Η Ε.Ρ.Τ. στην Ελλάδα (αναφορές - προβλήματα)
  • Δευ 2 Δεκ 2024, 04:59
Like us on our Facebook page "https://www.facebook.com/Satleo"
Email επικοινωνίας του Satleo Forum: "forum@satleo.gr"

Αποστολέας Θέμα: Η Ε.Ρ.Τ. στην Ελλάδα (αναφορές - προβλήματα)  (Αναγνώστηκε 268591 φορές)

0 μέλη και 10 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος ANDREASSAT

• SatLeo Legend
  • Ημερομηνία εγγραφής: Φεβ 2016
  • Τόπος: Καλλιθέα , Αθήνα , ΕΛΛΑΔΑ
  • TECHNISAT RDR FMDAB,FELIX FXV1046"10,INNOVATOR D12
Αυτοί είναι πίνακες με τους αναλογικούς τηλεοπτικούς πομπούς της ΕΡΤ τον Οκτώβριο 2006 που δημοσιεύτηκαν σε μία διπλωματική εργασία του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (Σχεδίαση Δικτύου MFN Ασύρματης Ψηφιακής Τηλεόρασης DVB-T για Πανελλαδική Κάλυψη) .   
HIRSCHMANNCSR1500B,UNIDENSQ400E,NOKIA9800S/9600S/9200S,ECHOSTAR-AD3600IP,SKYSTAR2PCI/USB,MANHATTANPLAZAST300,QUALITV1080IR,VANTAGEX221TSCI/HD8000S,TECHNOMATE5400SUPER,AZBOXPREMIUMHD,GOLDENINTERSTARHYPRO,CLARKETECHHD265/4100+,OCTAGONSX88/+/SX8HD/SF8008COMBO/SF2028HDOPTIMA3D 85,100,120CM.KU85.2E-45.0W

Αποσυνδεδεμένος ANDREASSAT

• SatLeo Legend
  • Ημερομηνία εγγραφής: Φεβ 2016
  • Τόπος: Καλλιθέα , Αθήνα , ΕΛΛΑΔΑ
  • TECHNISAT RDR FMDAB,FELIX FXV1046"10,INNOVATOR D12
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα TLIFE απόψε Δευτέρα 25/12/2023 θα γίνει έκτακτη αλλαγή στο χριστουγεννιάτικο πρόγραμμα της ΕΡΤ2 .

Βασίλης Καρράς: Απόψε στην ΕΡΤ2 το αφιέρωμα στη μνήμη του «άρχοντα» της λαϊκής μουσικής
25.12.2023 | 16:59

Η ΕΡΤ αποχαιρετά τον Βασίλη Καρρά με ένα αφιέρωμα στη μνήμη του λαϊκού τραγουδιστή ο οποίος έφυγε από τη ζωή παραμονή Χριστουγέννων.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της ΕΡΤ: Σας ενημερώνουμε ότι σήμερα Δευτέρα, 25/12/2023, στις 22:50 απ’ την ΕΡΤ2, θα μεταδοθεί σε επανάληψη η εκπομπή «38ος Παράλληλος» (EΡΤ Αρχείο)  Μια εκπομπή που προσεγγίζει θέματα που αφορούν άμεσα τους Έλληνες του εξωτερικού και προβλήματα που απασχολούν τον Ελληνισμό στο σύνολό του. «Εορταστικό πρόγραμμα με τον Βασίλη Καρρά»

Πηγή : TLIFE
Οι παραπομπές δεν είναι διαθέσιμες στους επισκέπτες. Εγγραφείτε ή Συνδεθείτε
HIRSCHMANNCSR1500B,UNIDENSQ400E,NOKIA9800S/9600S/9200S,ECHOSTAR-AD3600IP,SKYSTAR2PCI/USB,MANHATTANPLAZAST300,QUALITV1080IR,VANTAGEX221TSCI/HD8000S,TECHNOMATE5400SUPER,AZBOXPREMIUMHD,GOLDENINTERSTARHYPRO,CLARKETECHHD265/4100+,OCTAGONSX88/+/SX8HD/SF8008COMBO/SF2028HDOPTIMA3D 85,100,120CM.KU85.2E-45.0W

Αποσυνδεδεμένος captum

• Αρχάριο μέλος
  • Ημερομηνία εγγραφής: Ιαν 2006
  • Τόπος: Athens
Καλημέρα και χρόνια πολλά!

Βλέπω ότι έχουν ενεργοποιηθεί δύο νέα θεματικά κανάλια στο Ertflix, το Ertflix Kids TV & το Ertflix Music TV.

Φαίνεται ότι το πρώτο παίζει κινούμενα σχέδια και παιδικά προγράμματα, ενώ το δεύτερο μουσικές εκπομπές και αποσπάσματα με τραγούδια (πχ τώρα έχει Μουσικό Κουτί).

Δεν έχω δει καμία επίσημη ανακοίνωση ή αναφορά από την ΕΡΤ, υποθέτω ότι θα επικοινωνηθεί από το νέο έτος...

