Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΑΤΤΙΚΗ
  • Δευ 25 Νοε 2024, 20:07
Like us on our Facebook page "https://www.facebook.com/Satleo"
Email επικοινωνίας του Satleo Forum: "forum@satleo.gr"

Αποστολέας Θέμα: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΑΤΤΙΚΗ  (Αναγνώστηκε 1186407 φορές)

ShortFoxyMan, RFXprt και 16 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος xaniamike

• Τακτικό Μέλος
  • **
  • Ημερομηνία εγγραφής: Μαρ 2007
Παράθεση από: xaniamike
Τετάρτη, Μάϊος 11, 2011
ΕΚΤΑΚΤΟ : ΘΑ ΣΙΓΗΣΟΥΝ ΓΙΑ 2 ΩΡΕΣ ΟΛΑ ΤΑ ΡΑΔΙΟΦΩΝΑ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ ΑΠΟΨΕ ΤΗΝ ΝΥΧΤΑ!
Για τουλάχιστον 1-2 ώρες σήμερα τα ξημερώματα θα εξαφανιστούν από τα ραδιόφωνα οι σταθμοί που εκπέμπουν στην πάντα των FM από 87.5mhz έως 108mhz για να γίνουν μετρήσεις θορύβου σε όλο το φάσμα συχνοτήτων από την ΕΕΤΤ.Αυτό που προκαλεί την εντύπωση ότι έγινε επιλογή της σημερινής ημέρας χωρίς καμία ενημέρωση και πιθανόν ο κόσμος να το εκλάβει διαφορετικά.
Εμείς θα σας ενημερώσουμε για την έναρξη και την λήξη της επιχείρησης αυτής που θα ξεκινήσει στις 04:00 και θα έχει ολοκληρωθεί έως τις 06:00 τα ξημερώματα που λήγει και η απεργία της ΕΣΗΕΑ

Οι παραπομπές δεν είναι διαθέσιμες στους επισκέπτες. Εγγραφείτε ή Συνδεθείτε

σε συνεχεια του παραπανω

ΕΙΙΡΑ, ΕΡΑ και ΕΕΤΤ
Έγραφα την προηγούμενη εβδομάδα ότι τα ξημερώματα της 12ης Μαΐου, οι σταθμοί που είναι μέλη της ΕΙΙΡΑ θα διακόψουν τη λειτουργία τους για να γίνουν μετρήσεις από την Εθνική Επιτροπή Ταχυδρομείων. Η διακοπή έγινε και ξαφνικά όλοι οι εμπλεκόμενοι διαπίστωσαν ότι στο Λεκανοπέδιο έφτανε το σήμα σταθμών από άλλους νομούς, κάποιοι από αυτούς είναι νόμιμοι, άλλοι... ημινόμιμοι και άλλοι ήταν εντελώς πειρατές! Ζήτημα προέκυψε και με την ισχύ των αναμεταδοτών της ΕΡΑ, που παίζουν παραπάνω από το επιτρεπτό. Και τώρα, τι;
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της στήλης, η κυβέρνηση τώρα, επεξεργάζεται μια ρύθμιση κατά την οποία οι σταθμοί θα μπορούν να το κάνουν όπως οι τηλεοπτικοί: Θα μπορούν, δηλαδή, να αλλάζουν συχνότητες ή και θέση στους αναμεταδότες τους, από τη στιγμή που δέχονται παρεμβολές από άλλους σταθμούς. Για να δούμε το πώς θα εξελιχθεί αυτή η ρύθμιση, με ποιους όρους, ποιες συνθήκες κ.λπ. (Σπύρος Σεραφείμ, e-tetradio)

Αποσυνδεδεμένος Πετρος

• SatLeo Legend
  • Ημερομηνία εγγραφής: Απρ 2009
στους αναμεταδοτες τους???

Αν νομιμοποιηθουν οι ραδιοφωνικοι αναμεταδοτες, θα δειτε τι πα να πει μπαχαλο,

Αποσυνδεδεμένος periodiko.net

• Αρχάριο μέλος
  • Ημερομηνία εγγραφής: Μαΐ 2011
  • Τόπος: Athens
    • http://www.periodiko.net
Παράθεση από: "xaniamike"
Τετάρτη, Μάϊος 11, 2011
ΕΚΤΑΚΤΟ : ΘΑ ΣΙΓΗΣΟΥΝ ΓΙΑ 2 ΩΡΕΣ ΟΛΑ ΤΑ ΡΑΔΙΟΦΩΝΑ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ ΑΠΟΨΕ ΤΗΝ ΝΥΧΤΑ!
Για τουλάχιστον 1-2 ώρες σήμερα τα ξημερώματα θα εξαφανιστούν από τα ραδιόφωνα οι σταθμοί που εκπέμπουν στην πάντα των FM από 87.5mhz έως 108mhz για να γίνουν μετρήσεις θορύβου σε όλο το φάσμα συχνοτήτων από την ΕΕΤΤ.Αυτό που προκαλεί την εντύπωση ότι έγινε επιλογή της σημερινής ημέρας χωρίς καμία ενημέρωση και πιθανόν ο κόσμος να το εκλάβει διαφορετικά.
Εμείς θα σας ενημερώσουμε για την έναρξη και την λήξη της επιχείρησης αυτής που θα ξεκινήσει στις 04:00 και θα έχει ολοκληρωθεί έως τις 06:00 τα ξημερώματα που λήγει και η απεργία της ΕΣΗΕΑ

δεν ξερω κατα ποσο ισχυει...

