Η ψηφιακή τηλεόραση σε ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ & ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ [ΠΖ 02-03]
  • Τρι 25 Φεβ 2025, 00:54
Like us on our Facebook page "https://www.facebook.com/Satleo"
Email επικοινωνίας του Satleo Forum: "forum@satleo.gr"

Αποστολέας Θέμα: Η ψηφιακή τηλεόραση σε ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ & ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ [ΠΖ 02-03]  (Αναγνώστηκε 564192 φορές)

0 μέλη και 35 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος epsilon

• Έμπειρο Μέλος
  • Ημερομηνία εγγραφής: Ιαν 2009
  • Τόπος: ΑΝ. ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΣ & ΕΥΒΟΙΑ
    • http://etv-hellas.net, http://digital-union.eu
Παράθεση από: "mcelliot_g"
Ποιος το απαίτησε στο Δοβρούτσι, τα ίδια τα κανάλια?
Ακριβώς
Για το echo cancelling άντε και δεν κάνεις κεντρικό συγχρονισμό, θα πρέπει να μειώσεις την κάλυψη μόνο στις περιοχές που σκιάζονται από το Χορτιάτη (ίσως δίνοντας tilt στα πάνελ), βέβαια ο φίλος στην Ευαγγελίστρια θα συνεχίσει να μένει ακάλυπτος αλλά τι να κάνεις που δεν βγαίνεις με ισχύ από το Χορτιάτη (που κανονικά καλύπτει την περιοχή αυτή άσχετα που έχει εμπόδιο).
Ελπίζω, σε λίγο καιρό, να ισχυροποιηθεί ο Χορτιάτης, εφ΄ όσον τα οικονομικά πάνε καλύτερα και πληρώνουν "όλοι" οι σταθμοί.
Και μιας και σε πετυχαίνω, θα συνεχίσω να σου θυμίζω να περάσετε το teletext στο αρτ (υπάρχει στον Hellassat), αυτό τουλάχιστον είναι πανεύκολο, γιατί να κόβεται?
Όταν κατεβάσει το ΑΡΤ το σήμα του από τον δορυφόρο με IRD δέκτη.
Οι παραπομπές δεν είναι διαθέσιμες στους επισκέπτες. Εγγραφείτε ή Συνδεθείτε

Αποσυνδεδεμένος MCelliotG

• Αναλυτής Επίγειων Λήψεων
  • SatLeo Legend
  • Ημερομηνία εγγραφής: Δεκ 2005
  • Τόπος: ΒΔ Θεσσαλονίκη
Τι εννοείς δηλαδή, πώς το ΑΡΤ σου στέλνει το σήμα, δεν το παίρνεις από τον Hellassat? Και αν δεν το παίρνεις και στο στέλνουν χωρίς το teletext, γιατί δεν τους το επισημαίνεις?
Τώρα για τις απαιτήσεις των καναλιών, αν πιστεύουν ότι με αυτές τις κουτοπονηριές θα παραμείνουν στις πρώτες θέσεις των δεκτών γελιούνται οικτρά...
Δέκτες:Mut@nt HD51, Edision OSmio 4K, TBS5925
LNB:Inverto Black Ultra Twin
Κάτοπτρο:MABO 130X144/Dragonsat DS-3000 motor
Τόξο:45W - 95E

Αποσυνδεδεμένος epsilon

• Έμπειρο Μέλος
Ηλία, είσαι έξω από τον χορό και δικαίως ζητάς ορισμένα πράγματα. Αν μπεις μέσα θα μου πεις κλείστο το ριμάδι και εγώ θα σου πω πως αν το κλείσω καταστρέφομαι. ΔΕΝ μπορούμε να κάνουμε άλλα έξοδα, από την στιγμή που τα έσοδα είναι κατά πολύ μικρότερα των εξόδων. Εδώ βρέθηκε κανάλι που ζήτησε να παίξει από δύο κέντρα εκπομπής με 400 Ευρώ τον μήνα.

• SatLeo Legend
Όπως και να'χει ρε συ Γιάννη, ένα teletext έλεος, για το γαμώτι δηλαδή, μπορεί να περάσει, μην κάνουμε πια και το κατορθωτό ακατόρθωτο! Θα μου πέσουν τα μαλλιά με αυτά που διαβάζω νυχτιάτικα!  :alright

Αποσυνδεδεμένος epsilon

• Έμπειρο Μέλος
Εμένα δεν μου έχουν πέσει, έχουν όμως γίνει κάτασπρα με όσα τραβάω και όχι τώρα λόγω ηλικίας, αλλά από πολλά χρόνια πριν, με το επάγγελμα που διάλεξα να κάνω. :wink

Αποσυνδεδεμένος nrakos

• Νέο Μέλος
  • *
  • Ημερομηνία εγγραφής: Απρ 2012
  • Τόπος: Νάουσα Ημαθίας
Παράθεση από: "epsilon"
Διαπίστωσα ότι αρκετοί τοπικοί πάροχοι δεν προσφέρουν κωδικοποίηση, αλλά μόνο πολυπλεξία και εκπομπή. Ως εκ τούτου τα κανάλια αγοράζουν όποιον κωδικοποιητή θέλουν και τον συνδέουν με το multiplexer του παρόχου. Για τον λόγο αυτόν βλέπουμε άλλα κανάλια να εκπέμπονται σε Mpeg2 και άλλα σε Η.264. Φυσικά αφού το εύρος είναι περιορισμένο τα κανάλια με το Mpeg2 παίζουν αναγκαστικά με χαμηλό bitrate και η ποιότητά τους υστερεί εκείνων που έχουν κωδικοποιητές Η.264.

