Λήψη συχνότητας 10956 (MAD Bulgaria) του HellasSat 2
  • Πεμ 6 Φεβ 2025, 00:39
Like us on our Facebook page "https://www.facebook.com/Satleo"
Email επικοινωνίας του Satleo Forum: "forum@satleo.gr"

Αποστολέας Θέμα: Λήψη συχνότητας 10956 (MAD Bulgaria) του HellasSat 2  (Αναγνώστηκε 51539 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος amerikanos

• Τακτικό Μέλος
  • **
  • Ημερομηνία εγγραφής: Σεπ 2005
  • Τόπος: πτολεμαιδα
Θελω να αναφερω το εξεις.Ηδεσμη του astra1KR εινε πολι πιο δυνατη με 60cm απο την συχνοτητα 10956v  SR4.123 του [πανισχυρου hellas sat ]η οπιοα με 60cm κατεβενει πολη οροιακα στην πτολαιμαιδα σε HUMAX 5400

Αποσυνδεδεμένος kgial

• SatLeo Legend
  • Ημερομηνία εγγραφής: Απρ 2005
  • Τόπος: KOMOTHNH
(Χωρίς τίτλο)
« Απάντηση #1: Τετ 3 Ιαν 2007, 22:30 »
Περιεργο... :roll:  η συχνοτητα στην οποια αναφερεσαι (και ανηκει στο mad) ειναι απο δεσμη η οποια λουζει την Ελλαδα μεσα στο ιχνοδιαγραμμα με αφθονη ισχυ. Κι εγω στον Ηumax εχω καλο σημα!

Ελεγξε το πιατο σου,μηπως σου ξεφυγε...  8)
Έχω εν υπηρεσια τον δέκτη: EDISION  Proton S2. σταθερό στις 13°E

Συνταξιοδοτημένοι: Edision Argus VIP - HUMAX IRCI 5400z - VISIONNET VN8000 - YUMATU MX PLUS - ECHOLINK EL3200

• Τακτικό Μέλος
  • **
(Χωρίς τίτλο)
« Απάντηση #2: Τετ 3 Ιαν 2007, 22:37 »
Ναι, μιλάω για το mad. Το πιάτο το ρύθμισα ακριβώς. Εγώ πάντως θα το ξαναπώ και πάλι ότι ο astra 1kr είναι πανίσχυρος με 60 cm, ενώ ο hellas με 60 cm σέρνεται. Μ' αρέσει που είναι και πανίσχυρος, τότε ο astra 1kr τι είναι;

Edit από seranata. Το κείμενο μετατράπηκε σε ελληνικής γραμματοσειράς.

Αποσυνδεδεμένος giannisg

• Τακτικό Μέλος
  • **
  • Ημερομηνία εγγραφής: Αυγ 2005
  • Τόπος: Χιος
(Χωρίς τίτλο)
« Απάντηση #3: Πεμ 4 Ιαν 2007, 00:06 »
Υπολογισε ομως οτι η μεταδοση του MAD  εχει χαμηλο SR και FEC 7/8 που δυσκολευει την ληψη,ενω ολες οι μεταδοσεις απο τους ASTRA ειναι με SR 22000 η 27500 και FEC 3/4 η 5/6 που ειναι πιο ευκολο για ληψη.Στην συχνοτητα του ΟΤΕ δεν πιστευω να εχεις το ιδιο προβλημα?

Αποσυνδεδεμένος Serafeim Karakostas

• SatLeo Legend
  • Ημερομηνία εγγραφής: Μαρ 2006
  • Τόπος: Άρτα
(Χωρίς τίτλο)
« Απάντηση #4: Πεμ 4 Ιαν 2007, 03:04 »
Και σε μένα οριακά "έρχεται" το mad. Το βράδυ πάντως έχει καλύτερο σήμα.
Φιλικά, Άκης

• Τακτικό Μέλος
  • **
hellas sat
« Απάντηση #5: Παρ 5 Ιαν 2007, 23:25 »
Πιστεω να δουμε στο μελον καλυτερη λιψη απο τον hellas sat.Και οσο για την λυψη του mad εινε πραγματι αδυνατι δηλαδη τη να κανουμε συναδελφοι να βαλουμε 1 μ πιατο για τον [πανυσχηρο δορυφορο μας;]Θυμαμαι οταν ειμουν στην Γερμανια το 1992 ο astra 19.2 κατεβενε με 40cm πιατο τη λεμε τωρα κυριοι.

Αποσυνδεδεμένος Olorin

• M.T
  • SatLeo Legend
  • Ημερομηνία εγγραφής: Ιουν 2006
(Χωρίς τίτλο)
« Απάντηση #6: Σαβ 6 Ιαν 2007, 00:17 »
To Mad, καλοί μου φίλοι, ΔΕΝ προορίζεται για εσάς.

υπό φυσιολογικές συνθηκες θα ηταν κλειδωμενο, και ο λογος που χρησιμοποιεί FEC 7/8 είναι για να χωρεσει στο symbol Rate που κανονικά προορίζεται σε ενα καναλι, 2 καναλια, ωστε να εχει και την "παρουσία " στα goody's και το feed της βουλγαριας. το καλό τελειώνει εκεί.

