Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΑΤΤΙΚΗ
  • Παρ 28 Φεβ 2025, 01:08
Like us on our Facebook page "https://www.facebook.com/Satleo"
Email επικοινωνίας του Satleo Forum: "forum@satleo.gr"

Αποστολέας Θέμα: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΑΤΤΙΚΗ  (Αναγνώστηκε 1282581 φορές)

0 μέλη και 49 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος johnpapad24

• SatLeo Legend
  • Ημερομηνία εγγραφής: Ιαν 2020
Blue space τώρα από το σπίτι μου στην αργολιδα...

Επίσης ξέρω ότι παρα πολλοί σταθμοι έχουν βάλει αναμετάδοση στην Αίγινα...
130x100cm σιδερενιο no name αργολιδα...

Αποσυνδεδεμένος humax8100

• SatLeo Legend
  • Ημερομηνία εγγραφής: Απρ 2014
  • Τόπος: Ellinikon Attica Greece
  • Tecsun PL-880. Xhdata 808.
Καλησπέρα και πάλι. Δεν υπάρχει μυστικό. Καταρχήν ο συγκεκριμένος δέκτης είναι δέκτης των 250ευρω και άνω. Οπότε κάτι συμβαίνει όπως καταλαβαίνετε. Εν συνεχεία όντως οι σταθμοί Υμηττού δεν παίζουν με 100 βατ. Παίζουν με δεκάδες, αν όχι 100δες κιλοβάτ. Επομένως υπάρχει σήμα ασχέτως οπτικής. Εν συνεχεία το φαινόμενο της απώλειας σήματος όντως συμβαίνει από ένα σημείο κ κάτω στην Βουλιαγμένης....αν έχεις δεκτή της σειράς στο αμάξι και κεραία ότι να ναι. Στο δικό μου παίζει δέκτης εισαγωγής με εξαιρετική ευαισθησία, ίντερνετ, GPS, τηλεόραση κλπ κλπ κλπ. Μεσαία και FM σαν το σπίτι σου όπου κι αν πας. Πάμε παρακάτω. Ο μπλουσπεις ακούγεται εκτός Αττικής σε Κορινθία, Αργολίδα και έως το Αρτεμίσιο Αρκαδία. Μέσα στην Τρίπολη έχει πέρασμα όπου οπτική με Αττική. Δεν θυμάμαι σε τι άλλο να απαντήσω. Τέλος αν και δεν είναι τοπικά μεσαίων, τώρα που γράφω ακούω στον συγκεκριμένο δέκτη 1710 313 Ηράκλειο Κρήτης, σταυραετός Φθιώτιδας,  α12 Ρέθυμνο, ρεντμπου Τριχωνίδα, 519 Λαμία, 4711 Λουτράκι, Σάκης επικίνδυνος Πάτρα, Ξενοκράτη Γεράνεια,, κ16 κλπ κλπ ερασιτεχνικους σαν να εκπέμπουν έξω από το δωμάτιο μου. Υπάρχουν δέκτες και δέκτες και έντονες διαφορές ακόμη και στα διαφορετικά μοντέλα ίδιας μάρκας. Με άλλα λογια αν βάλεις δύο tecsun  διαφορετικού μοντέλου δίπλα δίπλα παίζει να ακούς στον ένα καμπάνα και στον άλλο απλά φύσημα στην ίδια συχνότητα. Υπάρχουν άφθονα βίντεο σύγκρισης στο γιουτιουμπ.

Συνδεδεμένος babis3g

• SatLeo Legend
  • Ημερομηνία εγγραφής: Ιαν 2018
  • Τόπος: Κέρκυρα
για τις ληψεις με το tecsun...
εχουν κανει κατι τρελα με τα τελευταια 4-5 φορητα τους μοντελα ( pl-880 & μετα) εχουν βαλει κατι μεικτες για σημα εσωτερικης εξωτερικης, για μεσαια/βραχεα κλπ και δεν αποκλειεται σε καποια παρτιδα να εκαναν λιγο παραπανω (ισως κατα λαθος) adjust κανα fm ή βραχεα κλπ σε καποια παρτιδα ... ασε που οντως μπορει να εχουν βαλει και κανα μικρο ενισχυτακο με τοσα κοπλα που εκαναν

πχ με το pl-990 με τα κολπα που εχουν κανει, σε περιπτωσεις πιανω καλυτερα με την κεραια fm τα μακρα κυματα παρα με τον φεριτη (αρκετα video περι αυτου στο tube)
Οι παραπομπές δεν είναι διαθέσιμες στους επισκέπτες. Εγγραφείτε ή Συνδεθείτε

• SatLeo Legend
Γεια σου Μπάμπη. Καλησπέρα. Για να κλείσω την απάντηση μου θα πω ένα μόνο. Ήμουν κέντρο Αθήνας και νόμιζα ότι έπιανα φουλ ερασιτέχνες σε FM και μεσαία. Απλά και μόνο ψευδαίσθηση ( υπερβάλλω γιατί έπιανα φουλ κι εκεί, αλλά όχι έτσι παιδιά.οχι έτσι).. Έφυγα από τα παράσιτα του κέντρου και χάρη στο Ελληνικό πήρε φτερά ο δέκτης. Τον έβλεπα επαρχία, τον έβλεπα βόρεια προάστεια Αττικής. Τον έβλεπα παντού. Αυτό που βλέπω εδώ όμως παιδιά είναι απλά Εξαιρετικο! Χαμογελάνε τα μουστάκια μου. Ούτε χρατς, ούτε χρουτς. Μόνο απόλαυση ήχου. Τέλος. Πάω στα ωραία μεσαία μου, να γράψω αναφορές σημάτων. Καλό ξημέρωμα σε όλους.