καλησπερα στην παρεα σας και ευχαριστω για την αναμεταδωση της αποκλειστικης εκεινη την στιγμη ειδηση
ο λογος που εγινε αυτο και τα αποτελεσματα θα σας τα γραψω αργοτερα εν καιρω οταν θα ενημερωθω και εγω για αυτο το θεμα επισημα τοσο απο ΕΕΤΤ οσο και απο το Σ.ΕΠ.Ε ΚΑΙ το ΚΕ.Π.Ε.Κ

Αποσυνδεδεμένος MCelliotG

• Αναλυτής Επίγειων Λήψεων
  • SatLeo Legend
  • Ημερομηνία εγγραφής: Δεκ 2005
  • Τόπος: ΒΔ Θεσσαλονίκη
Κι εμείς ευχαριστούμε για την είδηση και καλωσήλθατε στο φόρουμ μας!  :D
Δέκτες:Mut@nt HD51, Edision OSmio 4K, TBS5925
LNB:Inverto Black Ultra Twin
Κάτοπτρο:MABO 130X144/Dragonsat DS-3000 motor
Τόξο:45W - 95E

Αποσυνδεδεμένος xaniamike

• Τακτικό Μέλος
  • **
  • Ημερομηνία εγγραφής: Μαρ 2007
welcome periodiko.net ...

η συγκεκριμενη ειδηση ειχε ιδιαιτερο ενδιαφερον για τα μελη του φορουμ...

Αποσυνδεδεμένος radiophonic

• Έμπειρο Μέλος
  • Ημερομηνία εγγραφής: Ιαν 2008
ο real fm εκπεμπει πια και απο αιγινα στους 97.8.τερμα η νετ 97.9

Συνδεδεμένος bill82

• Ερευνητές Επίγειων Λήψεων
  • SatLeo Legend
  • Ημερομηνία εγγραφής: Ιαν 2007
  • Τόπος: Αθήνα -> Κατερίνη
ούτως ή άλλως είχαν περιορίσει την ακτινοβολία της ΝΕΤfm προς Σαρωνικό... οπότε τα νότια προάστια θα αρκεστούν στη συχνότητα της Πάρνηθας κ στα μεσαία... :twisted:

Αποσυνδεδεμένος Πετρος

• SatLeo Legend
εδω στην συρο ακουμε νετ απο τους 91.6 κυριως αλλα και απο τους 105.8
στα νοτια προαστεια δεν θα φτανει.....???
Συμφωνω με την κινηση αυτη της ΕΡΤ, να κλεισνουν οι περιττοι πομποι, η μαλλον καλυτερα να μεταφερονται!!
να τους πηγαινουν σε περιοχες που εχουν αναγκη

• SatLeo Legend
Άλλο το σήμα από διάχυση στην ατμόσφαιρα και άλλο από κοντινό εμπόδιο! Εγώ έχω το Χορτιάτη στα 5,5 χλμ ευθεία και με το Φιλίππειο μπροστά υπάρχουν σημεία που τα κρατικά των 10KW γονατίζουν απίστευτα! Αντίθετα υπήρχαν σημεία στη Βόρεια Εύβοια που ο Μάριος τα βγάζει κρύσταλλο!

Αποσυνδεδεμένος radiophonic

• Έμπειρο Μέλος
  • Ημερομηνία εγγραφής: Ιαν 2008
105.8 δεν πιανουμε καθαρα και οσο πιο κοντα στους προποδες του υμμητου ή οσο πιο νοτια στην αττικη,  τοσο χειροτερα.εμενα μου τη σπαει που εχουν αφησει το 2 στους 99.9 αντι να το αλλαξουν και γενικοτερα στο 2 εχουν βαλει πιο πολλους αναμεταδοτες πχ. πατρα και πιο πολλα watt με αποτελεσμα να πιανουμε της αρκαδιας το 2 και οχι  την νετ

Συνδεδεμένος georgeZ

• SatLeo Legend
  • Ημερομηνία εγγραφής: Μαρ 2011
  • Τόπος: Κόρινθος
Παιδιά, τα έχετε μπερδέψει. Ο πομπός της ΝΕΤ στο 97.9 παραμένει ανοιχτός. Το μόνο που άλλαξε, είναι ότι το σήμα της ΝΕΤ στο 97.9, δε ακούγεται πλέον στα νότια...

• SatLeo Legend
Ο radiophonic λέγοντας τέρμα η ΝΕΤ δεν εννοούσε ότι σταμάτησε αλλά ότι πλέον δεν ακούγεται στην περιοχή του!