Αφ'ενός ο transponder ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να ερθει στον κόρο απο τέτοιο FEED point - to - point, οπως νοείται η εν λόγω μετάδοση. Αυτό γίνεται για να χωρουν και τα feeds του mega του αντ1 της  ΕΡΤ και κάθε άλλου ενδιαφερόμενου.

To SCPC μοιραζεται την ισχυ του με:
10969 The Media Office
10984 Hellas Sat Net

και άλλα 3 ισότιμα feeds και πάλι παιζουν ολα τα υπόλοιπα καλά, γιατι εχουν FEC 3/4 και είναι μονοκάναλα.

και πιάνουν βέβαια στο 80ρακι σας...

Αν επαιζε μόνο του ολον τον αναμεταδότη με πληρη ισχυ και FEC 1/2, θα ...γυρνουσατε το lnb χωρις πιατο στο δορυφόρο και θα ανοιγε(!).

απαιτεί minimum 1,20 η ληψη scpc, και αν δεν το ξέρετε μαθετέ το τωρα.

κι αυτό διότι η εν λόγω εκπομπή ΔΕΝ ειναι DTH, ΔΕΝ προορίζεται για το σπίτάκι σας. Στην ουσία, δεν πληρώνει ΚΑΝΕΙΣ για να την δειτε εσεις.

οπότε να παρακαλάτε να μην κλειδώσει και να ευχαριστήτε οποιον χαζό σκέφτηκε οτι το κοστος της καρτας και των αποκωδικοποιητών θα ηταν μεγαλο.... :roll:

παρτε κυριε πιατάκι τσαμπέ 60ρι για το πακέτο του ΟΤΕ και τον ΗΟΤBIRD και αφήστε τα επαγγελματικού προορισμου feeds, χωρις στο ασχετο να κατηγορείτε την τελειότητα του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ δορυφόρου γιατί με εκνευρίζετε. Εγώ δλδ που εσκασα 150 ευρά για 160Χ180 τι ειμαι, βλάκας? το ανοιγω στο ρελαντί με quality 100%.

πολλές φορές η ημιμάθεια είναι χειρότερη απο την αμαθεια.

συγγνώμη αν ακουγομαι αγενής, αλλά η αλήθεια είναι τετράγωνη.

Απολαυστε την και μην τα βάλετε μαζί μου αλλά με τον Κουρή, που αντι να το παιξει ΣΚΑΙ και να πατήσει στον ΟΤΕ στον Ελλασατ φιλαει την ποδιά του Ταγματάρχη, βγαζει τσάμπα για αυτον ακριβα για σας στον δορυφόρο το κανονικό MAD και πληρώνεται αδρα κιολα για αυτό, για να εχει περιεχόμενο η πλατφορμα της ΝΟΒΑ.

Γι αυτό και δεν τον ενδιέφερε ποτε να παιξει εκτός αττικής.
.
"Arguing with an engineer is like wrestling with a pig in the mud;
after a while you realize you are muddy and the pig is enjoying it."

Αποσυνδεδεμένος sotos65

• Satleo Maniac
  • Ημερομηνία εγγραφής: Ιαν 2006
  • Τόπος: Χανιά
(Χωρίς τίτλο)
« Απάντηση #7: Σαβ 6 Ιαν 2007, 01:16 »
Παράθεση από: "nrg_tv"
παρτε κυριε πιατάκι τσαμπέ 60ρι για το πακέτο του ΟΤΕ και τον ΗΟΤBIRD και αφήστε τα επαγγελματικού προορισμου feeds, χωρις στο ασχετο να κατηγορείτε την τελειότητα του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ δορυφόρου γιατί με εκνευρίζετε. Εγώ δλδ που εσκασα 150 ευρά για 160Χ180 τι ειμαι, βλάκας? το ανοιγω στο ρελαντί με quality 100%.

Συμφωνώντας βέβαια σχεδόν με όλα τα υπόλοιπα, απλά να προσθέσω ότι η λήψη του είναι άνετη (και με πολύ καλό σήμα όπως φαίνεται και στο screenshot) ακόμα και με το 1.10 που έχω εγώ (1.10Χ1.20 για την ακρίβεια) και με τη skystar2.