Συνδεδεμένος nektarios 1451

• Διαχειριστής
  • SatLeo Legend
  • Ημερομηνία εγγραφής: Απρ 2007
  • Τόπος: Αρτα
to kids φαινεται να ναι σε HD kai to music SD
GATE 7
Rock Tuesdays στον Αμβρακια fm στις 21:00 Οι παραπομπές δεν είναι διαθέσιμες στους επισκέπτες. Εγγραφείτε ή Συνδεθείτε

Δεκτης Octagon SF8008
Clarke Tech 4100HD Plus αραχτος
LNB Mti λευκό
Hirschmann αλουμινιου 85Χ90
μοτερ SG 2100A 76.5E - 5E
Ραδιοφωνικοι δέκτες: Sencor SRD 6600, Fujitsu

Συνδεδεμένος maarinos

• SatLeo Legend
  • Ημερομηνία εγγραφής: Δεκ 2010
  • Τόπος: Κεφαλονιά
ΕΡΤ KidsTV
Κώδικας: Οι παραπομπές δεν είναι διαθέσιμες στους επισκέπτες. Εγγραφείτε ή Συνδεθείτε
https://cbd537474fbad4634b64787657ff6456.msvdn.net/sports4/ert_sports4_main/mainabr/manifest.mpd
ΕΡΤ MUSIC
Κώδικας: Οι παραπομπές δεν είναι διαθέσιμες στους επισκέπτες. Εγγραφείτε ή Συνδεθείτε
https://streamcdnh2-ab09fbb9b38043f78ef1e1884b2f8013.msvdn.net/live/S11906356/OllOZuw9jfgd/manifest.mpd

Αποσυνδεδεμένος nogyo.exe

• Satleo Maniac
  • Ημερομηνία εγγραφής: Απρ 2023
  • Τόπος: Αττική
Η ΕΡΤ δημιούργησε μουσικό και παιδικό κανάλι στην πλατφόρμα ERTFLIX. Τα καλωσορίζουμε και ευχόμαστε καλή πρόοδο!!!

👩 she/her
📸 @nogyo.exe
▶️ @nogyo, αρχείο ελληνική τηλεόρασης (inactive)
discord @nogyo_
twitter: @nogyotweets

Αποσυνδεδεμένος komhsgr

• Satleo Maniac
  • Ημερομηνία εγγραφής: Ιαν 2019
Η ΕΡΤ δημιούργησε μουσικό και παιδικό κανάλι στην πλατφόρμα ERTFLIX. Τα καλωσορίζουμε και ευχόμαστε καλή πρόοδο!!!

Και εκει που λέγατε προ καιρου θα κλεισει η ΕΡΤ 2 και ετσι η ΕΡΤ και αλλιως η ΕΡΤ. Ορίστε και η ΕΡΤ 2 συνεχίζει και προσθεσε και 2 νέα κανάλια. 
  Φάγατε το τυράκι των συνδικαλιστών της ΕΡΤ

Αποσυνδεδεμένος giannis 6

• SatLeo Legend
  • Ημερομηνία εγγραφής: Απρ 2016
  • Τόπος: Πάτρα
Θα μπορούσε να τα ανέβαζε και επίγεια στο 2mux στην θέση κάποιου δορυφορικού όπως ακριβώς έγινε και με το ERT NEWS που πήρε την θέση της DW

Αποσυνδεδεμένος komhsgr

• Satleo Maniac
  • Ημερομηνία εγγραφής: Ιαν 2019
   Για να καταλάβεις τις κινησεις της ΕΡΤ βλεπω τι θέλει στο διαγωνισμό ΕRTFLIX
   5 + 5 LIVE STREAMING

ERT1, ERT2,ERT3,ERTNEWS,ERT WORLD   (5)

ERT SPORT 1, ERT SPORT 2, ERT KIDS, ERT MUSIC    αρα το θεωρώ πιθανό να προσθέσουν και άλλο, ΕRT CINEMA, ERT DOCU . ΕRT SERIES

Αποσυνδεδεμένος giannis 6

• SatLeo Legend
  • Ημερομηνία εγγραφής: Απρ 2016
  • Τόπος: Πάτρα
Αυτά για να έχουν ουσία και να τα δει ο κόσμος πρέπει να βγουν και επίγεια ώστε να ταιριάζουν και με το θεματικό που είναι ήδη στον αέρα το ενημερωτικό ERT NEWS

• Satleo Maniac
Θα μπορούσε να τα ανέβαζε και επίγεια στο 2mux στην θέση κάποιου δορυφορικού όπως ακριβώς έγινε και με το ERT NEWS που πήρε την θέση της DW

Δεν μπορούν να κατεβάσουν το ΡΙΚ ή το TV5 Monde διότι έχουν διακρατική συμφωνία. Με το BBC δεν έχουν και ούτε είχαν με το DW οπότε έκπεμπε "παράνομα" ή όπως θες να το πεις. Βέβαια δεν θα υπήρχε νόημα το ERTFLIX ως υβριδική πλατφόρμα αν εκπέμπονταν κι επίγεια οπότε καλό είναι να μείνουν διαθέσιμα μόνο σε smart TVs και στο διαδίκτυο.
👩 she/her
📸 @nogyo.exe
discord @nogyo_

