Εγώ δεν έχω δει ποτέ την 6 στα Γεράνεια. Μόνο η 9 υπήρχε.
Αύριο θα πάω στο εξοχικό και θα κάνω μια πεδιομέτρηση να σας πω τι έχει μείνει.
Τελικά από που εκπέμπει η 6; Από Γεράνεια;
Με τιποτα η 6 δεν ειναι απο Γερανεια. Λογικα απο Αι-Γιωργη θα ειναι. Εδω στο Νεο Κοσμο η 9 των Γερανειων μου ερχοταν ανεκαθεν ενω στην 6 δεν μου ηρθε ποτε τιποτα απο την ΕΡΤ/ΝΕΡΙΤ ουτε για δειγμα. Αποκλειεται να ειναι απο Γερανεια η 6.
Να μετέφεραν τον πομπό από Άη Γιώργη στα Γεράνεια λοιπόν; Αλλά γιατί να μη λαμβάνει ο fasma την 6 VHF και να λαμβάνει μόνο την 9 VHF; Για την 6 VHF στα Γεράνεια το πρωτοακούσαμε εδώ στο forum πριν από λίγες μέρες! Μήπως η 6 VHF πήγε σε κανένα Όσιο Πατάπιο ή Ηραίο; Πάντως άλλη μια 6 VHF που εκπέμπει στη περιοχή είναι από Κεφαλή! Λες; αλλά δε νομίζω...
Αλήθεια από Ηραίο τι βγαίνει τώρα;
Κοντεύω 2 βδομάδες εδώ και δεν είχα αξιωθεί να πάρω μια μέτρηση.
Τελικά το έκανα χτες και είναι απόλυτα θετικό πως η
6 βγαίνει από Γεράνεια.
Επειδή με την UHF δεν ήμουν απόλυτα σίγουρος για την κατεύθυνση, έκατσα και έστησα μια καινούρια VHF που είχα στην αποθήκη και μέτρησα με ακρίβεια.
Το 6 έρχεται ακριβώς από τον Πύργο των Γερανείων, με σήμα 78 dbμV σε απόσταση 11,3 Km προς τα δυτικά.
Παρά το γεγονός πως είναι το μόνο ισχυρό κανάλι στα VHF και δεν έχει ίχνος παρεμβολής, η εικόνα έχει ένα μικρό "σκουληκάκι".
Από το 9 δεν υπάρχει ούτε ίχνος, ούτε το 51 - το ίδιο και από το exciter στο 48 που λειτουργούσε μέχρι πέρυσι και μου έκανε ζημιά στο ψηφιακό.
Έχω πάρει screenshot στο πεδιόμετρο, όταν βρω χρόνο θα το βγάλω και θα το σηκώσω, μαζί με το φάσμα.
Βρήκα ευκαιρία και έκανα πολλές μετρήσεις, μια που είχα καιρό να το ψάξω εδώ.
Έκανα και καταγραφές, αφού από μεθαύριο το τηλεοπτικό τοπίο θα αλλάξει ριζικά.
Το 63 είναι το μόνο αναλογικό που ξεσκίζει από ισχύ.
Τα ψηφιακά του Υμηττού έρχονται με κόπο λόγω της συστοιχίας που έχω στήσει.
Από την Πάρνηθα έρχονται επίσης όλα τα αναλογικά - ασθενικά αλλά έρχονται.
Έπιασα ακόμα όλα τα ψηφιακά του allotment 19 (26 29 41 43 51 56) από ανάκλαση στον Κιθαιρώνα και τον Πατέρα.
Όσα δεν έχουν παρεμβολή από αναλογικά της Πάρνηθας συγχρονίζουν κανονικά στο όργανο, όχι όμως στην LG και τον mini Triton.
Ψηφιακό έβγαλα και στο 21 - πολύ χαμηλά και χωρίς συγχρονισμό λόγω αναλογικής παρεμβολής. Εϊναι δυνατό να έρχεται από Δολιανά? :?
Αν βγάλω τις καταγραφές και τα screenshots από το όργανο σύντομα, θα τα σηκώσω στο τοπικ της Κορίνθου ή της Αττικής.