Πάντως μου κάνει εντύπωση πως υπάρχουν μεγάλες διαφορές στο πόσο κάποιοι σταθμοί του Υμηττού που δεν έχουν δεύτερη αναμετάδοση στην Αίγινα, ακούγονται στα νότια προάστια. Προφανώς αυτό έχει να κάνει με (τουλάχιστον) τρεις παράγοντες: το ύψος της κεραίας, το σημείο της κεραίας στο βουνό, και την ισχύ εκπομπής.
Οι σταθμοί που έχουν το καλύτερο πέρασμα από τον Υμηττό προς τα νότια προάστια είναι της ΕΡΤ... όλες οι συχνότητες του Υμηττού (90.9, 101.8, 103.7, 105.8, 107.0) ακούγονται πολύ καλά ακόμα και σε φορητούς δέκτες. Επίσης, οι 90.1 και 104.8 ακούγονται αρκετά καλά στα νότια προάστια, τουλάχιστον από τις ακροάσεις που έχω κάνει.
Επίσης, ακούγονται με μέτριο σήμα οι: 87.5, 90.4, 98.3, 105.2, 107.2. Ο 105.2 ειδικά μου κάνει εντύπωση, γιατί μέσα στο Λεκανοπέδιο είναι έχει ένα από τα ποιο αδύναμα σε ισχύ σήματα.
Καθόλου καλό το σήμα των: 88.3, 88.9, 94.6, 98.0, 98.6, 104.0 - και εδώ μου κάνει εντύπωση πως κάποιοι "μεγάλοι" σταθμοί που δεν έχουν αναμεταδότη στην Αίγινα δεν έχουν καθόλου ή σχεδόν καθόλου πέρασμα προς τα νότια. Σε αυτές τις συχνότητες δεν ακούγεται σχεδόν τίποτα. Ίσως στην περίπτωση των 88.3 και 88.9, που είχαν μέχρι πρόσφατα αναμετάδοση από την Αίγινα, να είχαν ρυθμίσει έτσι τους πομπούς τους από τον Υμηττό για να μην δημιουργείται αυτοπαρεμβολή με την Αίγινα.
Άλλες λήψεις και παρατηρήσεις:
Στους 100.1 έχει ανοίξει πάλι ένα φέρον... ίσως να είναι του Ράδιο Ένταση αλλά δεν έχω ακούσει μέχρι στιγμής κάτι να παίζει από εκεί.
Τις τελευταίες μέρες ακούγεται ένας στους 101.55 αρκετά καλά με παλιά λαϊκά.
Στην Γλυφάδα και στις γύρω περιοχές εκπέμπει περιστατικά ένας σταθμός με την ονομασία "Old Radio" στους 98.1, με πολύ καλό RDS και ξένη μουσική 80s.
Ο Heart FM στους 103.5 ακουγόταν χθες πολύ καλά με φορητό ραδιοφωνάκι και μέσα στο Μαρούσι! Προχθές όμως άκουσα έναν με κρητικά στην ίδια συχνότητα.