Καλησπερα παιδια!
Μιας και αναφερθηκαν τα παραπανω, να πω κι εγω δυο πραγματακια.
Εχω παρατηρησει οτι στο κεντρο της Αθηνας και σε πιο ανατολικες περιοχες (π.χ. Βυρωνας, Ζωγραφου) ο Υμηττος σκαει παρα πολυ δυνατα με αποτελεσμα να επισκιαζει καπως την Παρνηθα αν π.χ. δυο σταθμοι των βουνων αυτων, ειναι πολυ κοντα σε συχνοτητα. Αλλα και γενικοτερα υπαρχει διαφορα στο σκασιμο του σηματος των δυο βουνων .
Αντιθετως στα βορεια - βορειοδυτικα ισως και δυτικα π.χ. Θρακομακεδονες , Περιστερι ή και σε ολη την εθνικη οδο μεχρι σχεδον Πειραια εχω παρατηρησει οτι Υμηττος και Παρνηθα ερχονται πιο ισοτιμα.
Αυτο το καταλαβα το καλοκαιρι του 2017 οταν στους 106,7 επαιζαν ταυτοχρονα η ΕΡΤ open απο Παρνηθα και ενας λαικος σταθμος απο τον Υμηττο (καταλαβαινε ισως ποιον λεω). Σε Νεο Κοσμο, Βυρωνα, Ζωγραφου, γενικα κεντρο μεχρι και Καλλιθεα, ο σταθμος του Υμηττου επαιζε χωρις την παραμικρη ενοχληση απο την ΕΡΤ open σε βαθμο να μην σε υποψιαζει καν οτι υπηρχε απο κατω.
Μολις εμπαινα στην Εθνικη και σε περιοχες οπως Κορυδαλλος, Περιστερι κ.λ.π. ο ενας ταπωνε τον αλλον, χαμηλα στην εθνικη πιο λιγο και οσο ανεβαινε κανεις γινοταν καπως πιο εντονο. Κι εχω την εντυπωση οτι η ΕΡΤ open επαιζε με πολυ χαμηλοτερη ισχυ απο τον σταθμο του Υμηττου.
Οποτε ειναι λογικο οτι ο @Lazio ακουει καμπανα τον Zeppelin χωρις καμια ενοχληση και οτι ο @aorguru θα εχει θεματακια στη ληψη....
Η αληθεια ειναι πως το τωρινο σημα του Zeppelin ειναι κατα πολυ ανεβασμενο και σιγουρα υπολογισιμο σε αντιθεση με αυτο της ΕΡΤopen που μονο αυτο δεν ηταν. Φανταζομαι οτι θα εχει 5πλασιαστει σε σχεση με πριν (δεν ξερω ποσο ακριβως, αλλα υποθετω πως κατι τετοιο εχει συμβει).
Παντως τις ιδιες αποριες μ' εσας εχω κι εγω (π.χ. αν θα βγει και απο Υμηττο ή οχι) και αν αυτη η νεα αξιοποιηση της συχνοτητας απο την ΕΡΤ, θα φερει αλλαγες ή ανακαταξεις στις συχνοτητες ή τις ισχεις αλλων σταθμων.
Σας ευχαριστω πολυ!
Υ.Γ. : Ο Σκαι εχει οντως κεραια στην Παρνηθα, αλλα αν δεν κανω λαθος πρεπει να εχει κατευθυνση εντελως αντιθετα απο Αθηνα (π.χ. Χαλκιδα ή καπου εκει γυρω) και λογικα θα εχει πολυ χαμηλοτερη ισχυ απο τον Υμηττο.