Αναφέρεσαι μήπως στην 31; Γιατί όπως έγραψα πιο πάνω τα τελευταία δύο που προστέθηκαν τα βλέπω σε mpeg2 (δεν πήρα απάντηση αν το διαπίστωσε κανένας άλλος :mrgreen:). Δυστυχώς εδώ στη Νάουσα σε 6 σπίτια που πήγα για επανασυντονισμό, δεν μπορώ να βγάλω εικόνα ή στην καλύτερη θα έχω υπερβολικά σπασίματα.

Αποσυνδεδεμένος ΒΑΣΙΛΕΙΟΣΜ

• Νέο Μέλος
  • *
  • Ημερομηνία εγγραφής: Μαρ 2012
Παράθεση από: "ΒΑΣΙΛΕΙΟΣΜ"
παλια μολις ανοιξε την βλεπαμε καλα μετα χαθηκε και επεστρεψε με ισχυ σηματος 70 με 74 και ποιοτητα 0εωσ7 με συνεχωσ σπασιματα και μαυρτη οθονη που επαναρχοταν χωρισ να μπορεισ να παρακουλουθισεισ τα καναλια με την αλαγη επεσε η ισχυ και εινε μονο μαυρο
Γύρισες τον αποκωδικοποιητή σου σε εργοστασιακές ρυθμίσεις και ξανασκανάρισες όλα τα κανάλια :D  εινε τηλεοραση με ενσωματομενο αποδικοποιητη και μαλιστα σε 2 τηλεορασισ κατ αλλου ειδα το ιδιο προβλημα  τισ εφερα σε εργοστασιακη κατασταση αλλα το ιδιο δεν αλαξε κατι

Αποσυνδεδεμένος arva

• Γενικός συντονιστής
  • SatLeo Legend
  • Ημερομηνία εγγραφής: Μαΐ 2005
  • Τόπος: Πεύκη, Αττική
Θα πρέπει καταρχάς να αφαιρεθεί η πληροφορία LCN από τα κανάλια της 59, είναι απαράδεκτο σε δέκτες που το απαιτούν ή δεν μπορεί να απενεργοποιηθεί να πηγαίνουν με το στανιό τα κανάλια στις θέσεις 1-6!
Στο Δοβρούτσι μας απαίτησαν να την προσθέσουμε ύστερα από παράπονα, εδώ να την αφαιρέσουμε?  
Από την άλλη γιατί κάνατε Γιάννη echo cancelling? Δεν μπορούσατε να κάνετε κανονικό SFN μέσω GPS όπως οι Digea/ERT? Φυσικό και επόμενο να υπάρχει πρόβλημα σε όσους λαμβάνουν και τα δύο Κ.Ε. ταυτόχρονα! Το σήμα πάντως έχει πέσει αισθητά ενώ αν στήνατε SFN όπως έπρεπε δεν θα είχατε τέτοια ανάγκη, τουναντίον θα συμπλήρωνε το Φιλίππειο την κάλυψη του Χορτιάτη!
Έχεις δίκαιο, με την διαφορά ότι η ΕΡΤ και η Digea μεταφέρουν το πρόγραμμά τους με οπτική ίνα, ύστερα από κεντρική κωδικοποίηση. Οι περιφερειακοί - πλην του ΑΡΤ - μεταφέρουν το πρόγραμμά τους με Links και δη αναλογικά. Άσε που οι περισσότεροι δεν έχουν χρήματα για να αγοράσουν νέα Links.

Φίλε Γιάννη στο Φιλίππειο πως πάει το σήμα τελικά; Με οπτικές ίνες (ΕΡΤ και Digea) και Gap Filler για DU; Ή όλοι παίζουν με Gap Filler;

Στο Χορτιάτη ο ΑΡΤ τελικά πως στέλνει το σήμα του; Μέσω HellasSat;

Αποσυνδεδεμένος aris

• Τακτικό Μέλος
  • **
  • Ημερομηνία εγγραφής: Αυγ 2007
Καλημέρα.
Στις τηλεοράσεις μου (LG), τα κανάλια εκπέμπουν άψογα. Μένω άλλωστε Τούμπα, οπότε έχω ισχυρό σήμα.
Το πρόβλημα το έχω σε ενα tv tuner στικάκι avermedia H830. Δεν κατεβάζει την 59. Όλα τα άλλα τα κατέβασε κανονικά. Για πρώτη φορά μάλιστα κατέβασε και το ΤΕΙ, μάλλον επειδή τώρα εκπέμπει και με όνομα.
Γιατί όμως δεν βρίσκει ειδικά την 59; Μήπως επειδή περιέχει τα ch5 και 6;. Χωρίς να είμαι σίγουρος πριν τα προσθέσουν αυτά, τα υπόλοιπα τα κατάβαζε.

