μεσα απτο πλοίο, στην Ερμούπολη της Σύρου έβγαλα στο 31 το smile και στο 41 το mad.. ξερει κανείς κάτι για αυτά? δεν είχαν την δυναμη των αλλων από Βουλιά και πύργο. Από πού να είναι?
στο 28 μου ερχόταν το ΜΕΓΚΑ μάλλον από άνω μερά Μυκόνου? και στο 56 πάλι το μέγκα που το έβγαζα από Πάτμο μέχρι Σύρο
Μόνο για το 31 και το 41 θα απαντήσω διοτι κάτι ξέρω από αυτές. Οι συχνότητες αυτές είναι νεκρές καιρό. Το Mad στο C41 ζούσε ακόμα μέχρι τον Απρίλιο του 2023 και ας έλεγε "Δεν υπάρχει σήμα". Θυμάμαι 11-12 χρονών είχα πιάσει το Mad σε τηλεόραση ενός γνωστού μας το 2018 και είχα εκπλαγεί και παραξενευτεί με το τι είδα. Αναλογική εικόνα με χιόνι και είδωλα, και έπιανε και σε STEREO! Αν και η κεραία έπιανε Πάρο, τύχαινε και λάμβανε το δίπολο της κάτι από την Άνω Μερά (ίσως;) και αυτές τις συχνότητες μετά από πρόσφατο ψάξιμο, διαπίστωσα ότι μπορεί να έρχονται από Άνω Μερά.
Όσο για το Smile από το C31, δεν το έπιανα ποτέ μέχρι το 2022 στα καλά καθούμενα. Σε ένα scan που έκανα από περιέργεια στο ίδιο σπίτι έτυχε και πιάστηκε, με την κεραία στην ίδια θέση και την εικόνα να είναι καταστροφή, και ο πομπός να έχει την ίδια μοίρα που έπαθε ο πομπός του Mad, πλην του ότι έκλεισε. "Δεν υπάρχει σήμα" έλεγε δηλαδή, και ακόμα λέει τα ίδια σήμερα! Έκανα διάφορα για να το βρώ. Ξέθαψα μια παλιά μας φορητή τηλεόραση, πήγαμε Άνω Μερά, και μόλις μπήκαμε στον δρόμο της...εμφανίστηκε στην οθόνη! Μάλιστα, επειδή αγοράσαμε σπίτι εκεί. πήγα στο σημείο να κουβαλήσω ολόκληρο σετάπ από το σπίτι που μένουμε να τα πιάσω με την παραδοσιακή Yagi. Και μαντέψτε... αφού κοίταξα με την κεραία τον πομπό... η εικόνα εμφανίστηκε όλοκάθαρα...απίστευτο. Σημειώνω ότι μέχρι και με μια εσωτερική τύπου rabbit ears παθητική χωρίς ενίσχυση, την έπιανα με χαμηλό σήμα έγχρωμα.
Τότε που δεν ήξερα πολλά από λήψεις, στα μισά του 2023 έβαλα ερώτηση στο Satleo σε thread με όνομα "Άθλια λήψη μιας νεκρής συχνότητας στο 31." και έλεγαν ότι μπορεί να είναι από modulator ξεχασμένο, ενώ η αλήθεια είναι ότι το λάμβανα όσο ήμουν Άνω Μερά ή κοντά της με απλή σύνδεση κεραίας. Σχεδόν 2 χρόνια μετά, απ ότι φαίνεται, θα το λήξω εδώ και θα πω ότι μπορεί να είναι από Άνω Μερά το σήμα, λόγω του ότι καθαρίζει όταν έχω κεραία προς τα εκεί. Από τεχνική άποψη, δεν ξέρω τίποτα. Πιστεύω ότι μπορεί να είναι τροφοδοτούμενο από Digea δέκτη της Digi+plus ή κάτι παρόμοιο με το ίδιο λογισμικό δίοτι δεν εξηγείται αλλιώς.
Το λήγω εδώ. Άμα ξέρει κάποιος άλλος ας φέρει πληροφορίες. Αλλά και πάλι, παραμένει μυστήριο αυτό...