Η ψηφιακή τηλεόραση σε ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ & ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ [ΠΖ 02-03]
  • Κυρ 1 Δεκ 2024, 03:55
Like us on our Facebook page "https://www.facebook.com/Satleo"
Email επικοινωνίας του Satleo Forum: "forum@satleo.gr"

Αποστολέας Θέμα: Η ψηφιακή τηλεόραση σε ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ & ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ [ΠΖ 02-03]  (Αναγνώστηκε 554196 φορές)

0 μέλη και 29 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Συνδεδεμένος maarinos

• SatLeo Legend
  • Ημερομηνία εγγραφής: Δεκ 2010
  • Τόπος: Κεφαλονιά
Ένα ΜΕΓΑ Συγχαρητίρια στο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης.

Αποσυνδεδεμένος MCelliotG

• Αναλυτής Επίγειων Λήψεων
  • SatLeo Legend
  • Ημερομηνία εγγραφής: Δεκ 2005
  • Τόπος: ΒΔ Θεσσαλονίκη
ΝΑΙ!!!!
Η ΠΡΩΤΗ FULL HD εικόνα από την εκπομπή του ΑΤΕΙΘ! Σήμερα το σήμα αυξήθηκε σημαντικά και το λαμβάνω άνετα (αν και με χαμηλό σήμα) με την κεραία ανάποδα από τη Σίνδο!!

Οι παραπομπές δεν είναι διαθέσιμες στους επισκέπτες. Εγγραφείτε ή Συνδεθείτε

Δέκτες:Mut@nt HD51, Edision OSmio 4K, TBS5925
LNB:Inverto Black Ultra Twin
Κάτοπτρο:MABO 130X144/Dragonsat DS-3000 motor
Τόξο:45W - 95E

• SatLeo Legend

• SatLeo Legend
Σήμερα η εκπομπή του ΤΕΙ αύξησε και άλλο την ισχύ της! Ανήσυχα πνεύματα τους βλέπω Πασχαλιάτικα! Μάλλον έχουν βαλθεί να καλύψουν όλη την πόλη! :D  :D  :D

Αποσυνδεδεμένος ilias_l

• Τακτικό Μέλος
  • **
  • Ημερομηνία εγγραφής: Νοε 2009
με 6mbit τι λέει η ποιότητα ?
Αυτό δίχνει ότι το mpeg-4 64QAM μπορεί να χωρέσει 4 hd ?  :shock:

Αποσυνδεδεμένος rexsat

• Έμπειρο Μέλος
  • Ημερομηνία εγγραφής: Δεκ 2006
Πάντως όσο και εάν προσπάθησα χθες το μεσημέρι, δεν κατάφερα να το κατεβάσω και ας έβαλα και δεύτερη κεραία πάνω στην κεντρική εγκατάσταση με κατεύθυνση προς Σίνδο… Κάποια στιγμή σταθεροποιήθηκε ένα σήμα 98% (που μάλλον πρέπει να ήταν κάποια παρεμβολή) και δεν κατέβαινε τίποτα από το 69… Οπότε και χωρίς ενισχυτή να δοκιμάσω, δεν πιστεύω να έχω κάποια τύχη λόγο σκίασης του ΤΕΙΘ στα νοτιοδυτικά, αφού μόνο σε υψομετρικές περιοχές όπως στην Νεάπολη…κ.α., υπάρχει δυνατότητα για  λήψη (με τους ψηλούς ιστούς κεραίας και τους δυνατούς ενισχυτές), μια και το ψηφιακο μπουκετο του ΤΕΙΘ εκπέμπει από χαμηλό σημείο εκπομπής (+χαμηλός ιστός και + χαμηλή ισχύς)…

Η ιστορία πάντως μου θυμίζει παλιότερα τα κρατικά ραδιόφωνα, όταν εξέπεμπαν από τον Άγιο Αθανάσιο (πριν πάνε στον Χορτιάτη), εάν δεν έβαζες εξωτερική κεραία λήψης ραδιοφώνου στην ταράτσα δεν υπήρχε περίπτωση να κάνεις λήψη των κρατικών ραδιοφώνων στα Νοτιοδυτικά, εν αντιθεση με τα Βορειοδυτικά , το κέντρο και την Ανατολική Θεσσαλονίκη, όπου υπήρχε άνετη λήψη από τον Άγιο Αθανάσιο…