Δέκτες: Edision Argus, Technomate TM-5300D+ USB, Skystar HD2, Skystar2 (4.4.3 driver)
Κάτοπτρο: Tecatel 1.10X1.20
LNB: Shаrp BS1REL100W
Μοτέρ: Moteck SG2100

• Τακτικό Μέλος
  • **
a
« Απάντηση #8: Σαβ 6 Ιαν 2007, 22:56 »
θέλω να απευθυνθώ στον αγαπητό συνάδελφο nrg_tv. αγαπητέ φιλε μας έπιασες από τα μούτρα όσον αφορά τον hellas sat και την συχνότητα του mad,ομόλογο ότι δεν γνωρίζαμε την ιδιαιτερότητα τος συχνότητας αυτής δεν χρειαζόταν όμως να απάντησης με αυτό το ύφος που ομόλογο ότι μπορούσες να το χρησιμοποίησης σε φίλους σου αλλα όχι εδώ.λυπάμαι παρα πολύ για το ύφος σου .εδώ κάνουμε κάποιες κουβεντούλες δεν είμαστε όλοι ειδική και ειδήμονες σαν και[ εσένα ] πάντως σου συνιστώ παρα πολύ φιλικά την επομενη φορα που θα θελήσεις" να παρουσίασης τον εαυτον σου σαν ειδήμονα βάλε μέσα και λίγο χιούμορ δεν βλάπτει

Αποσυνδεδεμένος anastazio

• Διαγραμμένο Μέλος
  • SatLeo Legend
  • Ημερομηνία εγγραφής: Δεκ 2005
  • Τόπος: Ιωάννινα
(Χωρίς τίτλο)
« Απάντηση #9: Σαβ 6 Ιαν 2007, 23:09 »
Φίλε amerikanos! :lol:
 Είσαι νέος βλέπω στο Forum !, Και δεν ξέρεις τι σημαίνει nrg_tv!
Αν μείνεις λίγο παραπάνω θα γνωρίσεις το μεγαλείο της ψυχής του ! :wink:
"το ύφος που ομόλογο ότι μπορούσες να το χρησιμοποίησης σε φίλους σου αλλα όχι εδώ.λυπάμαι παρα πολύ για το ύφος σου "
Ο Γιάννης τους θεωρεί ΟΛΟΥΣ εδω μέσα ΦΙΛΟΥΣ , γι αυτό να είσαι απόλυτως σίγουρος !
"την επομενη φορα που θα θελήσεις" να παρουσίασης τον εαυτον σου σαν ειδήμονα βάλε μέσα και λίγο χιούμορ δεν βλάπτει "
Το χιούμορ , και η ανιδιοτέλεια του ....θα τα γνωρίσεις και εσύ αν παραμείνεις λίγο παραπάνω στο φόρουμ !

Keep Typing , και Καλή Χρονιά !

Αποσυνδεδεμένος Olorin

• M.T
  • SatLeo Legend
Re: a
« Απάντηση #10: Κυρ 7 Ιαν 2007, 04:07 »
Παράθεση από: "amerikanos"
θέλω να απευθυνθώ στον αγαπητό συνάδελφο nrg_tv. αγαπητέ φιλε μας έπιασες από τα μούτρα όσον αφορά τον hellas sat και την συχνότητα του mad,ομόλογο ότι δεν γνωρίζαμε την ιδιαιτερότητα τος συχνότητας αυτής δεν χρειαζόταν όμως να απάντησης με αυτό το ύφος που ομόλογο ότι μπορούσες να το χρησιμοποίησης σε φίλους σου αλλα όχι εδώ.λυπάμαι παρα πολύ για το ύφος σου .εδώ κάνουμε κάποιες κουβεντούλες δεν είμαστε όλοι ειδική και ειδήμονες σαν και[ εσένα ] πάντως σου συνιστώ παρα πολύ φιλικά την επομενη φορα που θα θελήσεις" να παρουσίασης τον εαυτον σου σαν ειδήμονα βάλε μέσα και λίγο χιούμορ δεν βλάπτει

Ελα βρε κι εσυ που παρεξήγησες!!!! Δεν εχω τπτ μαζι σας!

:oops: :cry::cry:

Απλά δεν τα εχω μαζι σας. Η σταση του Κουρή με τσαντίζει που ενω το περιμέναμε σαν παλαβοι να δικτυωθει και να το πιανουμε και απο δω, που ουτε μουσικό με 901 δεν εχει δει το ματι μας στο Ηράκλειο, ο κυριος κουρής αντι αυτού προτιμησε να πουλήσει σαν αλλή "πορνη" την ....κορμαρα του στην ΝΟΒΑ γραφοντας κι εσας κι εμενα στα παλια του.

και ειναι τοσο καβουροτσέπης που δεν αγοραζει 8msps στον δορυφόρο να ριξει το fec στα 3/4 αλλά βγάζει 2 καναλια με 4 msps και για αυτο ορυωμαι.

Σιγουρα πάντως ΔΕΝ φταιει ο δορυφόρος και δεν πρέπει να τον αξιολογουμε με το κοπροκάναλο.

Πολλά φιλάκια!!!!

Γιάννης Μακρής

Υ.Γ. Συγγνώμη και σε σένα Τασούλη που σε ...εκανα να απαντήσεις για παρτη μου(!)

Εκανα μια καποια προσπάθεια να ειναι "μαλακό" το ποστ και  ξαναματαδιαβάζοντάς το δεν κατάλαβα που στράβωσε ο φίλος μας ο Αμερικάνος... το ποστ το διάβασε κι ο Διαχειριστής μας (Harris) με τον οποίο συνεννοήθηκα και ελαβα μετ' ευσήμων για το ύφος μου την έγκριση του. Μην  στραβώνετε μ' εμένα. Στραβώστε με τον Κουρη.
.

