Καλησπέρα σε όλους!
Χθες ήμουν σ' ένα σπίτι στην Γλυφάδα. Εκεί με ανοιχτή την κεραια του φορητου μου δεκτη (Eton g6) ερχονται καλά, οι σταθμοί από Αίγινα, Παρνηθα, Δυτικά βουνά Αθήνας, η Δαρδιτσα (101,6 / 102,7 / 106,4) οι ΕΡΑ 99,9 / 105 από Γερανεια καθώς και 99,4 / 103,2 από Δίδυμα (ήταν κλειστός ο 103,1 της Αθηνας), οι Κορινθοι από Σοφικο (93,8 / 95,8 / 103,5) και νομίζω χωρίς να είμαι σίγουρος και ο Σκαι Αργολίδας στους 102 (από που βγαίνει αυτος);
Στους 100,7,ερχοταν λίγο ο ερασιτεχνικος που έχει αναφερθεί και στο παρελθόν εδώ (αυτός μόνο νότια βγαίνει, από Ηλιούπολη - Άλιμο και πάνω που βγαίνει ο Υμηττος υπερκαλύπτεται εντελώς από το Νοστο και δεν υπάρχει ίχνος του).
Στους 93,4 ο γνωστός λαϊκός καθώς επίσης άκουσα στους 96 ένα χαμηλο αδιαμόρφωτο σημα, το οποίο εχει ξανασυζητάμε εδώ και τουλάχιστον στα δικά μου αυτιά μου έκανε για μικρό παρατημένο σημα από Αίγινα. Δεν μπορώ να ξέρω σίγουρα βέβαια αλλά προσωπικά μάλλον εκεί καταλήγω μιας και στα νότια ερχοταν κάπως ενώ στο κέντρο δεν έρχεται καθόλου.
Από Υμηττό, απ' όσο θυμάμαι δεν ερχόντουσαν καθόλου οι 87,5 / 90,6 / 91,4 / 94 / 98,1 / 99,5 / 99,8 / 103,3 / 104 / 107 / 107,2. Απειροελαχιστα ερχόντουσαν οι 100,6 / 104,9 / 105,2 / 105,5 ενώ χαμηλά ερχόντουσαν οι 92,6 / 96,9 / 98,3. Οι παραπάνω σταθμοί δεν πρέπει να παίζουν καθόλου από Αίγινα. Ερωτηματικο έχω για τον 94,3 για το αν παίζει από Αίγινα η οχι, καθώς μου ερχόταν απο αρκετά έως πολυ καλά για να ήταν από Υμηττό. Επίσης αναρωτιέμαι λίγο για τους 93,2 και 95,2 αν παίζουν από Αίγινα (παλαιότερα δεν παίζανε, αλλά τώρα σαν να τους άκουσα κάπως βελτιωμενους).
Και τώρα έρχεται η μεγάλη απορια : Ενώ λοιπόν οι ιδιωτικοι σταθμοί που παίζουν από τον Υμηττό μόνο (και οχι από την Αιγινα) έρχονται από χαμηλά εως καθολου, οι κρατικοι 90,9 / 101,8 / 103,7 / 105,8 συνηθως έρχονται από αρκετά έως πολύ καλά, οχι τέλεια φυσικά αλλα ισως σε σημείο να κλειδώνουν στην αναζήτηση. Σε αντίθεση με τον Κόσμο 107 που δεν έρχεται καθόλου. Και αυτό είναι κάτι που το εχω παρατηρήσει χρόνια τώρα και σε φορητό δεκτη και εν κινήσει στο αυτοκινητο.
Πως γίνεται αυτό βρε παιδια; Μήπως (δική μου υποθεση αυτο), το σημείο που βρίσκονται στην κορυφή του Υμηττο βλέπει κάπως τα νότια, ενώ οι ιδιωτικοί δεν τα βλέπουν καν; Λέω εγώ τώρα, αλλά δεν μπορώ να το εξηγήσω αλλιως. Και πως γίνεται στην τελική αυτοί να βγαίνουν καλά και ο Κόσμος 107 καθολου (κάτι εχω ακούσει ότι ο Κόσμος παίζει μόνο με 2 kw και αν λόγω υψηλής συχνότητας ενώ οι υπόλοιποι με 10 - 20 kw, αλλά είναι μόνο θέμα ισχύος τελικα);