Αποσυνδεδεμένος gewrgios

• SatLeo Legend
  • Ημερομηνία εγγραφής: Ιουλ 2014
  • Τόπος: Πρεβεζα
Χρόνια πολλά Καλές γιορτές παιδιά.Σημερα κατάλαβα ότι εγώ είμαι η κακοδαιμονία της ΕΡΤ.Καθε μέρα σκαλίζω ψάχνω ερευνών για νέες κινήσεις εκ μέρους της ΕΡΤ και την σήμερον ημέρα άντε και χθες που δεν ασχολήθηκα με το αντικείμενο η ΕΡΤ μου έκανε την λάδια προσθέτοντας στο ertflix τα δύο επιπλέον κανάλια Δεν λέω τίποτε.Δεν θέλω να πιστεύω ότι μπήκαν λόγω Χριστουγεννιάτικων διακοπών η μακάρι όντως να έχουν καθιερωθεί μόνιμα.Θα δούμε τι μέλει γενέσθαι!Και πάλι χρόνια πολλά Καλή Χρονιά να έχουμε!!!!Υγεία και ευτυχία σε όλους!!!!!

Αποσυνδεδεμένος johnpapad24

• SatLeo Legend
  • Ημερομηνία εγγραφής: Ιαν 2020
   Για να καταλάβεις τις κινησεις της ΕΡΤ βλεπω τι θέλει στο διαγωνισμό ΕRTFLIX
   5 + 5 LIVE STREAMING

ERT1, ERT2,ERT3,ERTNEWS,ERT WORLD   (5)

ERT SPORT 1, ERT SPORT 2, ERT KIDS, ERT MUSIC    αρα το θεωρώ πιθανό να προσθέσουν και άλλο, ΕRT CINEMA, ERT DOCU . ΕRT SERIES

Σταματηστε να θεωρειτε τα στριμακια "καναλια" ο καθενας σημερα φτιαχνει ενα στριμακι...

Ελεος...
130x100cm σιδερενιο no name αργολιδα...

Συνδεδεμένος nektarios 1451

• Διαχειριστής
  • SatLeo Legend
  • Ημερομηνία εγγραφής: Απρ 2007
  • Τόπος: Αρτα
στριμ ειναι και μαλιστα αυτοματοποιημενα με τζαζλερ να παιζει ενα pc
GATE 7
Rock Tuesdays στον Αμβρακια fm στις 21:00 Οι παραπομπές δεν είναι διαθέσιμες στους επισκέπτες. Εγγραφείτε ή Συνδεθείτε

Δεκτης Octagon SF8008
Clarke Tech 4100HD Plus αραχτος
LNB Mti λευκό
Hirschmann αλουμινιου 85Χ90
μοτερ SG 2100A 76.5E - 5E
Ραδιοφωνικοι δέκτες: Sencor SRD 6600, Fujitsu

Αποσυνδεδεμένος paksat

• SatLeo Legend
  • Ημερομηνία εγγραφής: Απρ 2005
  • Τόπος: Σάμος
Καλορίζικα (και ελπίζω μόνιμα) τα δύο νέα κανάλια της ΕΡΤ. Το streaming σταδιακά κυριαρχεί.
Κάτοπτρα: Gibertini OP 150 S (1) – Wave Frontier T-90 (1)
LNB: Inverto 0,2 dB (9)
Πολυδιακόπτες: SPAUN SMS 17089 NF (2) – SPAUN SUR 211 F (8)
Δέκτες: Technomate 6902HD-T2 Super (3) – Edision Progressiv HD Compact (3) - COSMOTE TV Kaon OTT (1)
9E–13E–16E–19,2E-23,5E-26E-28,2E-39E-42E

Αποσυνδεδεμένος savvas70

• SatLeo Legend
  • Ημερομηνία εγγραφής: Οκτ 2011
  • Τόπος: Πάφος - Kύπρος
Προφανώς η ΕΡΤ θα μπορούσε να είχε πολύ περισσότερα επίγεια κανάλια αν αναβάθμιζε τους πομπούς της σε DVB - T2. Επίσης θα μπορούσαν να ανέβουν και δορυφορικά και μάλιστα FTA, για όσα δεν προκύπτει θέμα δικαιωμάτων, στα πρότυπα της ιταλικής RAI.

Αποσυνδεδεμένος johnpapad24

• SatLeo Legend
  • Ημερομηνία εγγραφής: Ιαν 2020
Καλορίζικα (και ελπίζω μόνιμα) τα δύο νέα κανάλια της ΕΡΤ. Το streaming σταδιακά κυριαρχεί.

Για τα stream ειναι πολυ απλα να πραγματα: ας κλεισουν ολα τα καναλια να βλεπουμε το stream του καθενος στο youtube να μην καιει ουτε το κρατος ουτε ιδιωτης τα πολυτιμα κιλοβατ...
130x100cm σιδερενιο no name αργολιδα...

• Satleo Maniac
Προφανώς η ΕΡΤ θα μπορούσε να είχε πολύ περισσότερα επίγεια κανάλια αν αναβάθμιζε τους πομπούς της σε DVB - T2. Επίσης θα μπορούσαν να ανέβουν και δορυφορικά και μάλιστα FTA, για όσα δεν προκύπτει θέμα δικαιωμάτων, στα πρότυπα της ιταλικής RAI.