:wave: :wave: :wave:

Αποσυνδεδεμένος panosmin

• Έμπειρο Μέλος
  • Ημερομηνία εγγραφής: Φεβ 2012
  • Τόπος: θεσσαλονίκη
[font=Times New Roman:y564phyh][/font:y564phyh][font=Times New Roman:y564phyh]Το έχω ρωτήσει και πιο παλιά αν υπάρχει κάποιος από θέρμη να μας πει τι γίνετε με το ψηφιακό που εκπέμπουν στο 7VHF
προς το παρόν η λήψη του είναι κομματάκι δύσκολη και μιλώ για περιοχή των Επιβατών και με κεραία VHF
γυρισμένη Χορτιάτη το βλέπω  δύσκολο να συνεχίσουν να εκπέμπουν από αυτή τη θέση γιατί ποιος θα τους δει σημειωτέων ότι ο δήμος της θέρμης δεν είναι και (φτωχός δήμος) και δεν νομίζω να μπήκαν στον κόπο να προμηθευτούν ψηφιακό πομπό για να εκπέμπουν μόνο στην περιοχή τους . Ο φίλος ο Ηλίας γνωρίζει κάτι έχει κάποιον γνωστό να μας πει ;
[/font:y564phyh]
[font=Times New Roman:y564phyh][/font:y564phyh]

• SatLeo Legend
Γιώργο μου, στο Φιλίππειο ΕΡΤ και Digea παίζουν με συγχρονισμό μέσω GPS (μένει να διευκρινιστεί όμως αν μιλάμε για κανονικό SFN τύπου Αίγινας ή κλασσικό gap filler), η DU όπως καταλαβαίνω παίζει με δύο ανεξάρτητα links που στέλνουν το ίδιο mux στα δύο Κ.Ε. και επειδή δεν έχουν συγχρονισμό υπάρχει echo cancelling στο Φιλίππειο, αυτό όμως δημιούργησε θέματα λήψης της 59 σε όσους λαμβάνουν το ίδιο ισχυρά και τα δύο Κ.Ε.

• SatLeo Legend
Παράθεση από: "panosmin"
[font=Times New Roman:2ssfuefs][/font:2ssfuefs][font=Times New Roman:2ssfuefs]Το έχω ρωτήσει και πιο παλιά αν υπάρχει κάποιος από θέρμη να μας πει τι γίνετε με το ψηφιακό που εκπέμπουν στο 7VHF
προς το παρόν η λήψη του είναι κομματάκι δύσκολη και μιλώ για περιοχή των Επιβατών και με κεραία VHF
γυρισμένη Χορτιάτη το βλέπω δύσκολο να συνεχίσουν να εκπέμπουν από αυτή τη θέση γιατί ποιος θα τους δει σημειωτέων ότι ο δήμος της θέρμης δεν είναι και (φτωχός δήμος) και δεν νομίζω να μπήκαν στον κόπο να προμηθευτούν ψηφιακό πομπό για να εκπέμπουν μόνο στην περιοχή τους . Ο φίλος ο Ηλίας γνωρίζει κάτι έχει κάποιον γνωστό να μας πει ;
[/font:2ssfuefs]
[font=Times New Roman:2ssfuefs][/font:2ssfuefs]

Για την τύχη μου είχα μια δουλειά επί 2 εβδομάδες στη Θέρμη και μου έτυχε μία TV και αυτή χωρίς κεραία....  :hammer Με ένα συρματάκι πίσω έπιανε τα κανάλια του Χορτιάτη (όχι όλα) και όχι το ψηφιακό στην 7!

Αποσυνδεδεμένος panosmin

• Έμπειρο Μέλος
[font=Times New Roman:2k4ew4q6][/font:2k4ew4q6][font=Times New Roman:2k4ew4q6]Η πλάκα είναι ότι στα 54 χρόνια μου όσο πάω και γίνομαι ποιο άρρωστος θυμάμαι μια ζωή να είμαι στις ταράτσες και να κυνηγώ κανάλια δύσκολα στην λήψη μυαλό δεν θα βάλω ποτέ και υπ όψιν ότι έχω ζήσει από την τηλεόραση Θεσσαλονίκης στην ΔΕΘ μετά στον πύργο του ΟΤΕ αυτά σίγουρα δεν τα ξέρετε εσείς οι νεότεροι ιστορίες για άγριους δηλαδή μου φαίνετε ότι πρέπει να γράψω βιβλίο ………[/font:2k4ew4q6]
[font=Times New Roman:2k4ew4q6][/font:2k4ew4q6]

Αποσυνδεδεμένος channelos

• Satleo Maniac
  • Ημερομηνία εγγραφής: Μαΐ 2006
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη
Επιβεβαιώνω ότι στο 31 τα EXTRA THESSALONIKI και ΒΕΡΓΙΝΑ εκπέμπουν με κωδικοποίηση MPEG 2 ενώ τα άλλα 4 κανάλια της συχνότητας σε MPEG 4!

