμα με τις CRT, δεν φαίνονται καλά τα είδωλα που ανέφερα στα σχόλια)
ch. 21 Μακεδονία TV Πήλιο
Οι παραπομπές δεν είναι διαθέσιμες στους επισκέπτες.
Εγγραφείτε ή
Συνδεθείτεch.22 N Sports Σωρός
Εγγραφείτε ή
Συνδεθείτεch. 23 Star Σωρός
Εγγραφείτε ή
Συνδεθείτεch. 24 TRT Πήλιο
Εγγραφείτε ή
Συνδεθείτεch. 25 Alpha Πήλιο
Εγγραφείτε ή
Συνδεθείτεch. 27 Ζεύς Πήλιο vs. Μακεδονία TV Σωρός (σημειώσατε Χ)
Εγγραφείτε ή
Συνδεθείτεch. 28 ΝΕΡΙΤ Σωρός
Εγγραφείτε ή
Συνδεθείτεch. 29 Βουλή Σωρός
Εγγραφείτε ή
Συνδεθείτεch. 30 Θεσσαλία Πήλιο
Εγγραφείτε ή
Συνδεθείτεch. 31 Mega Πήλιο
Εγγραφείτε ή
Συνδεθείτεch. 32 Astra Πήλιο
Εγγραφείτε ή
Συνδεθείτεch. 33 Κάποιο κρατικό από Σωρό είναι, αλλά ποιο;
Εγγραφείτε ή
Συνδεθείτεch. 34 ΣΚΑΪ Λιχάδα
Εγγραφείτε ή
Συνδεθείτεch 35 ANT1 Πήλιο
Εγγραφείτε ή
Συνδεθείτεch. 36 Astra Λιχάδα
Εγγραφείτε ή
Συνδεθείτεch. 37 Θεσσαλία Σωρός
Εγγραφείτε ή
Συνδεθείτεch. 41 ΝΕΡΙΤ Πήλιο
Εγγραφείτε ή
Συνδεθείτεch. 44 Ν Sports Πήλιο
Εγγραφείτε ή
Συνδεθείτεch. 45 TRT Σωρός
Εγγραφείτε ή
Συνδεθείτεch. 46 Mega Σωρός
Εγγραφείτε ή
Συνδεθείτεch. 48 Alpha Σωρός
Εγγραφείτε ή
Συνδεθείτεch. 52 ANT1 Λιχάδα
Εγγραφείτε ή
Συνδεθείτεch. 54 ΣΚΑΪ Πήλιο
Εγγραφείτε ή
Συνδεθείτεch. 55 ΑΡΤ Σωρός
Εγγραφείτε ή
Συνδεθείτεch. 56 ANT1 Σωρός
Εγγραφείτε ή
Συνδεθείτεch. 57 Ζεύς Σωρός
Εγγραφείτε ή
Συνδεθείτεch. 58 Star Πήλιο
Εγγραφείτε ή
Συνδεθείτεch. 61 ΣΚΑΪ Σωρός
Εγγραφείτε ή
Συνδεθείτεch. 62 N Sports Πήλιο
Εγγραφείτε ή
ΣυνδεθείτεΤηλεοπτικό Τοπίο στον ΒόλοΠήγαμε σε ένα συγγενικό σπίτι στον Βόλο για να δούμε τον τελικό του Μουντιάλ, επειδή έβλεπαν ψηφιακά από Πήλιο. Δυστυχώς δεν πήρα την κάμερά μου. Έπιαναν καμπάνα από Σωρό (και μια ΕΤ3 επίσης), ενώ από Πήλιο έπιαναν τα της δυτικής κορυφής με κάποια χιόνια, αλλά με τίγκα είδωλο, ενώ τα της ανατολικής κορυφής με πολλά χιόνια και τίγκα είδωλο, αφού είχαν κεραία μόνο προς σωρό. Παρ' όλ' αυτά, έπιαναν τα ψηφιακά από Πήλιο, αλλά μου είπαν πως τα πιάνουν μόνο το βράδυ, γιατί τη μέρα κάνουν σπασίματα. Μου τόνισαν επίσης πως στη συντριπτική πλειοψηφία των πολυκατοικιών βλέπουν από μέτρια και κάτω από Σωρό, γι' αυτό κι έβαλαν δική τους κεραία (χελιδόνα) με ενισχυτή ιστού.
Τέλος μου έκανε εντύπωση πως το Θεσσαλία από Πήλιο είχε στερεοφωνία και το Astra teletext, παρότι έχει να ανανεωθεί από το 2011
Περιμένω εντυπώσεις!!!