• SatLeo Legend
Για 6mbps η εικόνα του μου φαίνεται απίστευτη, βέβαια ως "πτωχός" δεν διαθέτω τηλεόραση HD για να συγκρίνω, στο PC όμως φαίνεται τέλεια!
Η εκπομπή είναι για ένα κανάλι και γίνεται σε QPSK, ούτε καν σε QAM16! Περίεργο να μην μπορείς να το λάβεις Νικόλα, σε εμάς εδώ λαμβάνεται με την κεραία ανάποδα! Το μόνο που σκέφτομαι είναι μήπως στο παρεμβάλλει το Σκοπιανικό boomtv που είναι στην ίδια συχνότητα!
Εγώ βρίσκομαι σε σχεδόν μηδενικό υψόμετρο ενώ εχουμε αναφορά λήψης και από την Έδεσσα!
Χθες το μεσημέρι πάντως για κάποιες ώρες είχε διακοπή! Επανήλθε με ισχυρότερο σήμα!

Συνδεδεμένος maarinos

• SatLeo Legend
  • Ημερομηνία εγγραφής: Δεκ 2010
  • Τόπος: Κεφαλονιά
Ξέρει κανείς σε τι υψομετρο εκμπέμπει και σε τί ισχυς MW η KW????????

Υ.Γ
Καλο πάσχα και καλή Ανάσταση!!!!!!!

Συνδεδεμένος nektarios 1451

• Διαχειριστής
  • SatLeo Legend
  • Ημερομηνία εγγραφής: Απρ 2007
  • Τόπος: Αρτα
Ερωτηση απο καποιον που την εστειλε στο email.

Γεια σας
θα ηθελα να μαθω γιατι ενω με τον αποκωδικοποιητη που εχω(εξωτερικο της Crypto)πιανω ολα τα Digea καναλια τα ψηφιακα της ΕΡΤ αρνουνται πεισματικα να σαρωθουν και στην καλλιτερη περιπτωση εχω εικονα με ολοκληρωτικα ψηφιακα παρασιτα.Μενω Καλαμαρια.Μηπως πρεπει να εστιασω αλλου την κεραια η οχι;
Ευχαριστω για καθε απαντηση.
Γ.Νατσος
GATE 7
Rock Tuesdays στον Αμβρακια fm στις 21:00 Οι παραπομπές δεν είναι διαθέσιμες στους επισκέπτες. Εγγραφείτε ή Συνδεθείτε

Δεκτης Octagon SF8008
Clarke Tech 4100HD Plus αραχτος
LNB Mti λευκό
Hirschmann αλουμινιου 85Χ90
μοτερ SG 2100A 76.5E - 5E
Ραδιοφωνικοι δέκτες: Sencor SRD 6600, Fujitsu

Αποσυνδεδεμένος thodoris

• Τακτικό Μέλος
  • **
  • Ημερομηνία εγγραφής: Οκτ 2005
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη
Παράθεση από: "ilias_l"
με 6mbit τι λέει η ποιότητα :

Στη 40αρα samsung βγαζει ΦΟ-ΒΕ-ΡΗ εικονα . Εχει κρεμασει το σαγονι μου.

Παράθεση από: "maarinos"
Ξέρει κανείς σε τι υψομετρο εκμπέμπει και σε τί ισχυς MW η KW????????:

Τα ΤΕΙ ειναι σε υψομετρο ...2 μετρων. Η κεραια δεν ξερω ποσο υψος εχει.

• SatLeo Legend
Παιδιά μια QPSK εκπομπή χάρη βέβαια στην οποία λαμβάνεται και το σήμα του ΤΕΙ στις δυτικές κυρίως περιοχές της πόλης με την κεραία ανάποδα δεν μπορεί να δώσει μεγάλη χωρητικότητα! Σίγουρα με 9-10 mbps η εικόνα θα κρεμούσε παραπάνω από σαγόνια, όμως και πάλι είναι καταπληκτική! :D
Το ΤΕΙ βρίσκεται σε μηδενικό υψόμετρο μιας και είναι καταμεσής του κάμπου και η κεραία του να είναι το πολύ 15 μέτρα!
Η ισχύς είναι μόλις μερικά Watt, και μάλιστα έχει αυξηθεί και σημαντικά για τα δεδομένα του σημείου και του τρόπου εκπομπής! Εδώ και μήνες μόνο στη Σίνδο και γύρω από το ΤΕΙ λαμβανόταν!

