Φιλε, να σου πω την αληθεια το συγκεκριμενο πραγμα που μου λες, το θεωρω πανδυσκολο εως και απιθανο να συμβει και θα σου εξηγησω καπως επιστημονικα το γιατι
!!!
Λοιπον εχουμε και λεμε. Το βραδυ της 11ης προς 12 Μαιου 2011, εκλεισαν κατα τις ωρες 04:00 - 06:00 ολοι οι ραδιοφωνικοι σταθμοι της Αθηνας (απο Υμηττο, Παρνηθα και Αιγινα). Ελαχιστες εξαιρεσεις υπηρξαν οπως ο Επικοινωνια στους 94 και λιγοι πειρατικοι.
Εν πασει περιπτωση εχει γινει συζητηση για το γεγονος αυτο στη σελιδα 13 αυτου του θεματος (ξεκιναει απο το τελος της 12ης σελιδας).
Λοιπον απ'οτι ειδα εδω: Οι παραπομπές δεν είναι διαθέσιμες στους επισκέπτες.
Εγγραφείτε ή
Συνδεθείτε οι κρατικοι σταθμοι στην Καβαλα εκπεμπουν απο Παγγαιο στις συχνοτητες 89,2 , 91,2 , 96,3 και 107,3 και απο Υψαριο Θασου στις συχνοτητες 104,7 και 106,7. Η ΕΡΑ Καβαλας εκπεμπει στους 106,7 απο Υψαριο Θασου.
Στη σελιδα 13 του θεματος αυτου, οπου εγινε η συζητηση που προανεφερα, το μελος του forum bill82 εχει περασει καποια video με την κατασταση που επικρατουσε στο ραδιοφωνο στο κεντρου της Αθηνας εκεινη την ωρα και επομενως τα μακρινα σηματα που λαμβανε.
Οποτε οπως φαινεται στα video αυτα στις συχνοτητες 89,2 και 96,3 που ηταν τελειως κενες δεν εληφθη απολυτως τιποτα, πραγμα που διαπιστωσα κι εγω προσωπικα (ειχα ξυπνησει και ακουγα απο το κινητο μου Sony Ericcson) παρα μονο στους 89,1 ερχοταν ενας σταθμος απο Χτυπα εν μεσω πολλων παρασιτων. Στους 91,2 εληφθησαν οι πλευρικες ενος πειρατικου της Αθηνας απο τους 91,4 που δεν ειχε κλεισει, οπως παρομοιως και στους 107,3 εληφθησαν οι πλευρικες του πειρατικου 107,4. Στους 104,7 δεν εληφθη κατι παρα μονο στους 104,8 ο ΣΟΚ fm της Χαλκιδας και στους 106,7 ακουγοταν οι πλευρικες του Paradise Radio που εκπεμπει στους 106,8 απο τον Πορο!!
Οι παραπανω ληψεις εγιναν την ωρα που ο θορυβος στα fm της Αθηνας ηταν σχεδον αν οχι εντελως μηδενικος. Μολις επανηλθαν οι Αθηναικοι σταθμοι, χαθηκαν ολα!
Στην Αρτα, αν υπαρχει οπτικη (εστω και νοητη), ειναι λογικο να ακουσεις την ΕΡΑ Καλαματας η καποιον μακρινο σταθμο. Στo κεντρο της Αθηνας, ακομα και να υπαρχει οπτικη με καποιο μακρινο Κ.Ε. , ειναι τοσος πολυς ο θορυβος, που θα τα εξαφανισει.
Να τονισω εδω και παλι οτι αναφερομαι στο Κεντρο της Αθηνας, διοτι π.χ στα Νοτια Προαστια της Αθηνας ο θορυβος ειναι αρκετα χαμηλοτερος σε σχεση με το κεντρο λογω σκιας του Υμηττου αρα ειναι και διαφορετικα τα πραγματα (π.χ. ο Ραδιο ΒΕΡΑ 91,8 απο το Πηλιο ακουγεται σε καποια σημεια της Γλυφαδας σε καλους δεκτες με ανοιχτους ολους τους σταθμους).
Οποτε εφοσον τα μακρινοτερα σηματα που εληφθησαν εκεινη την ωρα ητανε απο Πηλιο βορειοτερα της Αθηνας και απο Ρειχεια Λακωνιας νοτιοτερα της Αθηνας (και αυτα οχι καθαρα βεβαια), και δεν εληφθη κανενα σημα απο το ορος Παγγαιο (που ειναι ενα απο τα πιο δυνατα Κεντρα Εκπομπης) ποσο μαλλον να γινει αυτο τωρα με ολους τους σταθμους της Αθηνας ανοιχτους και τον τρελο θορυβο που εχει η μπαντα.