Αποσυνδεδεμένος zaras

• Τακτικό Μέλος
  • **
  • Τόπος: Σπάρτη
(Χωρίς τίτλο)
« Απάντηση #11: Κυρ 7 Ιαν 2007, 05:14 »
Ρε παιδιά, για να επανέλθουμε και στο θέμα:
Υπάρχει πρόβλημα με την λήψη της συγκεκριμένης συχνότητας???????????

Εγώ στον 5400 με το 80αρι πιάτο του τότε alpha έχω λήψη 60%
(κεντραρισμένο με τη μέθοδο του φραπέ, με την χερούκλα μου και μόνο..)
Και μάλλον είναι και λίγα λόγω πάγου αυτή τη στιγμή, γιατί στην συχνότητα του ΟΤΕ έχω 89% αντί 99% που έχω συνήθως. Θα το κοιτάξω και αύριο μέρα μεσημέρι.

Όπως και να έχει, 60% εγώ ΔΕΝ θα το έλεγα οριακό...
Μήπως να τσεκάρουμε μερικοί τα πιατάκια μας όταν μαλακώσει λίγο ο καιρός???
Οι παραπομπές δεν είναι διαθέσιμες στους επισκέπτες. Εγγραφείτε ή Συνδεθείτε | - | Οι παραπομπές δεν είναι διαθέσιμες στους επισκέπτες. Εγγραφείτε ή Συνδεθείτε | - | [url=htt

Αποσυνδεδεμένος manosat

• Satleo Maniac
  • Ημερομηνία εγγραφής: Μαΐ 2006
  • Τόπος: Ηράκλειο Κρήτης
(Χωρίς τίτλο)
« Απάντηση #12: Κυρ 7 Ιαν 2007, 11:04 »
Έγώ με 80άρι πιάτο , όταν πρωτοξεκίνησε να εκπέπμπει το έπιανα τα πρωινά καλά με πολλά σπασίματα όμως μεσημέρι και βράδυ.  Τον τελευταίο καιρό το λαμβάνω σχεδόν όλο το 24ώρο χωρίς πρόβλημα. Θαύμα;  :lol:

Αποσυνδεδεμένος Olorin

• M.T
  • SatLeo Legend
(Χωρίς τίτλο)
« Απάντηση #13: Κυρ 7 Ιαν 2007, 12:38 »
Δεν πιστευω οτι εχει ΤΟ προβλημα,

πιστευω οτι οσοι κεντράραμε τα πιατα μας με τον ΟΤΕ εχουν πρόβλημα γιατι ο ΟΤΕ οντως ξεσκίζεται στο σήμα.

Οπότε το σαφώς πιο δυσκολο (οχι και τοσο πιο αδυναμο, το quality ζοριζεται και οχι το signal)
 MAD θα μας βοηθήσει να κεντραρουμε τα πιατάκια μας καλύτερα.
.

• SatLeo Legend
(Χωρίς τίτλο)
« Απάντηση #14: Κυρ 7 Ιαν 2007, 15:02 »
Παράθεση από: "zaras"
Ρε παιδιά, για να επανέλθουμε και στο θέμα:
Υπάρχει πρόβλημα με την λήψη της συγκεκριμένης συχνότητας???????????

Εγώ στον 5400 με το 80αρι πιάτο του τότε alpha έχω λήψη 60%
(κεντραρισμένο με τη μέθοδο του φραπέ, με την χερούκλα μου και μόνο..)
Και μάλλον είναι και λίγα λόγω πάγου αυτή τη στιγμή, γιατί στην συχνότητα του ΟΤΕ έχω 89% αντί 99% που έχω συνήθως. Θα το κοιτάξω και αύριο μέρα μεσημέρι.

Όπως και να έχει, 60% εγώ ΔΕΝ θα το έλεγα οριακό...
Μήπως να τσεκάρουμε μερικοί τα πιατάκια μας όταν μαλακώσει λίγο ο καιρός???
Με 80άρι δεν το συζητώ, σε 60 εκ. κάτοπτρο, όμως, γίνονται οριακά τα πράγματα με κανάλια τέτοιων στοιχείων εκπομπής. :wink:
Φιλικά, Άκης

• Τακτικό Μέλος
  • **
a
« Απάντηση #15: Κυρ 7 Ιαν 2007, 15:33 »
Φίλε nrg_tv, σου ζητάω συγγνώμη δημόσια.:oops:  [Τελικά δεν είσαι κακός. :lol: ] Και έχεις και χιούμορ. Και εγώ καλό παιδί είμαι και γι' αυτό θίχτηκα. :cry: Όλα καλά, συνεχίζουμε δυνατοί. Καλή χρονιά σε όλους και φιλιά στην Κρήτη.

Edit από seranata. Το κείμενο μετατράπηκε σε ελληνικής γραμματοσειράς.