Ακόμη και να είχαν την δυνατότητα να το κάνουν, ο μισός ελληνικός πληθυσμός (βάζω κι εμένα μέσα, πλην 1 τηλεόραση) θα έπαυε να βλέπει ΕΡΤ λόγω DVB-T tuners. Δεν είναι ακόμη έτοιμος ο κόσμος γι' αυτό.

Υ.Γ. Σύντομα καλή χρονιά με υγεία και χαρά σε όλους σας!!!
👩 she/her
📸 @nogyo.exe
discord @nogyo_

Αποσυνδεδεμένος savvas70

• SatLeo Legend
Ακόμη και να είχαν την δυνατότητα να το κάνουν, ο μισός ελληνικός πληθυσμός (βάζω κι εμένα μέσα, πλην 1 τηλεόραση) θα έπαυε να βλέπει ΕΡΤ λόγω DVB-T tuners. Δεν είναι ακόμη έτοιμος ο κόσμος γι' αυτό.

Υ.Γ. Σύντομα καλή χρονιά με υγεία και χαρά σε όλους σας!!!
Όλες οι τηλεοράσεις από το 2016 και μετά είναι με DVB - T2. Επίσης ένας αποκωδικοποιητης DVB - T2 δεν στοιχίζει πάνω απο 25 - 30 ευρώ. Καλή χρονιά και σε όλους, με υγεία και ειρήνη!

• Satleo Maniac
Καλή χρονιά και σε όλους, με υγεία και ειρήνη!?

Σύντομα** ανέφερα μπροστά.

Σωστό, απλώς κάποιοι άνθρωποι που είναι δικαιολογημένα άσχετοι από την τηλεόραση ίσως να μην ξανακάνουν τον κόπο να αλλάξουν τηλεοπτικό εξοπλισμό.
👩 she/her
📸 @nogyo.exe
discord @nogyo_

Αποσυνδεδεμένος JoVla

• Νέο Μέλος
  • *
  • Ημερομηνία εγγραφής: Απρ 2017
Δεν πιστεύετε πως με το EURO και του Ολυμπιακούς που έρχονται, η ΕΡΤ θα έπρεπε να ανοίξει ένα 4Κ κανάλι στο ertflix? Ξέρω ότι στην επίγεια μετάδοση είναι αδύνατο, αλλά τι τους σταματά να μεταδώσουν τις αθλητικές διοργανώσεις σε 4Κ στο ertflix? Τόσα κανάλια έχουν ανοίξει στο ertflix, ας ανοίξουν το καλοκαίρι και ένα 4K.

Συνδεδεμένος maarinos

• SatLeo Legend
  • Ημερομηνία εγγραφής: Δεκ 2010
  • Τόπος: Κεφαλονιά
Εδώ δεν δίνουν 60FPS στην εικόνα που το 25FPS που έχουν τώρα δεν βλέπετε λόγω της γρήγορής κίνησης της εικόνας στα αθλητικά κάνει το "φαινόμενο φάντασμα" ghosting image
Για εκπομπές που δεν έχουν γρήγορες κινήσεις τα 25FPS δεν ενοχλούν στο μάτι

Αποσυνδεδεμένος hercoulis

• SatLeo Legend
  • Ημερομηνία εγγραφής: Ιαν 2007
  • Τόπος: Βόλος

Και εκει που λέγατε προ καιρου θα κλεισει η ΕΡΤ 2 και ετσι η ΕΡΤ και αλλιως η ΕΡΤ. Ορίστε και η ΕΡΤ 2 συνεχίζει και προσθεσε και 2 νέα κανάλια. 
  Φάγατε το τυράκι των συνδικαλιστών της ΕΡΤ

Οι συνδικαλιστές... τα έχουν συζητήσει με αυτούς που παίρνουν τις αποφάσεις, και βγαίνουν τα νέα προς τα έξω.
Δυστυχώς αυτά είναι χειρότερα γιατί ανεπιβεβαίωτα διαβάζω ότι θέλουν να καταργήσουν τη διεύθυνση του 3ου καναλιού, που για εμένα είναι ότι πιο αξιόλογο έχει να παρουσιάσει η ελληνική τν.
vu solo2 - 1.25cm - 85E-45W

• Satleo Maniac
Το ΕΡΤ News αναμεταδίδει την Deutsche Welle!
👩 she/her
📸 @nogyo.exe
discord @nogyo_

Αποσυνδεδεμένος savvas70

• SatLeo Legend
Προ στιγμής, και πριν δω τη φωτογραφία νόμισα ότι εννοούσες ότι η ΕΡΤ ξανάρχισε την 24ωρη μετάδοση της DW ως ξεχωριστό κανάλι...

Αποσυνδεδεμένος christos1414

• SatLeo Legend
  • Ημερομηνία εγγραφής: Μαΐ 2010
  • Τόπος: Καστορια
To ERTFLIX είναι πλέον διαθέσιμο μέσω AppleTV+ 4K !
Υπέροχη εικόνα !

