Καλησπερα κι απο μενα!! Πολλα νεα πραγματα γραφτηκαν, αλλα δεν ειχα πολυ χρονο να απαντησω και ετσι θα προσπαθησω να τα πω ολα μαζι τωρα.
Λοιπον στους 102,7 συνηθως παιζουν ερασιτεχνες. O Top fm παιζει στους 102,8 ακριβως και ακουγεται μονο στον Πειραια και στις κοντινες του περιοχες. Σε διακοπη της ΕΡΑ στους 102,9 (οχι σε αυτη που ειχαν κλεισει ολοι μαζι) τον εχω ακουσει και στον Νεο Κοσμο αλλα με χαλια σημα. Εχω αναφερει παλαιοτερα οτι παιζει απο ταρατσα.
Γενικα αν ψαξετε σε τρυπες μεταξυ δυο σταθμων (σχετικα αδειες συχνοτητες), ιδιαιτερα τις βραδυνες ωρες με καποιον καλο δεκτη, ισως ακουσετε αυθεντικους ερασιτεχνες.
Και για να πω την αμαρτια μου το καλοκαιρι του 2009 ημουν κι εγω ενας απο αυτους. Ειχα κανει στη διαρκεια του καλοκαιριου καμια 10αρια μεταμεσονυκτιες εκπομπες στους 99,8 (ηταν κενη συχνοτητα τοτε και δεν ανοιξει αυτος με τα λαικα απο Υμηττο). Με 300 watt και ενα διπολο κυκλικο με gamma match τοτε.
Στο 101,6 οντως κατι με λαικα παιζει. Δεν ξερω τι ειναι και δεν το εχω ψαξει.
Ο 104,6 λογικα θα παιζει η απο Αιγινα η απο εκει που παιζουν και οι αλλοι τοπικοι του Πορου. Στα Νοτια προαστια καμπανιζει, και λογικο ειναι να καπελωνει τον 104,8 που παιζει απο Υμηττο και ετσι δεν περναει καλα στα Νοτια Προαστια. Αντιθετα στο κεντρο της Αθηνας, ετσι κι αλλιως δεν περναει δυνατα ο 104,6 ακομα και οταν ο 104,8 ειναι κλειστος. Ποσο μαλλον στην περιπτωση που ο 104,8 ειναι ανοιχτος.
Παντως αναρωτιεμαι γιατι ο 104,6 δεν δινει ενα συγκεκριμενο ονομα, και αναφερει μονο την συχνοτητα του στα σποτακια του. Το ιδιο κανουν και οι 104,3, 104,8 και 99,8 σε αντιθεση με παλαιοτερα που ειχαν ονοματα. Υπαρχει καποιος λογος για αυτο?
Την διακοπη ρευματος δεν την πετυχα. Φιλε Neo11 τι εννοεις οταν λες "τα συμπερασματα δικα σας" κατω απο τους σταθμους που ειχαν κλεισει χθες?
Δεν πιστευω να ειναι αυτο που περνα απο το πονηρο μου μυαλο!!!
Ο 104,6 ανοιξε νομιζω λιγες μερες πριν απο τα Χριστουγεννα. Τις πρωτες μερες ειχε αδιαμορφωτο, μετα μονο μουσικη, μετα διαφημισεις και τωρα παιζει και σποτακια με το μουσικο του σημα (ενα πραγματικα κορυφαιο τσιφτετελι -αληθεια μπορω να το βρω καπου στο διαδικτυο?) και την συχνοτητα, και επισης λεει και την ωρα ανα μισαωρο.
Παρεπιπτοντως ο Paradise 106,8 πλεον στο κεντρο της Αθηνας δεν ακουγεται καθολου (σε σημειο που νομιζα οτι ειχε κλεισει εντελως) και ο Φιλια ακουγεται πεντακαθαρα στους 106,7. Επισης στα Νοτια Προαστια, τρωει τρελες παρεμβολες απο τον Φιλια και ακουγεται με τα χιλια ζορια.
Σχετικα με το θεμα του real και της Ερτ, η Ερτ ακουγεται στα Νοτια Προαστια καμπανα στους 91,6 απο Παρνηθα, γι'αυτο μαλλον η ανοχη.
Ο 98 fm παιζει απο δυο σημεια. Το ενα ειναι απο Πανεπιστημιουπολη Ζωγραφου (εχει μεγαλο υψομετρο) στους 98,1 και το οποιο περναει αρκετα μακρια, με καλο δεκτη με λιγη προσπαθεια διοτι παιζει και ο Free, και το αλλο στους 98, απο καποιο Πανεπιστημιο λογικα και οντως στο κεντρο καπελωνει τον free. Πραγματικα εχω την απορια τι ισχυ θα βγαζει αυτος, ωστε να καταφερνει να ταπωνει τον Free που παιζει απο Υμηττο.
Ο 100,1 μαλλον ειναι το Ραδιο Ενταση της Νομικης, εκτος αν ανοιξε κατι καινουργιο εκει. Και αυτος παιζει μαλλον απο Πανεπιστημιουπολη Ζωγραφου. Δεν εχω ακουσει κατι αλλο εκει (αναφερθηκε σε προηγουμενο post, οτι παιζει εκει καποιος απο Χαλκιδα, αλλα εγω δεν τον εχω ακουσει, ισως να μην περναει εδω.)
Σε επισκεψη που εχω κανει στην Πανεπιστημιουπολη πριν απο 2-3 μηνες εχω δει σε καποιο τμημα της σχολης (δεν θυμαμαι ποιο) μια collinear με 4 yagi τριων στοιχειων (υποθετω οτι θα ειναι του 98) και λιγο πιο περα σε αλλο κτηριο ενα διπολο broadband (υποθετω οτι θα ειναι του Ενταση 100,1, διοτι παρ'ολο που παιζει απο ψηλα, δεν εχει και τοσο ισχυρο σημα).
Στους 94,3 ακομα κλειστος ο Ξενιος.
Στους 91,8 βγαινει στον Πειραια καποιος διαδικτυακος. Επιση ψιλοπερναει στα Νοτια Προαστια. Ειχα αναφερει στο θεμα των μακρινων ληψεων οτι ειχα ακουσει σε καποια σημεια της Παραλιακης, το Ραδιο Βερα απο Πηλιο!!!!
Πλεον δεν μπορω να το λαβω λογω της υπαρξης του διαδικτυακου. Ομως σε καποια σημεια, μαλλον αλληλοταπωνονται. Θα κανω βολτα τις επομενες μερες και θα προσπαθησω να τον λαβω (τον Βερα). Αν τα καταφερω, θα ανεβασω βιντεο, για του λογου το αληθες.
Λοιπον αυτα ειχα να πω. Αν ξεχασα κατι θα το συμπληρωσω αυριο!!
Τις επομενες ημερες, θα θεσω ως θεμα, μια απορια που πραγματικα θα ηθελα να λυσω και ισως να την εχουν και πολλοι αλλοι εδω μεσα!!
Να ειστε ολοι καλα!!! Τα λεμε!!