• SatLeo Legend
Καλησπέρα και πάλι. Δεν υπάρχει μυστικό. Καταρχήν ο συγκεκριμένος δέκτης είναι δέκτης των 250ευρω και άνω. Οπότε κάτι συμβαίνει όπως καταλαβαίνετε. Εν συνεχεία όντως οι σταθμοί Υμηττού δεν παίζουν με 100 βατ. Παίζουν με δεκάδες, αν όχι 100δες κιλοβάτ. Επομένως υπάρχει σήμα ασχέτως οπτικής. Εν συνεχεία το φαινόμενο της απώλειας σήματος όντως συμβαίνει από ένα σημείο κ κάτω στην Βουλιαγμένης....αν έχεις δεκτή της σειράς στο αμάξι και κεραία ότι να ναι. Στο δικό μου παίζει δέκτης εισαγωγής με εξαιρετική ευαισθησία, ίντερνετ, GPS, τηλεόραση κλπ κλπ κλπ. Μεσαία και FM σαν το σπίτι σου όπου κι αν πας. Πάμε παρακάτω. Ο μπλουσπεις ακούγεται εκτός Αττικής σε Κορινθία, Αργολίδα και έως το Αρτεμίσιο Αρκαδία. Μέσα στην Τρίπολη έχει πέρασμα όπου οπτική με Αττική. Δεν θυμάμαι σε τι άλλο να απαντήσω. Τέλος αν και δεν είναι τοπικά μεσαίων, τώρα που γράφω ακούω στον συγκεκριμένο δέκτη 1710 313 Ηράκλειο Κρήτης, σταυραετός Φθιώτιδας,  α12 Ρέθυμνο, ρεντμπου Τριχωνίδα, 519 Λαμία, 4711 Λουτράκι, Σάκης επικίνδυνος Πάτρα, Ξενοκράτη Γεράνεια,, κ16 κλπ κλπ ερασιτεχνικους σαν να εκπέμπουν έξω από το δωμάτιο μου. Υπάρχουν δέκτες και δέκτες και έντονες διαφορές ακόμη και στα διαφορετικά μοντέλα ίδιας μάρκας. Με άλλα λογια αν βάλεις δύο tecsun  διαφορετικού μοντέλου δίπλα δίπλα παίζει να ακούς στον ένα καμπάνα και στον άλλο απλά φύσημα στην ίδια συχνότητα. Υπάρχουν άφθονα βίντεο σύγκρισης στο γιουτιουμπ.

ξερεις που φτανει ο υμηττος μιας και το ανεφρες;;;

στο tripple point συναντησης των νομων αρκαδιας, μεσσηνιας και ηλειας λιγο πριν τις βασσες...

(και στις βασσες ακουγεται)...

και σε αλλα σημεια στην αρκαδια θα ακουσεις καλα...

παντως μιας και ανεφερες την τριπολη δεν νομιζω να υπαρχει πραγματικη οπτικη επαφη (παρα οτι πιανει καλα) μιας και μεσολαβουν πολλα βουνα...

• SatLeo Legend
Δεν αμφιβάλλω καθόλου. Απλά μιλάω για περιοχές που απλά ταξίδεψα και ακουγόταν. Τώρα μεσαία ο υπάρχω και τα βουνά Αργολίδας 1710. Λυσσαω με αυτόν τον δέκτη. Σαν να είναι έξω από το σπίτι μου. Σας αφήνω να απολαυσω

• SatLeo Legend
εχω τον pl 660 αλλα δεν ειναι πολυ καλος στα fm...

ο διαχωρισμος μεταξυ γειτονικων σταθμων ειδικα ειναι sk@t@...

στην αρκαδια το part1 ειναι μεχρι και λεβιδι...

ενα part 2 ειναι μεχρι το λιμποβισι...

• SatLeo Legend
Κι όμως πρέπει να υπάρχει πέρασμα κάπου προς την διασταύρωση για Σπάρτη, γιατί εκεί εμφανίζεται ξανά πολύ Αθήνα.Ακομη και αυτοί που δεν ακούγονταν πριν τόσο καλα

Συγχώνευση: Δευ 18 Ιουλ 2022, 23:31
Καμία σχέση ο 880 φίλε. Διαχωρισμός πλήρης. Μεσαία FM. Ακούς αυτό που θες όπως και να έχει. Μοναδικό μείον η έλλειψη RDS. Στα άλλα αχτύπητος.

• SatLeo Legend
υπαρχει ενα μικρο "περασμα" και στο 197 αν δεν κανω λαθος χιλιομετρο (εχει και κατι διοδια)...

πριν τα παραδεισια...

• SatLeo Legend
Η άλλη μεγάλη διαφορά είναι ο ήχος. Απλά ποιότητα FM παντού

Συγχώνευση: Δευ 18 Ιουλ 2022, 23:33
 Χαχαχαχαχα. Είπαμε να τα μετράμε..αλλά χιλιόμετρο χιλιόμετρο.. ωραίος και μπράβο! Δικός μας είσαι.