Αποσυνδεδεμένος Expert

• Νέο Μέλος
  • *
  • Ημερομηνία εγγραφής: Αυγ 2012
Ο ηλεκτρονικός χάρτης κάλυψης Google Earth του ΤΕΙ HD στο κανάλι 52, με (οριακή) κάλυψη και σε

Βέροια, Νάουσα, Έδεσσα, Χαλκηδόνα, και Βασιλικά !

Αποσυνδεδεμένος ΒΑΣΙΛΕΙΟΣΜ

• Νέο Μέλος
  • *
  • Ημερομηνία εγγραφής: Μαρ 2012
το τει της σινδου εχει πολυ ισχυρο σημα με 98 ισχυ στην παλιατου συχνοτητα ειτανε πιο αδυνατο και μιλαμε για ευγγελιστρια που εχει δυσκολη ληψη η καλυτερα ειχε γιατι τωρα εινε ολλα δυνατα εκτοσ du που τισ τελευτεες ωρεσ εχει 0 σημα που εχει και ενα κοκινο τριγονο

Αποσυνδεδεμένος Finn

• Αρχάριο μέλος
  • Ημερομηνία εγγραφής: Δεκ 2008
Πευκοχωρι Χαλκιδικής χωρίς οπτική επαφή και με κεραία στραμμένη Πολύγυρο πιάνω την 538Mhz οριακά! Αναρωτιέμαι αν με καλύτερο καιρό θα πιάσω κι άλλες!

Αποσυνδεδεμένος arva

• Γενικός συντονιστής
  • SatLeo Legend
  • Τόπος: Πεύκη, Αττική
Γιώργο μου, στο Φιλίππειο ΕΡΤ και Digea παίζουν με συγχρονισμό μέσω GPS (μένει να διευκρινιστεί όμως αν μιλάμε για κανονικό SFN τύπου Αίγινας ή κλασσικό gap filler), η DU όπως καταλαβαίνω παίζει με δύο ανεξάρτητα links που στέλνουν το ίδιο mux στα δύο Κ.Ε. και επειδή δεν έχουν συγχρονισμό υπάρχει echo cancelling στο Φιλίππειο, αυτό όμως δημιούργησε θέματα λήψης της 59 σε όσους λαμβάνουν το ίδιο ισχυρά και τα δύο Κ.Ε.

Γι' αυτό ρωτάω γιατί με υποψίασε ο Γιάννης με τα λεγόμενά του ότι τελικά και το Φιλίππειο έχει κανονικό SFN κι όχι Gap Filler και για τη τη DU και για την ΕΡΤ και για την Digea!!! Όπως επίσης ότι το ΑΡΤ ότι έρχεται δορυφορικά μέσω HellasSat!!!

Αποσυνδεδεμένος johnpontios

• Satleo Maniac
  • Τόπος: Πτολεμαΐδα/Θεσσαλονίκη
Μέσα στην πόλη της Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα Ανατολικά σας βγάζει το κανάλι 52 του ΤΕΙ ??? Σ εμένα δεν το κατεβάζει με τίποτα.

Αποσυνδεδεμένος autsi

• Τακτικό Μέλος
  • **
  • Ημερομηνία εγγραφής: Απρ 2005
  • Τόπος: PELLA
Παράθεση από: "Expert"
Ο ηλεκτρονικός χάρτης κάλυψης Google Earth του ΤΕΙ HD στο κανάλι 52, :headset με (οριακή)
κάλυψη και σε Βέροια, Νάουσα, Έδεσσα, Χαλκηδόνα, και Βασιλικά !

Ευχαρίστα νέα το ΤΕΙ HD στο κανάλι 52 :headset
Το βλέπω με πολλά σπασίματα και πιξελιασματα.
Στην Πέλλα,
Την πρωτεύουσα του μακεδονικού κράτους.

Αποσυνδεδεμένος cocu

• Έμπειρο Μέλος
  • Ημερομηνία εγγραφής: Ιαν 2007
  • Τόπος: Κατερίνη
Κατερίνη δεν υπάρχει ούτε ίχνος από το ΤΕΙ όπως και σωστά δείχνει ο πιο πάνω χάρτης κάλυψης!

Αποσυνδεδεμένος johnpontios

• Satleo Maniac
  • Τόπος: Πτολεμαΐδα/Θεσσαλονίκη
μέσα στην Θεσσαλονίκη που δείχνει ότι έχει κάλυψη στον χάρτη, δεν κατεβαίνει με τίποτα.

Αποσυνδεδεμένος LakisFM1

• Τακτικό Μέλος
  • **
Aναληψη με φρεσκια-σημερινη  :clap: κεραια προς Χορτιατη με σπασιματα το ΤΕΙ.

