Εγώ δεν μπορώ να σου πω πόση απολαβή έχει το σύστημα της Digea στο Φιλίππειο, αυτό όμως που μπορώ να σου πω είναι ότι ούτως ή άλλως θα ανέβει το κλιμάκιο της DU στο Φιλίππειο! Μετρήστε τους και δείτε από μόνοι σας! Αν κρίνω τα τρέχοντα επίπεδα λήψης, θα έπρεπε με 600Watt eirp στα 4 χλμ απόσταση με ανεμπόδιστη οπτική επαφή και αραιή δόμηση στο σημείο που μένω να λαμβάνω και εγώ και όλοι σήμα φουλ με εσωτερική κεραία, όμως ακόμα και με 11μ ιστό το 100άρι δεν το πιάνει σχεδόν κανείς δέκτης από όσους είδα (και είδα πάρα πολλούς) ακόμα και στα πιο δύσκολα σημεία στα Μετέωρα και στην Πολίχνη! Εκεί βλέπεις σε όλους ανεξαιρέτως μία αναλογική TV100 καμπάνα, και μία Digea με σήμα λίγο πάνω από τη μέση! Θα μου πεις ότι πάλι συγκρίνω ανόμοια πράγματα, αλλά όπως και να το κάνεις, το σήμα που είναι πανίσχυρο σε σχέση με ένα πιο αδύναμο φαίνεται!
Πέραν αυτών η Digea είχε πει στην ημερίδα ότι θα μεταφέρονταν από την ταράτσα του ξενοδοχείου Φιλίππειο, όπου έβγαιναν όλοι οι ιδιωτικοί αναλογικά (και με απαράδεκτα ρυθμισμένους πομπούς) στο κατά πολύ ιδανικότερο Καρά Τεπέ όπου υπάρχει η TV100 με την ΕΡΤ και σαφώς καλύπτουν καλύτερα, τόσο το κέντρο (που ήδη λαμβάνει Χορτιάτη) όσο και μια προβληματική περιοχή της Τριανδρίας! Κάτι τέτοιο δεν φάνηκε να έχει γίνει!
Γενικά πάντως δεν είναι σήμα πανίσχυρο, ναι μεν μας καλύπτει τους περισσότερους εδώ αφού όλοι είχαμε θέλαμε δεν θέλαμε καλές κεραίες με πανύψηλους ιστούς, όμως δεν είναι και σήμα τέρας! Σίγουρα όχι 600 watt!