Στους 95,45 στον σταθερο μου δεκτη λαμβανω ένα σταθμό (λογικά ερασιτεχνικο) με την ονομασία Summer FM και παίζει ξένα.
Λογικά πρέπει να βγαίνει στους 95,4 ακριβώς, καθώς τον είχα ξανακούσει πριν λίγες μέρες πάνω στο Λυκαβηττό όπου εκεί ερχότανε καμπάνα και αν θυμάμαι καλά, κλειδώνε ο δέκτης του κινητού στους 95,4 ακριβώς.
Εδώ στο Νεο Κοσμο, έρχεται με πολύ χαμηλο σημα στους 95,45, με αρκετό φύσημα, με αρκετό ξύσιμο από τον DJ 95,2 και με λίγο ξύσιμο από την ΕΡΑ 3 Πάρνηθας. Βασικά σε κάποια φάση που χαλάρωσε ο DJ (λογικά έπαιζε χαλαρό κομματι) κάπως τον άκουγα μέσα στο φύσημα, αλλά μόλις άρχισε να ξαναβαραει τα beat του εκανε ζημια, ίσα που μπορούσα να τον διακρίνω από κάτω. Και όλα αυτά στους 95,45. Στους 95,4 μόνο οι πλευρικες από τα beat του DJ βγαίνανε. Αλλη δύσκολη συχνοτητα κι αυτή.
Κατά τα λοιπά απόψε πέρα από τον 95,4, αυτη τη στιγμή βγαίνει αυτός με τα Techno στους 96 καθώς και αυτός στους 101,1. Ο 96 έρχεται καλούτσικα αλλά με λίγο φυσημα, ο 101,1 ακούγεται μόνο στους 101,05 παιζει disco (Rasputin) έχει μετριό σημα αλλά του κάνουν αρκετη ζημιά οι πλευρικες του Διεση (ενώ η ΕΡΑ Σπορ 100,9 δεν του κάνει καθόλου ζημιά από θέμα πλευρικων). Βασικά έχω αναφερθεί ξανά σε αυτούς στο προηγούμενο post μου.
Στους 91,75 στον φορητό μονο σαν να μου φάνηκε οτι άκουσα λαϊκά εντελώς ανεπαίσθητα μέσα στο φύσημα, νομίζω το "Χορεύεις" του Πετρελη έπαιζε- δυσκολευτηκα πολύ να καταλάβω αν παίζει κάτι εκει, μόνο για 2 δευτερολεπτα ησυχασε κάπως η ΕΡΑ και το καταλαβα. Λογικα ειναι ο σταθμός με τα λαϊκά που βγαίνει εκεί από τις 5 περιπου το απόγευμα και μετα η ίσως κάποιος άλλος μακρινός μου. Βέβαια το σημα εδώ δεν είναι καθόλου ακροασιμο, πρέπει να το ξέρει κανείς για να καταλαβει ότι υπάρχει κάτι εκει και αυτό στο φορητό δεκτη, στον σταθερο δεν βγαίνει καν.
Στις υπόλοιπες κενές συχνοτητες δεν λαμβάνω κάτι.
@humax8100 στους 91,8 λογικά λαμβάνεις τον Old Radio με τα ξενα, εδώ ομως δεν λαμβάνεται καθόλου , πότε δεν έχει ακουστει. Βασικα δεν έχω καθόλου οπτική επαφή με νότια, μιας και μου κάνει μεγάλη σκιά ο λοφος της Δάφνης (Αι-Γιωργης).
Στους 100,1 λογικά θα ακούς τον Αστέρα.
Στους 96, ο σταθμός που έπαιζε Tus ποιος ειναι; Εδώ μόνο τα Techno ακούγονται.
Αν μπορείς δες αν σου βγαίνουν οι σταθμοί στους 95,4 και 101,1 (προσπάθησε και 50 khz πιο πέρα απο τις κεντρικές, μήπως εκεί βγαίνουν καλυτερα).
Στον καλό φορητό που έχω με υψηλή ευαισθησία εννοείται πως βγαίνουν καλά όλοι οι ερασιτεχνικοι (πλην του 91,8 που είπαμε πριν), οι 93,8 / 95,8 / 103,5 από Σοφικο Κορινθιας, ο 102 Αργολίδας (αυτός με χαμηλο σημα) και οι 101,6 / 102,7 από Δαρδιτσα. Ο Αστερας 100,1 δεν έρχεται καθόλου εδω όπως και τίποτα από Δολιανα - Ασσεα (λογικο βεβαια) Το κορυφαίο ομως είναι ότι βγαίνουν (με ξυσιματα φυσικα απ' τους διπλανους) στους 97,95 99,95 και 105,05 οι ΕΡΑ από Γερανεια, αλλά και στους 106,35 το Ράδιο Αργοσαρωνικος από Δαρδιτσα (!!!). Και όλα αυτά με σταθμούς του Υμηττου ανοιχτους και σε πλήρη ισχυ, και στην περιοχή του Νέου Κόσμου, δίπλα στο κέντρο της Αθήνας. Για τέτοια ευαισθησία μιλάμε!! Βέβαια στις κεντρικές τους συχνοτητες (97,9 / 99,9 / 105 / 106,4 ακούγονται μόνο οι παρακείμενοι σταθμοί του Υμηττου και είναι φυσικά λογικοτατο).
Το θέμα είναι όμως πως σαν αντιπροσωπευτικο δεκτη θεωρώ τον σταθερό Pioneer και οχι τον φορητό. Γιατί πολύ απλά η πλειοψηφία των ακροατών ακούει με δεκτες μέσης έως καλής ευαισθησιας και οχι με πολύ ευαισθητους, αυτους τους εχουμε εμεις που έχουμε την τρέλα με το ραδιοφωνο, ο περισσότερος κόσμος όμως δεν ψάχνεται τόσο πολύ. Άρα σαν μετρο, προφανώς και θα έχω τον σταθερό μου δεκτη ο οποίος έχει καλή ευαισθησια (αλλά όχι την κορυφαία του φορητου) και εκφράζει τον μέσο όρο ακροατών και λήψης ραδιοφώνου στην Αθήνα.
Οι παραπάνω λήψεις των μακρινων σταθμών στο φορητο (αναφέρομαι μονο στους σταθμούς εκτός λεκανοπεδιου, όχι στους ερασιτεχνικους), δεν υπάρχουν καν στον σταθερο δεκτη, πλην του Paradise στους 101,55 με καλό σήμα (πολύ λίγο φυσημα), του Παλμού στους 102,75 (με αρκετό φύσημα και αυτό αναλόγως αν θα είναι στις "καλές" της η στις "κακές" της η ΕΡΑ Παρνηθας 102,9 - κάποιες μερες τον εξαφανίζουν εντελως οι πλευρικες της) και του Info 95,8 που καταφέρνει και ακούγεται λιγάκι μέσα στο φύσημα (χαμηλο σημα μεν, τον σωζει δε η καθαρή σχετικά συχνοτητα).