• SatLeo Legend
καλυτερα να πας απο την παλια εθνικη ομως...

και στην κορυφη του λυκαιου (νομιζω και στο triple point που σου ειπα παλι λυκαιο ειναι)...

• SatLeo Legend
Τα περάσματα είναι μεγάλη υπόθεση και ιστορία. Στο νότιο Ρέθυμνο για παράδειγμα υπάρχει χωριό με πέρασμα Υμηττό Πάρνηθα φουλ σε δύο σημεία του. Έτσι πιάνεις τηλεόραση Αθήνα και FM Αθήνα. Ποιους; Μα όλους όσους δεν έχουν τοπικό σταθμό στην συχνότητα τους.

• SatLeo Legend
και εμενα πανω στο σπιτι μου ακριβως υπαρχει περασμα που ερχεται κρητη...

ειχα βγαλει και tv στην 54 οταν η αθηνα ειχε αλλαξει αλλα δεν ειχε ακομα αλλαξει η κρητη...

• SatLeo Legend
Από παλιά εθνική πάω ακούγοντας μόνο μεσαία τον τοπικό ερασιτεχνικό Τριπόλεως 1224 που ακούω τώρα στα ακουστικά μου εδώ στο Ελληνικό με φουλ σήμα νύχτα μέρα.Στα FM σε αυτή την διαδρομή που λες στα FM θερίζουν τα παραπολιτικά της Αθήνας. Ναι όντως περνούν και πολλοί άλλοι και όχι μόνο στα βουνά

• SatLeo Legend
εκανα μετρησεις συνηθως με τον galaxy 92 και την ερα σπορ...

η καλυτερη εποχη για αυτα ειναι χειμωνας γιατι καλοκαιρι ολο και καποια περιεργη διαδοση (πχ σποραδικο) μπορει να υπαρχει...

Αποσυνδεδεμένος pythvenn

• SatLeo Legend
  • Ημερομηνία εγγραφής: Μαΐ 2010
  • Τόπος: Αθήνα Γαλάτσι
Blue space τώρα από το σπίτι μου στην αργολιδα...

Επίσης ξέρω ότι παρα πολλοί σταθμοι έχουν βάλει αναμετάδοση στην Αίγινα...

Έβγαλες 107.2 στην Αργολίδα;; Αυτά είναι.
Κ εγώ εδώ Γαλάτσι με το ζόρι τον λαμβάνω σε λίγα σήμεια με το sangean ATS 909 κ έλεγα θα έχει πέσει πολύ η ισχύς.

• SatLeo Legend
ηχητικο παραπανω...

βγηκε παιζοντας λιγακι μετακινοντας το αυτοκινητο στο καλυτερο σημειο της ραμπας γιατι περα οτι ηταν τιγκα απο παρεμβολες απο τις γειτονικες συχνοτητες πιο κατω στην ραμπα επιανα ερτ καλαματας...

• SatLeo Legend
Μην θεωρείς απίθανο να έχει πέσει η ισχύς το τελευταίο διάστημα στον μπλουσπεις. Σε αδιάφορο ραδιόφωνο μπορεί και να μην τον πιάνεις καθόλου. Ότι βγαίνει και εκτός Αττικής όμως βγαίνει σίγουρα.

Αποσυνδεδεμένος kost7s

• Αρχάριο μέλος
  • Ημερομηνία εγγραφής: Ιουλ 2022
οντως μπορει να βρηκε ευκαιρια με την βλαβη παντως ο χατζι να τσεπωσει την ασφαλεια...
τό ότι μια έργαζόμένη ήταν έτοιμη να αργόσβησέι συν τις ζημιές τό λές "καλυψη" για όικόνόμικόυς η  για προσώπικόυς λογόυς ???
Σοβαρά τώρα??? 

• SatLeo Legend
μα αυτο σημαινει θα παρω ασφαλεια...

λεφτα...

ποιες ζημιες;;;

Αποσυνδεδεμένος dimitris_p

• Τακτικό Μέλος
  • **
  • Ημερομηνία εγγραφής: Ιουλ 2005
  • Τόπος: Αθήνα
Έβγαλες 107.2 στην Αργολίδα;; Αυτά είναι.
Κ εγώ εδώ Γαλάτσι με το ζόρι τον λαμβάνω σε λίγα σήμεια με το sangean ATS 909 κ έλεγα θα έχει πέσει πολύ η ισχύς.

Αυτό με το πρόβλημα του 107,2 στην λήψη το επιβεβαιώνω. (η περιοχή μου είναι μέγαρα). Απ την στιγμή που άνοιξε ξανά μετά απο μια βλάβη που κράτησε 2-3 μέρες αν θυμάμαι καλά, τον λαμβάνω χάλια. Στο αμάξι χάνετε παντού και στο σπιτι σε σταθερό δέκτη που τον άκουγα πάντα, δεν περνάει τίποτα.

