Καλα, οπως εχω ηδη αναφερει σε αλλο θεμα, ο ΒΕΡΑ περναει (οχι με τελειο σημα, αλλα περναει) στην παραλιακη σταθερα σχεδον στο υψος του Αγιου Κοσμα (Ελληνικο η Γλυφαδα ειναι εκει νομιζω) και μαλιστα εχω δει και RDS. Και αυτο γιατι στα Νοτια Προαστια δεν περναει ο Υμηττος και οι πομποι που εχουν οι νομιμοι στην Αιγινα απ'οτι εχω ακουσει παιζουν γυρω στα 500 - 1000 watt, για να μην αλληλοπαρεμβανται στο κεντρο της Αθηνας με τον Υμηττο (σε αντιθεση με τα τερατα του Υμηττου). Εκτος αυτου παιζει στους 91,6 η ΕΡΑ απο Παρνηθα οπου απεχει τουλαχιστον 30 - 40 χιλιομετρα απο εκεινες τις περιοχες, και ο Galaxy στους 92 απο Αιγινα (αν δεν κανω λαθος) που απεχει καμια 20 χιλιομετρα. Οποτε λογικο ηταν με το που εκλεισαν οι διπλανοι να περναει και στο κεντρο της Αθηνας. Ομως αυτο συνεβη μονο χθες και αν ξανασυμβει, μαλλον θα γινει χρονια μετα παλι.
Λοιπον η περιοχη που εκανα τις ληψεις ειναι ο Νεος Κοσμος. Παντως ισα ισα που το Sony Ericcson ειναι φοβερος δεκτης, και λαμβανει ακομα και τα πιο αδυναμα σηματα αψογα. Και μπορει να λαβει καθαρα καποιο σημα ακομα και σε αποσταση με αλλον 0,1 mhz. Κανει φοβερη εξασθενιση του θορυβου. Π.χ. εχω καταφερει (με αρκετη προσπαθεια βεβαια) κουνωντας το καλωδιο και σταθεροποιωντας το σε ενα σημειο, να ακουσω στους 105,4 τον Παλμο απο τον Πορο, την ιδια ωρα που το Κοκκινο στους 105,5 ηταν σε πληρη λειτουργια. Αυτοι που εχουν τα τρελα προβληματα στις ληψεις, ειναι οι σταθεροι δεκτες και οχι τα κινητα. Μπουκωνουν απο τον θορυβο στην Αθηνα. Γι'αυτο και μου εκανε εντυπωση που ο bill82 καταφερε να κανει τις ληψεις του σε σταθερο δεκτη, πραγμα που σημαινει οτι τον θορυβο στην Αθηνα τον προκαλουν οι τρελες ισχεις των μεγαλων.
Οσο για το Πηλιο, λογικο μου φαινεται που περασε εδω καθως εχει μεγαλυτερο υψος και απο Υμηττο και απο Παρνηθα. Ωστοσο αυτο που δεν εχω καταφερει ακομα (με το Sony Ericcson παντα), ειναι να βγαλω εστω και μεσα στο θορυβο, το Ραδιο Βερα στο Νεο Κοσμο, με ανοιχτους τους διπλανους του.
Επισης στην περιοχη του Ελληνικου στη Λεωφορο Βουλιαγμενης αυτη τη φορα ομως, ειχα λαβει στους 91,8, με τρελο ζορι παλι, εναν ξενογλωσσο σταθμο το περασμενο καλοκαιρι. Κατι σαν Γαλλικα, Ιταλικα δεν ξερω. Τι στο καλο να ητανε
Αυτα για την ωρα!! Τα λεμε!!