Παντως για να γυρισουμε στην προηγουμενη συζητηση ,  
η κατασταση των ζευξεων -καποιων- τοπικων καναλιων ειναι οντως ... τραγικη!  
(Το βλεπετε εσεις οι ιδιοι στους δεκτες σας ...)   :hammer

Αποσυνδεδεμένος epsilon

• Έμπειρο Μέλος
Παράθεση από: "arva"

Γι' αυτό ρωτάω γιατί με υποψίασε ο Γιάννης με τα λεγόμενά του ότι τελικά και το Φιλίππειο έχει κανονικό SFN κι όχι Gap Filler και για τη τη DU και για την ΕΡΤ και για την Digea!!! Όπως επίσης ότι το ΑΡΤ ότι έρχεται δορυφορικά μέσω HellasSat!!!
Από το Φιλίππειο η Digea και η ΕΡΤ παίζουν με κανονικό SFN, χρησιμοποιώντας ανεξάρτητη τροφοδοσία των δύο Κέντρων Εκπομπής, με οπτική ίνα. Μάλιστα η Digea είχε προβλήματα με παγώματα και έκοψε την κεραία της, αφήνοντας μόνο δύο panels προς τις Δυτ. Συνοικίες.

Εμείς, επειδή δεν έχουμε κεντρική κωδικοποίηση και την πολυτέλεια της ίνας, παίζουμε με gap filler, αναμεταδίδοντας το σήμα του Χορτιάτη (αυτό που γράφει ο Ηλίας δεν είναι δυνατόν να γίνει Links και στον Χορτιάτη και στο Φιλίππειο. Στο Φιλίππειο υπάρχει δέκτης που λαμβάνει τον Χορτιάτη). Όμως ο πομπός μας στο Φιλίππειο είναι πολύ ισχυρός και λόγω του χαμηλού σήματος που έχει ο Χορτιάτης, δεν γίνεται σωστά αφαίρεση της ηχούς. Αναγκαστήκαμε και χαμηλώσαμε πολύ την ισχύ του Φιλιππείου, για να μην ταπώνεται ο Χορτιάτης και να δουλεύει κάπως το echo canceller. Τώρα πρέπει απαραίτητα να ενισχύσουμε τον Χορτιάτη.

Τα links που χρησιμοποιούν οι 3 σταθμοί είναι αναλογικά. Καλύτερο όλων του Κ9. Το ΑΡΤ φέρνει το σήμα του μεν από τον δορυφόρο, αλλά ο δέκτης που χρησιμοποιεί δεν είναι IRD και δεν έχει έξοδο ASI, για να περάσει στον κωδικοποιητή μας την πληροφορία του Teletext.

Τα μηχανήματα που χρησιμοποιούμε για κωδικοποίηση Η.264 έχουν υψηλή πιστότητα, ο πομποί επίσης έχουν υψηλές προδιαγραφές - μάλλον τις καλύτερες όλων - αλλά η συχνότητά μας υψηλή με υψηλές απώλειες και ως εκ τούτου η ισχύς στον Χορτιάτη είναι ανεπαρκής, ειδικά για τους χαμηλούς ορόφους των παλαιών πολυκατοικιών. Επίσης, εκτός Θεσσαλονίκης έχουμε την παρεμβολή της ΝΕΤ από το Παγγαίο, που μας κάνει αρκετή ζημιά.

Οι υπόλοιποι περιφερειακοί νομίζω πως θα παίξουν αναγκαστικά και αυτοί με gap filler, εκτός αν βάλουν χρήματα και κάνουν κεντρική κωδικοποίηση στην Θεσσαλονίκη, για να λειτουργήσουν σε SFN, που δεν το βλέπω. Προς το παρόν, σκέπτονται, από ότι φαίνεται, τα διάφορα προβλήματα που θα προκύψουν με την λειτουργία του Φιλιππείου.

Στο 31 δεν κάνει ο πάροχος την κωδικοποίηση, αλλά οι σταθμοί, ο οποίοι συνδέονται στο multiplexer του παρόχου και γι' αυτό βλέπουμε διαφορετικές κωδικοποιήσεις.

• SatLeo Legend
Παράθεση από: "Finn"
Πευκοχωρι Χαλκιδικής χωρίς οπτική επαφή και με κεραία στραμμένη Πολύγυρο πιάνω την 538Mhz οριακά! Αναρωτιέμαι αν με καλύτερο καιρό θα πιάσω κι άλλες!
Δοκίμασε να γυρίσεις την κεραία σου πιο βορειοανατολικά!

