Καλημέρα! βρίσκομαι στην περιοχή ανάμεσα στο μοναστήρι της λυδίας και στα κερδύλια στην αρχή του δήμου αγίου γεωργίου ερχόντας απο καβάλα πάνω απο ένα κολπάκι που μαζεύονται ψαράδες (ελπίζω να βοήθησα!) βλέπω χαλκιδική απέναντι δηλαδή και ασπροβάλτα αλλά έχω πολλά πλατάνια γύρω απο το σπίτι (παίζει και αυτό να φταίει),ξέρω ότι μεσα στην ασπροβάλτα πιάνουν και χωρίς ενισχυτή τα mega και ant1 τζάμι το έχω διαπιστώσει και εγώ άλλα εκεί που είμαι εγώ έχει όλη η γειτονιά πρόβλημα εκτός απο τα σπίτια που είναι πιο ψηλά προς την εγνατία οδό,alter πιάνω με το ζόρι με εσωτερική κεραία που κοιτάζει ασπροβάλτα όπως και star πολύ καθαρά στο 69 και alpha τζάμι στο 40,και λέω εσωτερική γιατί αν βάλω 2 UHF κεραίες στον ενισχυτή η μία χαλάει το σήμα της άλλης όσο και αν τον ρυθμίσω χαμηλά-ψηλά την ενίσχυση μιας και για να δώ θάσο πρέπει να είναι στο φούλ η κεραία που κοιτάει εκεί οπότε θέλω 2 ενισχυτές ξεχωριστά.Αν πάλι δυναμώσω αυτήν που κοιτάει ασπροβάλτα πιάνονται τέλεια alpha και star άλλα χάνεται mega και ant1...τα μόνα καθαρά είναι ΕΤ1 στο 7 VHF ΝΕΤ στο 59 απο παγγαίο και ΕΤ3 στο 64!!! απο χορτιάτη τα μόνα που θυμάμαι είναι το mega και to ετ3 άλλα με πολλά χιόνια όλα αυτά με εσωτερική κεραία,ελπίζω αν βάλω την μεγάλη να κοιτάει θεσσαλονίκη και τον alcad στο τέρμα να μου δώσει λίγο φώς.....Ευχαριστώ πάντως δύσκολα τα πράγματα πάντως,θα πειραματιστώ την άλλη βδομάδα που θα πάω και θα σας πώ...και ο Θεός βοηθός!!!
Τα 40 και 69 είναι από τον τοπικό πομπό της Ασπροβάλτας που μάλιστα είναι σχεδόν δίπλα σου εξού και η καμπάνα εικόνα!
Το ALTER σε ποια συχνότητα το λαμβάνεις?
Τώρα αν μιλάμε όντως για τα κανάλια 24 και 27 αυτά όντως είναι από Χορτιάτη και αν τα λαμβάνεις με εσωτερική κεραία, έχεις πιθανότητες να λάβεις και τα Digea!
Γενικά όμως είσαι σε ένα σημείο που θέλει ύψος η κεραία, και γενικά δεν ενδείκνυται στο σημείο η χρήση πολλών κεραιών σε πολλές κατευθύνσεις! Αυτό που βάζουν κατά κανόνα είναι μια πολύ δυνατή κεραία προς τη Θάσο και μια πιο μικρή προς Παγγαίο για τα κρατικά, αν και λαμβάνονται και από Θάσο γι αυτό τελευταία βλέπουμε κεραίες και προς το τοπικό Κ.Ε. για τα ALPHA (40), STAR(69), 4E (44) & TVS (33)!