Αποσυνδεδεμένος chrisk7

• SatLeo Legend
  • Ημερομηνία εγγραφής: Φεβ 2007
Ε λογικά κάτι θα κάνει η ερτ γι αυτό...

Συνδεδεμένος nektarios 1451

• Διαχειριστής
  • SatLeo Legend
  • Ημερομηνία εγγραφής: Απρ 2007
  • Τόπος: Αρτα
Ισως καποια ζημια να εριξε την ισχυ του
GATE 7
Rock Tuesdays στον Αμβρακια fm στις 21:00 Οι παραπομπές δεν είναι διαθέσιμες στους επισκέπτες. Εγγραφείτε ή Συνδεθείτε

Δεκτης Octagon SF8008
Clarke Tech 4100HD Plus αραχτος
LNB Mti λευκό
Hirschmann αλουμινιου 85Χ90
μοτερ SG 2100A 76.5E - 5E
Ραδιοφωνικοι δέκτες: Sencor SRD 6600, Fujitsu

Συνδεδεμένος bill82

• Ερευνητές Επίγειων Λήψεων
  • SatLeo Legend
  • Ημερομηνία εγγραφής: Ιαν 2007
  • Τόπος: Αθήνα -> Κατερίνη
Ακριβώς αυτό , φυσικά δεν σταμάτησε αλλα σε συνδιασμό κ με τον περιορισμό της ακτινοβολίας προσ σαρωνικό αποτελειωθηκε απτον real...
ΑΥτό το θέμα υπάρχει εδώ κ 1μιση χρονο περίπου

Αποσυνδεδεμένος neo11

• SatLeo Legend
  • Ημερομηνία εγγραφής: Ιαν 2006
Νομίζω πως έχει δύο σταθμούς στους 102.7-102.8.  Ο ένας παίζει disco και εκπέμπει για λίγες ώρες.  Ο άλλος ίσως να είναι ο Top FM.  Παίζει λαϊκά και έχει και διαφημίσεις.  

Στους 101.6 αυτή τη στιγμή είναι ένας και κάνει ζωντανή εκπομπή με αφιερώσεις και παλιά λαϊκά.  Ο σταθμός εκπέμπει συνέχεια άλλα είναι η πρώτη φορά που πετυχαίνω ζωντανή εκπομπή.

Αυτή τη στιγμή παίζει και ο Mydisco ξανά στους 106.5, πάντα με RDS.  Εδώ και 1-2 μέρες υπάρχει και πρόγραμμα στους 100.1 αντί για φέρον σήμα.

O 104.6 τελικά νομίζω ότι εκπέμπει από το Όρος Άδερες μαζί με τους Paradise, Παλμό, κλπ.  Πήγα εκδρομή στα νησιά του Σαρωνικού την Τετάρτη και ο 104.6 καμπάνιζε με RDS που έδειχνε "104,6 FM".  Θα ακολουθήσει και αναλυτική αναφορά για της λήψεις μου κατά τη διάρκεια της εκδρομής!

Χθες είχε ολιγόλεπτη διακοπή ρεύματος στον Υμηττό το μεσημέρι.  Από τους ραδιοφωνικούς σταθμούς ήταν εκτός λειτουργίας οι:

87.5 Κρήτη FM
90.1 Αριστερά
96.9 Rock FM
98.0 Free FM
104.0 Παρέα FM
104.8 Στύλ FM
106.2 Mad Radio με χαμηλό σήμα... ίσως να το έπιανα απευθείας από Αίγινα
107.2 Future Radio
...τα συμπεράσματα δικά σας!

Αποσυνδεδεμένος neo11

• SatLeo Legend
Αυτή τη στιγμή ξανά εκτός λειτουργίας ο 104.8.  Έτσι ακούγεται ο 104.6 πολύ δυνατά εδώ στο κέντρο.

Αποσυνδεδεμένος marios1234

• Γενικός συντονιστής
  • SatLeo Legend
  • Ημερομηνία εγγραφής: Μαΐ 2007
  • Τόπος: Ιστιαία (Β. Εύβοια)
Ποσο καιρο εκπεμπει ο 104,6;Ρωταω για κοντα στην Αιδηψο ο Palmos On Air 105,4 βγαινει πολυ καλα +RDS,και στο ιδιο σημειο λαμβανα εναν στους 104,6 αλλα δεν ξερω ποιος ηταν...

Αποσυνδεδεμένος neo11

• SatLeo Legend
Πρέπει να είναι μερικούς μήνες τώρα (εγώ δεν είμαι στην Αθήνα μόνιμα και δεν είμαι σίγουρος).  Μάλλον από τότε που έκλεισε ο Hot FM.

Τώρα πριν λίγο ξανάνοιξε και ο Στυλ FM, ενώ παρατήρησα πως ο άντρας που κάνει κάποια από τα ηχητικά σποτ του 99.8 είναι μάλλον ο ίδιος που κάνει τα σποτάκια του Νταλκά στην Χαλκίδα (και στον Πόρο στους 103.1... περισσότερα στην αναφορά μου από τα νησιά του Σαρωνικού, προσεχώς!).