Και ποσο μαλλον να ληφθουν σηματα απο το Υψαριο Θασου και συγκεκριμενα η ΕΡΑ Καβαλας στους 106,7 αφου ακομα και να κλεισει η ΕΡΑ απο Παρνηθα, θα ακουγονται σε αυτη τη συχνοτητα οι πλευρικες του Paradise Radio του Πορου απο τους 106,8.
Και παλι ολοι να κλεινανε μαζι με τον Paradise, ειναι απιθανο να ερθει εδω η ΕΡΑ Καβαλας, εφοσον δεν ηρθαν ο 89,2 και ειδικα ο 96,3 της Καβαλας οπου και στη συχνοτητα του αλλα και στις γυρω του συχνοτητες επικρατουσε απολυτη ησυχια.
Θα μου πεις βεβαια, οτι ισως εκεινη την ημερα να μην υπηρχε διαδοση, και αν ποτε στο μελλον αδειασει ξανα η μπαντα των fm στην Αθηνα και υπαρχει πολυ μεγαλη διαδοση, να γινουν μακρινοτερες ληψεις και να ακουστουν στη συγκεκριμενη περιπτωση και οι κρατικοι της Καβαλας. Ισως συμβει αυτο, αν και εφοσον υπαρχει νοητη οπτικη επαφη π.χ. με το Παγγαιο. Ξαναλεω ομως αν αδειασει 100% αυτη τη φορα η μπαντα την Αθηνας (να κλεισουν π.χ. ολοι οι πειρατικοι και οι σταθμοι του Πορου) γιατι με ανοιχτους τους Αθηναικους σταθμους οπως χθες και σημερα και κατα κανονα, δεν υπαρχει τετοια περιπτωση.
Η μονη περιπτωση - εξαιρεση που επιβεβαιωνει τον κανονα - που ισως φθασει καποιο σημα πιο μακρινο απ'οτι εφθασε εκεινη τη μερα, ειναι μονο αν γινει Σποραδικο-Ε. Αλλα και παλι, στην επαρχια ισως να γινει, στην Αθηνα και ειδικα στο κεντρο ποσες πιθανοτητες να δωσω?
Στο σημειο αυτο παντως, πρεπει να δωσω στον bill82 τα συγχαρητηρια μου για τα video αυτα, γιατι κι εγω ξυπνησα εκεινη την ωρα να δω τι παιζει, αλλα δεν ειχα καμια δυναμη να βγαλω video.
Παντως πριν απο λιγο, ξαναειδα μετα απο πολυ καιρο, τα video αυτα με πολυ προσοχη. Τα σημεια, που με ταρακουνησαν καπως ειναι στο video οπου γινονται οι ληψεις στα fm απο τους 93 εως τους 100, απο τα σημεια 07:30 εως 08:00, οπου ακουγεται στους 97 μαλλον ενας σταθμος απο Αργολιδα αρκετα καλα και ξαφνικα στο 07:53 επανερχεται ο Αντεννα και οι πλευρικες του εξαφανιζουν για τα καλα τον μακρινο στους 97.
Επισης και κατι στο αλλο video που συνεχιζει απο τους 100, φθανει ως το τελος της μπαντας και ξαναρχιζει απο την αρχη, ενω αρκετοι εχουν επανελθει. Συγκεκριμενα στο σημειο 07:20 ακουγεται αρκετα δυνατα ενα σημα (που παιζει το Σαν ερθει η μερα των Stavento - Ηβη Αδαμου) για να διαπιστωθει λιγα δευτερολεπτα αργοτερα στο 07:50 οτι ηταν απλα αρμονικη του Δρομου 89,8 που ειχε επανελθει.
Λοιπον παιδια αρκετα ειπα για σημερα!! Αυριο παλι!!! Καλο ξημερωμα σε ολους!! Τα λεμε!!
Υ.Γ. Θελω να ξερεις οτι σε καμια περιπτωση δεν εχω σκοπο να το παιξω εξυπνος, ουτε σε σενα αλλα ουτε σε κανεναν γενικοτερα. Απλως καθισα και σκεφτηκα, το αν θα μπορουσε να γινει αυτο το πραγμα και πως και το ανελυσα με αυτο τον τροπο. Και μετα εγραψα τις σκεψεις μου στο forum! Επισης ζηταω συγγνωμη, αν βγηκα off-topic!