• SatLeo Legend
Εμείς, επειδή δεν έχουμε κεντρική κωδικοποίηση και την πολυτέλεια της ίνας, παίζουμε με gap filler, αναμεταδίδοντας το σήμα του Χορτιάτη (αυτό που γράφει ο Ηλίας δεν είναι δυνατόν να γίνει Links και στον Χορτιάτη και στο Φιλίππειο. Στο Φιλίππειο υπάρχει δέκτης που λαμβάνει τον Χορτιάτη). Όμως ο πομπός μας στο Φιλίππειο είναι πολύ ισχυρός και λόγω του χαμηλού σήματος που έχει ο Χορτιάτης, δεν γίνεται σωστά αφαίρεση της ηχούς. Αναγκαστήκαμε και χαμηλώσαμε πολύ την ισχύ του Φιλιππείου, για να μην ταπώνεται ο Χορτιάτης και να δουλεύει κάπως το echo canceller. Τώρα πρέπει απαραίτητα να ενισχύσουμε τον Χορτιάτη.

Τα links που χρησιμοποιούν οι 3 σταθμοί είναι αναλογικά. Καλύτερο όλων του Κ9. Το ΑΡΤ φέρνει το σήμα του μεν από τον δορυφόρο, αλλά ο δέκτης που χρησιμοποιεί δεν είναι IRD και δεν έχει έξοδο ASI, για να περάσει στον κωδικοποιητή μας την πληροφορία του Teletext.

Τα μηχανήματα που χρησιμοποιούμε για κωδικοποίηση Η.264 έχουν υψηλή πιστότητα, ο πομποί επίσης έχουν υψηλές προδιαγραφές - μάλλον τις καλύτερες όλων - αλλά η συχνότητά μας υψηλή με υψηλές απώλειες και ως εκ τούτου η ισχύς στον Χορτιάτη είναι ανεπαρκής, ειδικά για τους χαμηλούς ορόφους των παλαιών πολυκατοικιών. Επίσης, εκτός Θεσσαλονίκης έχουμε την παρεμβολή της ΝΕΤ από το Παγγαίο, που μας κάνει αρκετή ζημιά.

Οι υπόλοιποι περιφερειακοί νομίζω πως θα παίξουν αναγκαστικά και αυτοί με gap filler, εκτός αν βάλουν χρήματα και κάνουν κεντρική κωδικοποίηση στην Θεσσαλονίκη, για να λειτουργήσουν σε SFN, που δεν το βλέπω. Προς το παρόν, σκέπτονται, από ότι φαίνεται, τα διάφορα προβλήματα που θα προκύψουν με την λειτουργία του Φιλιππείου.

Στο 31 δεν κάνει ο πάροχος την κωδικοποίηση, αλλά οι σταθμοί, ο οποίοι συνδέονται στο multiplexer του παρόχου και γι' αυτό βλέπουμε διαφορετικές κωδικοποιήσεις.

Γιάννη έκανες εξήγηση!!! :clap: :clap: :clap:

Παράθεση από: "johnpontios"
Μέσα στην πόλη της Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα Ανατολικά σας βγάζει το κανάλι 52 του ΤΕΙ ??? Σ εμένα δεν το κατεβάζει με τίποτα.
Το κανάλι του ΤΕΙ μπορεί θεωρητικά να παίξει άνετα μέσα στην πόλη αλλά όσο πιο νότια πάμε απαιτείται να γυρίσει η κεραία προς τη Σίνδο για να κατέβει με σταθερό σήμα! Σε εμάς τις δυτικές έρχεται ισχυρότερα και  το λαμβάνουμε υπό γωνία και επειδή η εκπομπή είναι QPSK που "τρυπάει" μας κατεβαίνει κανονικότατα! Στο κέντρο μπορεί να βγει και με την κεραία προς Χορτιάτη παρότι έρχεται από πίσω το σήμα αρκεί να μην υπάρχουν εμπόδια λόγω κτισμάτων. Αν όμως η κεραία έχει ισχυρή απόρριψη των σημάτων που έρχονται από την πίσω της πλευρά, δεν θα μπορέσει να το κατεβάσει ή θα το κατεβάσει οριακά (και αυτό λόγω QPSK)!

Αποσυνδεδεμένος Olorin

• M.T
  • SatLeo Legend
  • Ημερομηνία εγγραφής: Ιουν 2006
Ηλία, είσαι έξω από τον χορό και δικαίως ζητάς ορισμένα πράγματα. Αν μπεις μέσα θα μου πεις κλείστο το ριμάδι και εγώ θα σου πω πως αν το κλείσω καταστρέφομαι. ΔΕΝ μπορούμε να κάνουμε άλλα έξοδα, από την στιγμή που τα έσοδα είναι κατά πολύ μικρότερα των εξόδων. Εδώ βρέθηκε κανάλι που ζήτησε να παίξει από δύο κέντρα εκπομπής με 400 Ευρώ τον μήνα.