Συνδεδεμένος fasma

• SatLeo Legend
  • Τόπος: Αθήνα (Νέος Κόσμος)
Καλησπερα κι απο μενα!! Πολλα νεα πραγματα γραφτηκαν, αλλα δεν ειχα πολυ χρονο να απαντησω και ετσι θα προσπαθησω να τα πω ολα μαζι τωρα.
Λοιπον στους 102,7 συνηθως παιζουν ερασιτεχνες. O Top fm παιζει στους 102,8 ακριβως και ακουγεται μονο στον Πειραια και στις κοντινες του περιοχες. Σε διακοπη της ΕΡΑ στους 102,9 (οχι σε αυτη που ειχαν κλεισει ολοι μαζι) τον εχω ακουσει και στον Νεο Κοσμο αλλα με χαλια σημα. Εχω αναφερει παλαιοτερα οτι παιζει απο ταρατσα.
Γενικα αν ψαξετε σε τρυπες μεταξυ δυο σταθμων (σχετικα αδειες συχνοτητες), ιδιαιτερα τις βραδυνες ωρες με καποιον καλο δεκτη, ισως ακουσετε αυθεντικους ερασιτεχνες.
Και για να πω την αμαρτια μου το καλοκαιρι του 2009 ημουν κι εγω ενας απο αυτους. Ειχα κανει στη διαρκεια του καλοκαιριου καμια 10αρια μεταμεσονυκτιες εκπομπες στους 99,8 (ηταν κενη συχνοτητα τοτε και δεν ανοιξει αυτος με τα λαικα απο Υμηττο). Με 300 watt και ενα διπολο κυκλικο με gamma match τοτε.
Στο 101,6 οντως κατι με λαικα παιζει. Δεν ξερω τι ειναι και δεν το εχω ψαξει.
Ο 104,6 λογικα θα παιζει η απο Αιγινα η απο εκει που παιζουν και οι αλλοι τοπικοι του Πορου. Στα Νοτια προαστια καμπανιζει, και λογικο ειναι να καπελωνει τον 104,8 που παιζει απο Υμηττο και ετσι δεν περναει καλα στα Νοτια Προαστια. Αντιθετα στο κεντρο της Αθηνας, ετσι κι αλλιως δεν περναει δυνατα ο 104,6 ακομα και οταν ο 104,8 ειναι κλειστος. Ποσο μαλλον στην περιπτωση που ο 104,8 ειναι ανοιχτος.
Παντως αναρωτιεμαι γιατι ο 104,6 δεν δινει ενα συγκεκριμενο ονομα, και αναφερει μονο την συχνοτητα του στα σποτακια του. Το ιδιο κανουν και οι 104,3, 104,8 και 99,8 σε αντιθεση με παλαιοτερα που ειχαν ονοματα. Υπαρχει καποιος λογος για αυτο?
Την διακοπη ρευματος δεν την πετυχα. Φιλε Neo11 τι εννοεις οταν λες "τα συμπερασματα δικα σας" κατω απο τους σταθμους που ειχαν κλεισει χθες?
Δεν πιστευω να ειναι αυτο που περνα απο το πονηρο μου μυαλο!!!
Ο 104,6 ανοιξε νομιζω λιγες μερες πριν απο τα Χριστουγεννα. Τις πρωτες μερες ειχε αδιαμορφωτο, μετα μονο μουσικη, μετα διαφημισεις και τωρα παιζει και σποτακια με το μουσικο του σημα (ενα πραγματικα κορυφαιο τσιφτετελι -αληθεια μπορω να το βρω καπου στο διαδικτυο?) και την συχνοτητα, και επισης λεει και την ωρα ανα μισαωρο.
Παρεπιπτοντως ο Paradise 106,8 πλεον στο κεντρο της Αθηνας δεν ακουγεται καθολου (σε σημειο που νομιζα οτι ειχε κλεισει εντελως) και ο Φιλια ακουγεται πεντακαθαρα στους 106,7. Επισης στα Νοτια Προαστια, τρωει τρελες παρεμβολες απο τον Φιλια και ακουγεται με τα χιλια ζορια.
Σχετικα με το θεμα του real και της Ερτ, η Ερτ ακουγεται στα Νοτια Προαστια καμπανα στους 91,6 απο Παρνηθα, γι'αυτο μαλλον η ανοχη.
Ο 98 fm παιζει απο δυο σημεια. Το ενα ειναι απο Πανεπιστημιουπολη Ζωγραφου (εχει μεγαλο υψομετρο) στους 98,1 και το οποιο περναει αρκετα μακρια, με καλο δεκτη με λιγη προσπαθεια διοτι παιζει και ο Free, και το αλλο στους 98, απο καποιο Πανεπιστημιο λογικα και οντως στο κεντρο καπελωνει τον free. Πραγματικα εχω την απορια τι ισχυ θα βγαζει αυτος, ωστε να καταφερνει να ταπωνει τον Free που παιζει απο Υμηττο.
Ο 100,1 μαλλον ειναι το Ραδιο Ενταση της Νομικης, εκτος αν ανοιξε κατι καινουργιο εκει. Και αυτος παιζει μαλλον απο Πανεπιστημιουπολη Ζωγραφου. Δεν εχω ακουσει κατι αλλο εκει (αναφερθηκε σε προηγουμενο post, οτι παιζει εκει καποιος απο Χαλκιδα, αλλα εγω δεν τον εχω ακουσει, ισως να μην περναει εδω.)
Σε επισκεψη που εχω κανει στην Πανεπιστημιουπολη πριν απο 2-3 μηνες εχω δει σε καποιο τμημα της σχολης (δεν θυμαμαι ποιο) μια collinear με 4 yagi τριων στοιχειων (υποθετω οτι θα ειναι του 98) και λιγο πιο περα σε αλλο κτηριο ενα διπολο broadband (υποθετω οτι θα ειναι του Ενταση 100,1, διοτι παρ'ολο που παιζει απο ψηλα, δεν εχει και τοσο ισχυρο σημα).
Στους 94,3 ακομα κλειστος ο Ξενιος.
Στους 91,8 βγαινει στον Πειραια καποιος διαδικτυακος. Επιση ψιλοπερναει στα Νοτια Προαστια. Ειχα αναφερει στο θεμα των μακρινων ληψεων οτι ειχα ακουσει σε καποια σημεια της Παραλιακης, το Ραδιο Βερα απο Πηλιο!!!!
Πλεον δεν μπορω να το λαβω λογω της υπαρξης του διαδικτυακου. Ομως σε καποια σημεια, μαλλον αλληλοταπωνονται. Θα κανω βολτα τις επομενες μερες και θα προσπαθησω να τον λαβω (τον Βερα). Αν τα καταφερω, θα ανεβασω βιντεο, για του λογου το αληθες.
Λοιπον αυτα ειχα να πω. Αν ξεχασα κατι θα το συμπληρωσω αυριο!!
Τις επομενες ημερες, θα θεσω ως θεμα, μια απορια που πραγματικα θα ηθελα να λυσω και ισως να την εχουν και πολλοι αλλοι εδω μεσα!!
Να ειστε ολοι καλα!!! Τα λεμε!!