Αποσυνδεδεμένος paksat

• SatLeo Legend
Έστω κι αν λίγο αληθεύει το παρακάτω δημοσίευμα, μάλλον υπάρχει σοβαρό θέμα στην ΕΡΤ...

Οι ανείσπρακτες οφειλές των 120 εκατ. ευρώ από την ΕΡΤ

Σας έγραφα την Παρασκευή για τον «Εθνάρχη Κωνσταντίνο (Ζούλα) της ΕΡΤ» και για κάτι ανείσπρακτα που ξέχασε ως επιτυχημένος μάνατζερ να εισπράξει από τις ενεργειακές εταιρείες. Αν και δεν είμαι, ούτε και φιλοδοξώ να γίνω, τόσο καλός δημοσιογράφος σαν τον Ζούλα, με αφορμή το σχετικό σχόλιο, ήρθε ένας φίλος και μου εμπλούτισε τη (σχετική) πληροφορία. Μου είπε, λοιπόν, ότι τα ανείσπρακτα του Ζούλα δεν είναι ούτε ένα, ούτε δύο, αλλά 120 εκατομμύρια ευρώ. Αυτά οφείλουν οι πάροχοι ενέργειας στην ΕΡΤ, αφού επί δύο χρόνια ο φοβερός και τρομερός μάνατζερ (εκτός από αψεγάδιαστος δημοσιογράφος) δεν διεξάγει τους απαραίτητους ελέγχους. Για όσους δυσκολεύονται να κατανοήσουν, εδώ μιλάμε για το υποχρεωτικό τέλος που πληρώνουν οι πολίτες μαζί με τους λογαριασμούς του ρεύματος, το οποίο στη συνέχεια οι εταιρείες ενέργειας αποδίδουν στην ΕΡΤ. Οι πάροχοι, βέβαια, ισχυρίζονται ότι αυτά τα χρήματα δεν τα εισέπραξαν ποτέ, αφού πρόκειται για καταναλωτές που δεν πληρώνουν τους λογαριασμούς τους. Ποιος, όμως, το βεβαιώνει αυτό; Σε τέτοιες περιπτώσεις, η ΕΡΤ οφείλει να στείλει ορκωτούς λογιστές στις εταιρείες ενέργειας, προκειμένου να ελέγξουν και να βεβαιώσουν τι μέρος από αυτές τις οφειλές έχει εισπραχθεί ώστε να το απαιτήσει άμεσα και τι όχι, το οποίο είναι υποχρεωμένη να το διεκδικήσει στη συνέχεια μέσω της Εφορίας.

…η ξεχασμένη αποστολή των ορκωτών…

Πάμε, λοιπόν, να δούμε τι έχει ή για την ακρίβεια τι δεν έχει κάνει ο Ζούλας, με αποτέλεσμα να τη βγάλουν στη… ζούλα οι πάροχοι ενέργειας. Η ΕΡΤ, όπως μου είπε ο πληροφοριοδότης μου, παρέλειψε να στείλει τους ορκωτούς στους παρόχους το 2022 και το 2023, άρα δεν έχει πιστοποιήσει τα ποσά και δεν μπορεί να τους ζητήσει να τα πληρώσουν. Επί δύο χρόνια, δηλαδή, ο Ζούλας αφήνει τις εταιρείες να δηλώνουν ό,τι θέλουν και δεν εισπράττει απολύτως τίποτα! Αυτό, όπως μου είπε ο άνθρωπός μου, που τα γνωρίζει καλά όλα αυτά, δεν είναι μόνο προκλητικό, αλλά και παράνομο! Λογικό το βρίσκω, αν και δεν έχω τις τεράστιες γνώσεις του Ζούλα. Και το βρίσκω λογικό, αφού δυσκολεύομαι να κατανοήσω πώς κλείνει ισολογισμούς μια εταιρεία, ακόμη κι αν αυτή είναι μεγάλο μπακάλικο, χωρίς να βεβαιώνει τις νόμιμες οφειλές… Θα μου πείτε, ψιλά γράμματα μπροστά στην εθνική επιτυχία του «Εθνάρχη Κωνσταντίνου στην ΕΡΤ».

…και η στρέβλωση του ανταγωνισμού με τη ΔΕΗ

Επειδή όμως μέσα στην αφωνία μου δεν σας κρύβω ότι μαθαίνω πολύ περισσότερα απ’ όσα όταν μιλάω, το Σάββατο, εκεί που έβγαλα βόλτα τον σκύλο μου, μου έστειλε μήνυμα ένας άσχετος φίλος μου, από τους καλούς ενεργειακούς ρεπόρτερ όμως, όπου μου επισήμαινε ότι η ΔΕΗ έχει αποδώσει στο 100% αυτά που εισπράττει στην ΕΡΤ. Αν και δεν πρόλαβα να το τσεκάρω, σπεύδω να παραθέσω τη σχετική πληροφορία, η οποία, μεταξύ μας, δημιουργεί ένα επιπλέον ζήτημα στον Ζούλα. Αντιλαμβάνεστε ότι αν εγώ έχω μια υποχρέωση προς τρίτον και είμαι συνεπής και την ίδια ώρα ο ανταγωνιστής μου έχει την ίδια υποχρέωση και δεν την τηρεί, ανακύπτει ένα μικρό θέμα στρέβλωσης του υγιούς ανταγωνισμού. Και αυτό γιατί οι εταιρείες που δεν καταβάλλουν το τέλος μπορεί να κερδίζουν εκατομμύρια (που δεν τους ανήκουν), αποκτώντας, έτσι, αθέμιτο πλεονέκτημα έναντι των ανταγωνιστών τους που το πληρώνουν κανονικά.  Αλλά ας μην είμαστε καχύποπτοι, πιστεύουμε ότι ο Ζούλας θα στείλει οσονούπω τους ελεγκτές να κάνουν τη δουλειά τους.