• Διαγραμμένο Μέλος
  • SatLeo Legend
(Χωρίς τίτλο)
« Απάντηση #16: Κυρ 7 Ιαν 2007, 17:00 »
Oλα Καλά !!! :D
Πάντως  Σήμερα το πρωί που το έλεγξα -εδω Γιάννενα με 1μέτρο - και τον Hellassat παράκεντρα (κέντρο 42) , έβγαζα μιά χαρά και το GNET (goodies Mad) και το MAD !

Το cool tv , δεν μπόρεσα να κατεβάσω  και δεν ξέρω γιατί ? :roll:

Αποσυνδεδεμένος manosat

• Satleo Maniac
(Χωρίς τίτλο)
« Απάντηση #17: Κυρ 7 Ιαν 2007, 18:21 »
Παράθεση από: "anastazio"

Το cool tv το κατεβάζω ως κλειδωμένο αλλά παίζει κανονικά. Αν έχεις ρυθμίσει το δέκτη σου να ψάχνει μόνο ελεύθερα κανάλια ίσως να μην το αναγνωρίζει έτσι! ’λλαξε τις ρυθμίσεις σκαναρίσματος. Εγώ έτσι το κατέβασα  :D

• Διαγραμμένο Μέλος
  • SatLeo Legend
(Χωρίς τίτλο)
« Απάντηση #18: Κυρ 7 Ιαν 2007, 18:25 »
Aυτός είσαι Μάνο !!! :D  :D
Ακριβώς αυτό έκανα ,
Θα ξαναδοκιμάσω πάλι με τον τρόπο που λές , και ελπίζω να πετύχει !
Να είσαι καλά ! :wink:

Αποσυνδεδεμένος manosat

• Satleo Maniac
(Χωρίς τίτλο)
« Απάντηση #19: Κυρ 7 Ιαν 2007, 18:53 »
Με τον ίδιο τρόπο κατέβασα και το βουλγάρικο μουσικό κανάλι ΜΜ
Δείχνει ένδειξη κλειδωμένο ενώ δεν είναι!  :wink:

12647.00 H 30000 7/8

Αποσυνδεδεμένος Olorin

• M.T
  • SatLeo Legend
(Χωρίς τίτλο)
« Απάντηση #20: Κυρ 7 Ιαν 2007, 21:17 »
Oλα Καλά !!! :D
Πάντως  Σήμερα το πρωί που το έλεγξα -εδω Γιάννενα με 1μέτρο - και τον Hellassat παράκεντρα (κέντρο 42) , έβγαζα μιά χαρά και το GNET (goodies Mad) και το MAD !

πονηρούλη... με ΜΤΙ 0,1 NF τα κατεβαζεις?!?
.

• Διαγραμμένο Μέλος
  • SatLeo Legend
(Χωρίς τίτλο)
« Απάντηση #21: Κυρ 7 Ιαν 2007, 21:35 »
Οχι ρε συ !
Τα ΜΤΙ τα έχω για τα Πολύ Δύσκολα (28,2) ! :wink:
Για 39-42 , έχω κατι πάμφθηνα  Golden interstar lnb 0,3db gi-201 με €9.00 απο τον Χιώτη !
Τα πήρα για την πλάκα , και αποδείχτηκαν μέχρι τώρα τεφαρίκια ! 8)

Αποσυνδεδεμένος kgial

• SatLeo Legend
  • Τόπος: KOMOTHNH
(Χωρίς τίτλο)
« Απάντηση #22: Τρι 9 Ιαν 2007, 19:59 »
Συγνωμμη,για το ΜΑD μιλατε τοση ωρα???  :shock:
Ε,οχι...!!!  :x

Οσες φορες εχει τυχει να παω στα Goody's (δεν ειμαι του γρηγορου φαγητου...καλυτερα της ταβερνας) εχει τυχει να δω στις LG οθονες του τα ιδια και τα ιδια...ΜΑ ΚΑΛΑ...ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΟΙΚΙΛΙΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΩΝ??? Η' ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΙΚΗ Η ΣΤΙΓΜΗ????  :?

Η Τουρκια διπλα μας εχουν δικο τους ΜΤV και η VIACOM ετοιμαζει το MTV Arabiya... Περασαν (?) απο την Ελλαδα και τους διωξαμε...  :(
Αντι να εχουμε το δικο μας MTV Greece ή MTV Hellas ή ΜΤV GR καθως επισης θα ειχαμε και το προνομιο να εχουμε και τα υπολοιπα καναλια της Viacom (MTV 2,MTV Euro,MTV Hits,MTV Base,MTV Music,VH-1,VH-1 Classic,Comedy Central,Nickelodeon)....κι εμεις ειμαστε με ενα MAD!!!
Μονοπωλιο στα πακετα (NOVA) μονοπωλιο και στα μουσικα καναλια (MAD)

ΕΛΕΟΣ!!!  :evil:
Έχω εν υπηρεσια τον δέκτη: EDISION  Proton S2. σταθερό στις 13°E