Αποσυνδεδεμένος neo11

• SatLeo Legend
Γεια σου φίλε Φάσμα!  Αυτό που εννοώ όταν λέω "τα συμπεράσματα δικά σας" πολύ απλά είναι ποίοι "παράνομοι" σταθμοί βγήκαν εκτός λειτουργίας μαζί με τους "νόμιμους!"

Ο 104.6 κατά 99% βγαίνει από Πόρο.  Είχε πολύ δυνατό σήμα εκεί μαζί με τους Παλμό και Paradise και τα άλλα τοπικά της περιοχής.  Φτάνει το σήμα τουλάχιστον μέχρι το κέντρο, με δυσκολία βέβαια κάτω από το 104.8.  Σήμερα που έκλεισε για λίγο όμως ο 104.8 έβγαλα το 104.6 δυνατά στο κέντρο με το Sangean.

Δεν έτυχα να ακούσω ακόμη το σταθμό στους 91.8 άλλα θα είναι ο Free Angel FM πιθανότατα (Οι παραπομπές δεν είναι διαθέσιμες στους επισκέπτες. Εγγραφείτε ή Συνδεθείτε).

Τώρα όσο για το γεγονός που δεν λένε όνομα κάποιοι "παράνομοι" όπως ανέφερες, νομίζω ότι αυτό ξεκίνησε μετά από ένα από τα "ντου" της ΕΕΤΤ στον Υμηττό και στο Αιγάλεω.  Ίσως να "προστατεύονται" κατά αυτό το τρόπο, επειδή αν γίνει κάποια κατάσχεση η κάποιο κλείσιμο του σταθμού, δεν υπάρχει διακριτικός τίτλος άλλα μόνο συχνότητα.  Βέβαια, κάποιοι άλλοι, όπως ο Free FM, λένε το όνομα τους κανονικά.