Αποσυνδεδεμένος autsi

• Τακτικό Μέλος
  • **
  • Ημερομηνία εγγραφής: Απρ 2005
  • Τόπος: PELLA
Αντε με γεια μολισ βγηκε logo ΕΡΤ HD!
Με 1080i 50 hz
Εγινε η μεταβαση της "Βουλης" !
Μπραβο στην ΕΡΤ και στους τεχνικους της!
Στην Πέλλα,
Την πρωτεύουσα του μακεδονικού κράτους.

• SatLeo Legend
Δύο HD 1080i στην επίγεια ψηφιακή της Θεσσαλονίκης!!!
 :D  :D  :D  :D  :D
Ποιος θα μας το 'λεγε κάποτε χωρίς να γελάμε!!!  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:

Αποσυνδεδεμένος denis1276

• Νέο Μέλος
  • *
  • Ημερομηνία εγγραφής: Δεκ 2009
Από το πρωί δεν έχω εικόνα στα ΕΤ1, ΝΕΤ, ΕΤ3.
Έχω μόνο ήχο.
Η Βουλή εκπέμπει κανονικά.
Εμφανίστηκε ένα νέο κανάλι ERT HD αλλά δεν έχει καθόλου εικόνα και ήχο.
Είναι θέμα αλλαγής σε HD ή κάτι άλλο;

Αποσυνδεδεμένος Seitman

• Τακτικό Μέλος
  • **
  • Ημερομηνία εγγραφής: Οκτ 2009
Μάλλον φίλε μου ο αποκωδικοποιητής σου είναι mpeg2. Για να βγει το ΕΡΤ HD γύρισε το μπουκέτο σε mpeg4 και αυτός είναι ο λόγος που έχεις μόνο ήχο στα συγκεκριμένα κανάλια. Όσο για το HD δεν έχεις τίποτα γιατί προφανώς ο αποκωδικοποιητής σου δεν είναι HD.

Αποσυνδεδεμένος nikolakis

• Τακτικό Μέλος
  • **
  • Ημερομηνία εγγραφής: Σεπ 2007
  • Τόπος: Αχαρνές (Μενίδι) Αττικής
To ΕΡΤ HD εικόνα έχει αλλά ήχο δεν έχει γιατί είναι μόνο η δοκιμαστική κάρτα ακόμα.

Αποσυνδεδεμένος Seitman

• Τακτικό Μέλος
  • **
Παράθεση από: "denis1276"
Εμφανίστηκε ένα νέο κανάλι ERT HD αλλά δεν έχει καθόλου εικόνα και ήχο.

:roll:

Έχει mpeg2 αποκωδικοποιητή γι' αυτό δεν έχει λήψη του ΕΡΤ HD.

• Νέο Μέλος
  • *
Έχω τον Gemini 4 HD που είναι Mpeg4 δέκτης.
Τα υπόλοιπα κανάλια της Digea τα πιάνω κανονικά από την πρώτη μέρα εκπομπής χωρίς κανένα πρόβλημα.
Περιοχή κέντρο Θεσσαλονίκης.
Το άλλο που είδα είναι πλέον το cine+ έχει πάει μαζί με το Σπορ+.
Μήπως πρέπει να κάνω scanάρισμα ξανά;
Έχει γίνει καμιά αλλαγή στη συχνότητα;

Αποσυνδεδεμένος Seitman

• Τακτικό Μέλος
  • **
Αλλαγές στις συχνότητες δεν έχουν γίνει, μόνο ανακατανομή καναλιών στα μπουκέτα.
Στην δική μου τηλεόραση δε χρειάστηκε να κάνω scan. Αν είναι mpeg4 o αποκωδικοποιητής σου, ίσως με ένα rescan στρώσει.

