Ξέρεις Leila, σκεφτόμουν το εξής:
επειδή κατά καιρούς μου αρέσει να μιλάω και με άλλους "παρατηρητές" από άλλες χώρες που έχουν χόμπι τις λήψεις και τις καταγραφές των ερτζιανών, πολλές φορές βλέπω το πόση μέριμνα δίνουν το να φτάνει άψογο σήμα ακόμα και στον τηλεθεατή με τη χειρότερη κεραία ακόμα και στην πιο δύσβατη περιοχή!
Και δεν μπορώ όσο και αν προσπαθώ να αντισταθώ, να μη τα συγκρίνω με όλο το δικό μας χάλι! Προσπαθώντας να καταλήξω στο πού οφείλεται όλο αυτό, σκέφτομαι ως απλός άνθρωπος ότι τελικά μπορεί να είναι καλή και αναγκαία η θεωρία αλλά οι Έλληνες το μόνο που κάνουμε είναι να κολλάμε σε αυτή και να μην βλέπουμε την πράξη!
Γιατί, ναι, η θεωρία είναι πολύ καλή και σωστή αλλά δεν είναι το Α και το Ω! Αυτό που με κάνει να ανησυχώ είναι ότι σχεδόν κανείς από όσους στήνουν τα δίκτυα δεν έχει περπατήσει με μια τηλεόραση και ένα ραδιόφωνο για να δει πού στην πράξη φτάνει το σήμα του και πώς!
Και όχι μόνο αυτό αλλά τρελαίνομαι να βλέπω σε κάτι χώρες όπως τα Σκόπια να βγαίνουν χάρτες που την κάλυψη την ορίζουν όχι βάσει ενός προγράμματος με ισοϋψείς καμπύλες και τα συναφή, αλλά με βάση του αν στην περιοχή θα λαμβάνεται το σήμα σταθερά ακόμα και με την εσωτερική κεραία της τηλεόρασης!
Δεν μπορώ όσο και άσχετος να είμαι να μην πιστεύω ότι αυτό για να γίνει χρειάστηκε in vivo μελέτες και πολύ περπάτημα!
Εγώ λοιπόν τεχνικός δεν είμαι και ούτε γνωρίζω τους τεχνικούς όρους να στηρίξω τα λεγόμενά μου!
Είμαι όμως ένας τηλεθεατής που ζηλεύει να βλέπει τον Άγγλο, το Σουηδό, τον Σκοπιανό ακόμα να λαμβάνει στην πόλη του ψηφιακή τηλεόραση με ασήμαντα και πενιχρά μέσα, κάτι που αν μη τι άλλο δείχνει το πόση μέριμνα υπάρχει από πλευράς των παρόχων, χωρίς να είναι σε θέση να πρέπει να απολογηθεί επειδή μένει σε μια περιοχή με βαθουλώματα και υψώματα και πρέπει να διαθέσει χρήμα και εξοπλισμό για να απολαύσει ένα αγαθό που για άλλους θεωρείται δεδομένο, επειδή μία θεωρητική μελέτη κατέδειξε ότι το σημείο εκπομπής είναι το Α και η ισχύς είναι η Β!
Γνώμη μου πάντα!