Λοιπόν!
Καταρχάς Άγγελε, η εικόνα που λαμβάνεις στην πολυκατοικία σου από Υμηττό μόνο ενδεικτική δεν είναι της ποιότητας που εκπέμπεται!
Έχω δει εικόνα σε πολυκατοικία στους Αμπελόκηπους που φιλοξενήθηκα όπου λόγω πάλι πεπαλαιωμένης κεντρικής, ο φίλος που με φιλοξένησε είχε βάλει πλεγματάκι των 10Ε στο μπαλκόνι !
Αυτό το απίστευτο βάθος σε MEGA, ANT1, ALPHA, STAR & ALTER, ειδικά του πρώτου δεν μπορώ ακόμα να το ξεχάσω!
Μιλάμε για 100% στουντιακή ασυμπίεστη εικόνα που δεν έχω δει πουθενά!
Ο Χορτιάτης από την άλλη είναι παρατημένος στο έλεος των κακοστημένων πομπών από τα ιδιωτικά κανάλια!
Μόνο η ΝΕΤ με την ΕΤ3 έχουν άψογη εικόνα (όσο τους επιτρέπουν τα μηχανήματα που έχουν) και ακολουθεί ο ALPHA που τον σώζει η οπτική ίνα!
Το MEGA εκ καταβολής του έχει ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ποιότητα ΕΚΠΕΜΠΟΜΕΝΗΣ εικόνας λόγω αιώνιου προβλήματος στο λινκ που δεν διορθώθηκε και ποτέ, υπάρχει ένα μικρό ειδωλάκι και μη ιδανικό κοντράστ και μη ζωντανά χρώματα σε μόνιμη βάση! Γενικά δεν συγκρίνεται με ΤΙΠΟΤΑ με αυτό που είδα στο 25 του Υμηττού!
Για τα υπόλοιπα αφού είναι μέσω NOVA δεν το συζητάμε, ειδικά ο ΑΝΤ1 που ώρες ώρες ξερνάς από το χάλι του γιατί εκτός από την ήδη χάλια πηγή έχει και χάλια ρύθμιση εκπομπής!
Το STAR όσο ήταν από link ήταν ΑΨΟΓΟ, και καμιά φορά που γυρνάει κάνει μπαμ, μιας και η ευκρίνεια εκτοξεύεται στο μέγιστο!
Το m. είναι πολύ καλό από Χορτιάτη μιας και είναι link μόνιμα, αν και θεωρώ τα χρώματα ελαφρώς ξεθωριασμένα!
Τέλος για τα τοπικά αν και κάποιοι προσπαθούν, σε γενικές γραμμές έχουν από τις φτωχότερες ποιοτικά εικόνες, αν δεις ειδικά το ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ στο 29 από Πλάκα Αλεξανδρούπολης και μετά κάποιο από τα τοπικά του Χορτιάτη θα απογοητευτείς οικτρά!
Ειλικρινά δεν ξέρω τι θα λύσει η ψηφιακή όταν όμως τα ίδια τα μηχανήματα είναι παμπάλαια και όχι τέλεια ρυθμισμένα τι να σου κάνει και η ψηφιακή που το μόνο που θα πετύχει είναι να συμπιέσει ακόμα παραπάνω τις πηγές αυτές!