Να φανταστώ; Κάποιο που ενω εκπεμπει όνομα και κρατάει θέση παιζει μάυρο 2 χρόνια τώρα,ονόματα δεν λέμε υπολήψεις δεν θίγουμε;;

Παράθεση από: "panosmin"
[font=Times New Roman:3u04bal5][/font:3u04bal5][font=Times New Roman:3u04bal5]Η πλάκα είναι ότι στα 54 χρόνια μου όσο πάω και γίνομαι ποιο άρρωστος θυμάμαι μια ζωή να είμαι στις ταράτσες και να κυνηγώ κανάλια δύσκολα στην λήψη μυαλό δεν θα βάλω ποτέ και υπ όψιν ότι έχω ζήσει από την τηλεόραση Θεσσαλονίκης στην ΔΕΘ μετά στον πύργο του ΟΤΕ αυτά σίγουρα δεν τα ξέρετε εσείς οι νεότεροι ιστορίες για άγριους δηλαδή μου φαίνετε ότι πρέπει να γράψω βιβλίο ………[/font:3u04bal5]
[font=Times New Roman:3u04bal5][/font:3u04bal5]

Οι δοκιμές της ΔΕΗ λές στην ΔΕΘ, ε;
.
"Arguing with an engineer is like wrestling with a pig in the mud;
after a while you realize you are muddy and the pig is enjoying it."

Αποσυνδεδεμένος panosmin

• Έμπειρο Μέλος
[font=Times New Roman:3rqsf60w][/font:3rqsf60w][font=Times New Roman:3rqsf60w]Λοιπόν το 1967 συν η πλην 1 με 2 χρόνια νομίζω ήμουν μικρός άνοιξε ένα κανάλι μέσα από την ΔΕΘ το όποιο έκανε κάποιες εκπομπές θυμάμαι ένα μίμο αντριους κάτι τραγούδια με ένα μπουζουκτση με την γυναίκα του τον Βασίλη Μποέμη με την Λίτσα Μποέμη ο σταθμός ήταν επάνω από το περίπτερο 3 στην έκθεση και το σήμα ήταν ένα σχέδιο που είχε το γράμμα θ και στη μέση είχε το TV
 και έγραφε ολόγυρα τηλεόραση Θεσσαλονίκης αυτό δυστυχώς δεν το αναφέρει κάνεις πουθενά και ίσως το αναφέρω πρώτος στο satleo
 όλοι λένε για τον σταθμό της ΔΕΗ αλλά καμία αναφορά για το κανάλι αυτό όπως πουθενά δεν αναφέρουν για μια ακόμη προσπάθεια πάλι από την Θεσσαλονίκη που είχε γίνει από τον πύργο του ΟΤΕ πάλι από την ΔΕΘ ίσως οι κεραίες να υπάρχουν ακόμη στον πυλώνα που έχει στην κορυφή του από εκεί έκανε εκπομπή θυμάμαι και από εκεί μια εκπομπή σε μια εθνική γιορτή δεν θυμάμαι ποια που είχε τις αδελφές καλουτα και έκαναν τα γνωστά σκετσακια τους λέτε να κάνουμε πρωτιά με αυτές τις αναφορές αν θέλει κάποιος ας το ψάξει λίγο το θέμα γιατί νομίζω ότι είμαι ο πρώτος που το αναφέρει και μάλιστα σε αυτό το forum.
[/font:3rqsf60w]
[font=Times New Roman:3rqsf60w][/font:3rqsf60w]

Αποσυνδεδεμένος panosmin

• Έμπειρο Μέλος
[font=Times New Roman:22o0s3o0][/font:22o0s3o0][font=Times New Roman:22o0s3o0]Και κάτι ακόμη που ξέχασα να το πω , ξέρετε ότι στην ΔΕΘ πολλά χρόνια πριν ξεκινήσουν στην Ελλάδα οι δοκιμές με έγχρωμης τηλεόρασης στα δρομάκια της έκθεσης είχαν τοποθετήσει κάτι κατασκευές σαν κλουβιά πουλιών σαν σπιτάκια μεταλλικά επάνω σε χοντρούς σωλήνες και μέσα σε αυτά είχαν τοποθετήσει έγχρωμες !!! τηλεοράσεις που έδειχναν μουσικά φιλμάκια και μάλιστα θυμάμαι και τσιφτετέλια με χορεύτριες έγχρωμα μάλιστα κύριοι έγχρωμα !!! εκείνους του καιρούς αλά και αυτό που αναφέρετε ;[/font:22o0s3o0]
[font=Times New Roman:22o0s3o0][/font:22o0s3o0]

• SatLeo Legend
Πολύ σημαντική πληροφορία, σ' ευχαριστούμε! Αν λοιπόν η πρώτη εκπομπή από το Χορτιάτη δεν έγινε τότε, θα πρέπει να μάθουμε πότε στήθηκε ο πομπός της ΕΙΡΤ, γιατί λογικά θα ήταν και ο πρώτος, αν στο ενδιάμεσο δεν μεσολάβησε το ραδιόφωνο!
Λίγο :offtopic, αν θες λίγο πιο μικρά τα γράμματα για να μην χτυπάνε!

