Ένα συγγενικό μου πρόσωπο αντιμετωπίζει πρόβλημα με τα ιδιωτικά SD από Πήλιο.
Τα πιάνει αλλά με σπασίματα, ΕΡΤ 37 κανονικά και περιφερειακά 40 κανονικά από Πήλιο,όμως στην πορεία έχουμε όμως ένα άλλο πρόβλημα.
Αποκωδικοποιητής ένας Edision SD 7-8 χρόνια τον έχει.
Αγόρασε έναν αποκωδικοποιητή νομίζω Osio HD για να δει μήπως και πιάσει τα ιδιωτικά χωρίς σπασίματα όμως όχι μόνο πιάνει πολύ χειρότερα σε ένταση και ποιότητα σήματος τα ιδιωτικά SD αλλά και την ΕΡΤ και τα Περιφέρειακα τα πιάνει με χαμηλότερη ένταση και ποιότητα σε σύγκριση με τον παλιό αποκωδικοποιητή Edision χωρίς όμως να υπάρχουν σπασίματα!
Με τον παλιό αποκωδικοποιητή Edision πιάνει καλά ΕΡΤ και περιφερειακά αλλά τα ιδιωτικά με πολλά σπασίματα όπως ανέφερα στην αρχή!
Με τον καινούργιο Osio HD τα ιδιωτικά τα πιάνει πολύ οριακά(δείτε παρακάτω)
Ενδεικτικά με τον Edision:
ΕΡΤ 37 Ποιότητα 70 ένταση 93
Digea 32 ποιότητα 54 ένταση 80 αλλά με αυξομειώσεις στο σήμα συνέχεια!
Digea 40 περιφερειακά ποιότητα 53 ένταση 95
Με τον καινούργιο Osio HD:
Digea 32 ποιότητα 15 ένταση 22 και εδώ αυξομειώσεις στο σήμα πολύ χειρότερα ζήτημα να δεις 1 λεπτό κανάλι!
ΕΡΤ 37 Ποιότητα 40 ένταση 90
Digea 40 ποιότητα 32 ένταση 75
DIGEA HD 26 δεν πιάνει καθόλου!
Το σημείο αναφοράς είναι ότι και στους δύο αποκωδικοποιητές είναι αδύνατον να δεις τα ιδιωτικά αλλά ο καινούργιος Osio που έχει και το νέο πρότυπο T2 υποτίθεται ότι θα έπρεπε να εξαλείψει το πρόβλημα στα ιδιωτικά SD κυρίως και να πιάνουν σταθερότατα και πολύ υψηλότερα σε ποιότητα και ένταση σήματος από τον Edision.
Αντίθετα η ΕΡΤ και τα περιφερειακά πιάνουν σταθερά και στον καινούργιο Osio HD και με χαμηλότερη ποιότητα και ένταση σήματος.
Προσωρινά όμως και ίσως αν χρειαστεί μόνιμα γύρισα την κεραία στον Πολύγυρο και πιάνει Digea 34 προσωρινά με λίγο σταθερότερη λήψη από ότι το Πήλιο και ΕΡΤ 36 Περιφερειακά 38,46 σταθερότατα με τον Edision αποκωδικοποιητή ενώ με τον Osio HD μόνο ΕΡΤ και περιφερειακά σταθερά αν και με χαμηλότερη ποιότητα και ένταση σήματος ανεκτά.
Χορτιάτη δεν πιάνει καθόλου γιατί υπάρχει λόφος από πίσω και αν φταίει η καλωδίωση της κεραίας τότε ένας λόγος παραπάνω που δεν πιάνει εκτός και αν επρόκειτο για σπάνιο φαινόμενο μη λήψη του Χορτιάτη!!
Άρα τι φταίει:
Προβληματική καλωδίωση ή μπούκωμα συχνοτήτων ειδικά στον καινούργιο αποκωδικοποιητή Osio HD ή ο Osio αποδεικνύεται χειρότερος αποκωδικοποιητής από τον Edision;
Λήψη νέα Καλλικράτεια οικισμός Χαβάη!
ΥΓ: Αλλο συγγενικό μου πρόσωπο μου είνα αυτό που σας ανέφερα στο θέμα: αγορά αποκωδικοποιητή HD, μένει νότια Χαλκιδική,μην μπερδευτειτε
Με τον legent HD8 πιάνει άψογα όλες τις συχνότητες από Πήλιο και μόνο!