Πάντως, για όση αξία έχει, αν ισχύουν όλα όσα μαθαίνω, μου ήρθε στο κουρασμένο μυαλό και κάτι από το παρελθόν. Οι προηγούμενοι που εισέπρατταν και δεν απέδωσαν ήταν οι ιδιοκτήτες των Energa και Hellas Power, οι οποίοι κόντεψαν να σαπίσουν στον Κορυδαλλό. Καταλαβαίνω ότι είναι περιττό για τον Ζούλα, γιατί εκτός από άριστος μάνατζερ και ακόμη πιο άριστος δημοσιογράφος, είναι και σχεδόν τέλειος και στην ιστορία.

Δέκτες: Technomate 6902HD-T2 Super (3) – Edision Progressiv HD Compact (3) - COSMOTE TV Kaon OTT (1)

Αποσυνδεδεμένος Latinsoapsfever

• SatLeo V. I. P.
  • SatLeo Legend
  • Ημερομηνία εγγραφής: Μαΐ 2005
  • Τόπος: Λήμνος / Αθήνα
    • http://www.telenovelas.gr
Τον μισθό του ο Ζούλας δεν ξέχασε να τον ανεβάσει ένα χιλιάρικο τον περασμένο Οκτώβρη, αυτό είναι που μετράει και που έχει σημασία. Όλα τα άλλα δεν μας αφορούν.

Αποσυνδεδεμένος paksat

• SatLeo Legend
Έστω κι αν λίγο αληθεύει το παρακάτω δημοσίευμα, μάλλον υπάρχει σοβαρό θέμα στην ΕΡΤ...

Οι ανείσπρακτες οφειλές των 120 εκατ. ευρώ από την ΕΡΤ

Σας έγραφα την Παρασκευή για τον «Εθνάρχη Κωνσταντίνο (Ζούλα) της ΕΡΤ» και για κάτι ανείσπρακτα που ξέχασε ως επιτυχημένος μάνατζερ να εισπράξει από τις ενεργειακές εταιρείες. Αν και δεν είμαι, ούτε και φιλοδοξώ να γίνω, τόσο καλός δημοσιογράφος σαν τον Ζούλα, με αφορμή το σχετικό σχόλιο, ήρθε ένας φίλος και μου εμπλούτισε τη (σχετική) πληροφορία. Μου είπε, λοιπόν, ότι τα ανείσπρακτα του Ζούλα δεν είναι ούτε ένα, ούτε δύο, αλλά 120 εκατομμύρια ευρώ. Αυτά οφείλουν οι πάροχοι ενέργειας στην ΕΡΤ, αφού επί δύο χρόνια ο φοβερός και τρομερός μάνατζερ (εκτός από αψεγάδιαστος δημοσιογράφος) δεν διεξάγει τους απαραίτητους ελέγχους. Για όσους δυσκολεύονται να κατανοήσουν, εδώ μιλάμε για το υποχρεωτικό τέλος που πληρώνουν οι πολίτες μαζί με τους λογαριασμούς του ρεύματος, το οποίο στη συνέχεια οι εταιρείες ενέργειας αποδίδουν στην ΕΡΤ. Οι πάροχοι, βέβαια, ισχυρίζονται ότι αυτά τα χρήματα δεν τα εισέπραξαν ποτέ, αφού πρόκειται για καταναλωτές που δεν πληρώνουν τους λογαριασμούς τους. Ποιος, όμως, το βεβαιώνει αυτό; Σε τέτοιες περιπτώσεις, η ΕΡΤ οφείλει να στείλει ορκωτούς λογιστές στις εταιρείες ενέργειας, προκειμένου να ελέγξουν και να βεβαιώσουν τι μέρος από αυτές τις οφειλές έχει εισπραχθεί ώστε να το απαιτήσει άμεσα και τι όχι, το οποίο είναι υποχρεωμένη να το διεκδικήσει στη συνέχεια μέσω της Εφορίας.

