Πρόβλημα με αναλογική λήψη στις Συκιές
  • Τετ 27 Νοε 2024, 05:17
Like us on our Facebook page "https://www.facebook.com/Satleo"
Email επικοινωνίας του Satleo Forum: "forum@satleo.gr"

Αποστολέας Θέμα: Πρόβλημα με αναλογική λήψη στις Συκιές  (Αναγνώστηκε 3632 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος master_alarm

• Αρχάριο μέλος
  • Ημερομηνία εγγραφής: Νοε 2008
γεια σας, ειμαι στις συκιες και ολα τα καναλια εχουνε ηδολο και με την lcd τηλεοραση (LG 32LC56) δεν βλεπω τιποτα! τρεμει η οθονη συνεχεια και δεν μπορω να δω! Εχω μια κεραια televes 45 με ενισχιτη televes και κονταρι 11 μετρα! αλλα δυστιχος η πολυκατηκια μας ειναι η ποιο κοντη απο τις αλλες και δεν μπορω να δω χορτιατη! Υπαρχει καμια λυση?

Ευχαριστω εκ των πρωτερων

φιλικα αντωνης

Αποσυνδεδεμένος MCelliotG

• Αναλυτής Επίγειων Λήψεων
  • SatLeo Legend
  • Ημερομηνία εγγραφής: Δεκ 2005
  • Τόπος: ΒΔ Θεσσαλονίκη
(Χωρίς τίτλο)
« Απάντηση #1: Κυρ 9 Νοε 2008, 20:34 »
Φίλε Αντώνη εσύ δεν θες master alarm αλλά amber alert!!!
Αναζητούνται κανάλια!!!!!!!!
Σε ποιο ακριβώς σημείο των Συκεών είσαι? Πολύ δύσκολα είναι τα σημεία που βρίσκονται στα χαμηλά στο ΒΑΟ και στην κατηφόρα από το δημαρχείο!!!!
Εκεί λόγω απότομης διαφοράς υψομέτρου αλλά και πολυκατοικιών θηρίων είναι δύσκολη ακόμα και η λήψη από Φιλίππειο!
Ακόμα ένα δύσκολο σημείο είναι στην κατηφόρα κάτω από τον ’γιο Χαράλαμπο αλλά εκεί λαμβάνεται πολύ καλά το Φιλίππειο!
Προσωπικά και επειδή έχω οργώσει την περιοχή σου μπορώ να σου πω τα εξής!
1. Τσεκάρεις τι επίπεδα λήψης έχεις από Φιλίππειο! Είναι σημαντικό να ξέρουμε αν λαμβάνεις καλά τα ΝΕΤ στο 39, ΕΤ3 στο 23 και ειδικά ΣΚΑΪ στο 36!
2. Ακόμα και πιο ψηλή να ήταν η πολυκατοικία Χορτιάτη δεν θα έβλεπες με καμία κυβέρνηση εκτός αν ήσουν κοντά στους Αγίους Θεόδωρους προς Βάρνα μεριά και αυτό μόνο ψηλά ή αν ήσουν προς το Τσινάρι!
3. Η televes που χρησιμοποιείτε στην πολυκατοικία είναι παντελώς ακατάλληλη για την περιοχή άσε που είναι και μικρή και έχει λίγη απολαβή! Αυτό γιατί οι televes είναι ιδανικές για λήψεις από μακρινά σημεία αλλά όχι για λήψεις μπροστά από εμπόδια καθώς οι τρεις ουσιαστικά κεραίες προσθέτουν το είδωλο που λαμβάνει η καθεμιά και η κατάσταση γίνεται χειρότερη!
Μία πολύ καλύτερη λύση και δοκιμασμένη για την περιοχή είναι η ASR 860 της Telkom Τelmor που είναι τύπου πάνελ και δεν έχει τόσο μεγάλα προβήματα με τα είδωλα!
4. Στα κανάλια που λαμβάνεις έχεις γενικά είδωλα ή και χιόνια? Π.χ. τι λαμβάνεις από τα 24 (MEGA) & 41 (ALTER)!
5. Μία ακραία ιδέα είναι να επιχειρηθεί λήψη από Αριδαία αν όμως λαμβάνεται το Φιλίππειο είναι μη βιώσιμη σαν λύση καθώς δεν θα ληφθούν όλα από εκεί!
6. Στις LCD το αναλογικό σήμα αν έχει πολύ είδωλο και είναι ασταθές γενικά αναγκάζει την τηλεόραση να δείχνει μαύρο, με λιγότερο είδωλο κάτι θα έβλεπες! Αλήθεια τα ψηφιακά τα λαμβάνεις καθόλου?
7. Σε ποιον όροφο μένεις? Μπορείς να δεις αν ο τελευταίος όροφος λαμβάνει γενικά καλύτερα από σένα?
Αυτά προς το παρόν, δες αυτά που σου λέω και ενημέρωσέ μας!
Δέκτες:Mut@nt HD51, Edision OSmio 4K, TBS5925
LNB:Inverto Black Ultra Twin
Κάτοπτρο:MABO 130X144/Dragonsat DS-3000 motor
Τόξο:45W - 95E
Οι παραπομπές δεν είναι διαθέσιμες στους επισκέπτες. Εγγραφείτε ή Συνδεθείτε