* Απ: Η Ε.Ρ.Τ. στην Ελλάδα (αναφορές - προβλήματα)  Μέλος: mostwebradio Φόρουμ: Οι Τηλεοπτικοί Σταθμοί στην Ελλάδα 25/02/2025 (00:17)
* Απ: Δωρεάν Ελληνικά κανάλια μέσα από το Ιντερνετ  Μέλος: eliascomtest Φόρουμ: IPTV Γενικά 24/02/2025 (22:52)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο νομού ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ  Μέλος: Thodoris_Z Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 24/02/2025 (22:33)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΑΤΤΙΚΗ  Μέλος: humax8100 Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 24/02/2025 (20:49)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΑΤΤΙΚΗ  Μέλος: pythvenn Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 24/02/2025 (20:01)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΑΤΤΙΚΗ  Μέλος: humax8100 Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 24/02/2025 (19:36)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στον ΕΒΡΟ  Μέλος: mostwebradio Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 24/02/2025 (19:18)
* Απ: Η δική σας εγκατάσταση πώς είναι;  Μέλος: nektarios 1451 Φόρουμ: Βλέπω και... μαθαίνω... 24/02/2025 (16:13)
* Απ: Η ψηφιακή τηλεόραση σε ΑΤΤΙΚΗ, ΣΑΡΩΝΙΚΟ & ΝΟΤΙΑ ΕΥΒΟΙΑ [ΠΖ 09]  Μέλος: eliascomtest Φόρουμ: Ψηφιακή Τηλεόραση ανά Περιφερειακή Ζώνη (ΠΖ) 24/02/2025 (15:22)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στον ΕΒΡΟ  Μέλος: MCelliotG Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 24/02/2025 (14:37)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΑΤΤΙΚΗ  Μέλος: Thodoris_Z Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 24/02/2025 (14:20)
* Απ: Η δική σας εγκατάσταση πώς είναι;  Μέλος: Johnathens Φόρουμ: Βλέπω και... μαθαίνω... 24/02/2025 (13:07)
* Απ: Το MEGA στην Ελλάδα (αναφορές - προβλήματα)   Μέλος: Doctorwho Φόρουμ: Οι Τηλεοπτικοί Σταθμοί στην Ελλάδα 24/02/2025 (12:53)
* Απ: Το MEGA στην Ελλάδα (αναφορές - προβλήματα)   Μέλος: Latinsoapsfever Φόρουμ: Οι Τηλεοπτικοί Σταθμοί στην Ελλάδα 24/02/2025 (11:26)
* Απ: Ποδοσφαιρο σε FΤΑ μεταδοση  Μέλος: nektarios 1451 Φόρουμ: Αθλητικές Μεταδόσεις 24/02/2025 (11:07)
* Απ: Αθλητικές μεταδόσεις ΣΗΜΕΡΑ  Μέλος: nektarios 1451 Φόρουμ: Αθλητικές Μεταδόσεις 24/02/2025 (11:03)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στον ΕΒΡΟ  Μέλος: nektarios 1451 Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 24/02/2025 (10:59)
* Απ: Το MEGA στην Ελλάδα (αναφορές - προβλήματα)   Μέλος: giannis 6 Φόρουμ: Οι Τηλεοπτικοί Σταθμοί στην Ελλάδα 24/02/2025 (10:40)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στον ΕΒΡΟ  Μέλος: mostwebradio Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 24/02/2025 (09:13)
* Απ: Το MEGA στην Ελλάδα (αναφορές - προβλήματα)   Μέλος: mostwebradio Φόρουμ: Οι Τηλεοπτικοί Σταθμοί στην Ελλάδα 24/02/2025 (09:01)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΑΤΤΙΚΗ  Μέλος: nektarios 1451 Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 24/02/2025 (04:51)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΑΤΤΙΚΗ  Μέλος: thanost Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 24/02/2025 (03:57)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στο ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ (Λέσβος, Λήμνος κλπ)  Μέλος: babis3g Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 24/02/2025 (01:29)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΑΤΤΙΚΗ  Μέλος: mariosblackman Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 23/02/2025 (22:42)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στον ΕΒΡΟ  Μέλος: nektarios 1451 Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 23/02/2025 (22:27)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στον ΕΒΡΟ  Μέλος: mostwebradio Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 23/02/2025 (22:13)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στον ΕΒΡΟ  Μέλος: nektarios 1451 Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 23/02/2025 (22:09)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στον ΕΒΡΟ  Μέλος: mostwebradio Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 23/02/2025 (22:05)
* Απ: Η ψηφιακή τηλεόραση σε ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ, ΑΙΤΩΛΙΑ, ΦΩΚΙΔΑ, ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟ, ΚΥΘΗΡΑ [ΠΖ 06]  Μέλος: ΠΛΟΥΤΑΡΧΟΣ Φόρουμ: Ψηφιακή Τηλεόραση ανά Περιφερειακή Ζώνη (ΠΖ) 23/02/2025 (21:38)
* Απ: Η ψηφιακή τηλεόραση σε ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ, ΑΙΤΩΛΙΑ, ΦΩΚΙΔΑ, ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟ, ΚΥΘΗΡΑ [ΠΖ 06]  Μέλος: Ilias_ Φόρουμ: Ψηφιακή Τηλεόραση ανά Περιφερειακή Ζώνη (ΠΖ) 23/02/2025 (21:10)