Τώρα να πω και μια δική μου σκέψη. Λογο που και η διαμόρφωσή του είναι χάλια σε σχέση με πριν την συγκεκριμένη βλάβη, νομιζω ότι εχει αλλάξει πομπό και ίσως να παίζει με εφεδρικό. Γιατί λόγο που ειναι φανατικός ακροατής του, θυμαμαι οτι το πρόβλημα ξεκίνησε με το οτι ο πομπός έπεφτε συνεχώς για αρκετή ώρα, αυτό κράτησε 3-4 ημέρες (τότε είχε καλό σήμα). Και μετά από αυτό άνοιξε με χάλια λήψη.

Εχω κάνει και ανάλογη ερώτηση για το πρόβλημα στην λήψη στην σελίδα του στο f/b αλλα δεν εχω λάβει ακόμα απάντηση.

Αποσυνδεδεμένος fasma

• SatLeo Legend
  • Ημερομηνία εγγραφής: Απρ 2009
  • Τόπος: Αθήνα (Νέος Κόσμος)
Παιδιά, καλησπέρα κι από μένα!!!
Οι λήψεις που θα αναφέρω έχουν γίνει με τον σταθερό δεκτη Pioneer Χ-CM32BT στην περιοχή του Νέου Κόσμου μ' ένα απλό μικρό καλώδιο κεραιας TV για κεραια (το καλώδιο έχει συνδεθεί μόνο στο δεκτη με τον Κονέκτορα του όπως κάνουμε και στις τηλεοράσεις και δεν καταλήγει σε κάποια κεραια λήψης).
Ο συγκεκριμένος δέκτης έχει γενικά καλή ευαισθησία δεν είναι όμως υπερευαισθητος όπως κάποιοι φορητοί. Γι' αυτο και κάνω τις λήψεις μου με αυτόν στο δωμάτιο μου, και όχι με κάποιο φορητό ή αυτοκινήτου, διότι θέλω να είμαι αντικειμενικος μιας και οι περισσότεροι δεκτες είναι περίπου έτσι. Ξεκινάω λοιπον:

Όσον αφορα τον Bluespace 107,2 το έχω παρατηρήσει και το επιβεβαιώνω κι εγώ, πρέπει να έχει όντως χαμηλή ισχυ εδώ και κάποιο καιρό. Το καταλαβαίνω γιατί πλέον τον λαμβανω καλα μεν αλλά ακούγεται ταυτόχρονα και ένα κάποιο ξύσιμο από τους διπλανους. Ενώ παλαιότερα δεν χαμπάριαζε καν, κι ας παίζανε όλοι σε απόσταση 0,2 mhz.
Ο Ηχοραμα 108, πρέπει επίσης να έχει πάρα πολύ χαμηλή ισχυ (αν και η συχνοτητα του ειναι πεντακάθαρη γενικά και δεν τρώει ξύσιμο από τον Star FM), κάποιες φορες έρχεται μέσα στο φύσημα (άλλες φορές λίγο η σχεδόν καθόλου, άλλες όμως αρκετο). Ο Star 107,8 μου έχει λίγο φυσηματακι, o 107,4 ερχεται πεντακαθαρα και δυνατα όπως και ο Κόσμος 107.
Όσον αφορά τον Κρητικό στους 91,4, στους 91,4 ακριβώς τρώει λίγο ξύσιμο από την Πειραϊκή Εκκλησία 91,2 , αν όμως πάω στους 91,45 καθαρίζει εντελώς (τον έχω περάσει στη μνήμη στους 91,45). Εν τω μεταξύ πολύ συχνά έχει αδιαμόρφωτο τις τελευταίες μέρες αυτός.
Το ίδιο έχω κάνει και για τον Free FM (τον ακούω σχεδόν καθημερινα), τον έχω περάσει στη μνήμη στους 98,05, καθώς στους 98,1 κάποιες φορές τον ξύνει ο Αθήνα 98,3 (οχι πάντα ομως). Το ίδιο συμβαίνει και στους 103,1, τρώει λίγο ξύσιμο από τους 103,3 οπότε αν πάω 103,05 καθαρίζει. Το ίδιο και με τον 93,4 (ξύσιμο από Ελληνικό 93,2 ακριβώς στη συχνότητα του, καθαρίζει στους 93,45).
Οι δύο κοντινοί που δεν "ξυνονται" καθόλου μεταξύ τους και ακούγονται πεντακάθαρα στις συχνοτητες τους ακριβώς είναι οι 90,4 και 90,6.
Ο 88,3 πριν λίγες μέρες, είχε βάλει για λίγο καιρό μάλλον Stereo με αποτέλεσμα, να μου φέρνει ένα ανεπαίσθητο φύσημα (οχι ενοχλητικό, εγώ όμως το καταλαβαινα). Τώρα ξαναγύρισε στο μονοφωνικο έφυγε το φυσημα και έχει έρθει έρθει πάλι στα ίσα του.
Ο Κρήτη FM 87,5 αν και ακούγεται με καλό σήμα και κλειδώνει στην αναζήτηση, τρώει αρκετό ξύσιμο από τον διπλανό του Εν Λευκώ το οποίο του κάνει αρκετη ζημιά. Αν ο δέκτης μπορούσε να πάει στους 87,45 θα καθαρίζε κι αυτός, αλλά είχε την ατυχία να βρίσκεται στην αρχή της μπάντας.

Τώρα οσον αφορά τους ερασιτεχνικόυς, εδώ λαμβάνονται οι εξης (συνήθως βραδυνές ώρες οι περισσοτεροι).