Συνταξιοδοτημένοι: Edision Argus VIP - HUMAX IRCI 5400z - VISIONNET VN8000 - YUMATU MX PLUS - ECHOLINK EL3200

Αποσυνδεδεμένος rethimno01

• Έμπειρο Μέλος
  • Ημερομηνία εγγραφής: Αυγ 2006
  • Τόπος: στη disco "τσουτσούνι"
(Χωρίς τίτλο)
« Απάντηση #23: Τετ 24 Ιαν 2007, 17:58 »
To Mad, καλοί μου φίλοι, ΔΕΝ προορίζεται για εσάς.
Τι λες, σοβαρά;

υπό φυσιολογικές συνθηκες θα ηταν κλειδωμενο, και ο λογος που χρησιμοποιεί FEC 7/8 είναι για να χωρεσει στο symbol Rate που κανονικά προορίζεται σε ενα καναλι, 2 καναλια, ωστε να εχει και την "παρουσία " στα goody's και το feed της βουλγαριας. το καλό τελειώνει εκεί.
...θα ήταν κλειδωμένο.....εάν η γιαγιά μου είχε ρουλεμάν θα ήταν πατίνι........προτιμώ να το αφήσω ασχολίαστο.

Το αν είσαι βλάκας δδεν το ξέρω ούτε με ενδιαφέρει. Όσο για το ότι "κατηγορείται η τελειότητα του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ δορυφόρου".......σου θίξαμε το δορυφόρο σου και πήρες το δίκανο;

πολλές φορές η ημιμάθεια είναι χειρότερη απο την αμαθεια.
ακόμα χειρότερο είναι να καβαλλάς καλάμι.

συγγνώμη αν ακουγομαι αγενής, αλλά η αλήθεια είναι τετράγωνη.
εμένα μου φαίνεται ορθογώνια. :D  :D  :D

(Δεν μπόρεσα να κρατηθώ.)

Να μιλήσουμε και λίγο σοβαρά.
Η αδυναμία λήψης οφείλεται στο εύρος ζώνης του transponder. Το εύρος ζώνης είναι μικρό οπότε η όποια ολίσθηση συχνότητας στο LNB δυσχεραίνει τη λήψη.

Οι επαγγελματικοί δέκτες "παίζουν" λίγο με τη συχνότητα. Δηλαδή, μπορεί να βάλεις στο δέκτη 10.965 και από μόνος του να παίζει +/-2ΜΗz.

Η πιο καλή λύση είναι να βάλεις LNB με PLL ταλαντωτή. Βέβαια, τέτοια LNB ειναι πανάκριβα, δεν προσφέρονται για οικιακή χρήση.

Αυτό το οποίο μπορεί να κάνει κάποιος είναι να ελέγξει το φάσμα σε πεδιομετρο ή spectrum analyzer. Κάνοντας το αυτό διαπίστωσα ότι το LNB μου (το οποίο είναι SMW, όχι κάποιο τυχαίο) έχανε 5MHz. Μια εκπομπή με 27,5Mbaub θα την έπιανε αλλά όχι το Mad Radio.

Τελικά, έβαλα στο δέκτη μου 10.960,9 αντί για 10.965,0.

εάν δεν έχετε πεδιόμετρο ή spectrum απλώς παίζετε λίγο "κουτουρού" τη συχνότητα.

• SatLeo Legend
(Χωρίς τίτλο)
« Απάντηση #24: Τετ 24 Ιαν 2007, 18:21 »
Θα ήθελα να ρωτήσω όσους έχουν το 60άρι κατοπτράκι της nova στραμμένο στον hellasat αν κάνουν λήψη της συχνότητας 10956 και, επίσης, ποιο lnb χρησιμοποιούν.
Φιλικά, Άκης

Αποσυνδεδεμένος Olorin

• M.T
  • SatLeo Legend
(Χωρίς τίτλο)
« Απάντηση #25: Τετ 24 Ιαν 2007, 18:24 »
Δεν μου λες βρε εξυπνάκια,
Ετσι για να εχουμε το καλό ρώτημα,

Παράθεση
...θα ήταν κλειδωμένο.....εάν η γιαγιά μου είχε ρουλεμάν θα ήταν πατίνι........προτιμώ να το αφήσω ασχολίαστο.

1ον. Εσυ πληρωνεις τον CAS scrambler για τον κουρη (κοστος που ξεκινά απο 30.000 ευρω?

Παράθεση
ακόμα χειρότερο είναι να καβαλλάς καλάμι.

Εχεις δικιο. τα αποτελεσματα ειναι οφθαλμoφανη επάνω σου και δη απο τον τρόπο που απαντάς.

Και για να σοβαρευτούμε:

το προβλημα με το Lo drift το εχω επισημανει εδω και καιρο και εχω προτεινει μικροδιορθωσεις της συχνοτητας αλλα δεν φαινεται να εχεις και πολυ καιρό στο φορουμ ουτε για να εκφραζεσαι ετσι ουτε για να κρινεις την ακριβεια και την ποιοτητα των απαντήσεών μου.

