Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΑΤΤΙΚΗ
  • Πεμ 21 Νοε 2024, 21:16
Like us on our Facebook page "https://www.facebook.com/Satleo"
Email επικοινωνίας του Satleo Forum: "forum@satleo.gr"

Αποστολέας Θέμα: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΑΤΤΙΚΗ  (Αναγνώστηκε 1182788 φορές)

Thodoris_Z, georgeZ, maarinos, RFXprt, ARKAS, ShortFoxyMan, winlink (+ 1 κρυφοί) και 12 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος neo11

• SatLeo Legend
  • Ημερομηνία εγγραφής: Ιαν 2006
Αν και σκόπευα να κάνω επίσημη ανακοίνωση για το καινούριο site μετά το τέλος του Αυγούστου, άλλα επειδή το έφερα η κουβέντα, θα το ανακοινώσω τώρα: εγώ είμαι ο διαχειριστής και του media.net.gr άλλα και του fmlist (για τα ελληνικά ραδιόφωνα).  

Η ανανέωση του media.net.gr και ο ανασχεδιασμός που έγινε πρόσφατα είναι αποτέλεσμά μιας προσπάθειας που είχε διάρκεια περισσότερο από ένα χρόνο.  Στο ενδιάμεσο διάστημα δεν είχα το χρόνο να ανανεώνω και το παλιό site με αποτέλεσμα να περάσει αρκετός χρόνος χωρίς ενημέρωση, ενώ δεν ανέφερα ξεκάθαρα την σχέση μου με το media.net.gr απλά επειδή δεν ήθελα να κάνω αναφορά στο media.net.gr τη στιγμή που ήξερα ότι χρειαζόταν ανανέωση και ότι υπήρχαν πολλές πληροφορίες που δεν ισχύουν πια.  Στο μεταξύ διάστημα, όμως, συνέχιζα να ανανεώνω τις λίστες του fmlist κανονικά.  

Τώρα, αν υπάρχουν κάποια μικρά και κατά τη γνώμη μου εξαιρετικά ασήμαντα λάθη τύπου "Parnithia," αυτό ίσως οφείλεται στο γεγονός ότι ο προηγούμενος διαχειριστής της λίστας με τα ελληνικά ραδιόφωνα του fmlist ήταν Γερμανός.  Όταν ανέλαβα την διαχείριση της λίστας του fmlist στα τέλη του 2008, ήταν γεμάτη από λάθη και πληροφορίες που πολλές φορές ήταν 10+ χρονών (ακόμα υπήρχαν ραδιόφωνα, π.χ., από την Αττική που είχαν κλείσει το 2001 όταν έγινε η μεγάλη σφαγή στον Υμηττό).  Σιγά-σιγά έκανα διορθώσεις, άλλα επειδή δεν έχω την δυνατότητα να είμαι και στους 52 νομούς της Ελλάδος ταυτόχρονα για να κάνω καταγραφή του ραδιοφωνικού χάρτη σε κάθε περιοχή της Ελλάδος, βεβαίως και θα υπάρχουν ακόμη λάθη, αναφορές σε σταθμοί που δεν εκπέμπουν πια, κλπ.

Όσο για την πηγή των δεδομένων, το 90+% είναι από δική μου προσωπική έρευνα, είτε από ακρόαση σε διάφορες περιοχές της Ελλάδος, είτε από αναζήτηση και έρευνα στο internet, είτε από e-mail που μου έχουν στείλει διάφορα άτομα από όλη την Ελλάδα με στοιχεία και διορθώσεις για το ραδιοφωνικό χάρτη της περιοχής τους.  Και ναι, υπάρχουν και πληροφορίες από το Satleo forum σε κάποιες περιπτώσεις, επειδή πάνω από όλα ο στόχος του media.net.gr είναι να παρουσιάσει, όσο το δυνατόν περισσότερο, το πραγματικό σημερινό ραδιοτηλεοπτικό τοπίο της Ελλάδος, με έγκυρες πληροφορίες που, πλέον με την λειτουργία του καινούριου site, θα ανανεώνονται συχνά.