100,1 FM : Energy (πεντακαθαρα παντα) , Music Galaxy (καθαρά γενικά (οχι πάντα ομως), ίσως με λίγο φύσημα στο Stereo κάποιες φορες , Ράδιο Epsilon (κάποιες φορές καθαρά, κάποιες οχι). Τις περισσότερες φορές τους ακούω καλά ακριβώς στη συχνότητα 100,1. Αν πάω 100,05 αρκετες φορές τους ξύνει λίγο η ΕΡΑ Γεράνειων (!!!). Γενικα ο Epsilon βγαινει καλύτερα αν πάω στους 100,05 ενω οι άλλοι δύο στους 100,1 ακριβως. Επισης στους 100,1 από όσο ξέρω βγαίνει και κάποιος από τα παιδιά με τις συνομιλίες, δεν ξέρω κατά πόσο φτάνει εδω βέβαια γιατί συνήθως τον τυπώνουν οι άλλοι. Γενικα πάντως στο αυτοκινητο Εν κινήσει, εχω ακούσει αρκετές φορες στη συχνοτητα αυτή 2 σταθμούς μαζί να πέφτει ο ένας πάνω στον άλλο.

96 FM : Έρχεται καλά, ο Techno Deep Melodic με λίγο φύσημα βέβαια καποιες φορες (από το stereo ισως;) αλλά κάποια βραδιά παιζει κι ένας άλλος εκεί με ξένα (όταν παίζουν κι οι δυο μαζί, συνήθως επικρατεί βαβούρα στη συχνότητα στο σταθερό δεκτη). Κάποιες φορές πρωινά που δεν παίζουν οι άλλοι, έχω ακούσει πολύ ανεπαίσθητα κάποιον με λαϊκά, ίσα που βγαίνει όμως. Εχω την εντύπωση (χωρίς να είμαι σίγουρος) ότι την περασμένη Παρασκευή βγήκε στους 96 ο Κώστας ο Crazy, όπου και κάλυψε πλήρως τον σταθμό με τα Techno (με τον φορητό τον άκουγα μόνο σε ένα σημείο, στα υπόλοιπα έβγαινε ο Crazy μονο).

107,6 FM : Αυτή τη στιγμή ακούω τον Δία, με ένα κάποιο φύσημα (το οποίο κάποιες φορές είναι λίγο κάποιες πολυ) και με κάποιο ξύσιμο απο τον 107,4 ( το οποίο επίσης άλλοτε είναι λίγο και αλλοτε αρκετο) Μέτριο σημα γενικοτερα ο συγκεκριμένος. Αυτός τελευταία παίζει μάλλον λίγες ώρες πρωί μεσημέρι και κλείνει μετά. Κατά τ' αλλα κάποιες φορές έχω ακούσει τον Βινύλιο FM πεντακαθαρα, ενώ κάποια βραδιά βγαίνει κάποιος με ξένα (που το σημα του κυμαίνεται από χαμηλό έως μέτριο έως ψιλοκαλο αναλογα με τις μερες, αλλά ποτε τέλειο). Παρασκευή βράδυ άκουγα τα παιδιά με τις συνομιλίες με γενικα καλό σήμα, αλλά με λίγο ξύσιμο από τον Μύθο κάποιες στιγμες.

101,1 FM : Ακούω τα βραδιά κάποιον αν πάω 101,05 αλλά με αρκετό ξύσιμο από τον Δίεση 101,3 (οχι από την ΕΡΑ) και κάποιες φορές με καποιο φυσημα. Ψιλομέτριο σημα γενικά, που ενώ αν δεν υπήρχε το ξύσιμο ίσως να ακουγοταν κάπως, το ξύσιμο του Δίεση το κάνει να μην είναι ακροασιμο, οποτε μάλλον δεν βολεύει η συχνοτητα γενικά. Κοινώς αν π.χ. ο συγκεκριμένος πήγαινε (λέμε τωρα) καπου αλλού όπως 95,8, θα μπορούσε φανταζομαι λογικά να ακουστεί καλά ενώ τώρα οχι. Στους 101,1 ακριβώς πάλι βγαίνουν μόνο οι πλευρικες του Δίεση και τίποτε άλλο δεν επιβιώνει εκεί.

93,8 FM : Καποια βραδιά ανοίγει τελευταία κάποιος με disco (πολύ καλή μουσική, βάζω και τον ακούω ευχάριστα τα βραδια) , κάποιες φορές τον ακούω μια χαρά στους 93,8 ακριβώς, κάποιες φορές του ρίχνει λίγο ξύσιμο ο Επικοινωνία οπότε πάω 93,75 και καθαρίζει εκεί.