Συνδεδεμένος fasma

• SatLeo Legend
Καλημερα σας!! Καλως τον Neo11!! Σ'ευχαριστω πολυ για τις ενημερωσεις σου και τις απαντησεις σου.
Σχετικα με το "τα συμπερασματα δικα σας", μαλλον γινεται αυτο που περνα απο το μυαλο μου!!! Οποτε μπορεσεις, κοιταξε τα pm σου.
Οντως το 104,6 περναει στο κεντρο, αλλα με δυσκολια ακομα και αν κλεισει ο 104,8. Οσο βασικα περνανε και οι αλλοι απο Πορο (σε περιπτωση που δεν παιζει αλλος στη συχνοτητα τους). Τωρα δυνατα περναει μονο σε καλους δεκτες, π.χ. στο κινητο μου περναει δυνατα ακομα και αν παιζει ο 104,8. Αλλα στο σταθερο μου δεκτη, που ειναι ολιγον μαπα, δεν περναει με τιποτα. Τωρα βεβαια πρεπει να το ελεγξω οταν θα ειναι κλειστοι και οι δυο διπλανοι.
Στους 91,8 ειναι οντως αυτος που ειπες. Δεν ειπα επιτηδες το ονομα του, για να μην τον "εκθεσω", αλλα απ'οτι βλεπω και σε αλλα site τον αναφερουν κανονικα με το ονομα του και τη συχνοτητα του (και ο ιδιος στο site του), οποτε δεν λεω κατι καινουργιο.
Τωρα οσοι δεν δινουν ονομα, πιθανον να το κανουν γι'αυτο το λογο, αλλα απλα παλαιοτερα που ειχαν ονομα ισως αυτο να βοηθουσε τον κοσμο να τους μαθει πιο ευκολα.
Βεβαια, τον Free δεν τον συμφερει να μην δινει ονομα, διοτι αρκετοι θα τον μπερδεψουν με τον 98 του Πανεπιστημιου. Αλλα θα μου πεις, αλλο ειδος μουσικης και προγραμμα εχει ο ενας, και αλλο ο αλλος.
Λοιπον χαιρετω για την ωρα!! Τα λεμε μετα!!

Αποσυνδεδεμένος neo11

• SatLeo Legend
Το Trance Radio δεν εκπέμπει εδώ και λίγη ώρα.  Οι υπόλοιποι "παράνομοι" εκπέμπουν κανονικά.

Σήμερα επίσης ακούω έναν να εκπέμπει με λαϊκά στους 93.8.  Δεν είναι το Ράδιο Επίδαυρος, που ακούγεται και αυτό σε περιοχές της Αθήνας.

Συνδεδεμένος fasma

• SatLeo Legend
Το παρακατω κειμενο το εχω ηδη αναρτησει στο θεμα των μακρινων ραδιοφωνικων ληψεων, απλα θεωρησα καλο να το παραθεσω και εδω διοτι ειχα αναφερθει σε αυτο το θεμα για το περιεχομενο του.

Παράθεση
Καλησπερα σας!!
Ηρθε η ωρα να αποδειξω του λογου το αληθες!!!
Λοιπον, παρα το γεγονος οτι στην συχνοτητα 91,8 στα Νοτια Προαστια λαμβανεται ο Free Angel με χαμηλοτατο σημα, καταφερα τελικα να κανω αυτο που ειχα υποσχεθει σε αναρτηση μου στο θεμα "Ραδιοφωνικο Τοπιο στην Αττικη". Καταφερα λοιπον πριν απο λιγο να λαβω το Ραδιο Βερα του Βολου που εκπεμπει απο Πηλιο στους 91,8 στην παραλιακη στη Γλυφαδα!!! Η ληψη εγινε καθως ημουν στατημενος σε ενα σημειο, διοτι εν κινησει αλληλοταπωνονταν με το Free Angel. Το σημειο οπου εγινε η ληψη ειναι στο ρευμα προς Γλυφαδα, εξω απο τη σταση του Τραμ "Ελληων Ολυμπιονικων" και λιγα μετρα πριν το Palace Hotel.
Στο βιντεο που ακολουθει, φαινεται η συχνοτητα, ακουγονται διαφημισεις του Βολου και το μουσικο σημα του σταθμου και εμφανιζεται σε καποια φαση το rds του σταθμου. Σε καποια σημεια, κουναω σιγα σιγα το κινητο, και φαινεται η κινηση στο δρομο, τα φωτα της πινακιδας του Palace Hotel και τα φωτα της στασης του Τραμ (πινακιδα με αναχωρησεις). Επειδη ομως τυχαια περασα απο εκει και ειχε ηδη νυχτωσει οποτε δεν φαινονται με απολυτη διαυγεια αυτα απου ανεφερα, θα επαναλαβω συντομα τη ληψη (πολυ πιθανον και αυριο) σε πρωινη ωρα, για να φαινονται καλυτερα οι εξωτερικοι χωροι και να πεισω ακομα και τους πιο δυσπιστους για την αξιοπιστια των λεγομενων μου (και για να αποδειξω οτι η ληψη που δειχνει το παρακατω βιντεο εγινε οντως σημερα και οχι στη διακοπη που ειχαν ολοι οι σταθμοι της Αθηνας η οποια εγινε 4-6 το πρωι).
Θα ζητησω συγνωμη διοτι κατα λαθος τραβηξα το βιντεο πλαγια, νομιζοντας οτι το τραβηξα σωστα. Τωρα που το εμαθα στην επομενη πρωινη μου ληψη, το βιντεο θα βγει σωστα.
Οριστε το βιντεο:
ΚΑΛΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ!! ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ!!