• Νέο Μέλος
  • *
Έκανα ξανά scan αλλά δεν βρίσκει τίποτε νέο ή διαφορετικό στην συχνότητα της ΕΡΤ.

Αποσυνδεδεμένος Seitman

• Τακτικό Μέλος
  • **
Πάντως είναι παράξενο να έχεις αποκωδικοποιητή mpeg4 και να παρουσιάζει συμπτώματα αλά mpeg2.

Μήπως παίζει κάνα firmware update?

• Νέο Μέλος
  • *
Έχω το τελευταίο fw.
Πάντως ήταν όντως πρόβλημα του fw.
Όπως είπα με scan δεν έβλεπε κάποια αλλαγή.
Νέα κανάλια τα προσθέτει κανονικά πχ ΕΡΤ HD.
Αυτό που ήθελε ήταν διαγραφή των καναλιών που γύρισαν σε HD και προσθήκη ξανά.
Τώρα πλέον είναι όλα οκ.
Βλέπω κανονικά HD.
Ευχαριστώ όλους για τις γρήγορες απαντήσεις σας.

Αποσυνδεδεμένος mamouni

• Τακτικό Μέλος
  • **
  • Ημερομηνία εγγραφής: Ιαν 2010
  • Τόπος: θεσσαλονικη
Στη δικη μου τηλεοραση που ειναι mpeg2 και εχω βαλει καρτα για μετατροπη σε mpeg4  ενω η digea παιζει μια χαρα η ΕΡΤ κανει μικροδιακοπες στον ηχο.Μαλλον παιζει κατι με τη συμβατοτητα αλλα δεν ειναι περιεργο που η digea παιζει μια χαρα!

• Νέο Μέλος
  • *
Έψαχνα και εγώ σήμερα για CI CAM αλλά απ ότι είδα για μια ακόμα φορά υπάρχει θέμα.
Οι καρτούλες που κυκλοφορούν αυτή την στιγμή δεν παίζουν HD και συνεπώς έχουν ή θα έχουν πρόβλημα με ERT HD.
Μου είπαν ότι πρέπει να περιμένω για νέα μοντέλα.
Συγκεκριμένα έψαχνα για Neotion FTA.
Έψαξα και στο δίκτυο και έχουν αναφερθεί σχετικά προβλήματα με HD και σε άλλους κατόχους τέτοιων καρτών.
Δεν ξέρω αν είναι θέμα αναβάθμισης των fw των καρτών ή απλά αδυναμία αναπαραγωγής HD.

Αποσυνδεδεμένος HercSat

• Τακτικό Μέλος
  • **
  • Ημερομηνία εγγραφής: Φεβ 2007
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη
Σήμερα έκανα και εγώ λήψη του ΤΕΙ στην Άνω Πόλη χωρίς κανένα πρόβλημα και με κεραία ανάποδα προς τη Σίνδο!Τις προηγούμενες μέρες φαινόταν μόνο το ψηφιακό χιονάκι χωρίς όμως να το ανοίγει ο δέκτης.Ίσως να αύξησαν και άλλο την ισχύ...

• Νέο Μέλος
  • *
Επιβεβαιώνω και εγώ από κέντρο Θεσ/νίκης.
Εχθές για πρώτη φορά μου εμφανίστηκε το κανάλι του ΤΕΙ αλλά δεν έβλεπες τίποτε (σπαστή εικόνα κλπ).
Σήμερα το πρωί βλέπω κανονικά το κανάλι.
Πρέπει να έχουν αυξήσει την ισχύ, αν και στο κέντρο έχει πολύ χαμηλό σήμα ακόμα.

• SatLeo Legend
Σήμερα δυστυχώς δεν έχω καθόλου σήμα από το κανάλι του ΤΕΙ!
Λέτε να σταμάτησε?  :(  :(  :(

Αποσυνδεδεμένος Seitman

• Τακτικό Μέλος
  • **

• SatLeo Legend

Αποσυνδεδεμένος Seitman

• Τακτικό Μέλος
  • **
Θα συμφωνήσω Ηλία.