Υπάρχουν κι ερασιτεχνικοι σταθμοί που βγαίνουν ενίοτε στους 95,4 (η 95,45) με ξένα, 102 (disco) , 106 (El greco). Ο 95,45 ακούγεται όμως ανεπαίσθητα εως καθόλου μέσα στο ξύσιμο από τον DJ, οι άλλοι δύο πάλι καθόλου μιας και υπάρχει στρίμωγμα εκεί (0,2 mhz δεξιά και αριστερά από σταθμούς Υμηττου).
Στους 91,8 έβγαινε πάλια Παρασκευές βραδιά ο Κώστας ο Crazy πεντακαθαρα, την Περασμένη Παρασκευή είχε βγει εκεί κάποιος από τα παιδιά με τις συνομιλίες, ωστόσο ακουγοταν πολύ ανεπαίσθητα στους 91,75 μέσα στο όλο φύσημα και γενικά δεν ήταν ακροασιμο σημα. Πριν μερικούς μήνες που ειχε τεχνικό θέμα ο.Galaxy 92 και είχε βγει off, εβγαινε κάπως στους 91,8 ο σταθμός με τα λαϊκά που παίζει από απόγευμα και μετά, με ανοιχτό το Galaxy ομως δεν βγαίνει καν.
 Στους 95,8 την περασμένη Παρασκευη κάτι ακουγοταν μέτρια προς ψιλοκαλα με λίγο φύσημα , όμως είχε χαμηλή διαμόρφωση άρα δεν μπορούσα να καταλάβω πολλά. Ο συγκεκριμένος στους 95,8 ακριβώς είχε λίγο ξύσιμο από τους ερασιτεχνικους δίπλα του, αν πήγαινα 95,75 καθαριζε.
Από Δαρδιτσα τώρα : Ο Paradise 101,6 στη συχνότητα ακριβώς τρώει κάποιο ξύσιμο από την ΕΡΑ Σπορ. Αν πάω 101,55 καθαρίζει, αν και κάποιες φορές έχει πολύ λίγο φύσημα (στον συγκεκριμένο ωστόσο δεν μου αρέσει ο ήχος του, βέβαια πρέπει να πάω στη Γλυφάδα για να δω τι γίνεται αντικειμενικά που εκεί σκάει δυνατά, εδώ ίσως η όλη απόσταση ν' αλλοιωνει και την ποιότητα του ήχου του, δεν ξερω).
Στους 102,75 ίσα που ακούγεται ο Παλμος 102,7 αλλά μέσα στο φύσημα και στο ξύσιμο από την διπλανή ΕΡΑ. Κάποιες φορές έχει ακουστεί λίγο καλύτερα αλλά όχι πάντα.
Ο Αργοσαρωνικος 106,4 δεν φτάνει καν (λογικο βεβαια).
Στους 95,8 μέσα στο φύσημα ακούγεται λίγο ο Info Radio από Σοφικο. Ο Αναμνηση 103,5 εδώ δεν βγαίνει στο σταθερό, όμως έχουν υπάρξει 1-2 φορές που τον έχω ακούσει μέ τους διπλανους ανοιχτους (θαύμα!!).

Γενικη συμβουλή προς ερασιτέχνες  (ή και σταθμούς που παίζουν από βουνά πλην Υμηττου). : Το stereo στις μακρινές περιοχές φέρνει φύσημα  (άλλοτε λίγο, άλλοτε πολυ) οπότε ίσως είναι καλύτερο να βγαίνετε μονοφωνικα έτσι ώστε ν' ακούγεστε  καλά και μακριά.

Γενικη συμβουλή προς ακροατές:  ΣΕ περίπτωση που ακούτε ερασιτεχνικους (η γενικά μικρούς σταθμους) ίσως βοηθήσει να πηγαίνετε 0,05 mhz πιο δεξιά ή αριστερά αναλόγως για να καθαρίσουν από τα ξυσιματα μεγάλων σταθμών. Όπως τα παραδείγματα που αναφέρω παραπάνω.

Σας ευχαριστώ πολύ, να είστε καλά!!

• SatLeo Legend
εχω την εντυπωση πως η εμβελεια ενος fm σταθμου μπορει να αυξηθει τεχνητα αν παραμορφωθει καπως ο ηχος ωστε να ακουγεται παρα πολυ δυνατα...

o κρητη fm (87.5) μπας και τρωει ξυσιμο απο τον κορινθιακο στην ιδια συχνοτητα;;;

Αποσυνδεδεμένος e-lectron

• Τακτικό Μέλος
  • **
  • Ημερομηνία εγγραφής: Οκτ 2013
Κάποιες παρατηρήσεις ώστε να αποφευγονται οι παρανοήσεις είναι τα παρακάτω.
1 Ένας δέκτης για να μπορεί να λάβει μακρινά ή ασθενικά σήματα θα πρέπει να βρίσκεται μακριά από δυνατά σήματα εκπομπής καθότι το agc τους μειώνει την απολαβή λήψης προκειμένου να μην υπάρχει το λεγόμενο μπούκωμα του.
2. Όταν ένας σταθμός υπερδιαμορφωνει το φέρον του δεν αυξάνει την εμβέλεια του. Αυτό είναι μια ψευδαίσθηση.
3. Αν όλοι οι σταθμοί τηρούσαν το πρότυπο διαμόρφωσης στους 75khz, τότε κανένας δεν θα εξυνε κανένα.

• SatLeo Legend
στα fm δεν ειμαι σιγουρος οτι η υψηλη ενταση του ηχου ειναι θεμα υπερδιαμορφωσης...

• Τακτικό Μέλος
  • **
Εξαρτάται τι εννοείς ένταση. Αν μιλάς για ποσοστό διαμόρφωσης είναι ότι έγραψα παραπάνω. Αν μιλάς για ψυχοακουστικη αίσθηση έντασης που μεταφράζεται σε dbr τότε πάμε αλλού.

