Στην samsung UE46B7000 όλα καμπάνα.
Στο δωματιο στην sony 32 εχω βάλει κάρτα neotion NP4+ FREE TO AIR ORIGINAL απο ματζαρίδη θεσσαλονικη μιας και δεν είχεη τηλεόραση απο τη μάνα τις mpeg4 αλλά mpeg2.υπάρχει περίπτωση να δεχτει στο μελλόν καμια αναβαθμιση για να παίζει το ERT HD διότι ενώ ήταν περασμένο στην λιστα είχε πλακώσει μαυρίλα.
Το module της Neotion αυτό που κάνει είναι να εκμεταλλεύεται μια λειτουργία των τηλεοράσεων που περνάνε το ψηφιακό σήμα πρώτα από την κάρτα που μπαίνει σε CI slot (Common Interface) και μετά το στέλνουν στην τηλεόραση. Αυτό γίνεται για να μπορούν να υπάρχουν κανάλια συνδρομητικά όπως η Nova και να μπορούν να κλειδωθούν, αφού λειτουργεί σαν αποκωδικοποιητής.
Η Neotion λοιπόν παίρνει το DVB-T Mpeg-4 σήμα και το μετατρέπει σε Mpeg-2 σήμα για να μπορεί να το καταλάβει η τηλεόραση. Όμως το Mpeg-2 σήμα θέλει πολύ μεγαλύτερο bandwidth. Έτσι εκτός από την γενικότερη υποβάθμιση της ποιότητας της εικόνας λόγω της επανασυμπίεσης (σε σχέση με ένα εσωτερικό ή εξωτερικό δέκτη), δεν μπορεί λόγω bandwidth του DVB-T πρωτοκόλλου να έχει πχ στην περίπτωση μας 3 κανάλια SD και 1 HD σε Mpeg-2. Βέβαια σε αυτό συνεισφέρει και το γεγονός ότι η επεξεργαστική ισχύεις για να μετατραπεί ένα σήμα HD Mpeg-4 σε HD Mpeg-2 είναι αρκετά μεγάλη, οπότε η modula δύσκολα θα τα κατάφερνε.
Σε ερώτηση μου παλιότερα στην Neotion όταν το έβγαλαν (γενικά τους ζόρισα μέχρι να μου δώσουν μια ξεκάθαρη απάντηση, συνήθως μου έλεγαν τι τα θες τα HD θα αργήσουν να έρθουν χαχαχα) μου είπαν ότι όχι δεν υποστηρίζει HD αποκωδικοποίηση, μόνο που η απάντηση μου ήταν τότε ΠΕΣ τε το ξεκάθαρα στις προδιαγραφές στο site σας. Πράγμα που τότε (και πιστεύω ως και σήμερα) δεν το έκαναν γιατί απλά το «κρύβουν κάτω από το χαλί».
Γενικά το κόλπο με την Neotion ποτέ μου δεν το πολύ γούσταρα αν και δούλευε κάπως.
Όσο για μερικούς δέκτες DVB-T Mpeg-4 , υπήρχαν στην αγορά μοντέλα που μπορεί να έπαιζαν Mpeg-4 SD, αλλά δεν είχαν την απαραίτητη επεξεργαστική ισχύει για να παίζουν Mpeg-4 HD. Στην ουσία πούσαραν τον επεξεργαστή με αλλαγή firmware για να αντέχει Mpeg4-SD που είναι πολύ πιο ελαφρύ.