Πρόθεση μου δεν είναι να κάνω αντιγραφή από άλλους άλλα να διατηρούνται ενημερωμένοι οι χάρτες ραδιοφώνου και τηλεόρασης που παρουσιάζονται στο media.net.gr.  Ενδεικτικά, στους χάρτης συχνοτήτων της τηλεόρασης, παρουσιάζω χάρτες μόνο από την Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ρόδο και τα Χανιά (όπου με εξαίρεση την Θεσσαλονίκη έχω κάνει σκανάρισμα συχνοτήτων από μόνος μου).  Δεν ήθελα σε καμία περίπτωση να αντιγράψω τους χάρτες συχνοτήτων της τηλεόρασης που έχουν συγκεντρώσει τα μέλη του satleo forum και ειδικότερα ο Ηλίας.  

Τέλος, θα πω ότι με ενδιαφέρει πολύ μια πιθανή επίσημη συνεργασία με τους διαχειριστές και τα μέλη του Satleo forum για μια ακόμη ποιο πλήρη καταγραφή του ελληνικού ραδιοτηλεοπτικού τοπίου.  Άλλα βέβαια θα πω επίσης ότι το media.net.gr δεν παρουσιάζει μόνο τον ραδιοφωνικό χάρτη της Ελλάδος και κατάλογο των τηλεοπτικών σταθμών, άλλα μια μεγάλη πυγή πληροφοριών για πολλά θέματα που σχετίζονται με τα ελληνικά ΜΜΕ.  Υπάρχουν ειδήσεις για τα media που ανανεώνονται με RSS σε 24ωρη βάση, πληροφορίες για τα ραδιόφωνα και τα τηλεοπτικά κανάλια της Κύπρου, για τα ελληνικά ραδιοτηλεοπτικά μέσα της ομογένειας, συνδέσεις με περισσότερους από 1200 ρ/ς και 100 τ/ς που εκπέμπουν ζωντανά στο διαδίκτυο, καθώς και ένας πλήρης κατάλογος πληροφοριών και συνδέσεων για την νομοθεσία που αφορά τα ηλεκτρονικά ΜΜΕ, την ιστορία του ελληνικού ραδιοφώνου και τηλεόρασης, για ακαδημαϊκές πηγές πληροφοριών σχετικά με τα ελληνικά ΜΜΕ, για μετρήσεις ακροαματικότητας και τηλεθέασης, κλπ.

