Πως γίνεται αυτό βρε παιδια; Μήπως (δική μου υποθεση αυτο), το σημείο που βρίσκονται στην κορυφή του Υμηττο βλέπει κάπως τα νότια, ενώ οι ιδιωτικοί δεν τα βλέπουν καν; Λέω εγώ τώρα, αλλά δεν μπορώ να το εξηγήσω αλλιως. Και πως γίνεται στην τελική αυτοί να βγαίνουν καλά και ο Κόσμος 107 καθολου (κάτι εχω ακούσει ότι ο Κόσμος παίζει μόνο με 2 kw και αν λόγω υψηλής συχνότητας ενώ οι υπόλοιποι με 10 - 20 kw, αλλά είναι μόνο θέμα ισχύος τελικα);
1. Τα δίπολα της ΕΡΑ3 στον Υμηττό, βρίσκονται στο άνω άκρο του μεταγενέστερου ιστού (υψηλού τριγωνικού), ο οποίος έχει ύψος αρκετά δεκάδες μέτρα πάνω από το έδαφος.. 2. Παραδοσιακά, στα περισσότερα κεραιοσύστηματά της η ΕΡΑ έχει omni (πανκατευθυντικές) διατάξεις, με μηδενική ή ελάχιστη ηλεκτρική κλίση, με αποτέλεσμα η έμφαση του σήματος να είναι συγκριτικά για πιο μακρινά, παρά αμιγώς τοπικά. Τα πρώτιστο μέλημα των ιδιωτικών ραδιοφώνων είναι η εξαιρετική ομοιόμορφη κάλυψη της περιοχής που περιλαμβάνει η διαφημιστική αγορά τους - όχι το απόλυτο ρεκόρ εμβέλειας