Αποσυνδεδεμένος Petros Electron

• SatLeo Legend
  • Ημερομηνία εγγραφής: Ιαν 2006
  • Τόπος: Αθήνα
    • http://www.stopclimatechange.gr & http://www.stopcartel.gr/gr/en.php
(Χωρίς τίτλο)
« Απάντηση #2: Κυρ 9 Νοε 2008, 21:21 »
Παράθεση από: "mcelliot_g"
3. Η televes που χρησιμοποιείτε στην πολυκατοικία είναι παντελώς ακατάλληλη για την περιοχή άσε που είναι και μικρή και έχει λίγη απολαβή! Αυτό γιατί οι televes είναι ιδανικές για λήψεις από μακρινά σημεία αλλά όχι για λήψεις μπροστά από εμπόδια καθώς οι τρεις ουσιαστικά κεραίες προσθέτουν το είδωλο που λαμβάνει η καθεμιά και η κατάσταση γίνεται χειρότερη!
Μία πολύ καλύτερη λύση και δοκιμασμένη για την περιοχή είναι η ASR 860 της Telkom Τelmor που είναι τύπου πάνελ και δεν έχει τόσο μεγάλα προβήματα με τα είδωλα

Πες τα Πες τα Χρυσόστομε !!!  :D  :D  :D  :D (Όταν τα έλεγα εγώ πριν χρόνια μου την λέγανε..)
parabol dish 2.40m (Cband - KU) Pauxis & Sharp LNB\'s ,motor superjack 36" heavy [95E-30W]
Emitor Combolook spectrum alalyzer & Horizon Hdsm [Hot!]

Tecatel Alg 1,20cm 9,0E & Telesystem

Αποσυνδεδεμένος Olorin

• M.T
  • SatLeo Legend
  • Ημερομηνία εγγραφής: Ιουν 2006
(Χωρίς τίτλο)
« Απάντηση #3: Κυρ 9 Νοε 2008, 22:41 »
ΠΟΙΟΣ ειπε οτι η τελεβες ειναι κεραία της προκοπής να τον μπαν-ρω αυτόμτα??????/  :lol:  :lol:  :lol:
.
"Arguing with an engineer is like wrestling with a pig in the mud;
after a while you realize you are muddy and the pig is enjoying it."

• Αρχάριο μέλος
(Χωρίς τίτλο)
« Απάντηση #4: Δευ 10 Νοε 2008, 17:57 »
Ευχαριστω καταρχας για την γρηγορη απαντηση σας, μενω Γ. Γεννηματα 7 με Αγιου δημητριου. Πιανω καλα τον Αντ1 τελαια (46), το Σκαι (36), το Altha (09) και την Eτ1 (05). Το mega (24) χαλια με υδολα, το ιδιο και το star (51),  το Alter (41), την Ετ3 (27-23), την Νετ (30-39 ποιο χαλια). Ειμαι στον δευτερο οροφο και εχει 3 οροφους η πολυκατηκια. Εχουμε κεντρικη κεραια αλλα εχω ειπα να βαλω δικη μου μονος μου και εβαλα την televes γιατι μου ειπαν οτι ειναι καλη. Πρεπει να αλλαξω κεραια? Επισεις τα ψηφιακα τα ποιανω μια χαρα και στην 26 και στην 56.

