Και πριν το 2006 έπρεπε να πληρώνουμε; Καταλαβαίνω ότι είσαι πικραμένος που η ψηφιακή μετάβαση σε πέρασε ξώφαλτσα, όχι μία αλλά παραπάνω φορές στη περιοχή σου αλλά η αλήθεια είναι ότι το μεγαλύτερο μέρος της χώρας δεν ξέρει τι είναι η ψηφιακή τηλεόραση κι ένα μεγάλο κομμάτι δεν ξέρει τι είναι η καθαρή εικόνα. Ήρθα στη Σύρο φέτος το Σεπτέμβριο. Έζησα για 20 χρόνια στην Αθήνα και πιο πριν ήμουν επαρχία. Μεγάλωσα στη Βοιωτία, στον Κορινθιακό και η καταγωγή μου είναι από ένα χωριό της ημιορεινής Φωκίδας, κοντά στη Λαμία όμως, όπου συνέχιζα και πήγαινα μέχρι και πέρυσι. Φαντάσου ακόμα εκεί είμαι δημότης. Καθαρή εικόνα είδα μόνο στην Αθήνα! Ακόμα κι εδώ που είμαι αν δεν έχεις καλό κεραιοσύστημα δεν έχεις καλή εικόνα. Από την εμπειρία μου, μόνο η ΕΡΤ ήταν αυτή που σεβόταν τον τηλεθεατή κι έφτανε με καθαρή εικόνα στον δέκτη του τηλεθεατή της επαρχίας. Μόνο τα μεγάλα αστικά κέντρα απολάμβαναν καθαρή εικόνα από τα ιδιωτικά κανάλια και φυσικά τα περιφερειακά κανάλια ανύπαρκτα στην υπόλοιπη επαρχία. Δυστυχώς δεν φταίει ούτε η ΕΡΤ, ούτε η Digea ούτε η ΔΤ ή η ΝΕΡΙΤ. Φταίει ότι το κράτος μας είναι Αθηνοκεντρικό κι ότι όλες οι υπηρεσίες, επιχειρήσεις κλπ βρίσκονται εκεί. Είναι κι ένας από τους λόγους που λυπήθηκα όταν έκλεισε η ΕΡΤ.
Η ψηφιακή μετάβαση όταν ολοκληρωθεί, γιατί αυτό που έχουμε δεν είναι ψηφιακή μετάβαση αλλά μπαλώματα κι αν δεν υπήρχε η ITU δεν θα πηγαίναμε ποτέ στη ψηφιακή εποχή, θα μέναμε μόνο με τα plus, κι όταν λέω όταν ολοκληρωθεί μαζί με τα gap fillers, τότε να κρίνουμε και να πούμε δεν πληρώνω. Το δεν πληρώνω είναι κάτι της μόδας τελευταία αλλά αν αναλογιστούμε τα παραπάνω θα καταλάβουμε ότι είναι απλώς μια έκφραση αγανάκτησης, όχι μόνο από σένα αλλά απ' όλους μας κι από μένα φυσικά.
Δεν θέλω να επεκταθώ άλλο γιατί έχουμε φύγει έτσι κι αλλιώς off topic.