Μιχάλης

* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΑΤΤΙΚΗ  Μέλος: mariosblackman Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 21/11/2024 (21:15)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΑΤΤΙΚΗ  Μέλος: RFXprt Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 21/11/2024 (20:56)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στα ΑΜ  Μέλος: panos_panopoulos Φόρουμ: Αναλογική λήψη - Ραδιόφωνο 21/11/2024 (20:36)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΑΤΤΙΚΗ  Μέλος: nektarios 1451 Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 21/11/2024 (20:31)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΑΤΤΙΚΗ  Μέλος: mariosblackman Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 21/11/2024 (20:14)
* Απ: Αγοράζει το «Ε» ο Μελισσανίδης  Μέλος: nogyo.exe Φόρουμ: Οι Τηλεοπτικοί Σταθμοί στην Ελλάδα 21/11/2024 (17:30)
* Απ: Αγοράζει το «Ε» ο Μελισσανίδης  Μέλος: gewrgios Φόρουμ: Οι Τηλεοπτικοί Σταθμοί στην Ελλάδα 21/11/2024 (17:23)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΑΤΤΙΚΗ  Μέλος: mostwebradio Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 21/11/2024 (17:12)
* Απ: Ovzon 3 @ 59.7° E  Μέλος: akaitakis Φόρουμ: Δορυφορικές λήψεις γενικά 21/11/2024 (14:00)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΗΠΕΙΡΟ (νομοί Άρτας & Πρέβεζας)  Μέλος: nektarios 1451 Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 21/11/2024 (11:54)
* Απ: Αθλητικές μεταδόσεις ΣΗΜΕΡΑ  Μέλος: babis3g Φόρουμ: Αθλητικές Μεταδόσεις 21/11/2024 (10:06)
* Απ: Το MEGA στην Ελλάδα (αναφορές - προβλήματα)   Μέλος: nogyo.exe Φόρουμ: Οι Τηλεοπτικοί Σταθμοί στην Ελλάδα 21/11/2024 (08:57)
* Απ: Το MEGA στην Ελλάδα (αναφορές - προβλήματα)   Μέλος: Ερευνητής Αλήθειας Φόρουμ: Οι Τηλεοπτικοί Σταθμοί στην Ελλάδα 21/11/2024 (04:15)
* Απ: Το MEGA στην Ελλάδα (αναφορές - προβλήματα)   Μέλος: Hacker?pcs Φόρουμ: Οι Τηλεοπτικοί Σταθμοί στην Ελλάδα 21/11/2024 (01:08)
* Απ: Μακρινές ραδιοφωνικές λήψεις, εντός ή εκτός Ελλάδας DX  Μέλος: thanost Φόρουμ: Αναλογική λήψη - Ραδιόφωνο 21/11/2024 (00:13)
* Απ: Το MEGA στην Ελλάδα (αναφορές - προβλήματα)   Μέλος: nektarios 1451 Φόρουμ: Οι Τηλεοπτικοί Σταθμοί στην Ελλάδα 20/11/2024 (22:50)
* Απ: Το MEGA στην Ελλάδα (αναφορές - προβλήματα)   Μέλος: gewrgios Φόρουμ: Οι Τηλεοπτικοί Σταθμοί στην Ελλάδα 20/11/2024 (22:39)
* Απ: Το MEGA στην Ελλάδα (αναφορές - προβλήματα)   Μέλος: maarinos Φόρουμ: Οι Τηλεοπτικοί Σταθμοί στην Ελλάδα 20/11/2024 (22:37)
* Απ: Μακρινές ραδιοφωνικές λήψεις, εντός ή εκτός Ελλάδας DX  Μέλος: first Φόρουμ: Αναλογική λήψη - Ραδιόφωνο 20/11/2024 (21:38)
* Απ: Μακρινές ραδιοφωνικές λήψεις, εντός ή εκτός Ελλάδας DX  Μέλος: thanost Φόρουμ: Αναλογική λήψη - Ραδιόφωνο 20/11/2024 (21:13)
* Απ: Το MEGA στην Ελλάδα (αναφορές - προβλήματα)   Μέλος: xristakos22 Φόρουμ: Οι Τηλεοπτικοί Σταθμοί στην Ελλάδα 20/11/2024 (19:17)
* Απ: Μακρινές ραδιοφωνικές λήψεις, εντός ή εκτός Ελλάδας DX  Μέλος: first Φόρουμ: Αναλογική λήψη - Ραδιόφωνο 20/11/2024 (19:11)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΚΡΗΤΗ  Μέλος: PanosRadio Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 20/11/2024 (19:06)
* Απ: Το MEGA στην Ελλάδα (αναφορές - προβλήματα)   Μέλος: anfoukas Φόρουμ: Οι Τηλεοπτικοί Σταθμοί στην Ελλάδα 20/11/2024 (18:01)
* Απ: Το OPEN (πρώην Epsilon) στην Ελλάδα (αναφορές - προβλήματα)  Μέλος: paksat Φόρουμ: Οι Τηλεοπτικοί Σταθμοί στην Ελλάδα 20/11/2024 (17:53)
* Απ: Το MEGA στην Ελλάδα (αναφορές - προβλήματα)   Μέλος: Ερευνητής Αλήθειας Φόρουμ: Οι Τηλεοπτικοί Σταθμοί στην Ελλάδα 20/11/2024 (15:47)
* Απ: Το MEGA στην Ελλάδα (αναφορές - προβλήματα)   Μέλος: johnpapad24 Φόρουμ: Οι Τηλεοπτικοί Σταθμοί στην Ελλάδα 20/11/2024 (14:52)
* Απ: Το MEGA στην Ελλάδα (αναφορές - προβλήματα)   Μέλος: nogyo.exe Φόρουμ: Οι Τηλεοπτικοί Σταθμοί στην Ελλάδα 20/11/2024 (14:52)
* Απ: Το MEGA στην Ελλάδα (αναφορές - προβλήματα)   Μέλος: johnpapad24 Φόρουμ: Οι Τηλεοπτικοί Σταθμοί στην Ελλάδα 20/11/2024 (14:50)
* Απ: Το MEGA στην Ελλάδα (αναφορές - προβλήματα)   Μέλος: Latinsoapsfever Φόρουμ: Οι Τηλεοπτικοί Σταθμοί στην Ελλάδα 20/11/2024 (14:37)