Παιδιά κι εγώ στην ίδια μοίρα είμαι (τα ψηφιακά του 1ου multiplex από Πήλιο μου έρχονται για λίγο και φεύγουν , τα αναλογικά της ΕΡΤ από τοπικούς αναμεταδότες εκπέμπουν σε συμπιεσμένο 4:3 με ήχο και χρώματα μπουκωμένα) κλπ.
Κι εγώ αισθάνομαι αδικημένος με το πως επιλέγονται μια ζωή οι ίδιες περιοχές για κάθετί καινούριο όπως και συγκεκριμένα τώρα η ψηφιακή τηλεόραση.
Όμως πιστεύω πως δεν είναι θέμα μόνο της ΕΡΤ αλλά και των νομοθετών που όρισαν συγκεκριμένους τρόπους για το πως θα γίνει η μετάβαση που περιορίζουν πάρα πολύ το όλο εγχείρημα.
Τη θέληση η ΕΡΤ την έχει (έστω και με την όλη αργοπορία & γραφειοκρατεία που χαρακτηρίζει όλο το δημόσιο), έχουν στήσει άλλωστε αναλογικούς αναμεταδότες σχεδόν σε κάθε γωνιά της Ελλάδας - σε σημεία δηλαδή που οι ιδιωτικοί δεν έχουν πλησιάσει - παρόλα αυτά για να γίνει αυτό χρειάζεται χρόνος (χρειάστηκαν χρόνια).. Μακάρι να γίνονταν όλα σε μια στιγμη.. Αλλά τι να σου κάνει και η ΕΡΤ όταν τους δεσμεύουν, μη στήσεις πομπό εκεί, μη στήσεις πομπό αλλού, μόνο εκεί που λέει η #(*@$( ΚΥΑ;
Το πιο τρανό παράδειγμα είναι η Πάρνηθα και το Πήλιο που τους ανάγκασαν να κατεβάσουν το 2ο πακέτο αλλά και η Θάσος όπως και άλλες περιοχές που αν και είχαν στηθεί ψηφιακοί πομποί που δείχνανε μαύρο, όταν τελικά λύθηκαν τα γραφειοκρατικά ήρθε η ΚΥΑ και τους απαγόρευσε να εκπέμψουν.
Τι να κάνουμε, υπομονή. Άλλωστε η αδικία σε αυτή τη χώρα δεν περιορίζεται φυσικά στη τηλεόραση, θα μπορούσε να πει κανείς ότι αυτό είναι το λιγότερο. Εδώ άλλοι τα φάγανε, άλλοι πληρώνουμε το λογαριασμό...
Τουλάχιστον ας παρηγορηθούμε απόψε με τις αναφορές των "τυχερών".. που θα πάει κάποια στιγμή θα μπούμε κι εμείς στο κλαμπ.