• SatLeo Legend
να αναγκαστεις να χαμηλωσεις το νolume...

• Τακτικό Μέλος
  • **
Συνήθως είναι ελάχιστοι οι σταθμοί που τηρούν τους 75 χιλιόκυκλους απόκλιση στο φέρον τους. Επομένως αυτό που λες ότι αναγκάζεσαι να χαμηλώνεις την ένταση στον δέκτη σου, έχει να κάνει με αυτό που περιγράφω και είναι κάτι που δίνει την εντύπωση στον ακροατή ότι ο σταθμός παίζει με μεγάλη ισχύς, όμως μόνο αρνητικά προκαλεί κάτι τέτοιο.

• SatLeo Legend
δεν εχει να κανει με ισχυ προφανως στην πραγματικοτητα...

θα σου πω αλλο παραδειγμα...

αμα αλλαξεις τα καναλια στην τηλεοραση σε καποιο μαλλον μικρο καναλι απο κει ας πουμε που τα αλλα ακουγονται χαμηλοφωνα η κανονικα ξαφνικα ο ηχος θα σου παρει τα αφτια...

εχει να κανει με κακη ρυθμιση απο κει και οχι με διαμορφωση κτλ...

στα fm φαινεται να υπαρχει ενα φαινομενο οπου ηχοι που ειναι προορισμενοι να ακουστουν δυνατα πχ ομιλια φαινεται να εχουν μεγαλυτερη καθαροτητα...

δεν ειναι τυχαιο πως σαν ξυσιματα μαλιστα απο γειτονικους σταθμους περανε τετοιοι ηχοι και οχι ενα απαλο πιανο ας πουμε...

• SatLeo Legend
Καλησπέρα σε όλους σας. Ευχαριστούμε πολύ φάσμα. Αναλυτικότερα δεν γίνεται. Εγώ ξύσιμο δεν έχω σε κανέναν.ειναι θέμα ικανότητας δέκτη να διαχωρίζει σήματα κοντινά μεταξύ τους. Ο μόνος που μάλλον τηρεί τα του ήχου μοιάζει να είναι ο κιςς. Πράγματι κάποιος χθες ξέφευγε πολύ στο σημείο να σπάει η διαμόρφωση του. Αναφορά σημερινή. Σταθμός με δεκαετία 1990 ξένα στους 102.00 ακουγόταν καθαρά στο λιμάνι Πειραιά. Έτρωγε πολύ ξύσιμο στην διαδρομή από λιμάνι προς Σκάι.Μετα καθαρά πάλι ως ελληνικό. Η λήψη όμως με δέκτη απλό της σειράς αυτοκινήτου pioneer. Η γιαγιά του μικρού αδιάφορη βλέπετε για λήψεις. Κουτσομπολιό το ράδιο να παίζει κι όλα καλά. Ο παράνταις έχει ωραίο ήχο, αλλά εδώ βέβαια φέρνει σούπερ φουλ σήμα. Οπότε η λήψη ιδανική για έλεγχο ήχου.

Συγχώνευση: Τρι 19 Ιουλ 2022, 21:49
Από τα κρητικά ραδιόφωνα της Αθήνας, εκείνο με τον καλύτερο ήχο, για να μην πω και την καλύτερη μουσική κοντεύει να τρελαθεί στις αλλαγές συχνότητας. Πριν 1 με 2 μήνες δεν θυμάμαι καλά τον άκουγα στον περιφερειακό Αιγάλεω στα διυλιστήρια καλά προς άνω Λιόσια. Μετά σαν να μην υπήρχε στο λεκανοπέδιο μιλάμε. Συχνότητα τότε 106 και κάτι.δεν θυμάμαι. Σήμερα έσκασε μύτη δύσκολα στο λιμάνι Πειραιά στα κρητικά πλοία στο ράδιο της πλάκας που έλεγα.μετα άφαντος. Συχνότητα 107.6. Κρίμα γιατί παλιότερα σε αυτή την συχνότητα έβγαινε πολύ καλά τουλάχιστον στην Δυτική Αττική.