…η ξεχασμένη αποστολή των ορκωτών…

Πάμε, λοιπόν, να δούμε τι έχει ή για την ακρίβεια τι δεν έχει κάνει ο Ζούλας, με αποτέλεσμα να τη βγάλουν στη… ζούλα οι πάροχοι ενέργειας. Η ΕΡΤ, όπως μου είπε ο πληροφοριοδότης μου, παρέλειψε να στείλει τους ορκωτούς στους παρόχους το 2022 και το 2023, άρα δεν έχει πιστοποιήσει τα ποσά και δεν μπορεί να τους ζητήσει να τα πληρώσουν. Επί δύο χρόνια, δηλαδή, ο Ζούλας αφήνει τις εταιρείες να δηλώνουν ό,τι θέλουν και δεν εισπράττει απολύτως τίποτα! Αυτό, όπως μου είπε ο άνθρωπός μου, που τα γνωρίζει καλά όλα αυτά, δεν είναι μόνο προκλητικό, αλλά και παράνομο! Λογικό το βρίσκω, αν και δεν έχω τις τεράστιες γνώσεις του Ζούλα. Και το βρίσκω λογικό, αφού δυσκολεύομαι να κατανοήσω πώς κλείνει ισολογισμούς μια εταιρεία, ακόμη κι αν αυτή είναι μεγάλο μπακάλικο, χωρίς να βεβαιώνει τις νόμιμες οφειλές… Θα μου πείτε, ψιλά γράμματα μπροστά στην εθνική επιτυχία του «Εθνάρχη Κωνσταντίνου στην ΕΡΤ».

…και η στρέβλωση του ανταγωνισμού με τη ΔΕΗ

Επειδή όμως μέσα στην αφωνία μου δεν σας κρύβω ότι μαθαίνω πολύ περισσότερα απ’ όσα όταν μιλάω, το Σάββατο, εκεί που έβγαλα βόλτα τον σκύλο μου, μου έστειλε μήνυμα ένας άσχετος φίλος μου, από τους καλούς ενεργειακούς ρεπόρτερ όμως, όπου μου επισήμαινε ότι η ΔΕΗ έχει αποδώσει στο 100% αυτά που εισπράττει στην ΕΡΤ. Αν και δεν πρόλαβα να το τσεκάρω, σπεύδω να παραθέσω τη σχετική πληροφορία, η οποία, μεταξύ μας, δημιουργεί ένα επιπλέον ζήτημα στον Ζούλα. Αντιλαμβάνεστε ότι αν εγώ έχω μια υποχρέωση προς τρίτον και είμαι συνεπής και την ίδια ώρα ο ανταγωνιστής μου έχει την ίδια υποχρέωση και δεν την τηρεί, ανακύπτει ένα μικρό θέμα στρέβλωσης του υγιούς ανταγωνισμού. Και αυτό γιατί οι εταιρείες που δεν καταβάλλουν το τέλος μπορεί να κερδίζουν εκατομμύρια (που δεν τους ανήκουν), αποκτώντας, έτσι, αθέμιτο πλεονέκτημα έναντι των ανταγωνιστών τους που το πληρώνουν κανονικά.  Αλλά ας μην είμαστε καχύποπτοι, πιστεύουμε ότι ο Ζούλας θα στείλει οσονούπω τους ελεγκτές να κάνουν τη δουλειά τους.

Πάντως, για όση αξία έχει, αν ισχύουν όλα όσα μαθαίνω, μου ήρθε στο κουρασμένο μυαλό και κάτι από το παρελθόν. Οι προηγούμενοι που εισέπρατταν και δεν απέδωσαν ήταν οι ιδιοκτήτες των Energa και Hellas Power, οι οποίοι κόντεψαν να σαπίσουν στον Κορυδαλλό. Καταλαβαίνω ότι είναι περιττό για τον Ζούλα, γιατί εκτός από άριστος μάνατζερ και ακόμη πιο άριστος δημοσιογράφος, είναι και σχεδόν τέλειος και στην ιστορία.

Ερώτηση με θέμα «Η ΕΡΤ χαρίζει εκατομμύρια ευρώ από το ανταποδοτικό τέλος στους παρόχους ενέργειας;» κατέθεσε ο τομεάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Γιώργος Καραμέρος. Διαβάστε ολόκληρη την ερώτηση:

Αποσυνδεδεμένος paksat

• SatLeo Legend

Ερώτηση με θέμα «Η ΕΡΤ χαρίζει εκατομμύρια ευρώ από το ανταποδοτικό τέλος στους παρόχους ενέργειας;» κατέθεσε ο τομεάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Γιώργος Καραμέρος. Διαβάστε ολόκληρη την ερώτηση:

Σε απάντησή του σε επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Καραμέρου, Ζαμπάρα και Μαμουλάκη, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Παύλος Μαρινάκης, διευκρίνισε ότι τα χρέη δεν χαρίζονται, αλλά έρχεται νομοθετική παρέμβαση. Συγκεκριμένα, είπε: «Η κυβέρνηση επεξεργάζεται νομοθετική παρέμβαση που να διευθετεί οριστικά το ζήτημα της είσπραξης του ανταποδοτικού τέλους υπέρ της ΕΡΤ από τους παρόχους ενέργειας, αφενός σε ό,τι αφορά ανείσπρακτες απαιτήσεις προηγούμενων ετών και αφετέρου σε ό,τι αφορά το διάστημα από την επικείμενη ρύθμιση και εντεύθεν, χωρίς φυσικά το σχέδιο που επεξεργάζεται η κυβέρνηση να περιλαμβάνει οποιαδήποτε “απαλλαγή των παρόχων ενέργειας από τις υποχρεώσεις τους” ή κάποια διευκόλυνσή τους».

* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΑΤΤΙΚΗ  Μέλος: mostwebradio Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 02/12/2024 (01:44)
* Απ: Το OPEN (πρώην Epsilon) στην Ελλάδα (αναφορές - προβλήματα)  Μέλος: mostwebradio Φόρουμ: Οι Τηλεοπτικοί Σταθμοί στην Ελλάδα 02/12/2024 (01:38)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΑΤΤΙΚΗ  Μέλος: giannis 6 Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 01/12/2024 (16:17)
* Απ: Μακρινές ραδιοφωνικές λήψεις, εντός ή εκτός Ελλάδας DX  Μέλος: MCelliotG Φόρουμ: Αναλογική λήψη - Ραδιόφωνο 01/12/2024 (16:11)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΑΤΤΙΚΗ  Μέλος: paksat Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 01/12/2024 (15:47)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΑΤΤΙΚΗ  Μέλος: giannis 6 Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 01/12/2024 (15:28)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΑΤΤΙΚΗ  Μέλος: paksat Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 01/12/2024 (15:25)
* Απ: Μακρινές ραδιοφωνικές λήψεις, εντός ή εκτός Ελλάδας DX  Μέλος: giannis 6 Φόρουμ: Αναλογική λήψη - Ραδιόφωνο 01/12/2024 (15:24)
* Απ: Μακρινές ραδιοφωνικές λήψεις, εντός ή εκτός Ελλάδας DX  Μέλος: bill82 Φόρουμ: Αναλογική λήψη - Ραδιόφωνο 01/12/2024 (14:49)
* Απ: Μακρινές ραδιοφωνικές λήψεις, εντός ή εκτός Ελλάδας DX  Μέλος: nektarios 1451 Φόρουμ: Αναλογική λήψη - Ραδιόφωνο 01/12/2024 (14:44)
* Απ: Μακρινές ραδιοφωνικές λήψεις, εντός ή εκτός Ελλάδας DX  Μέλος: panos456 Φόρουμ: Αναλογική λήψη - Ραδιόφωνο 01/12/2024 (14:10)
* Απ: Ποδοσφαιρο σε FΤΑ μεταδοση  Μέλος: nektarios 1451 Φόρουμ: Αθλητικές Μεταδόσεις 01/12/2024 (11:05)
* Απ: Το OPEN (πρώην Epsilon) στην Ελλάδα (αναφορές - προβλήματα)  Μέλος: paksat Φόρουμ: Οι Τηλεοπτικοί Σταθμοί στην Ελλάδα 01/12/2024 (10:31)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΑΤΤΙΚΗ  Μέλος: Palmwoods Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 01/12/2024 (10:14)
* Απ: Αθλητικές μεταδόσεις ΣΗΜΕΡΑ  Μέλος: maarinos Φόρουμ: Αθλητικές Μεταδόσεις 01/12/2024 (06:35)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΑΤΤΙΚΗ  Μέλος: bakobako Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 01/12/2024 (03:25)
* Απ: Επίγεια ψηφιακή πλατφόρμα Velister  Μέλος: ANDREASSAT Φόρουμ: Το τηλεοπτικό τοπίο στην ΚΥΠΡΟ 01/12/2024 (01:23)
* Απ: Επίγεια ψηφιακή πλατφόρμα Velister  Μέλος: MCelliotG Φόρουμ: Το τηλεοπτικό τοπίο στην ΚΥΠΡΟ 01/12/2024 (00:01)
* Απ: Επίγεια ψηφιακή πλατφόρμα Velister  Μέλος: Latinsoapsfever Φόρουμ: Το τηλεοπτικό τοπίο στην ΚΥΠΡΟ 30/11/2024 (22:42)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΑΤΤΙΚΗ  Μέλος: giannis 6 Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 30/11/2024 (22:04)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΑΤΤΙΚΗ  Μέλος: Chris_S Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 30/11/2024 (21:38)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΑΤΤΙΚΗ  Μέλος: bakobako Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 30/11/2024 (21:22)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΑΤΤΙΚΗ  Μέλος: VASILIAS Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 30/11/2024 (20:52)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στο ΒΟΡΕΙΟ ΙΟΝΙΟ (νομοί Κέρκυρας & Λευκάδας)  Μέλος: babis3g Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 30/11/2024 (18:01)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΑΤΤΙΚΗ  Μέλος: Chris_S Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 30/11/2024 (17:56)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΗΠΕΙΡΟ (νομοί Άρτας & Πρέβεζας)  Μέλος: Thodoris_Z Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 30/11/2024 (12:45)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στο ΒΟΡΕΙΟ ΙΟΝΙΟ (νομοί Κέρκυρας & Λευκάδας)  Μέλος: Thodoris_Z Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 30/11/2024 (12:44)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΑΤΤΙΚΗ  Μέλος: giannis 6 Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 30/11/2024 (12:44)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΑΤΤΙΚΗ  Μέλος: mostwebradio Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 30/11/2024 (12:30)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΑΤΤΙΚΗ  Μέλος: giannis 6 Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 30/11/2024 (11:58)