To Mad, καλοί μου φίλοι, ΔΕΝ προορίζεται για εσάς.
Τι λες, σοβαρά;
υπό φυσιολογικές συνθηκες θα ηταν κλειδωμενο, και ο λογος που χρησιμοποιεί FEC 7/8 είναι για να χωρεσει στο symbol Rate που κανονικά προορίζεται σε ενα καναλι, 2 καναλια, ωστε να εχει και την "παρουσία " στα goody's και το feed της βουλγαριας. το καλό τελειώνει εκεί.
...θα ήταν κλειδωμένο.....εάν η γιαγιά μου είχε ρουλεμάν θα ήταν πατίνι........προτιμώ να το αφήσω ασχολίαστο.
παρτε κυριε πιατάκι τσαμπέ 60ρι για το πακέτο του ΟΤΕ και τον ΗΟΤBIRD και αφήστε τα επαγγελματικού προορισμου feeds, χωρις στο ασχετο να κατηγορείτε την τελειότητα του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ δορυφόρου γιατί με εκνευρίζετε. Εγώ δλδ που εσκασα 150 ευρά για 160Χ180 τι ειμαι, βλάκας? το ανοιγω στο ρελαντί με quality 100%.
Το αν είσαι βλάκας δδεν το ξέρω ούτε με ενδιαφέρει. Όσο για το ότι "κατηγορείται η τελειότητα του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ δορυφόρου".......σου θίξαμε το δορυφόρο σου και πήρες το δίκανο;
πολλές φορές η ημιμάθεια είναι χειρότερη απο την αμαθεια.
ακόμα χειρότερο είναι να καβαλλάς καλάμι.
συγγνώμη αν ακουγομαι αγενής, αλλά η αλήθεια είναι τετράγωνη.
εμένα μου φαίνεται ορθογώνια.
(Δεν μπόρεσα να κρατηθώ.)
Να μιλήσουμε και λίγο σοβαρά.
Η αδυναμία λήψης οφείλεται στο εύρος ζώνης του transponder. Το εύρος ζώνης είναι μικρό οπότε η όποια ολίσθηση συχνότητας στο LNB δυσχεραίνει τη λήψη.
Οι επαγγελματικοί δέκτες "παίζουν" λίγο με τη συχνότητα. Δηλαδή, μπορεί να βάλεις στο δέκτη 10.965 και από μόνος του να παίζει +/-2ΜΗz.
Η πιο καλή λύση είναι να βάλεις LNB με PLL ταλαντωτή. Βέβαια, τέτοια LNB ειναι πανάκριβα, δεν προσφέρονται για οικιακή χρήση.
Αυτό το οποίο μπορεί να κάνει κάποιος είναι να ελέγξει το φάσμα σε πεδιομετρο ή spectrum analyzer. Κάνοντας το αυτό διαπίστωσα ότι το LNB μου (το οποίο είναι SMW, όχι κάποιο τυχαίο) έχανε 5MHz. Μια εκπομπή με 27,5Mbaub θα την έπιανε αλλά όχι το Mad Radio.
Τελικά, έβαλα στο δέκτη μου 10.960,9 αντί για 10.965,0.
εάν δεν έχετε πεδιόμετρο ή spectrum απλώς παίζετε λίγο "κουτουρού" τη συχνότητα.