Αποσυνδεδεμένος neo11

• SatLeo Legend
Τελικά με πόση ισχύ εκπέμπει το Ράδιο Βέρα? Σίγουρα παίζει ρόλο και το υψόμετρο άλλα για το Βέρα (όπως και για τα ραδιόφωνα της ΕΡΤ, που σίγουρα θα έπιαναν στην Αθήνα αν δεν ήταν δίπλα άλλοι σταθμοί) υπάρχουν αναφορές λήψεις μέχρι και στην Πελοπόννησο.  

Πριν λίγο ξανάνοιξε ο 107.2, ενώ στους 106.5 πρέπει να εκπέμπει ένας άλλος με ξένη μουσική 80s χωρίς RDS και με όχι και τόσο καλή ποιότητα ήχου.  Μεταξύ μερικών τραγουδιών ακούγεται ένα σποτάκι που λέει "your music."

• SatLeo Legend
Αν έχει ίδια εμβέλεια με την ΕΡΤ (μόνο προς το νότο, προς Βορρά δεν έχει πάνελ όπως έχει ήδη αναφερθεί) τότε κοντά στα 10KW θα είναι!

Αποσυνδεδεμένος neo11

• SatLeo Legend
Τώρα μόλις παρατήρησα το εξής περίεργο: ο τύπος που έκανε ζωντανή εκπομπή στον 104.8 έλεγε εδώ και μια ώρα πως στα μεσάνυχτα θα βγει ο σταθμός εκτός αέρας για τρία λεπτά.  Όντως, στις 12 έκλεισε ο πομπός...και τι ακουγόταν??? Ο Free FM!  Την ίδια ώρα ο Free στους 98 ήταν επίσης κάπως εξασθενημένος.  Μετά από 2-3 λεπτά επανήλθε ο 104.8 άλλα γινόντουσαν κάποιες ρυθμίσεις στο λινκ η στον ήχο.  Τώρα όλα ΟΚ και πάλι.

Συνδεδεμένος fasma

• SatLeo Legend
Καλημερα σε ολους σας!!
Λοιπον αυτο με τον free fm κατω απο τον 104,8 το εχω παρατηρησει κι εγω στο δεκτη του αυτοκινητου μου. Ακουγεται βεβαια σε μια μιξη με το σταθμο της Εκκλησιας (των 89,5 πρεπει να ειναι, οχι της Πειραικης) και μαλλον γινεται καποια αρμονικη εκει η κατι τετοιο. Φυσικα εν κινησει, το συγκεκριμενο σημα πηγαινοερχεται. Σιγουρα δηλαδη δεν παιζει καποιο μηχανημα του free εκει. Στο κινητο βεβαια, στην περιπτωση που κλεισει ο 104,8 απο τον Υμηττο, ακουω (με το ζορι βεβαια) τον Σοκ της Χαλκιδας.
Αλλα το φαινομενο αυτο το εχω ακουσει και σε αλλο δεκτη (δεν γινεται δηλαδη μονο στο αυτοκινητο). Το ιδιο πραγμα ακριβως το ακουω στους 106,5 οταν δεν παιζει αλλος εκει.

Συνδεδεμένος fasma

• SatLeo Legend
Στις μακρινες ληψεις, εχω αναρτησει ακομα ενα βιντεο με ληψη του Ραδιο Βερα στο ιδιο σημειο σημερα το πρωι!!

Αποσυνδεδεμένος neo11

• SatLeo Legend
Τώρα στους 106.5 νομίζω πως εκπέμπει ο ίδιος που ήταν στους 101.6, άλλα ταυτοχρόνως εκπέμπει αυτός με τα 80s που εξέπεμπε και χθες το βράδυ.  Στους 101.6 δεν μπορώ να ακούσω τίποτα προς το παρόν.

