Στατιστικά, έχουμε στη χώρα μας πολύ περισσότερους λειτουργούντες 'εμπορικούς' σταθμούς στα FM (1000+) απ'οτι χώρες όπως η Γαλλία (343), η Γερμανία (800), ή το Ηνωμένο Βασίλειο (300),
Αρνητική συνέπεια της πολυάριθμης αυτής κατάστασης είναι ο λεγόμενος 'κορεσμός περιεχομένου'. Δηλαδή, με τόσους λειτουργούντες εμπορικούς σταθμούς, ο ανταγωνισμός γίνεται άγριος, και τις περισσότερες φορές οδηγεί στη μείωση της ποικιλίας ρεπερτορίου και στην υποβάθμιση της ποιότητας παραγωγής.
Το ιδανικό είναι να ενισχύεται μεν η πολυφωνία και η ποικιλία, αλλά αυτό να γίνεται μέσω υγιών ραδιοφώνων που να μπορούν να στέκονται απο μόνα τους οικονομικά, ώστε να μπορούν ταυτοχρονα να απασχολούν και κάποιο προσωπικό (έμμισθες θέσεις εργασίας). Να μην συγκεντρώνεται η ιδιοκτησιακη τους σχέση σε συνολικά .. 3-4 μεγαλοομίλους που συμπεριφέροναι ως καρτέλ.
Εννοειται οτι και στα περισσότερα πολιτισμένα κράτη, συνυπάρχει και η προβλεψη για αδειοδοτημένα ερασιτεχνικα ραδιόφωνα πολύ χαμηλής ισχύος - αλλά αυτό ειναι ξεχωριστό θεμα, δεν εχει να κάνει με τα 'εμπορικά' ραδιόφωνα, και αποτελεί κουβέντα για κάποια άλλη ωρα.