Αχ Νικόλα, ούτε σε τοίχο να μιλούσα.....
Θα επαναλάβω ότι η περιοχή σου δεν βρίσκεται στην ίδια ευθεία με το Φιλίππειο και το σήμα που λαμβάνεις αναλογικά από το MEGA είναι πανίσχυρο ενώ αντίθετα το σήμα που σου έρχεται από το Φιλίππειο στα ψηφιακά της 23 είναι πολύ χαμηλότερο από αυτό που προκαλεί τις παρεμβολές δεξιά και αριστερά!
Έτσι είναι απόλυτα λογικό από τη στιγμή που ο πομπός της ΕΡΤ στο Χορτιάτη
έχει φίλτρο ενώ το πρόβλημα είναι
μόνο στον πομπό από Φιλίππειο να μην έχεις ψηφιακή παρεμβολή στα διπλανά αναλογικά!
Για το Europe One εγώ θα είχα επιφύλαξη ότι το πρόβλημα είναι μόνο από τον πομπό του! Έχω πετύχει πολλές φορές την 56 από Φιλίππειο εκτός και λαμβάνω σε εκείνες τις φάσεις το Europe One χωρίς κανένα χιονάκι, καλύτερα μάλιστα και από αυτό που βλέπω στη φωτό!
Η ένστασή μου είναι ότι κρίνεις εξ ιδίων τα αλλότρια και αυτό είναι μέγα λάθος εξαρχής! Δεν μπορείς να κρίνεις από τη δική σου περιοχή το τι συμβαίνει σε περιοχές όπως η δική μου και να βγάζεις θεωρητικά συμπεράσματα! Είναι αδιανόητο απλά!
Ας έρθει ο οποιοσδήποτε τεχνικός να μετρήσει το φάσμα των ψηφιακών από το Φιλίππειο! Αν το βρει στο κλασσικό Π όπως το φάσμα της Digea εγώ ο ίδιος θα βγω να πω ότι κάνω λάθος! Θα το βρει όμως?
Και το θέμα δεν είναι αν αναγκάζεται για ακόμα μια φορά η κάθε οικογένεια να πάρει 2-3 δέκτες ακόμα, ζορίζεται δε ζορίζεται,
είναι ότι δεν έχει γίνει σωστά η δουλειά στο Φιλίππειο! Επαναλαμβάνω ξανά,
πώς γίνεται η Digea να μην κάνει ουδεμία παρεμβολή στα διπλανά αναλογικά και η ΕΡΤ να τα ξεντεριάζει? Αυτό θα το απαντήσει κάποιος? Περιοχές επιπρόσθετα που βλέπουν Χορτιάτη και έχουν στην ευθεία το Φιλίππειο έχουν πρόβλημα (Καρατάσου, εργατικές Ευκαρπίας, Νικόπολη)! Μιλάμε για σημεία με τέλεια λήψη από το Χορτιάτη που δεν χρειάζονται ενισχυτή!
Κανείς μα κανείς δεν απαιτεί να τα πιάνει τα αναλογικά τέλεια! Στις περιοχές που δεν βλέπουν Χορτιάτη αυτό δεν γίνεται ούτως ή άλλως! Να τα πιάνουν όμως όπως τα πιάνανε χωρίς παρεμβολές, αυτό και θεμιτό είναι και θα έπρεπε να είναι και αυτονόητο!
Αλλά ακόμα και αν δεν μένει κάποιος σε περιοχή που τα κανάλια παρεμβάλλονται είναι σωστό να γίνονται μισές κακοτεχνίες μόνο και μόνο επειδή δεν έχουν όλοι το πρόβλημα? Τι είδους λογική είναι αυτή? Ελληνική μάλλον...