• SatLeo Legend
(Χωρίς τίτλο)
« Απάντηση #5: Τετ 12 Νοε 2008, 00:13 »
Λοιπόν από αυτό που μου λες αν και δεν ξέρω καλά τις οδούς στις Συκιές καταλαβαίνω ότι πρέπει να είσαι κάπου ανάμεσα στο άλσος και στο δημαρχείο Συκεών!
Ouch!!!! :oops:  :oops:  :oops:
Από τα δυσκολότερα σημεία της πόλης!
Τώρα από τη στιγμή που πιάνεις χάλια την ΕΤ3 στο 23 και τη ΝΕΤ στο 39 αυτό σημαίνει δύο πράγματα!
Πρώτον ότι κεραία θέλει ελάχιστο γύρισμα και δεύτερον ότι δεν κάνει για τη δουλειά σου!
Αυτό που είχα καταλάβει αρχικά είναι ότι χρησιμοποιείς την κεντρική κεραία της πολυκατοικίας αλλά μετά είπες ότι έχεις τη δική σου χωριστά! Η δική σου είναι με τον 11μετρο ιστό?
Αν είναι η δική σου άλλαξε την televes 45 με αυτή που σου είπα και βάλε σαν στόχο τη ΝΕΤ & την ΕΤ3 αν καθαρίσουν και κατόπιν γύρνα την κεραία εκεί που θα έχεις όσο δυνατόν λιγότερα είδωλα στο ALTER!
Δυστυχώς και ψηλότερα να βάλεις την κεραία δεν θα γίνει ποτέ τζάμι ο Χορτιάτης αλλά τουλάχιστον με την καινούρια θα πιάνεις αυτά που ήδη πιάνεις με λιγότερο είδωλο και καλύτερα αυτά που ήδη πιάνεις από Φιλίππειο!
Αν πάλι σε ενδιαφέρουν μόνο τα ψηφιακά και έχεις υπομονή να περιμένεις μέχρι το 2015, άσε την κεραία όπως είναι αφού και με αυτή τα βγάζεις!

• Αρχάριο μέλος
(Χωρίς τίτλο)
« Απάντηση #6: Τετ 12 Νοε 2008, 15:35 »
ευχαριστω κλι, θα κοιταξω να την γυρισω την κεραια λιγο προσ φιλιπιο και θα δω μπας και γινει καλυτερη. κεραια τωρα την πηρα και ειναι καινουρια (televes) και δεν εχω καλα οικονομικα αυτην την στιγμη για να την αλλαξω! Αν την παρω αυτην που μου λες μπορω να τις βαλω και τις δυο σε διαφορετικες κατευθυνσεις? Παντος θελει πολυ καιρω εως το 2015 για τα ψηφιακα! Σκεφτομαι για δοριφορικη να βαλω! αλλα θελει αρκετα χρηματα (nova) Ευχαριστω και παλι για τις συμβουλες σας παιδια.

Αποσυνδεδεμένος Olorin

• M.T
  • SatLeo Legend
  • Ημερομηνία εγγραφής: Ιουν 2006
(Χωρίς τίτλο)
« Απάντηση #7: Τετ 12 Νοε 2008, 15:40 »
Ε ρε που φτασαμε, μεσα στην καρδια της Θεσσαλονικης να σκεφτεται ο ανθρωπος να βαει νοβα για να βλέπει να πανελλήνιας...!

ΟΥΑΙ!
.
"Arguing with an engineer is like wrestling with a pig in the mud;
after a while you realize you are muddy and the pig is enjoying it."

• SatLeo Legend
(Χωρίς τίτλο)
« Απάντηση #8: Τετ 12 Νοε 2008, 15:46 »
Αυτά συμβαίνουν όταν δεν γίνονται σωστές μελέτες και μετρήσεις εξαρχής με βάση την οικοδόμηση της πόλης!
Έχω γίνει πολύ κουραστικός να μιλάω για το μοναδικό σημείο όπου θα έπρεπε να πάνε οι κεραίες και σχεδόν είχαν πάει, και που τώρα θα έλυνε ολοσχερώς όλα τα προβλήματα λήψης ακόμα και στα δυσκολότερα σημεία!
Είναι αρκετά τα σημεία της πόλης ειδικά στα δυτικά που ούτε το Φιλίππειο δεν μπορεί να καλύψει!
Αλλά..... :evil:

• SatLeo Legend
(Χωρίς τίτλο)
« Απάντηση #9: Τετ 12 Νοε 2008, 15:53 »
Παράθεση από: "master_alarm"
ευχαριστω κλι, θα κοιταξω να την γυρισω την κεραια λιγο προσ φιλιπιο και θα δω μπας και γινει καλυτερη. κεραια τωρα την πηρα και ειναι καινουρια (televes) και δεν εχω καλα οικονομικα αυτην την στιγμη για να την αλλαξω! Αν την παρω αυτην που μου λες μπορω να τις βαλω και τις δυο σε διαφορετικες κατευθυνσεις? Παντος θελει πολυ καιρω εως το 2015 για τα ψηφιακα! Σκεφτομαι για δοριφορικη να βαλω! αλλα θελει αρκετα χρηματα (Nova) Ευχαριστω και παλι για τις συμβουλες σας παιδια.
Κοίτα για τα χρήματα που έδωσες για την televes 45 (γύρω στο 70άρι) αν είχες κάνει μια ερώτηση από τότε εδώ στο φόρουμ θα έπαιρνες την ASR 860!
Γύρνα τώρα την κεραία μέχρι να καθαρίσουν τα ΝΕΤ 39 και ΕΤ3 23 και ασ'την εκεί! Εξάλλου όλα τα μεγάλα βγαίνουν σχετικά καλά από Φιλίππειο με εξαίρεση το ALTER που έχει άκρως προβληματικό πομπό και έκανε και λανθασμένη επιλογή συχνότητας (25)! Και ο ΑΝΤ1 στο 65 επίσης χάλια για άλλο λογο!
Το να χρησιμοποιήσεις δύο κεραίες δεν θα σου λύσει τίποτα, τζάμπα λεφτά θα δώσεις!
Τέλος είμαι πάντα υπέρ της δορυφορικής αλλά όχι για να βλέπεις τα ελληνικά που θα έπρεπε να βγάζεις καμπάνα!
Ε μη κάνουμε και τη χάρη μερικών που τους βολεύει η κατάσταση!!!!!

• Αρχάριο μέλος
(Χωρίς τίτλο)
« Απάντηση #10: Πεμ 13 Νοε 2008, 11:36 »
δικιο εχεις φιλε mcelliot_g, γιατι βαρεθηκα να ασχολουμε με την κεραια. θα την γυρισω και οτι ποιασει! Λαθος που πηρα αυτην την κεραια (televes) αλλα τη να κανουμε δεν ηξερες δεν ρωταγες??? καποια στιγμη θα κοιταξω να την παρω αυτην την κεραια που μου λετε. τη τιμη εχει περιπου και απο που  θα με πρωτεινατε   να την επερνα?

Ευχαριστω!

( το master_alarm βγενει επιδει δουλευω σε συναγερμους για αυτοκινητα και μαλιστα στην GEMINI. οτι θελετε απο gemini εγω!)

* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΑΤΤΙΚΗ  Μέλος: Chris_S Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 27/11/2024 (01:05)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ  Μέλος: MCelliotG Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 26/11/2024 (22:46)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ  Μέλος: thanost Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 26/11/2024 (22:29)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στο νομό ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ  Μέλος: Thodoris_Z Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 26/11/2024 (22:20)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ  Μέλος: MCelliotG Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 26/11/2024 (21:31)
* Απ: Intelsat 15 @ 85.2E (αναφορές - λήψεις)  Μέλος: adonis1 Φόρουμ: Δορυφορικές λήψεις γενικά 26/11/2024 (20:42)
* Απ: Express 80 @ 80° East  Μέλος: adonis1 Φόρουμ: Δορυφορικές λήψεις γενικά 26/11/2024 (20:37)
* Απ: Intelsat 17 @ 66E  Μέλος: adonis1 Φόρουμ: Δορυφορικές λήψεις γενικά 26/11/2024 (20:31)
* Απ: Μακρινές ραδιοφωνικές λήψεις, εντός ή εκτός Ελλάδας DX  Μέλος: nektarios 1451 Φόρουμ: Αναλογική λήψη - Ραδιόφωνο 26/11/2024 (19:40)
* Απ: Αθλητικές μεταδόσεις ΣΗΜΕΡΑ  Μέλος: nektarios 1451 Φόρουμ: Αθλητικές Μεταδόσεις 26/11/2024 (19:39)
* Απ: Αθλητικές μεταδόσεις ΣΗΜΕΡΑ  Μέλος: andrewp97 Φόρουμ: Αθλητικές Μεταδόσεις 26/11/2024 (19:34)
* Απ: Μακρινές ραδιοφωνικές λήψεις, εντός ή εκτός Ελλάδας DX  Μέλος: giannis 6 Φόρουμ: Αναλογική λήψη - Ραδιόφωνο 26/11/2024 (19:33)
* Απ: Μακρινές ραδιοφωνικές λήψεις, εντός ή εκτός Ελλάδας DX  Μέλος: nektarios 1451 Φόρουμ: Αναλογική λήψη - Ραδιόφωνο 26/11/2024 (19:28)
* Απ: Μακρινές ραδιοφωνικές λήψεις, εντός ή εκτός Ελλάδας DX  Μέλος: johnpapad24 Φόρουμ: Αναλογική λήψη - Ραδιόφωνο 26/11/2024 (18:12)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ  Μέλος: thanost Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 26/11/2024 (17:25)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΗΠΕΙΡΟ (νομοί Άρτας & Πρέβεζας)  Μέλος: nektarios 1451 Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 26/11/2024 (16:50)
* Απ: Μακρινές ραδιοφωνικές λήψεις, εντός ή εκτός Ελλάδας DX  Μέλος: nektarios 1451 Φόρουμ: Αναλογική λήψη - Ραδιόφωνο 26/11/2024 (14:43)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΑΤΤΙΚΗ  Μέλος: paksat Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 26/11/2024 (14:04)
* Απ: Μακρινές ραδιοφωνικές λήψεις, εντός ή εκτός Ελλάδας DX  Μέλος: giannis 6 Φόρουμ: Αναλογική λήψη - Ραδιόφωνο 26/11/2024 (13:47)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ  Μέλος: thanost Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 26/11/2024 (13:22)
* Απ: Μακρινές ραδιοφωνικές λήψεις, εντός ή εκτός Ελλάδας DX  Μέλος: nektarios 1451 Φόρουμ: Αναλογική λήψη - Ραδιόφωνο 26/11/2024 (13:19)
* Απ: Μακρινές ραδιοφωνικές λήψεις, εντός ή εκτός Ελλάδας DX  Μέλος: giannis 6 Φόρουμ: Αναλογική λήψη - Ραδιόφωνο 26/11/2024 (13:00)
* Απ: Μακρινές ραδιοφωνικές λήψεις, εντός ή εκτός Ελλάδας DX  Μέλος: first Φόρουμ: Αναλογική λήψη - Ραδιόφωνο 26/11/2024 (12:57)
* Απ: Η Ε.ΡΑ. στην Ελλάδα (αναφορές - προβλήματα)  Μέλος: ntakas Φόρουμ: Αναλογική λήψη - Ραδιόφωνο 26/11/2024 (11:16)
* Απ: Ποδοσφαιρο σε FΤΑ μεταδοση  Μέλος: nektarios 1451 Φόρουμ: Αθλητικές Μεταδόσεις 26/11/2024 (10:19)
* Απ: Αθλητικές μεταδόσεις ΣΗΜΕΡΑ  Μέλος: nektarios 1451 Φόρουμ: Αθλητικές Μεταδόσεις 26/11/2024 (10:11)
* Απ: Μακρινές ραδιοφωνικές λήψεις, εντός ή εκτός Ελλάδας DX  Μέλος: giannis 6 Φόρουμ: Αναλογική λήψη - Ραδιόφωνο 26/11/2024 (09:04)
* Απ: Μετακινήσεις δορυφόρων  Μέλος: ANDREASSAT Φόρουμ: Ειδήσεις και νέα από το δορυφορικό στερέωμα 26/11/2024 (00:36)
* Απ: ΕΚΤΟΞΕΥΣΕΙΣ ΔΟΡΥΦΟΡΩΝ & FEEDS LAUNCHES   Μέλος: ANDREASSAT Φόρουμ: Ειδήσεις και νέα από το δορυφορικό στερέωμα 26/11/2024 (00:15)
* Απ: Δωρεάν Ελληνικά κανάλια μέσα από το Ιντερνετ  Μέλος: eliascomtest Φόρουμ: IPTV Γενικά 25/11/2024 (20:15)