* Απ: Το MEGA στην Ελλάδα (αναφορές - προβλήματα)   Μέλος: NetSurfer_g7 Φόρουμ: Οι Τηλεοπτικοί Σταθμοί στην Ελλάδα 25/11/2024 (15:50)
* Απ: Η ψηφιακή τηλεόραση σε ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ & ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ [ΠΖ 02-03]  Μέλος: channelos Φόρουμ: Ψηφιακή Τηλεόραση ανά Περιφερειακή Ζώνη (ΠΖ) 25/11/2024 (13:18)
* Απ: Ψηφιακό ραδιοφωνικό τοπίο σε ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ  Μέλος: MCelliotG Φόρουμ: Ψηφιακή λήψη - Ραδιόφωνο (DAB, DAB+, DMB) 25/11/2024 (12:53)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΑΤΤΙΚΗ  Μέλος: mostwebradio Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 25/11/2024 (10:49)
* Απ: Ποδοσφαιρο σε FΤΑ μεταδοση  Μέλος: nektarios 1451 Φόρουμ: Αθλητικές Μεταδόσεις 25/11/2024 (10:40)
* Απ: Αθλητικές μεταδόσεις ΣΗΜΕΡΑ  Μέλος: nektarios 1451 Φόρουμ: Αθλητικές Μεταδόσεις 25/11/2024 (10:36)
* Απ: Ανάπτυξη ψηφιακού ραδιοφώνου DAB  Μέλος: nektarios 1451 Φόρουμ: Ψηφιακή λήψη - Ραδιόφωνο (DAB, DAB+, DMB) 25/11/2024 (10:35)
* Απ: Ψηφιακό ραδιοφωνικό τοπίο σε ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ  Μέλος: LakisFM1 Φόρουμ: Ψηφιακή λήψη - Ραδιόφωνο (DAB, DAB+, DMB) 25/11/2024 (10:05)
* Απ: EETT και ΕΣΡ. (Ανακοινώσεις- Ειδήσεις- Δελτία Τύπου)  Μέλος: mostwebradio Φόρουμ: Ειδήσεις και νέα για την επίγεια τηλεόραση και ραδιόφωνο 25/11/2024 (09:37)
* Απ: Άθλια λήψη μιάς νεκρής αναμετάδοσης στην συχνότητα 31.  Μέλος: kyria_kous_tv_archive Φόρουμ: Αναλογική λήψη - Τηλεόραση 25/11/2024 (00:38)
* Απ: Ψηφιακή τηλεόραση στη Μαδρίτη  Μέλος: MCelliotG Φόρουμ: Ψηφιακή λήψη - Τηλεόραση γενικά (DVB-T/T2) 24/11/2024 (21:45)
* Απ: Ψηφιακή τηλεόραση στη Μαδρίτη  Μέλος: Latinsoapsfever Φόρουμ: Ψηφιακή λήψη - Τηλεόραση γενικά (DVB-T/T2) 24/11/2024 (21:17)
* Απ: Ψηφιακή τηλεόραση στη Μαδρίτη  Μέλος: MCelliotG Φόρουμ: Ψηφιακή λήψη - Τηλεόραση γενικά (DVB-T/T2) 24/11/2024 (21:05)
* Ψηφιακή τηλεόραση στη Μαδρίτη  Μέλος: Latinsoapsfever Φόρουμ: Ψηφιακή λήψη - Τηλεόραση γενικά (DVB-T/T2) 24/11/2024 (20:49)
* Απ: Η ψηφιακή τηλεόραση σε ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ & ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ [ΠΖ 02-03]  Μέλος: eliascomtest Φόρουμ: Ψηφιακή Τηλεόραση ανά Περιφερειακή Ζώνη (ΠΖ) 24/11/2024 (19:17)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στο ΒΟΡΕΙΟ ΙΟΝΙΟ (νομοί Κέρκυρας & Λευκάδας)  Μέλος: nektarios 1451 Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 24/11/2024 (17:51)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΗΠΕΙΡΟ (νομοί Άρτας & Πρέβεζας)  Μέλος: nektarios 1451 Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 24/11/2024 (17:50)
* Απ: Ειδήσεις - Νέα σχετικά με τη Nova  Μέλος: savvas70 Φόρουμ: NOVA 24/11/2024 (16:41)
* Απ: Ειδήσεις - Νέα σχετικά με τη Nova  Μέλος: nektarios 1451 Φόρουμ: NOVA 24/11/2024 (15:38)
* Απ: Ειδήσεις - Νέα σχετικά με τη Nova  Μέλος: supacoopa Φόρουμ: NOVA 24/11/2024 (14:34)
* Απ: Ειδήσεις - Νέα σχετικά με τη Nova  Μέλος: athmich Φόρουμ: NOVA 24/11/2024 (13:50)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στο ΒΟΡΕΙΟ ΙΟΝΙΟ (νομοί Κέρκυρας & Λευκάδας)  Μέλος: babis3g Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 24/11/2024 (11:33)
* Απ: Ποδοσφαιρο σε FΤΑ μεταδοση  Μέλος: nektarios 1451 Φόρουμ: Αθλητικές Μεταδόσεις 24/11/2024 (11:31)
* Απ: Ειδήσεις - Νέα σχετικά με τη Nova  Μέλος: nektarios 1451 Φόρουμ: NOVA 24/11/2024 (11:24)
* Απ: Ειδήσεις - Νέα σχετικά με τη Nova  Μέλος: johnpapad24 Φόρουμ: NOVA 24/11/2024 (11:21)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΑΤΤΙΚΗ  Μέλος: Palmwoods Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 24/11/2024 (11:20)
* Απ: ASTRA 1P και ASTRA 1Q στις 19.2° East  Μέλος: adonis1 Φόρουμ: Λήψη Astra (19.2° Εast) 24/11/2024 (09:59)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΑΤΤΙΚΗ  Μέλος: mariosblackman Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 24/11/2024 (09:59)
* THAICOM-9A @ 50.5° E  Μέλος: adonis1 Φόρουμ: Δορυφορικές λήψεις γενικά 24/11/2024 (09:37)
* Απ: Το OPEN (πρώην Epsilon) στην Ελλάδα (αναφορές - προβλήματα)  Μέλος: mostwebradio Φόρουμ: Οι Τηλεοπτικοί Σταθμοί στην Ελλάδα 24/11/2024 (09:37)