Φαίνεται πως όλο και περισσότεροι ραδιοφωνικοί σταθμοί της Αθήνας ακολουθούν το...καλό παράδειγμα των ρ/ς της Θεσσαλονίκης, καθώς αρκετοί σταθμοί εκπέμπουν χωρίς RDS πλέον, ενώ είχαν RDS παλαιότερα. Μεταξύ τους οι Όασις 88, ο NRJ, το Ράδιο Άστυ, το Athens Deejay, o Ντέρτι, και οι πειρατικοί Star FM και New Radio. Επίσης, όπως έχει αναφερθεί, ο Alpha (πλέον) 98,9 παίζει μονοφωνικά (άλλα με RDS...προς το παρόν).
Ο Trance Radio ακόμα είναι εκτός λειτουργίας, άλλα σε επικοινωνία μου μαζί τους μέσω Facebook, μου είπαν ότι θα επαναλειτουργήσει εντός των ημερών. Θα δούμε...
Ο "Ξένιος 943" παίζει μονοφωνικά στους 94.3 με καλούτσικο σήμα, που είναι όμως χαμηλότερο από τους άλλους σταθμούς.
Ο 98 FM παίζει και στους 93,8 ξανά (πρέπει να είχε σταματήσει για ένα διάστημα). Ακούγεται πολύ δυνατά στο κέντρο και μάλιστα ο Επικοινωνία στους 94 τρώει ξύσιμο. Δεν ξέρω αν παίζει και στους 98 ακόμα και από πού, γιατί ακούω εκεί τον Free FM χωρίς παρεμβολή.
Ο σταθμός στους 106 (Α500?) ακούγεται με καλό σήμα σε πολλές περιοχές. Χθες το βράδυ έπαιζε λαϊκά, τώρα παίζει με φέρον.
To Radio Paradise 104.6 πραγματικά βαράει με πολύ δυνατό σήμα, που το έπιασα και σε κάποιες περιοχές βόρεια της Αθήνας, στην Εθνική Οδό. Και στα βόρεια προάστια τον άκουγα πολύ καλά, καθώς είναι λίγο ποιο αδύναμα τα σήματα από τον Υμηττό και δεν υπάρχει τόσος θόρυβος από τους διπλανούς σταθμούς.
O Στυλ FM στους 104.8 παίζει ξανά με στερεοφωνικό σήμα, άλλα κλασσικά χωρίς RDS.
Με την απεργία στο Sentra 103.3, η μουσική που παίζει ο σταθμός θυμίζει λιγάκι...Radio Gold. Λέτε να ετοιμάζετε για επιστροφή? Έχουν ακουστεί διάφορες φήμες.
Χθες άκουσα και έναν στους 102.7 με πολύ δυνατό σήμα στο κέντρο.
Το Ράδιο Ένταση στους 100.1 ακόμα λειτουργεί και αυτό. Το πρωί είχε φέρον σήμα και τώρα παίζει χιπ-χοπ.
Αυτά για τώρα! Θα επανέλθω με της λήψεις (και απορίες) μου που έκανα στην διαδρομή Θεσσαλονίκη-Αθήνα, καθώς και με λήψεις και παρατηρήσεις από άλλες περιοχές της Αθήνας.