Μπορεί να μην έχει κανονικό πρόγραμμα, αλλά οι εικόνες & τα βίντεο είναι χαλαρωτικά  :roll:

* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΑΤΤΙΚΗ  Μέλος: bakobako Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 01/12/2024 (03:25)
* Απ: Επίγεια ψηφιακή πλατφόρμα Velister  Μέλος: ANDREASSAT Φόρουμ: Το τηλεοπτικό τοπίο στην ΚΥΠΡΟ 01/12/2024 (01:23)
* Απ: Επίγεια ψηφιακή πλατφόρμα Velister  Μέλος: MCelliotG Φόρουμ: Το τηλεοπτικό τοπίο στην ΚΥΠΡΟ 01/12/2024 (00:01)
* Απ: Επίγεια ψηφιακή πλατφόρμα Velister  Μέλος: Latinsoapsfever Φόρουμ: Το τηλεοπτικό τοπίο στην ΚΥΠΡΟ 30/11/2024 (22:42)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΑΤΤΙΚΗ  Μέλος: giannis 6 Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 30/11/2024 (22:04)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΑΤΤΙΚΗ  Μέλος: Chris_S Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 30/11/2024 (21:38)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΑΤΤΙΚΗ  Μέλος: bakobako Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 30/11/2024 (21:22)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΑΤΤΙΚΗ  Μέλος: VASILIAS Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 30/11/2024 (20:52)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στο ΒΟΡΕΙΟ ΙΟΝΙΟ (νομοί Κέρκυρας & Λευκάδας)  Μέλος: babis3g Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 30/11/2024 (18:01)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΑΤΤΙΚΗ  Μέλος: Chris_S Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 30/11/2024 (17:56)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΗΠΕΙΡΟ (νομοί Άρτας & Πρέβεζας)  Μέλος: Thodoris_Z Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 30/11/2024 (12:45)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στο ΒΟΡΕΙΟ ΙΟΝΙΟ (νομοί Κέρκυρας & Λευκάδας)  Μέλος: Thodoris_Z Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 30/11/2024 (12:44)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΑΤΤΙΚΗ  Μέλος: giannis 6 Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 30/11/2024 (12:44)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΑΤΤΙΚΗ  Μέλος: mostwebradio Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 30/11/2024 (12:30)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΑΤΤΙΚΗ  Μέλος: giannis 6 Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 30/11/2024 (11:58)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΑΤΤΙΚΗ  Μέλος: mostwebradio Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 30/11/2024 (11:39)
* Απ: Επίγεια ψηφιακή πλατφόρμα Velister  Μέλος: savvas70 Φόρουμ: Το τηλεοπτικό τοπίο στην ΚΥΠΡΟ 30/11/2024 (11:37)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΑΤΤΙΚΗ  Μέλος: giannis 6 Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 30/11/2024 (11:14)
* Απ: Ποδοσφαιρο σε FΤΑ μεταδοση  Μέλος: nektarios 1451 Φόρουμ: Αθλητικές Μεταδόσεις 30/11/2024 (11:14)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΑΤΤΙΚΗ  Μέλος: mariosblackman Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 30/11/2024 (11:11)
* Απ: Αθλητικές μεταδόσεις ΣΗΜΕΡΑ  Μέλος: nektarios 1451 Φόρουμ: Αθλητικές Μεταδόσεις 30/11/2024 (11:01)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΑΤΤΙΚΗ  Μέλος: VASILIAS Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 30/11/2024 (10:39)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΑΤΤΙΚΗ  Μέλος: giannis 6 Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 30/11/2024 (10:29)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΑΤΤΙΚΗ  Μέλος: paksat Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 30/11/2024 (10:21)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΑΤΤΙΚΗ  Μέλος: giannis 6 Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 30/11/2024 (09:36)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΑΤΤΙΚΗ  Μέλος: Palmwoods Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 30/11/2024 (06:34)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΑΤΤΙΚΗ  Μέλος: PanosRadio Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 30/11/2024 (02:16)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΑΤΤΙΚΗ  Μέλος: aorguru Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 30/11/2024 (02:01)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στο ΒΟΡΕΙΟ ΙΟΝΙΟ (νομοί Κέρκυρας & Λευκάδας)  Μέλος: babis3g Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 30/11/2024 (01:16)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΑΤΤΙΚΗ  Μέλος: giannis 6 Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 29/11/2024 (22:38)