* Απ: Ειδήσεις - Νέα σχετικά με τη Nova  Μέλος: Limsat Φόρουμ: NOVA 27/02/2025 (21:19)
* Απ: Ειδήσεις - Νέα σχετικά με τη Nova  Μέλος: AnDas Φόρουμ: NOVA 27/02/2025 (17:48)
* Απ: Ειδήσεις - Νέα σχετικά με τη Nova  Μέλος: savvas70 Φόρουμ: NOVA 27/02/2025 (17:47)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο σε ΣΑΜΟ - ΙΚΑΡΙΑ  Μέλος: sigipp1972 Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 27/02/2025 (16:42)
* Απ: Ειδήσεις - Νέα σχετικά με τη Nova  Μέλος: babis3g Φόρουμ: NOVA 27/02/2025 (16:11)
* Απ: Λήψη Amos 3,7 (4°W)  Μέλος: adonis1 Φόρουμ: Δορυφορικές λήψεις γενικά 27/02/2025 (15:32)
* Απ: Ειδήσεις - Νέα σχετικά με τη Nova  Μέλος: Limsat Φόρουμ: NOVA 27/02/2025 (15:03)
* Απ: Ειδήσεις - Νέα σχετικά με τη Nova  Μέλος: nektarios 1451 Φόρουμ: NOVA 27/02/2025 (14:37)
* Απ: Ειδήσεις - Νέα σχετικά με τη Nova  Μέλος: pepis68 Φόρουμ: NOVA 27/02/2025 (14:27)
* Απ: Ειδήσεις - Νέα σχετικά με τη Nova  Μέλος: Limsat Φόρουμ: NOVA 27/02/2025 (13:43)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στο ΒΟΡΕΙΟ ΙΟΝΙΟ (νομοί Κέρκυρας & Λευκάδας)  Μέλος: babis3g Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 27/02/2025 (12:03)
* Απ: Ποδοσφαιρο σε FΤΑ μεταδοση  Μέλος: nektarios 1451 Φόρουμ: Αθλητικές Μεταδόσεις 27/02/2025 (11:07)
* Απ: Αθλητικές μεταδόσεις ΣΗΜΕΡΑ  Μέλος: nektarios 1451 Φόρουμ: Αθλητικές Μεταδόσεις 27/02/2025 (10:59)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο νομού ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ  Μέλος: Thodoris_Z Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 26/02/2025 (23:16)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΑΤΤΙΚΗ  Μέλος: aorguru Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 26/02/2025 (22:31)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο σε ΣΑΜΟ - ΙΚΑΡΙΑ  Μέλος: paksat Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 26/02/2025 (22:25)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στο ΒΟΡΕΙΟ ΙΟΝΙΟ (νομοί Κέρκυρας & Λευκάδας)  Μέλος: Thodoris_Z Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 26/02/2025 (21:46)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο σε ΣΑΜΟ - ΙΚΑΡΙΑ  Μέλος: sigipp1972 Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 26/02/2025 (20:53)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο σε ΣΑΜΟ - ΙΚΑΡΙΑ  Μέλος: MCelliotG Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 26/02/2025 (20:51)
* Απ: Η ψηφιακή τηλεόραση σε ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ, ΑΙΤΩΛΙΑ, ΦΩΚΙΔΑ, ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟ, ΚΥΘΗΡΑ [ΠΖ 06]  Μέλος: nektarios 1451 Φόρουμ: Ψηφιακή Τηλεόραση ανά Περιφερειακή Ζώνη (ΠΖ) 26/02/2025 (20:22)
* Απ: Η ψηφιακή τηλεόραση σε ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ, ΑΙΤΩΛΙΑ, ΦΩΚΙΔΑ, ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟ, ΚΥΘΗΡΑ [ΠΖ 06]  Μέλος: nickpasxos Φόρουμ: Ψηφιακή Τηλεόραση ανά Περιφερειακή Ζώνη (ΠΖ) 26/02/2025 (19:04)
* Απ: Η ψηφιακή τηλεόραση σε ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ, ΑΙΤΩΛΙΑ, ΦΩΚΙΔΑ, ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟ, ΚΥΘΗΡΑ [ΠΖ 06]  Μέλος: nogyo.exe Φόρουμ: Ψηφιακή Τηλεόραση ανά Περιφερειακή Ζώνη (ΠΖ) 26/02/2025 (18:22)
* Απ: Ενδιαφέρον από τη Hellas Sat για λειτουργία παγκύπριου επίγειου δικτύου DVΒ T2  Μέλος: savvas70 Φόρουμ: Ειδήσεις από την Κύπρο 26/02/2025 (17:47)
* Απ: Ενδιαφέρον από τη Hellas Sat για λειτουργία παγκύπριου επίγειου δικτύου DVΒ T2  Μέλος: komhsgr Φόρουμ: Ειδήσεις από την Κύπρο 26/02/2025 (17:37)
* Απ: Η ψηφιακή τηλεόραση σε ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ, ΑΙΤΩΛΙΑ, ΦΩΚΙΔΑ, ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟ, ΚΥΘΗΡΑ [ΠΖ 06]  Μέλος: komhsgr Φόρουμ: Ψηφιακή Τηλεόραση ανά Περιφερειακή Ζώνη (ΠΖ) 26/02/2025 (17:27)
* Απ: Η ψηφιακή τηλεόραση σε ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ, ΑΙΤΩΛΙΑ, ΦΩΚΙΔΑ, ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟ, ΚΥΘΗΡΑ [ΠΖ 06]  Μέλος: nogyo.exe Φόρουμ: Ψηφιακή Τηλεόραση ανά Περιφερειακή Ζώνη (ΠΖ) 26/02/2025 (14:26)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο σε ΣΑΜΟ - ΙΚΑΡΙΑ  Μέλος: sigipp1972 Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 26/02/2025 (14:05)
* Απ: Το MEGA στην Ελλάδα (αναφορές - προβλήματα)   Μέλος: gewrgios Φόρουμ: Οι Τηλεοπτικοί Σταθμοί στην Ελλάδα 26/02/2025 (12:13)
* Απ: Ποδοσφαιρο σε FΤΑ μεταδοση  Μέλος: nektarios 1451 Φόρουμ: Αθλητικές Μεταδόσεις 26/02/2025 (11:00)
* Απ: Αθλητικές μεταδόσεις ΣΗΜΕΡΑ  Μέλος: nektarios 1451 Φόρουμ: Αθλητικές Μεταδόσεις 26/02/2025 (10:46)