Παράθεση
Οι επαγγελματικοί δέκτες "παίζουν" λίγο με τη συχνότητα. Δηλαδή, μπορεί να βάλεις στο δέκτη 10.965 και από μόνος του να παίζει +/-2ΜΗz.
Οι επαγγελματικοι μένουν...βραχοι στιβαροι και ακλόνητοι εχοντας center frequency σε βηματα των 50 khz (π.χ. Tandberg) ενω οι οικιακοι απλά κεντράρουν constellation για αυτό και είναι δύσκολο να κεντραρουν σε χαμηλου ευρους σηματα μονοι τους.
Παράθεση
Η πιο καλή λύση είναι να βάλεις LNB με PLL ταλαντωτή. Βέβαια, τέτοια LNB ειναι πανάκριβα, δεν προσφέρονται για οικιακή χρήση.

Ενώ ενα πιάτο 1.20 κυμαινεται σε μερικά δισεκατομυρρια ευρω και με τιποτα δεν ειναι καλυτερη λυση απο ενα pll synthesized lo LNB που ξεκινά απο 550 ευρα.

:lol:  :lol:  :lol:  :P

Καλά που δεν παρεξηγω..... :P :P
.

Anonymous

• Επισκέπτης
(Χωρίς τίτλο)
« Απάντηση #26: Τετ 24 Ιαν 2007, 18:39 »
Παρακαλώ να αποφεύγετε τις προσωπικές αντιπαραθέσεις και να μείνετε στο τεχνικό τμήμα του θέματος.
Προσωπικές αντιπαραθέσεις να ξέρετε, οτι αν συνεχιστούν, θα έχουν επιπτώσεις...

• Διαγραμμένο Μέλος
  • SatLeo Legend
(Χωρίς τίτλο)
« Απάντηση #27: Τετ 24 Ιαν 2007, 18:56 »
@seranata
Σεραφείμ .
 ΔΕΝ κατεβαίνει τίποτε απο την 10956 με το 60αράκι της Νονα , εδώ στα Γιάννενα , ούτε με σφαίρες Παρόλο που το πιάτο είναι συντονισμένο με πεδιόμετρο ειδικού.
Παρόλα αυτά με άλλο πιάτο  1 μέτρο το κατεβάζω  άνετα( και με βροχή) και παράκεντρα (κέντρο 42)
@rethimno01
Φίλε μου , κατ' αρχή καλώς ήρθες !
Ακούγεσε γνώστης των τεχνικών , αλλά θές βελτίωση στον τρόπο που προσεγγίζεις την παρέα! .
Ευελπιστώ οτι θα βελτιωθείς στο μέλλον , γιατί είδα στα λίγα post που έχεις κάνει  οτι γνωρίζεις αρκετά και θα φανείς πολύ χρήσιμος σε εμάς τους άσχετους ! :wink:

• SatLeo Legend
(Χωρίς τίτλο)
« Απάντηση #28: Τετ 24 Ιαν 2007, 19:00 »
@seranata
Σεραφείμ .
 ΔΕΝ κατεβαίνει τίποτε απο την 10956 με το 60αράκι της Νονα , εδώ στα Γιάννενα , ούτε με σφαίρες Παρόλο που το πιάτο είναι συντονισμένο με πεδιόμετρο ειδικού.
Παρόλα αυτά με άλλο πιάτο  1 μέτρο το κατεβάζω  άνετα( και με βροχή) και παράκεντρα (κέντρο 42)
Ευχαριστώ, Τάσο! Το lnb στο 60αράκι ποιο είναι;
Φιλικά, Άκης

• Διαγραμμένο Μέλος
  • SatLeo Legend
(Χωρίς τίτλο)
« Απάντηση #29: Τετ 24 Ιαν 2007, 19:02 »
Εchostar 0,3 !

* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο νομού ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ  Μέλος: mostwebradio Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 06/02/2025 (00:38)
* Απ: Η Ε.ΡΑ. στην Ελλάδα (αναφορές - προβλήματα)  Μέλος: mostwebradio Φόρουμ: Αναλογική λήψη - Ραδιόφωνο 06/02/2025 (00:37)
* Απ: Περιοδικά Δορυφορικής που κυκλοφορούν στην Ευρώπη  Μέλος: ANDREASSAT Φόρουμ: Ειδήσεις και νέα από το δορυφορικό στερέωμα 05/02/2025 (23:45)
* Απ: Δωρεάν Ελληνικά κανάλια μέσα από το Ιντερνετ  Μέλος: digital1234 Φόρουμ: IPTV Γενικά 05/02/2025 (22:04)
* Απ: Δωρεάν Ελληνικά κανάλια μέσα από το Ιντερνετ  Μέλος: demos.tryphonos Φόρουμ: IPTV Γενικά 05/02/2025 (21:54)
* Απ: Δωρεάν Ελληνικά κανάλια μέσα από το Ιντερνετ  Μέλος: digital1234 Φόρουμ: IPTV Γενικά 05/02/2025 (19:22)
* Απ: Ανάπτυξη ψηφιακού ραδιοφώνου DAB  Μέλος: dr_virus Φόρουμ: Ψηφιακή λήψη - Ραδιόφωνο (DAB, DAB+, DMB) 05/02/2025 (19:20)
* Απ: Δωρεάν Ελληνικά κανάλια μέσα από το Ιντερνετ  Μέλος: komhsgr Φόρουμ: IPTV Γενικά 05/02/2025 (19:15)
* Απ: Δωρεάν Ελληνικά κανάλια μέσα από το Ιντερνετ  Μέλος: digital1234 Φόρουμ: IPTV Γενικά 05/02/2025 (18:24)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΑΤΤΙΚΗ  Μέλος: pythvenn Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 05/02/2025 (13:35)
* Απ: Η Euroleague στο Idman tv Azerbayjan  Μέλος: nektarios 1451 Φόρουμ: Αθλητικές Μεταδόσεις 05/02/2025 (10:31)
* Απ: Ποδοσφαιρο σε FΤΑ μεταδοση  Μέλος: nektarios 1451 Φόρουμ: Αθλητικές Μεταδόσεις 05/02/2025 (10:30)
* Απ: Αθλητικές μεταδόσεις ΣΗΜΕΡΑ  Μέλος: nektarios 1451 Φόρουμ: Αθλητικές Μεταδόσεις 05/02/2025 (10:22)
* Απ: Δωρεάν Ελληνικά κανάλια μέσα από το Ιντερνετ  Μέλος: maarinos Φόρουμ: IPTV Γενικά 05/02/2025 (08:35)
* Απ: Η ψηφιακή τηλεόραση σε ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ, ΑΙΤΩΛΙΑ, ΦΩΚΙΔΑ, ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟ, ΚΥΘΗΡΑ [ΠΖ 06]  Μέλος: nogyo.exe Φόρουμ: Ψηφιακή Τηλεόραση ανά Περιφερειακή Ζώνη (ΠΖ) 05/02/2025 (08:32)
* Απ: ΕΚΤΟΞΕΥΣΕΙΣ ΔΟΡΥΦΟΡΩΝ & FEEDS LAUNCHES   Μέλος: ANDREASSAT Φόρουμ: Ειδήσεις και νέα από το δορυφορικό στερέωμα 05/02/2025 (00:35)
* Απ: Η ψηφιακή τηλεόραση σε ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ, ΑΙΤΩΛΙΑ, ΦΩΚΙΔΑ, ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟ, ΚΥΘΗΡΑ [ΠΖ 06]  Μέλος: eliascomtest Φόρουμ: Ψηφιακή Τηλεόραση ανά Περιφερειακή Ζώνη (ΠΖ) 05/02/2025 (00:24)
* Απ: Το MEGA στην Ελλάδα (αναφορές - προβλήματα)   Μέλος: mostwebradio Φόρουμ: Οι Τηλεοπτικοί Σταθμοί στην Ελλάδα 04/02/2025 (23:42)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΗΠΕΙΡΟ (νομοί Άρτας & Πρέβεζας)  Μέλος: nektarios 1451 Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 04/02/2025 (23:02)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΗΠΕΙΡΟ (νομοί Άρτας & Πρέβεζας)  Μέλος: Thodoris_Z Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 04/02/2025 (22:35)
* Απ: Ανάπτυξη ψηφιακού ραδιοφώνου DAB  Μέλος: PanosRadio Φόρουμ: Ψηφιακή λήψη - Ραδιόφωνο (DAB, DAB+, DMB) 04/02/2025 (22:16)
* Απ: Το MEGA στην Ελλάδα (αναφορές - προβλήματα)   Μέλος: xristakos22 Φόρουμ: Οι Τηλεοπτικοί Σταθμοί στην Ελλάδα 04/02/2025 (22:10)
* Απ: Το MEGA στην Ελλάδα (αναφορές - προβλήματα)   Μέλος: panostvtv Φόρουμ: Οι Τηλεοπτικοί Σταθμοί στην Ελλάδα 04/02/2025 (22:01)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στη ΘΕΣΣΑΛΙΑ   Μέλος: bill82 Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 04/02/2025 (21:46)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΑΤΤΙΚΗ  Μέλος: Chris_S Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 04/02/2025 (21:40)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΑΤΤΙΚΗ  Μέλος: nektarios 1451 Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 04/02/2025 (21:36)
* Απ: Το MEGA στην Ελλάδα (αναφορές - προβλήματα)   Μέλος: AlexTsol Φόρουμ: Οι Τηλεοπτικοί Σταθμοί στην Ελλάδα 04/02/2025 (21:13)
* Απ: Το MEGA στην Ελλάδα (αναφορές - προβλήματα)   Μέλος: xristakos22 Φόρουμ: Οι Τηλεοπτικοί Σταθμοί στην Ελλάδα 04/02/2025 (21:10)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στη ΘΕΣΣΑΛΙΑ   Μέλος: TRONIX Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 04/02/2025 (20:32)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΑΤΤΙΚΗ  Μέλος: giannis 6 Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 04/02/2025 (20:24)